سازمان محیط زیست برای گرد و غبار نباید کاری انجام دهد/ آدرس غلط به مردم ندهید!

  • کد خبر : 35077
  • ۲۸ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۶
سازمان محیط زیست برای گرد و غبار نباید کاری انجام دهد/ آدرس غلط به مردم ندهید!

گندم خبر: معاون سابق ابتکار و نماینده مردم زابل در مجلس دهم با بیان اینکه مشکل مردم زابل فراتر از گرد و غبار معضل «فقر» است، گفت: سازمان محیط زیست نباید اقدامی انجام دهد، متأسفانه به مردم آدرس غلط می‌دهند عملاً سازمان محیط زیست در دولت این نقش را دارد که صدای مردم در دولت باشد […]

گندم خبرمعاون سابق ابتکار و نماینده مردم زابل در مجلس دهم با بیان اینکه مشکل مردم زابل فراتر از گرد و غبار معضل «فقر» است، گفت: سازمان محیط زیست نباید اقدامی انجام دهد، متأسفانه به مردم آدرس غلط می‌دهند عملاً سازمان محیط زیست در دولت این نقش را دارد که صدای مردم در دولت باشد اما سایر دستگاه‌ها باید کار عملی انجام دهند.

به گزارش گندم خبر به نقل از خبرگزاری فارس، محمد علی کیخا در مورد وضعیت گرد و غبار در سیستان گفت: چند روز گذشته ما در منطقه بودیم ذرات شن به وضوح وارد گوش و چشم و حلق می‌شد و آن را کاملا می‌توان حس کرد.

وی ادامه داد: به دلیل تغییرات آب و هوا  بر شدت و طول مدت آنها افزوده شده است، وقتی که سرعت باد بالا می‌رود از هامون خشک بارگیری می‌کند و زندگی را بسیار سخت می‌کند. به نظر بنده مسئله سیستان فراتر از گرد و غبار و حرکت شن‌های روان، فقر گسترده‌ای است که در منطقه حاکم است، بیش از نیمی از مردم تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند حدود ۹۰ درصد از مردم زیر خطر فقر به سر می‌برند این به امروز و دیروز بر نمی‌گردد آنجا اقتصاد غالب منطقه بر کشاورزی و دامداری بنا شده و آب منطقه هم از داخل افغانستان می‌آید حالا هم با خشکسالی مدید در ۱۵ سال گذشته عملاً فعالیت‌های کشاورزی دچار توقف و ایستایی شده است.

نماینده مردم زابل در مجلس دهم اظهار داشت: در این شرایط وقتی با آدم‌های قدیمی سیستان صحبت کنید می‌گویند زلزله زابل باد آن است ، و این باد حکم یک زلزله را دارد که با شدت فراوان می آید و دامنه اثر آن تمام روستاها و شهرها است دولت باید دو دسته کار را انجام دهد اول اینکه مجموعه واکنش سریعی را راه اندازی کند که در چنین بحران‌هایی بتوانند بلافاصله به سراغ مردم بروند و اطلاع رسانی کنند، خیلی‌ها در این مواقع در منازل خود حبس می‌شوند و آب و برق آنها قطع می‌شود و حتی نیاز دارند تا نان در میان آنها توزیع شود، برخی از روستاها نانوایی وجود ندارد و باید از جای دیگری نان تهیه کنند که وقتی این بحران اتفاق می‌افتد امکان تردد از مردم گرفته می‌شود ما در بازدیدی که از یکی از روستاها داشتیم به ما می‌گفتند که ای کاش برای ما نان می‌آوردید.یا تعدادی از خانم‌ها که مشغول بیرون آوردن شن‌ها از داخل خانه‌ خود بودند می‌گفتند یعنی سهم ما یک فرغون و بیل هم نیست که بتوانیم این خاک‌ها را بیرون بیاوریم.

کیخا افزود: بنابراین یک نهادی باید وجود داشته باشد در کنار واکنش سریع به سراغ مردم برود و در ابعاد مختلف خدمات رسانی کند تا آلام مردم کاهش پیدا کند، دسته دوم اقداماتی که باید انجام شود این است که ما جلساتی را بارها با سازمان جنگل‌ها و مراتع داشتیم چراکه بر اساس قانون مسئول تثبیت شن‌های روان و کنترل فرسایش بادی سازمان جنگل‌ها و مراتع است پیش از انقلاب هم دفتر تثبیت شن‌های روان این سازمان به جای اینکه در مینی سیتی باشد در زابل مستقر بوده و در آن زمان بیش از ۱۰ تا ۱۲ هکتار را جنگل‌کاری کردند به گونه‌ای که یکی از کانون‌های جدی گرد و غبار مهار شد.

وی تصریح کرد: هم اکنون هم دولت به صورت ویژه باید با منشأ یابی‌های صورت گرفته که همه ابعاد زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده نسخه خاصی بپیچد و کار تثبیت شن‌های روان را انجام دهند هم اکنون که فن آوری‌های جدیدی هم آمده و خیلی راحت می‌توانند این کار را انجام دهند.

نماینده مردم زابل در مجلس افزود: به نظر من کنترل فرسایش بادی در سیستان جدی گرفته نشده و به عنوان یک معضل ملی در سطح کلان جدی گرفته نمی‌شود انتظار می‌رفت ستاد راهبردی مدیریت بحران در تهران تشکیل جلسه می‌داد اما حتی حاضر نشدند یک‌بار به منطقه بیایند و از نزدیک ببینند که چه بر سر مردم آمده است؟

کیخا افزود: برای کنترل این وضعیت حتی یک جلسه ستاد مدیریت راهبردی بحران در تهران گذاشته نشد کنترل این موضوع از توان مدیریت مدیران محلی خارج است اگر مدیران ملی به این موضوع توجه نکنند مشکل حل نمی‌شود، ما سازمان مدیریت بحران برای همین روزها داریم اما مردم وقتی می‌بینند مسئولان در مورد معضلات مردم در سایر نقاط کشور جدی‌تر ورود پیدا می‌کنند دل‌آزرده و گله‌مند می‌شوند و می‌گویند مگر ما جزء این مردم نیستیم و برای دفاع از میهن و سرزمین و ارزش‌هایمان شهید ندادیم چرا به ما توجه نمی‌شود.

معاون سابق ابتکار در مورد وظیفه سازمان محیط زیست تصریح کرد:سازمان محیط زیست نباید اقدامی را انجام دهد، متأسفانه به مردم آدرس غلط می‌دهند، سازمان حفاظت محیط زیست مجری اصل ۵۰ قانون اساسی است و مأموریت خاص دارد در این اصل دو بند آمده است اول اینکه حفظ محیط زیست وظیفه عمومی مردم تلقی می‌شود و فعالیت‌های اقتصادی و غیره که باعث تخریب محیط زیست می‌شود ممنوع است، یعنی عملاً سازمان محیط زیست در دولت این نقش را دارد که صدای مردم در دولت باشد و بگوید مردم مشکل دارند، این رودخانه و این تالاب خشک شد، بنزین آلوده است اما آن کسی که بنزین را تولید می‌کند سازمان محیط زیست نیست آن کسی که باید تثبیت شن بکند سازمان محیط زیست نیست، مأموریت سازمان محیط زیست چیز دیگری است و آن نهادی که باید در عرصه عمل کاری را انجام دهد سازمان‌های دیگر هستند نه محیط زیست.

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=35077

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 7در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۷
  1. متاسفانه همانطوریکه اقای دکتر به زیبایی فرمودند دستگاههایی که وظیفه صیانت از منابع حیاتی کشور رادارند فاقد هیچگونه برنامه ریزی برای حوزه کاری خود هستند.
    مثلا جهاد کشاورزی می تواند مثل سایر کشورها نسبت به تسطح دقیق اراضی با سامانه های لیزری اقدام و باعث صرفه جویی ۴۰- ۵۰ درصدی مصرف اب و اختصاص ان اب به اراضی متروکه و شور شود تا به این ترتیب حداقل اراضی کشاورزی کانون ریزگرد نباشند ولی دریغ از یک متر مربع تسطیح اراضی و اقدامات کلیدی دیگر.متاسفانه سایت های محلی ما به جای پرداختن به مسائل کلیدی فنی .به غلط دنبال روی از برخی سیایون کم اطلاع و فاقد دانش فنی کرده و فرصت های پیشرفت منطقه را می گیرند.

  2. کیخا جان شما آدرس غلط داری میدی!!!!
    چطور برای هامون کلی همایش برگزار کردی
    رفتی پرو با کلی عکس گفتی ثبت جهانی شد
    الان میگی ربطی به خانم ابتکار نداره؟!
    نمک گیر شدی کیخا جان!!!!

  3. راه نجات سیستان انتقال آب دریای عمان به سیستان است

  4. اقای ناشناس حرف دکترکیخادرست است متاسفانه ما همیشه با اگاهی ادرس غلط به مردم میدهم لطفا یکبارهم که شده برای رضای خدا وخلق او باخودمان صادق باشیم

  5. حق مردم سیستانه! که به این آقا رای دادند که الان میگه به خانم ابتکار ربطی نداره!!! کیخا جاااااااااااان این جور حرفات باعث میشه مردم، ازت ناامید بشن!! بین ابتکار و مردم سیستان، انتخابت ابتکاره!!؟؟؟فرق تو با دهمرده، همین رابطه بازیاته داداش. تو اگه بفکر مردم سیستان بودی توی محیط زیست میموندی!؟! اما…

  6. از نماینده محیط زیست انتظاری نیست

  7. جناب کیخا درست میگویدهرکاری راهی دارد که لازم است ازراه خودش پیگیری شود مشکل سیستان را نباید محدود به یک سازمان دانست زیرا کاری کلی وتصمیمی کلی درستادبحران کشورگرفته شود وهمه وزراتخانه های اجرایی دست دردست هم دهند ومشکلات زابل را حل کنند