سیستان و بلوچستان گرفتار ناعدالتی در پرداخت تسهیلات بازسازی سیل/ مردم استان از زیرساخت ضعیف رنج می‌برند+سکوت نمایندگان

  • کد خبر : 40156
  • ۰۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۰
سیستان و بلوچستان گرفتار ناعدالتی در پرداخت تسهیلات بازسازی سیل/ مردم استان از زیرساخت ضعیف رنج می‌برند+سکوت نمایندگان

در حالی پس از وقوع سیلاب‌های اخیر منطقه بلوچستان به منازل زیادی خسارت وارد شد که حالا دولت قصد دارد در اقدامی کم‌سابقه با رویه‌ای تبعیض‌آمیز روند بازسازی مناطق سیل‌زده را با اعطای تسهیلات کمتر نسبت به شرایط مشابه در استان‌های دیگر آغاز کند.       به گزارش گـنــدم خـبــر به نقل از تسنیم […]

در حالی پس از وقوع سیلاب‌های اخیر منطقه بلوچستان به منازل زیادی خسارت وارد شد که حالا دولت قصد دارد در اقدامی کم‌سابقه با رویه‌ای تبعیض‌آمیز روند بازسازی مناطق سیل‌زده را با اعطای تسهیلات کمتر نسبت به شرایط مشابه در استان‌های دیگر آغاز کند.

 

 

 

به گزارش گـنــدم خـبــر به نقل از تسنیم از زاهدان، ۳۰ دی‌ماه سامانه بارش‌زایی وارد استان سیستان و بلوچستان شد که علاوه بر پر کردن سدها و آبگیری سفره‌های زیرزمینی متاسفانه خرابی‌های زیادی را نیز برجای گذاشت.

 

 

بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب در منطقه بلوچستان با حادثه “پلاسکو” مصادف شد حادثه‌ای که قلب همه مردم کشور را به درد آورد و باعث شد که مسأله سیل، آوارگی در زمستان و بی‌سرپناهی مردم سیستان و بلوچستان کمتر دیده شود.

 

 

 

پس از گذشت چند روز از نخستین بارندگی در جنوب استان و خارج شدن تقریبی شهرهای جنوب سیستان و بلوچستان از شرایط بحرانی، پزشکیان نایب رئیس اول مجلس در تماس تلفنی با استاندار سیستان و بلوچستان  پیگیر چگونگی روند وقوع سیل و امدادرسانی در این استان و امکان مساعدت به مردم آسیب دیده شد.

 

 

علی‌اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در این باره در صفحه شخصی اینستاگرام خود نوشت: “امروز پزشکیان نماینده گرانقدر مردم انقلابی تبریز و نایب رئیس اول مجلس در تماسی تلفنی پیگیر چگونگی امکان مساعدت به مردم آسیب دیده حاصل از بارندگی‌های چند روز اخیر در استان سیستان و بلوچستان بودند که نشانی است از نگاه ارزشمند این نماینده فعال، فرهیخته و نام‌آشنا و جدی در مواضعی که تامین کننده مطالبات موکلین به عنوان نماینده ملت می‌باشد. لازم دانستم این احساس قشنگ را ضمن سپاس به شراکت بگذارم.”

 

 

 

استاندار سیستان و بلوچستان اما بر این باور است که جاری شدن سیل و حجم آب ورودی به سدها خسارت عمیقی را در سطح استان ایجاد نکرده و به لطف خداوند با بارش اخیر تشنگی استان برطرف شده و اکثر سدها که خالی بودند با برکت باران پر و سرازیر شدند.

 

 

 

بر اساس گزارش میدانی از شهرستان‌های مختلف منطقه بلوچستان، صدها منزل مسکونی در پی جاری شدن سیلاب دچار خسارت شدند و نیروهای امدادی سیستان و بلوچستان تا امروز به ۹ هزار و ۳۲۹ سیل‌زده کمک‌رسانی کرده‌اند با این حال مردم سیستان و بلوچستان از نگاه مادی مسئولان پس از سیل و زمان بازسازی بهره عادلانه‌ای نبرده‌اند.

 

 

 

تسهیلات سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان کمتر از دیگر استان‌ها

 

معاون بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پس از سیل آبان‌ماه سال گذشته در استان ایلام گفته بود: برای خسارت دیدگان شهری و روستایی که واحدهای آنها نیازمند نوسازی بود ۶ میلیون وام بلاعوض و ۳۰ میلیون تسهیلات کم‌بهره پیش‌بینی شده است. در همین راستا برای واحدهای مسکونی که نیاز به تعمیر داشت دو میلیون وام بدون بهره و ۱۰ میلیون تومان وام کم‌بهره پیش‌بینی شد.

 

 

 

این در حالی است مسئولان ارشد سیستان و بلوچستان اعلام کردند که تنها ۲۰ میلیون تومان تسهیلات با کارمزد ۴ درصد به واحدهای تخریبی بالای ۳۰ درصد می‌پردازند.

 

 

 

این یعنی اینکه از پرداخت وام ۶ میلیون تومانی بلاعوض به واحدهای تخریبی در پی جاری شدن سیل در سیستان و بلوچستان خبری نیست و مردم شهرهای محروم این استان ۱۰ میلیون کمتر از بقیه شهرهای کشور تسهیلات بازسازی می‌گیرند.

 

 

 

شاید این مسأله ناشی از ضعف مسئولان محلی باشد ولی مردم باید هزینه این ضعف و تبعیض موجود در بین استان‌های کشور را متحمل شوند.

 

 

پرداخت تسهیلات به همه منازل تخریب شده در دستور کار است

 

رضا اربابی اظهار داشت: در پی وقوع سیلاب‌های اخیر در سطح استان ۲۰ میلیون وام به عنوان تسهیلات بازسازی منازل با کارمزد ۴ درصد به واحدهایی که بیش از ۳۰ درصد تخریب شده‌اند پرداخت می‌شود.

 

 

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان افزود: با برآوردهایی که تاکنون انجام شده، ۱۶۸ واحد در سطح استان شرایط دریافت وام ۲۰ میلیون تومانی را دارند که از همین لحظه آمادگی پرداخت آن برای سیل‌زدگان وجود دارد.

 

 

 

وی با بیان اینکه خسارت‌های منازل در پی جاری شدن سیلاب بین ۵ تا ۱۰۰ درصد بوده عنوان کرد: در ارزیابی‌های انجام شده تا این لحظه باقی منازل مسکونی کمتر از ۳۰ درصد آسیب دیده‌اند که پرداخت ۵ میلیون وام با کارمزد ۴ درصد برای تعمیر این واحدها با مقداری تاخیر انجام خواهد شد.

 

 

اربابی با اشاره به اینکه وام‌هایی که قرار است به مردم پرداخت شود بدون بهره است و آن ۴ درصد کارمزد وام است تصریح کرد: این وام بدون بهره و سود خواهد بود.

 

 

امدادگران هلال احمر با تمام توان در حال خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان

 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر، در رابطه با آخرین وضعیت امدادرسانی این سازمان به خانوارهای سیل‌زده اظهار داشت: در پی سیل اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان از اول بهمن‌ماه تاکنون به ۶۷۵ روستا توسط ۲۱۹ تیم عملیاتی شامل یک هزار و ۱۴۵ نیروی امدادگر کمک‌رسانی شده است.

 

 

 

رسول راشکی بیان کرد: ۲ هزار و ۲۳۷ خانوار در این بارندگی‌ها دچار آسیب شدند که تعداد اعضای آنها ۹ هزار و ۳۲۹ نفر گزارش شده است.

 

 

 

وی با بیان اینکه یک هزار و ۴۶۶ خانوار توسط جمعیت هلال احمر استان اسکان داده شده‌اند افزود: تعداد اعضای این خانوارها ۶ هزار و ۹۶۷ نفر بوده است.

 

 

وی عنوان کرد: از ابتدای شروع بارندگی تا امروز ۱۶۶ خودرو با ۶۶۴ نفر گرفتار در سیل رهاسازی شده است.

 

 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان در رابطه با اقلام امدادی که در اختیار سیل‌زدگان قرار گرفته عنوان کرد: تاکنون ۱۳۷۲ تخته چادر، ۱۳۵۵ تخته موکت، ۴ هزار و ۳۸۲ تخته پتو، ۳۶۵ شعله فانوس، ۹۲۵ شعله والور، ۲۰۵ ست ظروف و اقلام خوراکی بین سیل‌زدگان جنوب سیستان وبلوچستان توزیع شده است.

 

 

سیستان و بلوچستان از زیرساخت ضعیف رنج می‌برد

رئیس جمهور در سفری که ۲۶ فروردین‌ماه سال ۱۳۹۳ به سیستان و بلوچستان داشت گفته بود که “استان سیستان و بلوچستان تا پایان دولت تدبیر و امید چهره‌ای متفاوت پیدا خواهد کرد” البته می‌توان گفت این استان توانسته بنا به گفته ایشان در بسیاری از زمینه‌های عمرانی گام‌های بلندی بردارد اما هنوز از نظر زیرساختی و جزئی‌ترین امکانات محروم است و در شرایط بدی به سر می‌برد.

 

 

 

گواه این مدعا جاری شدن آب و بسته شدن بسیاری از معابر شهرستان‌های سطح استان در پی کوچکترین بارندگی است تا جایی که حتی در شهرستان زاهدان به عنوان مرکز استان هم در پی بارشی چند ساعته با بسته شدن معابر عمومی روبه‌رو می‌شویم.

 

 

 

در این میان اما سکوت نمایندگان مردم شهرستان‌های مختلف سیستان و بلوچستان در پی وقوع سیل و آوارگی مردم جای تامل دارد تا جایی که شهریاری نماینده مردم زاهدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رابطه به سیل اخیر استان اظهار داشت: با توجه به عدم حضور در استان در روزهای اخیر و عدم اطلاع از روند خدمت‌رسانی به مردم امکان اظهار نظر ندارم.

 

 

دیگر نمایندگان استان نیز جدا از اینکه اظهارنظر خاصی در رابطه با شرایط امداد به سیل‌زدگان ندارند حتی پاسخگوی تماس‌های تلفنی خبرنگاران و دیگر مردم استان نیستند.

 

 

 

 

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=40156
  • دیدگاه‌ها برای سیستان و بلوچستان گرفتار ناعدالتی در پرداخت تسهیلات بازسازی سیل/ مردم استان از زیرساخت ضعیف رنج می‌برند+سکوت نمایندگان بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.