آب چاه نیمه در سطح ۴۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان جاری میشود

فردا در جریان سفر استاندار و جمعی از مدیران سیستان و بلوچستان به منطقه سیستان و با حضور جمعی از مسئولان محلی، آب “چاه نیمه چهارم” در سطح ۴۵ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستانهای هامون، نیمروز و زابل جاری میشود.
به گزارش گـــنـدم خـــبـر به نقل از خبرگزاری تسنیم از زاهدان، استاندار سیستان و بلوچستان به همراه جمعی از مدیران و اصحاب رسانه استان فردا به منطقه سیستان سفر میکنند.
قرار است فردا در جریان این سفر با حضور جمعی از مسئولان استانی و محلی، آب “چاه نیمه چهارم” در سطح ۴۵ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستانهای هامون، نیمروز و زابل جاری شود.
حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی این طرح در دولت یازدهم با صرف بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات طرح آبیاری تحت فشار در منطقه سیستان انجام شده است.
با رهاسازی آب “چاه نیمه چهارم” در این طرح که تاثیرگذاری و نقش بسزایی در آبادانی سیستان دارد، زمینهای کشاورزی هامون، ادیمی و محمدآباد واقع در منطقه سیستان ۴۵ روز زودتر نسبت به گذشته آبیاری میشوند که این امر موجبات مسرت کشاورزان را در پی داشته است.
براساس تصمیم کارگروه آب و کشاورزی استان سیستان و بلوچستان تا پیش از این با رهاسازی آب، زمینهای کشاورزی شهرستانهای زهک و هیرمند زودتر از سایر مناطق آبیاری میشد و کشاورزان شهرستانهای هامون و نیمروز به دلیل نبود آب با تاخیر در کشت مواجه بودند ولی اکنون با اجرای این طرح کشاورزان این مناطق نیز میتوانند در زمان مناسب زمینهای خود را زیر کشت ببرند.
“چاه نیمه” چاله طبیعی بزرگی است که در فاصله ۵۰ کیلومتری شهر زابل و ۵کیلومتری شهرستان زهک قرا دارد و آب مازاد رودخانه هیرمند توسط کانالی به آن هدایت میشود.
گنجایش این مخازن ۷۰۰ میلیون مترمکعب است که به صورت دریاچه مصنوعی درآمده و ظرفیت کل این چاه نیمهها در بهترین حالت یک هفتم تالاب بینالمللی هامون است.
در مواقع کمآبی، آب شرب و قسمتی از آب کشاورزی سیستان از این دریاچه مصنوعی تامین میشود. در حاشیه آبهای زلال چاه نیمه، پارک جنگلی و باغ وحشی احداث شده که منظره زیبایی را به وجود آورده و به یکی از تفریحگاههای شهرستان زهک برای مردم سیستان تبدیل شده است.