سقوط یک کودک در داخل چاه کشاورزی در روستای«شندا» از توابع بخش مرکزی سیب و سوران منجر به مرگ او شد و نهادهای مربوط از قبول مسئولیت آن سرباز زدند و وظیفه آن را به دیگری محول کردند.
به گزارش گندم خبر به نقل از روزنامه سیستان و بلوچستان؛ یکی از شهروندان شندا از توابع بخش مرکزی سیب و سوران در تماس با خبرنگار ما از مرگ دلخراش یک کودک ۸ ساله عشایر بر اثر سقوط در درون چاه کشاورزی خبر داد و اعلام کرد که در صورت حضور به موقع دستگاه های امدادی امکان نجات او وجود داشت.
به همین منظور خبرنگار ما با پیگیری موضوع در گفت و گو با شهردار سیب و سوران و رئیس هلال احمر جویای ماجرا شد که شهردار ضمن ابراز تأسف از این حادثه دلخراش درباره چگونگی وقوع این حادثه گفت: خبر این اتفاق تلخ در ساعت ۱۲ ظهر پنج شنبه به ما رسید که با توجه به نبود امکانات لازم آتش نشانی پیشنهاد ارسال تنها یک دستگاه کمپرسور به محل حادثه داده شد که از سوی رئیس شورای روستای شندا به دلیل وجود کمپرسور در روستا عدم نیاز به آن اعلام شد.
«عباس سپاهی» افزود: با توجه به عدم اطلاع از عمق چاه آب کشاورزی و نبود امکانات لازم برای ارسال به محل و نبود امکانات برای نجات این کودک عشایر متأسفانه منجر به حادثه تلخ مرگ او شد.
وی اظهار کرد: رئیس شورای روستا قبل از تماس با شهرداری با جمعیت هلال احمر سیب و سوران تماس گرفته و درخواست کمک کرده بود که مسئولان هلال احمر نیز در پاسخ ضمن اعلام نبود امکانات لازم و از اعزام گروه های امداد و نجات سرباز زده اند.
وی بیان کرد: چنین حوادث تلخی هر از چندگاه در روستاها اتفاق می افتد که باید دهیاران و مسئولان شورای اسلامی با تذکر جدی به صاحبان چاه های آب کشاورزی از آنها خواستار ایجاد حفاظ و بستن در این گونه چاه ها شوند تا از حوادثی این گونه در آینده جلوگیری شود.
رئیس شورای روستای اسلامی شندا هم درباره این اتفاق گفت: با خبردارشدن از این حادثه با آتش نشانی و هلال احمر تماس گرفته شد که مسئولان هلال احمر به نداشتن امکانات لازم از جمله طناب اشاره و فقط به اعلام آمادگی برای حضور در صحنه اکتفا کردند و این موضوع را مربوط به حوزه شهری دانستند و خواستار کمک گرفتن از شهردار شدند.
«رحمت ا… بادپا» افزود: در تماس با شهردار ، او نیز از نبود امکانات لازم برای نجات این کودک عشایر از داخل چاه کشاورزی خبر داد و تنها به ارسال کمپرسور برای بالاکشیدن کودک از داخل چاه اکتفا کرد که با توجه به دسترسی آسان تر به کمپرسور در خود روستا این امر توسط روستاییان انجام شد.
وی در پاسخ به این سوال که گفته می شود تنها اورژانس در صحنه حاضر بوده و سایر دستگاه های امدادی حضور نداشته اند گفت: نیروهای امدادی هلال احمر هم پس از خروج جسد این کودک از چاه کشاورزی توسط مردم روستا، حضور یافتند و دلیل دیر رسیدن خود را نبود امکانات لازم ذکر کردند.
وی تصریح کرد: بارها به خانواده ها این تذکر و هشدار را داده ایم که از حضور فرزندان شان درجلوی موتورخانه ها و چاه های کشاورزی جلوگیری کنند زیرا ممکن است برای آب تنی به دورچاه ها جمع شوند و از این کار لذت برند که براثر لغزندگی و حواس پرتی گاه چنین اتفاقاتی رخ می دهد و این موضوع همه را متاثر می کنند.
وی افزود: سقوط این کودک به دلیل محکم نبودن کامل در چاه رخ داده است که بعد از این اتفاق دستور بستن چاه ها و ایجاد حفاظ برای آن از سوی شورای شهر داده شده است.
در ادامه این گزارش رئیس هلال احمر سیب و سوران نیز در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: این وظیفه ما نبوده و باید دستگاه های ذیربط به این موضوع به موقع وارد عمل می شدند . وظیفه گروه های امداد و نجات هلال احمر چیز دیگری است و با توجه به این که نیروهای ما داوطلبانه فعالیت دارند نمی توانیم آنها را برای چنین کارهایی اعزام کنیم زیرا در صورت اتفاق افتادن برای هر یک از این نیروها کسی پاسخگوی خانواده آنها نیست.
«جهاندیده» افزود: چنانچه وظیفه نجات افرادی که در چاه کشاورزی سقوط می کنند نیز برعهده هلال احمر باشد آن گاه هرگونه تقصیری که متوجه باشد را می پذیریم اما همان طور که قبلاً ذکر شد، نجات جان کسانی که در چاه کشاورزی سقوط می کنند و یا خروج جسد آنان از وظایف نیروهای امداد و نجات هلال احمر خارج است و تنها در حوادثی مانند زلزله و سیل وارد عمل می شوند.
وی ادامه داد: از آنجایی که گروه های امداد و نجات هلال احمر در تمام شرایط بحرانی به کمک مردم شتافته اند مردم و مسئولان حوادثی مانند سقوط افراد در چاه کشاورزی و نظیر آن را هم از وظایف کمک رسانی نیروهای هلال احمر می دانند که این موضوع درست نیست.