اقدامات انجام شده در منطقه حوضدار و قلعه رستم سیستان بنظر می رسد مساله سیاسی و تبلیغاتی است

  • کد خبر : 39211
  • ۰۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۱
اقدامات انجام شده در منطقه حوضدار و قلعه رستم سیستان بنظر می رسد مساله سیاسی و تبلیغاتی است

پیرو انتقادات و گلایه های مطرح شده در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری، جمعیت جوانان مطالبه گر سیستان این هفته میزبان دکتر مشتاق گوهری مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع گردشگری استان بودیم.     گـــنـدم خـــبـر : دراین نشست صمیمانه که جمعی از فعالین اجتماعی و رسانه ای سیستان حضور داشتند ، دکتر مشتاق گوهری از […]

پیرو انتقادات و گلایه های مطرح شده در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری، جمعیت جوانان مطالبه گر سیستان این هفته میزبان دکتر مشتاق گوهری مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع گردشگری استان بودیم.

 

 

گـــنـدم خـــبـر : دراین نشست صمیمانه که جمعی از فعالین اجتماعی و رسانه ای سیستان حضور داشتند ، دکتر مشتاق گوهری از ثبت جهانی دو اثر استان بعنوان کار بزرگ وارزشمند در حوزه میراث فرهنگی نام برد و ثبت این دو اثر را به جهت شناسایی و از بین بردن تبلیغات منفی که درخصوص استان وجود دارد موثر دانست.

 

 

 

مشتاق گوهری در پاسخ به سوالی درخصوص اقداماتی که درحال حاضر توسط دانشگاه زابل و دکتر دهمرده در منطقه حوضدار و قلعه رستم صورت می گیرد , ضمن گلایه از عدم اطلاع در زمان شروع اقدامات عمرانی دراین حوزه گفت : بنظر می رسد مساله سیاسی و تبلیغاتی شده ، بنده بعنوان مدیرکل میراث فرهنگی استان ، آغاز عملیات در منطقه حوضدار را از مدیرکل راه و شهرسازی شنیده ام و حداقل انتظار ما این بود که ما هم مطلع و نظارت براین کار انجام میدادیم ، ما مخالفتی با این اقدامات نداریم و استقبال می کنیم که به این حوزه توجه شود اما باید بدانیم که در میراث فرهنگی سرعت کار همچون سرعت کار در دستگاههای اجرایی دیگر مثل شهرداری یا اداره راه نیست ، باید دراین حوزه ما انتظار داریم حداقل هایی رعایت شود.

 

 

 

وی گفت : حاضر به واگذاری آثار تاریخی به مردم و سرمایه گذاران هستیم اما باید اصول باید رعایت شود ، درخصوص قلعه رستم هم آماده هستیم که واگذار کنیم به دانشگاه زابل تا هرگونه اقدام آموزشی که میخواهد در آن انجام دهد , اما این کار و صندوق احیاء میراث فرهنگی کشور که مسئول این واگذاریهاست دارای قوانینیست که باید رعایت شود.

 

 

 

مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع گردشگری استان در پاسخ به این سوال که باید تا کی صبر کرد تا این آثار از سوی میراث فرهنگی رونق گیرد و توجه به آن بشود گفت : باید به این حوزه بودجه تزریق شود ,ماهم میتوانیم کار مرمت را انجام دهیم اما تنگناهای بودجه ای گاها مشکلاتی ایجاد می کند.

 

 

 

وی درخصوص حوزه گردشگری نیز گفت : گردشگری حوزه ای بین سازمانیست و همه ارگانها و مردم باید دست به دست هم دهند و این حوزه را فعال کنند , ما در حال حاضر در نقطه قرمز در نقشه گردشگری جهانی قرار داریم و باید تلاش صورت گیرد تا طبق نگاه مثبت دولت و استاندار سیستان و بلوچستان این حوزه رونق گیرد ، در استانی که مساله معیشت ، آب ، سلامت ، امنیت دغدغه اصلی است ، مطمئنا کار در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری سخت است اما با توجه به سیاست های ابلاغی و توجه ویژه استاندار سیستان و بلوچستان به این حوزه و با توجه به بودجه خوبی که برای سال آینده در نظر داریم و تلاش و توجه زیادی نیز به تبلیغات مثبت دراین حوزه داریم.

 

 

 

دکتر مشتاق گوهری با عنوان اینکه بنده با یک اجماعی از اهل فن در حوزه میراث فرهنگی و صنایع گردشگری به میراث فرهنگی استان آمده ام گفت : حال هم اگر اجماعی صورت گیرد که جمعی از اهل فن دراستان بیان کنند که حضور بنده دراین حوزه موثر نیست بی شک به خواسته آنان احترام خواهم گذاشت چون معتقدم باید درهر حوزه ای که هستیم موثر باشیم و درکشور هم قحط الرجال نیست.

 

 

 

وی به رسانه ها توصیه کرد برخی از اخبار ازجمله مسائل و نزاع های که گاها بین طوایف صورت می گیرد را نباید بزرگ کنند زیرا این اخبار بر روی گردشگری تاثیر منفی می گذارد.

 

 

 

مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع گردشگری استان خاطر نشان کرد درنظر داریم همایش ملی و سپس بین المللی فردوسی را در سیستان برگزار کنیم و در حال تشکیل دبیرخانه همایش هستیم و یکی از بزرگان حوزه میراث فرهنگی و گردشگری کشور نیز بعنوان مسئول برگزاری این همایش قبول زحمت کرده است.

 

 

 

مشتاق گوهری ابراز امیدواری کرد : جهت بزرگداشت امیر یعقوب لیث نیز هیاتی از سیستان همزمان با مراسم بزرگداشت یعقوب لیث به محل مزار این سردار نامی ایران سفر کنند ( هشتم دیماه)

 

 

 

وی در پاسخ به سوالی درخصوص سرنوشت سالن آمفی تئاتر سوخته ، شهر سوخته گفت : پیشنهاد کارشناسان و مدیرپایگاه شهر سوخته این است که باید مجدد هزینه شود و احیاء شود ,درحالی که این نظر بنده نیست اما احترام می گذارم و بودجه ای برای سال آینده برای این بخش هم در نظر گرفته ایم./کاغذاخبار

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=39211

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۳
  1. بهتر است دوستان فکری برای ماندگاری مردم سیستان بکنند اونوقت به فکر تفریحگاه برای مردم شوند چه امیدی مردم سیستان برای ماندگاری دارند؟ ضمنا هزینه کرد برخی ادارات غیر مرتبط با میراث فرهنگی حران خوری هسته و دقیقا همون قضیه ای هست که در اسفتدماه گذشته در مزار شهدا مطرح شد!
    سیستان با ایجاد کارخانجاتت و صنایع سنگین اباد می شود و لاغیر

  2. عجب صبری خدا دارد …خدایا می بینی مردم سیستانو شکرت

  3. با سلام
    بهتر است هر حرفی می زنیم یا کارشناس ان حوزه باشیم و اگر هستیم به دور از سیاسی کاری حرف بزنیم حرام خوری یعنی فراموش کردن سیستان و قابلیتهایش توریسم و گردشگری یکیشه به جای تشکر و قدردانی از چنین زحماتی جهت حفظ صندلی خود هر حرفی رو نزنیم