آب در سیستان و بلوچستان خاطره شد / تانکر، آبرسان ۳۶۲ روستا این منطقه

  • کد خبر : 34961
  • ۲۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۸
آب در سیستان و بلوچستان خاطره شد / تانکر، آبرسان ۳۶۲ روستا این منطقه

گندم خبر: سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از استان‌های گرم و خشک ایران این روزها با بحران آب شدید دست و پنجه نرم می‌کند.  طی اخبار رسیده از شهروندان بندر صیادی بریس باخبر شدیم اهالی این بندر صیادی در ۶۰ کیلومتری شرق شهرستان چابهار در استان سیستان و بلوچستان در کنار حجم وسیعی از آب‌های […]

گندم خبرسیستان و بلوچستان به عنوان یکی از استان‌های گرم و خشک ایران این روزها با بحران آب شدید دست و پنجه نرم می‌کند.

 طی اخبار رسیده از شهروندان بندر صیادی بریس باخبر شدیم اهالی این بندر صیادی در ۶۰ کیلومتری شرق شهرستان چابهار در استان سیستان و بلوچستان در کنار حجم وسیعی از آب‌های دریای عمان با بیش از ۵ هزار نفر جمعیت با مشکل و معضل بی آب دست و پنچه نرم می‌کنند، معضلی که سی و اندی سال است گریبانگیر مردم بندر بریس شده است.
مردمانی که به گفته خودشان در کنار آب‌های نیلگون سواحل مکران، آب  دریا را با چشمان خویش می‌بینند اما هنوز تشنه لب هستند.

این افراد در توضیح طریقه تهیه آب شرب می‌گویند، آب را با قیمت هر تانکر ۱۲ هزار لیتری، ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان خریداری می‌کنند. 

این افراد معتقدند از طریق مختلف مشکلاتشان را با وزیران دولت، نمایندگان مجلس ، فرماندار، استاندار و همه مسئولان استانی و شهرستانی بیان کرده اند ولی تاکنون اتفاق جدیدی در این باره نیفتاده است،از همین رو، از مسئولان خواستند مردمان تشنه لب بندر بریس را دریابند.

بندر بریس یکی از نمونه شهرستان‌هایی است که همچنان از مشکل کم آبی رنج می‌برد. بر اساس اعلام شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان در حدود ۹۵ درصد از جمعیت شهری این استان تحت پوشش شبکه آبرسانی هستند، ولی با این حال ۴ هزار روستا در این منطقه آب ندارند.

ناگفته نماند این استان به دلیل آب و هوای گرم و خشک با کمبود آب رو به رو است تا جایی که بر اساس اظهارات مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری سیستان و بلوچستان، زاهدان مرکز استان در هر شبانه روز با کمبود آب ۳۰ هزار متر مربعی رو به رو است.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان در این خصوص گفت: از هزار و ۲۰ روستا دچار تنش ‌آبی، ۳۶۲ روستا در حال جیره‌بندی آب قرار دارند و تنها راه عبور از این بحران در تابستان صرفه‌جویی و تأمین تانکر است.

این شدت از تنش آبی در کنار وجود ریزگردهای محلی تحمل شرایط را سخت تر می‌کند.

بر اساس آمارهای کل کشور ۷۴ درصد از جمعیت روستایی بالای ۲۰ خانوار تحت پوشش شبکه آب شرب هستند.
 
علیرضا دائمی معاون وزیر نیرو در امور برنامه‌ریزی و امور اقتصادی در آخرین اظهارات خود در خصوص تکمیل شبکه آب‌رسانی روستایی، گفت: ۵۰۰ میلیون دلار برای طرح‌های آب روستایی اعتبارات تخصیص یافته که از این طریق مشکلات بخش گسترده‌ای از مناطق روستایی برطرف شد، همچنین به کمک سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ۲ هزار میلیارد تومان فاینانس برای بخش لوله گذاری که تا به حال متوقف بوده‌اند تخصیص یافت.

در سال ۹۴ در قانون پیش‌بینی شده بود به ازای هر متر مکعب آب شرب شهری ۱۵۰ ریال برای تأمین آب شرب روستایی در نظر گرفته شود که مجموع این رقم بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان خواهد شد.

حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشوری، گفت: تأمین آب شرب بیش از دو هزار روستا با جمعیتی بالغ بر ۲.۵ میلیون نفر در روستاهای بالای ۲۰ خانوار از برنامه‌های مهم این شرکت در سال جاری است که هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات آن توسط صندوق توسعه ملی و حدود ۵۰۰ میلیارد تومان آن از محل تملک و دارایی سرمایه تأمین خواهد شد.

به طور کلی در سراسر ایران بحران آب مشهود است که این تنش در استان های گرم و خشک شدت می‌پذیرد، به همین خاطر تمرکز بیشتر بر روی این مناطق آرامش و امنیتشان تضمین می‌کند. /میزان
 

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=34961

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۲
  1. {مردمانی که به گفته خودشان در کنار آب‌های نیلگون سواحل مکران، آب  دریا را با چشمان خویش می‌بینند اما هنوز تشنه لب هستند} نویسنده متن اینقدر اطلاعات ناکافی داره که اصلا نمی داند که سی درصد آب دریا از نمک تشکیل شده و غیر قابل شرب می باشد

  2. فکر می کردم الفبای حداقلی علم را برای زندگی بلدی و حالا مطمئن شدم که واقعا اصلاح طلبی
    نابغه: محدوده چابهار به دلیل نبود اسکله و بنادر بزرگ و هم چنین جابجا نشدن مواد نفتی ، بهترین فرصت را برای شیرین سازی آب دریا دارد و منظور نویسنده آب برای شیرین سازی است