مجوز مقاطع کارشناسی ارشد یکی از مهمترین اهداف آینده دانشگاه آزاد واحد سراوان

  • کد خبر : 36362
  • ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۹
مجوز مقاطع کارشناسی ارشد یکی از مهمترین اهداف آینده دانشگاه آزاد واحد سراوان

به گزارش گندم خبر:  درآستانه آغاز سال تحصیلی جدید خبرنگار ما به سراغ طاهری رئیس دانشگاه آزاد سراوان رفته است که در ادامه این مصاحبه را به استحضار شما همراهان گرامی می رسانیم.  از زمانیکه مسئولیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان را به شماسپرده شده است چه فعالیت هایی را در راستای توسعه این واحد دانشگاهی […]

به گزارش گندم خبر:  درآستانه آغاز سال تحصیلی جدید خبرنگار ما به سراغ طاهری رئیس دانشگاه آزاد سراوان رفته است که در ادامه این مصاحبه را به استحضار شما همراهان گرامی می رسانیم.

 از زمانیکه مسئولیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان را به شماسپرده شده است چه فعالیت هایی را در راستای توسعه این واحد دانشگاهی انجام داده اید؟

مهمترین موضوعی که از ابتدای مدیریت فکر بنده را مشغول کرده بود تجاری کردن محصولات علمی این واحد دانشگاهی در قالب شرکتهای دانش بنیان بوده است. اما، بعدها متوجه شدم که این واحد دانشگاهی در زمینه تولید محصولات علمی بسیار ضعیف عمل کرده است. البته ناگفته نماند که این دانشگاه تقریبا و نسبتا تازه تاسیس است و ۱۲ سال بیشتر از عمر آن نمی گذرد. بنابراین، بنظر من این یک ضعف طبیعی بشمار میرود و نمی توان به این سرعت انتظار چنین پیشرفتی داشته باشیم.

 

در هر حال، به کمک تیم پژوهشی واحد سراوان و توجه مسئولان محترم دانشگاه آزاد اسلامی، خیلی سریع مجوز “مرکز رشد” را از وزارت علوم دریافت کردیم. منظور اینکه از طریق مرکز رشد، دانشگاه می تواند فعالیتهای کارآفرینی و دانش بنیانی خود را شروع کند، و مهمترین کاری که تاکنون واحد سراوان انجام داده ادامه حمایت از آقای پاکباز دانشجوی مخترع این واحد دانشگاهی بوده است. فضایی را در اختیار این دانشمند جوان سراوانی قرار داده ایم و یک شرکت دانش بنیان نیز با مدیریت آقای پاکباز در دانشگاه مستقر شده است. از آقای پاکباز خواسته ام که طرح خود را هر چه سریعتر در قالب یک مقاله علمی بچاپ برساند و آنرا بطوریکه توجیه اقتصادی برای دانشگاه داشته باشد گسترش دهد. ضمنا لازم به ذکر است که، دانشگاه از تمامی نخبگان سراوانی و غیره و دانشجویان علاقمند که دارای ایده و طرح های فرهنگی و علمی که منفعت اقتصادی یا ارتقای فرهنگی برای دانشگاه و شهرستان داشته باشد دعوت بعمل می آورد تا با طرح های خود با دانشگاه همکاری داشته باشند. بنابراین، یکی از مهمترین فعالیتهای ما مجوز “مرکز رشد” و استقرار یک شرکت دانش بنیان در دانشگاه می باشد.

 

انتقال مدیریت آموزشکده سماء واقع در مهرستان، از دانشگاه آزاد زاهدان به دانشگاه آزاد سراوان یکی دیگر از مهمترین فعالیتهای واحد سراوان می باشد. لازم است در این خصوص از همفکری و همکاری و حمایت دکتر کمالیان ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان، نخبگان مهرستانی، و نماینده محترم مردم شریف سراوان و مهرستان و سب و سوران جناب آقای درازهی تشکر و قدردانی شود. کد چندین رشته در این آموزشکده به تصویب رسیده است.

 

دریافت مجوز ساخت سوله ورزشی یکی دیگر از طرح های واحد سراوان بوده است که انشالله بزودی کار ساخت این سوله شروع خواهد شد.

 

موضوع تغییر وضعیت تعداد زیادی از پرسنل واحد سراوان از قراردادی به رسمی آزمایشی، از دیگر فعالیتهای ما بوده است. چندین سال وضعیت کارمندان این واحد دانشگاهی تغییر نکرده بود که خوشبختانه با همکاری استان و تهران و پیگیری های واحد سراوان، این تغییر وضعیت نیز صورت گرفت.

 

راه اندازی مهمانسرا برای دانشگاه یکی دیگر از برنامه های واحد بوده است. علاوه بر استادسرای دانشگاه، فضای مناسبی را برای مهمانهای دانشگاه تحت عنوان مهمانسرا اختصاص داده ایم.

 

راه اندازی موسسه زبانهای خارجه دانشگاه یکی دیگر از فعالیتهای مهم بوده است. دوره های تخصصی و عمومی زبان از مبتدی تا پیشرفته توسط اساتید باتجربه در این دانشگاه انشالله از ترم جدید برگزار می شود.

 

مجوز راه اندازی مدارس سماء در سراوان از دیگر فعالیتهای مهم آموزشی دانشگاه بشمار میرود که انشالله از سال آینده این مدارس شروع به فعالیت خواهند نمود.

 

شش هکتار زمین واقع در دزک متعلق به دانشگاه که تقریبا از دست رفته بود را با همفکری و همکاری پرسنل واحد سراوان، دوباره پس گرفتیم.

 

همچنین، در حال حاضر، تسطیح زمینی که پشت ساختمان اصلی دانشگاه آزاد سراوان قرار گرفته شروع شده که، این فضا را برای میدانهای فوتسال، والیبال، و بسکتبال در نظر گرفته ایم.

 

در راستای توسعه دانشگاه در آینده، چه برنامه هایی را مد نظر دارید؟

فعالیتهای کارآفرینی و دانش بنیان همچنان ادامه خواهند داشت. در واقع “اقتصاد مقاومتی” که مورد تاکید مقام معظم رهبری می باشد با موضوع کارآفرینی و راه اندازی فعالیتهای دانش بنیانی ارتباط مستقیمی دارد و در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی نیز قرار دارد. اما ذکر این نکته نیز ضروری است که متاسفانه در استان سیستان و بلوچستان “فرهنگ کارآفرینی” هنوز جا نیفتاده است و از اینرو جهت تولید و ترویج فعالیتهای کارآفرینی و تجاری سازی محصولات علمی کار دانشگاهها بسیار سخت است. بااینحال، این استارت از طرف دانشگاهها ایجاد شده و طبیعتا ما در ابتدای این جریان قرار داریم و شاید سالها طول بکشد که شرکتهای دانش بنیان بتوانند به معنای واقعی در راستای توسعه جامعه فعالیت داشته باشند.

 

دوم اینکه، مجوز مقاطع کارشناسی ارشد یکی دیگر از مهمترین اهداف آینده دانشگاهست. ان شالله در آینده نه چندان دور، به تعداد اعضای هیات علمی “استادیار” در دانشگاه آزاد سراوان اضافه خواهد شد و آنوقت می توان پیگیر مقاطع کارشناسی ارشد در بعضی رشته ها شد.

 

سومین برنامه دانشگاه آزاد اسلامی سراوان، پیگیری مجوز رشته های پرستاری و مامایی می باشد. با توجه به اینکه مدیر شبکه بهداشت، فرماندار محترم شهرستان سراوان، شورای شهر، و نماینده شهرستان بارها حمایت خود را از این طرح اعلام کرده اند، ولی پیگیری دو برنامه فوق فعلا دشوار بنظر میرسد، چرا که بعلت نبود نیروی متخصص کافی در سراوان، توجیه و دفاعیات قوی بر اساس استانداردهای وزارت علوم و وزارت بهداشت نمی توان ارایه نمود. اما بهرحال، رشته های ارشد و پرستاری مربوط به آینده می باشند و در آینده این کمبود جبران خواهد شد. ولی نبود نیروی متخصص فعلا از مهمترین موانع مجوز برای راه اندازی رشته های پرستاری و مامایی در دانشگاه ازاد سراوان می باشد.

 

پروژه خرمای سراوان نیز یکی از فعالیتهای دانش بنیانی بوده که از ابتدای مدیریت بنده، واحد سراوان پیگیر مسئله بوده است. پس از چندین جلسه بین بخش خصوصی و مدیران استانی دانشگاه و ارایه پیشنهادات، در نهایت طرح خرما اخیرا از طرف بخش خصوصی آماده شده و انشالله در اولین فرصت جلسه مشترکی خواهیم داشت و پس از ان وارد فاز جدیدی از این طرح خواهیم شد.

 

اما مهمترین برنامه دانشگاه آزاد اسلامی سراوان، ارتقاء آن از درجه کوچک به درجه متوسط است که خوشبختانه با کارها و فعالیتهای انجام شده فوق الذکر، این ارتقاء براحتی صورت خواهد گرفت و در حال حاضر همکاران بنده بدنبال تشریفات اداری مرحله ارتقاء واحد سراوان به درجه متوسط می باشند.

 

وضعیت پژوهشی اعضای هیات علمی و اساتید حق التدریس دانشگاه آزاد اسلامی سراوان را چگونه ارزیابی می کنید؟

بعضی از مدرسین و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی سراوان، حقیقتا از افراد اندیشمند و صاحب نظر بشمار می روند. این دسته از مدرسین و اعضای هیات علمی در سطوح ملی و بین المللی دارای مقالات و کتب هستند که اخیرا هم چند مورد در فضای مجازی رسانه ای شده است.

 

اما، تعدادی از اعضای هیات علمی و مدرسین ما، متاسفانه افت علمی داشته اند که این موضوع نگران کننده است. این دسته از اساتید وقت خود را کاملا به تدریس اختصاص داده اند و در کسب پایه و ارتقای علمی بسیار ضعیف عمل نموده اند. شایان ذکر است که وزارت علوم و سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، در خصوص اجرای بخشنامه های مربوط به افت علمی حساس شده اند و با عضو هیات علمی که افت علمی داشته باشد طبق مقررات برخورد خواهد شد که حقیقتا این موضوع میتواند عواقب منفی برای یک هیات علمی داشته باشد.

 

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان تاکنون چه تاثیری بر رشد فرهنگی و علمی شهرستان سراوان داشته است و چه نقشی بر توسعه این شهرستان میتواند در آینده داشته باشد؟

قبل از آن، لازم به یادآوری است که سیاستهای آموزشی نظام و بنیانگذاران و ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین روءسای سابق دانشگاه ازاد واحد سراوان، در ارتقای فرهنگ سراوان به سهم خود نقش ویژه ای ایفا نموده اند. به خاطر زحمات و عنایتهای نظام و این بزرگواران، این فضای آموزشی امروز نزدیک به ۲۳۰۰ نفر دانشجو و ۱۲۰ مدرس، ۲۴ عضو هیات علمی، و تقریبا ۲۷ پرسنل دارد که مجموعه ای بسیار دوستانه و یکدست را در دانشگاه ایجاد نموده است و حقیقت امر برای بنده نیز افتخار بزرگیست که موقتا در خدمت این مجموعه می باشم.

 

رشد سواد و فرهنگ این شهرستان نیز به علت وجود همین مراکز آموزشی و دانشگاهها خصوصا پس از انقلاب اسلامی بصورت آشکار قابل حس است.

 

بعنوان مثال، قبل از انقلاب شرایط طوری بود که به خاطر عدم وجود مراکز آموزشی عالی مانند دانشگاهها تعداد تحصیل کردگان شهروندان سراوانی انگشت شمار بود. اما طبق تحقیقی که بنده اخیرا انجام داده ام، در سال ۱۳۹۴ فقط از شهرستان سراوان نزدیک به ۱۰۰ نفر دارای درجه دکتری بوده اند و به همین تعداد یا شاید بیشتر، دانشجوی مقاطع ارشد و دکتری از سراوان در نقاط مختلف کشور مشغول به تحصیل می باشند.

 

علاوه بر آن، تعداد قابل توجهی از بانوان در دانشگاههای شهرستان سراوان یا مشغول به تحصیل هستند و یا مشغول به تدریس. کلا فرهنگ دانشگاهی موجب شده که بعضی از بانوان سراوانی به مشارکتهای اجتماعی و سیاسی روی آورند. نام نویسی و فعالیت برخی از بانوان در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی در واقع نشان از رشد نسبی فرهنگ در سراوان می باشد.

 

همچنین، تعداد قابل توجهی از مسئولین شهرستان، یا از فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند و یا از مدرسین این دانشگاه بشمار می روند.

 

از زمان مدیریت بنده تاکنون، از مدرسین و اعضای هیات علمی بارها خواسته ام که از سالن های کنفرانس دانشگاه جهت برگزاری میزگردهای علمی و تخصصی در راستای رشد علمی و فرهنگی دانشجویان و خود اساتید استفاده کنند. بطور متوسط هر دو هفته یکبار از افراد شاخص و نخبه شهرستان در این خصوص برای تشکیل جلسات علمی دعوت کرده ایم و این روند را انشالله همچنان ادامه خواهیم داد.

 

قطعا چنین روندی، در آینده تاثیری بیشتری بر رشد و فرهنگ شهرستان سراوان و اطراف خواهد گذاشت.

 

در رفع نیازهای تحصیلی و رفاهی دانشجویان تا چه حدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان موثر واقع شده است؟

یکی از مشکلات مهم بسیاری از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان عدم پرداخت بموقع شهریه است. البته برای رفع این مشکل دانشگاه آزاد اسلامی سیاستهای “دانشجو محور” اتخاذ نموده است. بعنوان مثال، از طریق صندوق رفاه دانشجویی، دانشجویان بی بضاعت میتوانند بدون سود از دانشگاه وام بگیرند.

 

یا مثلا “کار دانشجویی”، یکی دیگر از سیاستهاست. آندسته از دانشجویانی که وضع مالی مناسبی ندارند بعنوان “کار دانشجویی” مشغول بکار میشوند و از شهریه آنها مبلغ قابل توجهی کاسته می شود.

 

کاهش ۵۰ درصدی شهریه، یکی دیگر از سیاستهای اخیر دانشگاه آزاد اسلامی جهت کمک به متقاضیان تحصیل و فعال نمودن رشته های غیر فعال دانشگاه بوده است.

 

تشکلها و انجمنهای دانشجویی و تاکید ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی جناب آقای دکتر میرزاده در فعال نمودن این تشکلها یکی دیگر از مهمترین سیاستهای دانشجو محور در دانشگاه آزاد میباشد، که اخیرا دانشجویان واحد سراوان در این خصوص فعال بوده اند.

 

همچنین، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان یک خوابگاه نسبتا بزرگ برای دانشجویان دختری که از شهرستانهای دیگر استان به سراوان تشریف اورده اند اختصاص داده است. از آنجاییکه اکثر دانشجویان واحد سراوان از خود شهرستان و اطراف میباشند، خوابگاه اختصاص یافته نسبتا جوابگوی نیازهای دانشجویان غیر سراوانی می باشد.

 

وجود کتابخانه مجهز به سی هزار جلد کتاب فارسی و لاتین، وجود دو آزمایشگاه عمران و شیمی، اینترنت، و کارگاه کامپیوتر، از دیگر امکانات رفاهی و تحصیلی برای دانشجویان بشمار می روند.

 

اخیرا دو مسئله “کارشناسی ارشد” و ظاهرا نبود مجوز برای رشته های “حقوق و ادبیات فارسی” در دانشگاه آزاد اسلامی سراوان در فضای مجازی رسانه ای شده بود، لطفا در صورت امکان جهت شفاف سازی موضوع را توضیح دهید؟

تقریبا نزدیک به یک سال است که با سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم و تحقیقات، در خصوص مجوز مقاطع کارشناسی ارشد در رشته های عمران، آموزش ابتدایی، و ادبیات فارسی، برای واحد سراوان مکاتباتی صورت گرفته است. در این خصوص، حقیقتا لازم است که از حمایت های ویژه نماینده محترم سراوان آقای درازهی و ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان دکتر کمالیان تشکر و قدردانی شود. بهرحال، این روند هنوز در جریان است و انشالله در آینده موفق به گرفتن مجوز خواهیم شد، اما فعلا بدلیل نبود استانداردهای علمی طبق قوانین وزارت علوم، واحد سراوان هنوز نتوانسته است مجوز های لازم را بگیرد. چرا که وجود سه استادیار در یک رشته یکی از مهمترین شرایط مجوز مقطع کارشناسی ارشد میباشد. در واحد سراوان متاسفانه فعلا فقط یک (دکترای تخصصی) استادیار داشته ایم و بقیه اعضای هیات علمی دانشجوی دکتری با درجه مربی میباشند. بنابراین، ضعف اصلی از خود واحد سراوان است. تقریبا دو الی سه سال زمان میبرد که اعضای هیات علمی واحد سراوان به درجه استادیاری برسند.

 

بااینحال، خبر خوش اینکه در ترم جدید دو یا سه استادیار (دکتری تخصصی) به دانشگاه آزاد سراوان، یا از طریق تبدیل وضعیت و یا از طریق جذب هیات علمی، اضافه شده است که این خبر بسیار خوبی برای واحد سراوان محسوب میشود. هر چه زمان به جلو پیش رود احتمال اخذ مجوز کارشناسی ارشد بیشتر میشود. این مسئله انشالله توسط زمان قابل حل است.

 

در ارتباط با عدم مجوز رشته های حقوق و ادبیات فارسی لازم به ذکر است که مجوز مقطع کارشناسی ادبیات فارسی در دانشگاه قبلا وجود داشته و مشکلی در این خصوص نیست.

 

اما ظاهرا مجوز رشته حقوق از همان ابتدای تاسیس دانشگاه ازاد سراوان متاسفانه دچار مشکل بوده است، به این معنی و مفهوم که، روند و تشریفات جذب این رشته قبلا بطور کامل صورت نگرفته است. بااینحال، به هیچ عنوان، جای نگرانی برای دانشجویان فعلی و فارغ التحصیلان رشته حقوق وجود ندارد، چرا که واحد سراوان با همکاری استان و سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و نماینده محترم شهرستان بصورت جدی پیگیر این مسئله میباشند و این موضوع قابل حل است.

 

در پایان، نظر شما درباره مدیریت و نحوه برخورد با دانشجو چه میباشد؟ همچنین، لطفا مختصری از بیوگرافی علمی و پژوهشی خود توضیح دهید؟

خیلی ها مدیریت را در اقتدار می دانند، اما بنظر بنده اقتدار یک مدیر باید توام با حساب و کتاب باشد. در مدیریت، یک مدیر میبایست انعطاف داشته باشد. من معتقد هستم که مدیریت باید همراه با دیپلماسی باشد. مدیریت

 

باید با گذشت و تحمل اعمال گردد. در یک مدیریت موفق، احساسات و سلیقه های شخصی و گروهی به هیچ عنوان در تصمیم گیری های یک مدیر نباید تاثیر داشته باشد. مشورت در امور دانشگاه، در حوزه کاری بنده معمول است و بدون مشورت با معاونین و مدیران و کارشناسان تصمیمی گرفته نمیشود.
در ارتباط با دانشجو نیز بسیار محتاط عمل میکنیم. از همکاران و پرسنل خود بارها خواسته ام تحت هر شرایط باید احترام دانشجو را داشته باشند، چرا که ما نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی هستیم و کوچکترین بی حرمتی به دانشجو اعتبار دانشگاه آزاد اسلامی را زیر سوال میبرد. هر سال در دو نوبت جلسات پرسش و پاسخ آزادانه با دانشجویان عزیز برگزار میکنیم و علاوه بر آن شماره همراه بنده نیز در اختیار دانشجویان می باشد و ۲۴ ساعته پاسخگوی مشکلات دانشجویان هستیم.

 

در خصوص تحصیلات دانشگاهی، دارای کارشناسی بازرگانی، دو مدرک کارشناسی ارشد، یک فوق لیسانس بازرگانی با گرایش بازاریابی و یک فوق لیسانس علوم سیاسی و مدیریت دولتی می باشم. دارای دکتری تخصصی در رشته علوم سیاسی و همچنین پژوهشنامه فوق دکترا در همین رشته هستم. اکنون عضو هیات علمی و استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان میباشم. بنده صاحب ۱۰ مقاله علمی تحلیلی و پژوهشی در سطح جهانی و همچنین مولف ۱۰ کتاب در حوزه علم سیاست به زبان انگلیسی، و در بیش از پانزده مورد مصاحبه رادیویی و تلویزیونی در سطح استان در خصوص مسایل سیاسی و پژوهشی شرکت کرده ام. استاد داور و راهنمای ۶۰ تز کارشناسی ارشد در علوم سیاسی و گاها داوری مقالات علمی را بر عهده داشته ام و فعلا بعنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان مشغول به خدمت می باشم.

 

محمد طیب حسین بر – خبرنگار گندم خبر، شهرستان سراوان

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=36362
  • دیدگاه‌ها برای مجوز مقاطع کارشناسی ارشد یکی از مهمترین اهداف آینده دانشگاه آزاد واحد سراوان بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.