تاریخ انقضا داروها به صورت مداوم پایش می شود/قسمتی از تاریخ انقضاء دارو پاک شده است

  • کد خبر : 39265
  • ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۹
تاریخ انقضا داروها به صورت مداوم پایش می شود/قسمتی از تاریخ انقضاء دارو پاک شده است

    پس از انتشار خبر فروش داروی تاریخ گذشته در روستای جانی میلک شهرستان هیرمند، هیئت مدیره ی انجمن داروسازان سیستان با ارسال جوابیه ای داروی فروخته شده را سالم و قابل استفاده عنوان کرد.       به گزارش گـــنـدم خـــبـر : چندی قبل خبری مبنی بر فروش داروی تاریخ گذشته توسط داروخانه […]

 
 

پس از انتشار خبر فروش داروی تاریخ گذشته در روستای جانی میلک شهرستان هیرمند، هیئت مدیره ی انجمن داروسازان سیستان با ارسال جوابیه ای داروی فروخته شده را سالم و قابل استفاده عنوان کرد.

 
 
 

به گزارش گـــنـدم خـــبـر : چندی قبل خبری مبنی بر فروش داروی تاریخ گذشته توسط داروخانه روستای جانی میلک شهرستان هیرمند با عنوان داروی تاریخ گذشته جان کودک دوساله را با خطر مواجه کرد درج گردید که تاریخ انقضاء این دارو تا سال ۲۰۱۰ عنوان شده بود ، و توسط کودک دو ساله ای مورد استفاده قرار گرفت.

 

 

پس از انتشار این خبر هیئت مدیره ی انجمن داروسازان سیستان با ارسال جوابیه ای به این پایگاه خبری گفته است که این دارو با توجه به کد های تولید بر روی جلد آن تا سال ۲۰۱۸ به انقضاء خواهد رسید و عدد درج شده بر روی دارو به اشتباه ۲۰۱۰ خوانده می شود.

img10501054

در متن این جوابیه اینگونه آمده است که : 

 

۱. تاریخ انقضا دارو در واقع ۲۰۱۸ بوده که با پاک شدن قسمتی از عدد ۸ به اشتباه ۲۰۱۰ خوانده می شود.

 

۲.سری ساخت دارو (lot) که در بالای تاریخ انقضا درج شده است با عدد ۹۵ شروع شده که نشان دهنده ی این است که تاریخ تولید دارو در سال ۹۵ بوده است.

 

 

۳.قیمت دارو که در زیر تاریخ انقضا درج شده است مبلغ ۷۲۰۰۰ریال می باشد که این قیمت فروش این شربت در حال حاضر می باشد و مطمئنا در سال ۲۰۱۰ قیمت فروش این شربت کمتر از این مبلغ بوده است.

 

 

یک شربت مشابه دیگر با همین سری ساخت که از آن داروخانه تهیه شده ثابت می کند که داروی مذکور تاریخ گذشته نبوده و بیمار به هر دلیلی غیر از تاریخ گذشته بودن دارو بیماریش عود کرده است.

 

img10134821

 

هیچ دارویی بجز دسته ی تتراسایکلین ها بعد از گذشتن تاریخ انقضاء برای بیمار مشکلی ایجاد نمی کند و فقط اثر داروی تاریخ گذشته نسبت به داروی تاریخ دار کم می شود.

 

 

 

تاریخ انقضا داروها و اطمینان از اصالت داروها بصورت مداوم توسط معاونت غذا ودارو و انجمن داروسازان سیستان در بازرسی ها پایش می شود و مردم هیچگاه نگران عرضه ی داروی تاریخ گذشته نباشند.

 

 

 

در ادامه این جوابیه آمده است که ممکن است بیمار به داروی حساسیت داشته باشد و بدن وی به آن واکنش نشان دهد ضمن اینکه حساسیت به دارو امر طبیعی است و ارتباطی با خود دارو ندارد در این نوع موارد بیمار باید به پزشک مراجعه کند./ندای هیرمند

img10134775

 

 

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=39265

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۳
  1. بخدا اون شربت فاسدبود.چرادارین با جون مردم بازی میکنین اونشربتو خودمون استفاده کردیم همیشه همینجوری برسی میکنین.همیشه حق با مدیران است و مردم حقشان پایمال است.

  2. بالاخره فاسد بود یا تاریخش گذشته بود ؟ چون ممکنه دارویی تاریخ داشته باشه ولی فاسد باشه بالاخره معلوم نشد که چیه ؟

  3. ماهیت شربت کوآموکسی کلاو اینه که وقتی پودرش در آب حل میشه به علت ناپایداری تغییر رنگ میده، به همین دلیل گفته میشه که دارو طی یک هفته پس از اماده سازی پودر مصرف بشه. اگه دارو پایدار می بود شکل حل شده در آب رو تهیه میکردن، چون پایدار نیست فرم پودر دارو تهیه میشه و بیمار قبل استفاده پودر رو با آب جوشیده ی سرد شده حل و سپس استفاده می کنه.