مصرف آجیلهای شور در شب یلدا برای بیماران فشار خون ممنوع

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: برای پذیرایی شب یلدا به جای غذاهای چرب و شیرین و پرنمک و تنقلات فاقد ارزش تغذیهای، بهتر است از میوههای تازه و مغزهای بینمک استفاده شود.
به گزارش گـــنـدم خـــبـر از زاهدان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زاهدان، مهدی طباطبایی اظهار کرد: میهماننوازی از ویژگیهای اصیل ایرانیان است و مسلماً در شب یلدا نیز این مهم اجرا میشود اما باید توجه داشت که ارج نهادن به میهمان، از طریق عرضه غذاهای سالم و عدم ارائه خوراکیهای زیانبار تحقق مییابد.
وی تأکید کرد: برای پذیرایی شب یلدا به جای غذاهای چرب و شیرین و پرنمک مانند انواع شیرینیها و آجیل شور و تنقلات فاقد ارزش تغذیهای، از میوههای تازه و مغزهای بینمک (مانند پسته، بادام، فندق، بادام زمینی و سایر مغزهای غیر شور) استفاده شود و با توجه به اینکه تنقلات و خوراکیهای شب یلدا حاوی مقادیر زیادی کالری است بنابراین لازم است مردم نکات تغذیهای را رعایت کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به برخی بیماران مانند بیماران کلیوی و دیابتی توصیه کرد بهتر است از قندهای ساده، انواع مغزها و شیرینیها به مقدار تجویز شده در برنامه غذایی آنها استفاده کنند و افرادی که دارای تری گلیسیرید خون بالا هستند، بهتر است از مصرف مغزهای چرب مانند پسته، بادام و گردو خودداری کنند.
وی تأکید کرد: بیماران کلیوی مراقب مقدار مصرف مایعات باشند و کمتر از هندوانه استفاده کنند.
طباطبایی تصریح کرد: شیرینیها، کاکائوها و شکلاتهای دارای انرژی و چربی بالا هستند، بهتر است که در ترکیب مواد خریداری شده شب یلدا کمتر از آنها انتخاب شود.
وی ادامه داد: مصرف میوه باعث برآورده شدن نیازهای بدن به مواد معدنی و ویتامینهای مختلف میشود و بهتر است از میوههایی مانند انار و هندوانه که سرشار از ویتامین C، است، استفاده شود.