گندم پرس: رئیس پژوهشکده دامهای خاص دانشگاه زابل گفت: طرح مطالعاتی پرورش زنبور عسل در مجموعه تحقیقاتی دانشگاه زابل نتیجه داد.
مهدی جهانتیغ گفت: این طرح مطالعاتی با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی و ترویج فرهنگ کارآفرینی و پرورش زنبور عسل در شهرستان زابل با استفاده از برنامهریزیهای دقیق و بکارگیری راهکارهای علمی منطبق با کمآبی انجام شد.
رئیس پژوهشکده دام های خاص دانشگاه زابل تصریح کرد: در این طرح ثابت شد که عسل تولیدشده در دشت سیستان علاوه بر خاصیتهای بی نظیر در درمان بیماریها به هزینه، سرمایه و امکانات زیادی نیاز نداشته و گامی در افزایش تولیدات داخلی و رشد اقتصاد بومی است.
وی با اشاره به اینکه عسل، موم ژله شاهانه، بره موم، گرده گل و زهر از جمله تولیدات زنبورهای عسل است، گفت: این تولیدات در بخشهایی مانند صنعت از جمله صنایع آرایشی، داروسازی، صنایع شیمیایی، متالورژی، تکنولوژی هسته ای، خودروسازی نیز کاربرد دارد.
جهانتیغ خاطرنشان کرد: تاثیر نیش زنبورها در تسکین دردهای قاعدگی، درمان اختلالهای تنفسی، بازسازی اعصاب آسیبدیده، سمدرمانی، توقف رشد سلولهای سرطانی از جمله خاصیتهای زنبور عسل در بخش درمان است.
وی اظهار کرد: طرح پرورش زنبور عسل در منطقه سیستان، یکی دیگر از الگوهای موفق پیاده شده توسط دانشگاه میباشد و عسل تهیه شده به اذعان کارشناسان و پژوهشگران با وجود وضعیت خاص جغرافیایی و مشکلات آبی منطقه از کیفیت بالایی برخوردار است.
رئیس پژوهشکده دامهای خاص زابل گفت: دانشگاه زابل در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی تلاش میکند تا با ارائه روشهای نوین تولید در جهت رفع مشکلات منطقه سیستان اقدامات موثری انجام دهد./خبرگزاری مهر
چرای زنبور عسل فقط برای بهار که خارشتر فراوان است جواب می دهد و بعد باید کوچ داده شوند یا با تغذیه مصنوعی انجام شود عزیزان می توان از چهار بهار استان بهره بگیرند همچنانکه بهره می گیرند بهار خارشتر سیستان را استفاده کنند که عسل ان برای بیماران دیابتی بسیار مناسب ، کوچ تابستان به مراتع تفتان و کوچ پاییز و زمستان هم به منطقه دلگان و …
استان سیستان و بلوچستان تنها استانی است که زنبورداران ان تغلب در تغذیه مصنوعی زنبور نمی کنند و عسل ان برای شفا و درمان مصرف می شود