گندم خبر : این روزها سیستان برای مرگ میلیون ها ماهی خود که مرثیه می خواند، صیادان به جای اینکه به دل آب بزنند باید به دل خاک بزنند و لاشه های میلیون ها ماهی را جمع آوری کنند!
امسال هم خشک شدن تالاب هامون سریال هر ساله مرگ ماهی ها را تکرار کرد و سفره صیادان مناطق محروم سیستان را خالی تر از گذشته کرد و بر آلام مردمی که سالهاست چوب بی توجهی را می خورند افزود.
غصه این روزهای سیستان تلخ تر از همیشه است، ارمغان خشکی تالاب هامون علاوه بر تشدید گردوخاک منطقه امسال نیز جان بسیاری از ماهی ها را گرفت در هر حال امروز کمتر کسی باید باشد که از اوضاع ریزگردها و گرد و خاک های و مرگ میلیون ها ماهی سیستان چیزی نشنیده باشد اما گویا عده ای گوششان بدهکار این همه رنج مردم تنگه احد ایران نیست.
همان هایی که سختی های این روزهای مردمان رنج کشیده سیستان را می بینند و ککشان هم نمی گزد، عده ای که وقتی پای سگ کشی به میان آمد برآشفتند و به معترضان پیوستند امروز برای مرگ میلیون ها ماهی و خالی شدن سفر ساکن شمال سیستان و بلوچستان تره هم خورد نمی کنند.
هر چند هیچ کس منکر عمل شنیع از بین بردن حیوانات نیست اما آیا معصومه ابتکار نمی توانست برای مرگ میلیون ها ماهی در سیستان هم همین قدر تلاش کند و به آب و آتش بزند.
محبعلی سیستانی، مدیرکل شیلات سیستان با بیان اینکه تعداد ماهیان تلف شده در تالاب هامون مشخص نیست، گفت: تاکنون ۳۵۰ تن ماهی خشک از تالاب هامون جمع آوری شده و به کارخانههای تولید پودر ماهی ارسال شده است.
وی با بیان اینکه اکثر ماهیان تالاب هامون حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم وزن دارند، افزود: سال گذشته ۵۰۰ تن ماهی خشک از تالاب جمع آوری شده که با وضعیت مطلوب آبگیری تالاب هامون، پیش بینی می شود امسال بیشتر از سال گذشته ماهی خشک جمع آوری شود.
یکی از صیادان این منطقه به خبرنگار اوشیدا گفت: اگر مدیر کل شیلات و اداره محیط زیست و سایر سازمان های مرتبط آب را در سیستان به خوبی مدیریت می کردند و به موقع رهاسازی می کردند امروز به جای جمع آوری ماهی خشک و مرده که با افتخار از آن یاد می کنند مردم می توانستند صدها تن ماهی زنده برداشت کنند که کمک بزرگی به معیشت مردم محروم حاشیه هامون بود.
م. صیاد ادامه داد: حیات سیستان با آب تالاب رابطه مستقیمی دارد چرا که نبود آب در طی سال های اخیر سبب بیکاری شمار زیادی از بومیان منطقه و کوچ آنان به سایر نقاط کشور جهت دستیابی به مشاغلی از قبیل مشاغل کاذب و کارگری شده است.
در حالی گفته می شود میلیون ها ماهی در روزهای اخیر در تالاب هامون تلف شده اند که ابتکار محیط زیست پیشتر گفته بود وضعیت تالاب هامون امسال بهتر از سالهای گذشته است.
این بی توجهی ابتکار به مشکلات زیست محیطی سیستان در حالی است که معصومه ابتکار پیشتر فعالانه برای دفاع از حقوق سگ ها در تجمعات حضور پیدا می کند و به سخنرانی می پردازد اما هیچگاه حاضر نشد در روزهای سخت در کنار مردم سیستان حاضر شود.
علی ای حال به نظر می رسد معصومه ابتکار بیش از انکه علاقه مند به محیط زیست باشد علاقمند به شوهای رسانه ای و شرکت در جلسات سیاسی است و اگر در عرصه محیط زیست مانوری میدهد برای گرفتن برخی عکس های یادگاری با ژست محیط زیستی است.
آنچه اما در خصوص سیستان مشهود است اینکه دولتمردان برای احیای این منطقه و برقراری حق آبه هیرمند اقدامی عملی انجام نداده اند.
حبیب الله دهمرده، نماینده زابل در مجلس شورای اسلامی می گوید: «هویت سیستان به هیرمند وابسته است اما کشور همسایه این امکان را از منطقه گرفته است بنابراین، قرارداد با افغانستان برای آب هیرمند با ارادهی قوی مجالس ایران و افغانستان، ممکن خواهد شد و مقام رهبری در مورد حق آبه ی هیرمند تأکید بسیار زیادی دارند./عصرهامون