رضایت از بازار شهر علی اکبر مستلزم نظارت مسئولان+تصاویر

  • کد خبر : 35386
  • ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۳
رضایت از بازار شهر علی اکبر مستلزم نظارت مسئولان+تصاویر

گندم خبر:  بازار روز یا بازار هفتگی نوعی بازار سر باز است که به صورت سنتی در مرکز یا میدان اصلی شهر و یا در خیابان و یا در یک صحن فضای باز بزرگ برپا می گردد. از قدیم الایام این بازارهای محلی همراه همیشگی تمام شهرها و بخش های ایران به خصوص شمال کشور […]

گندم خبر:  بازار روز یا بازار هفتگی نوعی بازار سر باز است که به صورت سنتی در مرکز یا میدان اصلی شهر و یا در خیابان و یا در یک صحن فضای باز بزرگ برپا می گردد.

از قدیم الایام این بازارهای محلی همراه همیشگی تمام شهرها و بخش های ایران به خصوص شمال کشور بوده است، مکانی که به قول معروف از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در آن یافت می شود جایی که کاسبان و دست فروشان حاضر می شوند و با به فروش رساندن تولیدات و کالاهای خود امرار معاش می کنند.

IMG_20160805_172547

یکی از این بازارهای هفتگی و محلی سیستان، پنجشنبه بازار شهر علی اکبر است، این بازار قدمت زیادی ندارد و فقط چندسالی است که به همت شورای شهر و شهرداری شهر علی اکبر ایجاد شده است، با توجه به اینکه شهر علی اکبر شهر نوپایی است و فاقد مکان های تجاری و نوع بازارهای تعریف شده است، این بازار می تواند عرضه کننده مایحتاج مردم شهر و روستاهای اطراف باشد و هم مکانی برای عرضه تولیدات کشاورزی، دامپروری و صنایع دستی مردم منطقه و روستاهای حومه و با توجه به حذف واسطه ها مردم می توانند کالاها را به قیمت ارزان تری تهیه کنند.

IMG_20160805_172642

متأسفانه با توجه به خشکسالی سال های گذشته، روستاهای منطقه، بیشتر مصرف گرا شده اند، کمتر می بینیم در این بازار تولیدات خود روستاییان عرضه شود، البته هرچند انگشت شمار، افرادی هستند که به عرضه تولیدات خودشان می پردازند؛ مثل مرغ و خروس محلی، ماهی، جاروی محلی، حصیر، لبنیات، صیفی جات، سبزی و غیره .

IMG_20160805_172734

با تمام کم و کاستی ها، برپایی این بازار، پنجشنبه ها شور و شوق فراوانی را در بین مردم ایجاد می کند و اکثر مردم چه از خود شهر، و چه روستاییان اطراف و چه عشایر منطقه در خنکای عصرگاهی، به این بازار می آیند و در این فصل تا پاسی از شب به خرید مایحتاج هفتگی خود می پردازند.

IMG_20160805_172258

با گشتی در این بازار آن چیزی که بیشتر به چشم می آید عرضه میوه و تره بار است که به گفته کاسبان، بیشترین مشتری را هم، همین میوه و تره بار دارد، البته غیر از مواردی که ذکر شد البسه، بلورجات، وسایل تزیینی و سایر کالاهای مصرفی هم عرضه می شود.

IMG_20160805_172410

از مزایای این بازار این است که مردم می توانند از یک مکان محدود کالاهای مورد نیاز خود را تهیه نمایند، اما مردم گلایه هایی هم دارند.

تعدادی از شهروندان اظهار داشتند که قیمت ارائه شده توسط کسبه و دست فروشان اینجا، با قیمت مغازه ها تفاوتی ندارد و این یکسان بودن قیمت ها، وجود این بازار را بی معنی کند.

IMG_20160805_172500

تعدادی دیگر گلایه خود را به گونه ای دیگر بیان می کردند. این عده از کیفیت بد میوه و تره بار می گفتند، به گفته آنان دست فروشان اجناس بی کیفیت و ارزان خود را که جاهای دیگر خریدار ندارد، در این بازار با قیمتی گران می فروشند. این شهروندان عرضه این میوه ها با این کیفیت را توهین به مردم منطقه می دانند، ایشان از شهرداری شهر علی اکبر می خواهند تا نظارت بیشتر بر کیفیت و قیمت اجناس به خصوص میوه و تره بار داشته باشد.

مورد دیگر ای که به چشم می آید و تقریبا می توان گفت معضل بزرگی است، مکان برپایی این بازار هفتگی است، محلی که برای این بازار در نظر گرفته شده، بلوار سفیر امید، مهمترین و پر ترددترین خیابان شهر است.

روزهای پنجشنبه که این بازار برپا می شود، یک طرف این بلوار، از میدان امام علی (ع) تا میدان امام حسین(ع) کامل توسط کسبه و دست فروشان مسدود می شود، طرف دیگر بلوار هم به پارکینگ خودروهای کسبه و مردمی که به این بازار مراجعه می کنند، تبدیل می شود و عملا کل این بلوار در ساعات اوج شلوغی بسته می شود که مشکلات زیادی برای تردد اهالی و ساکنین شهر به وجود می آورد و هم چنین با توجه به مرکزیت اینجا چهره ی زشتی ایجاد می کند.

در پایان امیدواریم بازار هفتگی شهر علی اکبر همیشه با فروشنده های محلی، پررونق و پربرکت باشد و مردم هم راضی این بازار را ترک کنند.

می طلبد که شورای شهر و شهردار زحمت کش شهر علی اکبر با کارشناسی های لازم نسبت به تغییر مکان و ساماندهی این بازار، از این آشفتگی، هرج و مرج و بی نظمی ها بکاهند و نظارت بیشتری بر کیفیت و قیمت اجناس داشته باشند.

تهیه گزارش: نریمان

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=35386

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. تشکر از گزارش جناب اقای نریمان
    یکی از وظائف مسئولان هدایتگری و اصلاح روشها است که امروزه کمتر مسئولی به این امر مهم می پردازد
    گردش مالی هر شهر و استانی بیشتر باشد رونق کسب و کار دیده خواهد شد بازارهای هفتگی مکانی برای حمایت از تولیدات کارخانجات موادغذایی و دام و طیور و کشاورزی استان است و اگر برنامه داشته باشیم و رسانه ها هم هدایتگری را همراهی و حمایت کنند گردشگران بسیاری را در روزهای پنج شنبه و جمعه به منطقه جلب می کند میوه های گرمسیری جنوب و شمال استان ،تولیدات روستایی ، آیا می دانید سیستان با همت مردمش امروز گرانقیمتترین خرما ایران خرما پیارم و زاهدی و .. در بیابانهایش تولید کرده است
    امروزه بدلیل فرار نخبگان تاجر بازارهای سیستان تامین نیاز فقرا می کنند و اصلاح این نگاه اشتباه از چشم مدیران و دانشگاههای ما مخفی شده است
    بازارهای دیروز سیستان با همکاری با بازرگانان تامین نیاز کشور افغانستان را می کردند و امروز از تامین معاش خانواده خودنیز عاجز شده اند
    بهتر است بزرگتر این مسائل از طریق دانشگاهها پیگیری و از طریق دولت تامین اعتبار شوند