چــرا اعــتــدال گــرایــی؟(قــســمت دوم)

  • کد خبر : 30289
  • ۰۲ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۵
چــرا اعــتــدال گــرایــی؟(قــســمت دوم)

  گــنــدمــ پــرس:زمانی که از اعتدال مثل هر مفهوم دیگری و به خصوص در حوزه فرهنگ سیاسی سخن می گوییم،همیشه باید ان رادربسترهای زمانی و مکانی قرار دهیم و اینکه تلاش کنیم برای ان مشخصات و تعاریف جهان شمول و ابدی و ازلی بیابیم،بیهوده و نادرست است.   در اروپای نیمه قرن بیستم، مفهوم اعتدال […]

 
گــنــدمــ پــرس:زمانی که از اعتدال مثل هر مفهوم دیگری و به خصوص در حوزه فرهنگ سیاسی سخن می گوییم،همیشه باید ان رادربسترهای زمانی و مکانی قرار دهیم و اینکه تلاش کنیم برای ان مشخصات و تعاریف جهان شمول و ابدی و ازلی بیابیم،بیهوده و نادرست است.
 
در اروپای نیمه قرن بیستم، مفهوم اعتدال در برابر فاشیسم هیتلری که می رفت تا جهان را به نابودی بکشد،چندان معنایی نداشت و همه گروه ها از احزاب راست دموکرات تا چپ افراطی در ابتدای دهه ١٩۴٠بر ان بودند که باید در برابر این خطر دست به شدیدترین و رادیکال ترین اقدام یعنی جنگ متعارف یا جنگ چریکی زد.
 
در حالی که سه دهه بعد از این وقایع ، یعنی در اواخر دهه ١٩٧٠تقریبا تمام اهل اندیشه و مردم عادی با رادیکالیسم خشونت امیزی که حرکات تروریستی در کشورهای اروپایی پدید اورده بودند، مخالفت می کردند و معتقد بودند به رغم خشونت اشکار
سرمایه داری نباید به سوی رفتارهای مشابه رفت و باید اعتدال و میانه روی در روش های مبارزاتی را حفظ کرد و لو انکه از لحاظ موضع گیری های فکری بسیار رادیکال بود.
 
به طور کلی اعتدال را می توان در شرایط کنونی یعنی در ابتدای قرن بیستم و یکم و در روابط کنونی ژئوپلیتیک جهان چنین تعریف کرد:
 
پرهیز از خشونت و راه حل های سر سختانه ای که ساختارها، نهادها ،و رفتارهای اجتماعی را زیر و رو میکند و تبعا بهای ان نیز سنگین بوده و لزوما ضمانتی نیز برای رسیدن به نتایج بهتری از اعتدال ندارد.
 
به عبارتی دیگر ، باید به نوعی قواعد بازی “ملی” و “بین المللی” را در عرصه های مختلف به ویژه عرصه سیاسی پذیرفت و بر اساس قوانین و با پرهیز از تند روی و خشونت به سوی اهداف خود حرکت کرد.
 
بنابراین در یک کلام مهم ترین مولفه های اعتدال در حال حاضر را باید قانون گرایی، خشونت گریزی کامل، افزایش آزادی ها ، و رعایت و تضمین حقوق اقلیت های گوناگون زبانی ،قومی، دینی،سیاسی و کاهش نابرابری ها ، فساد و بی عدالتی و نابرابری اجتماعی ، میانه روی در گفتار و رفتارهای سیاسی و تلاش برای رسیدن به نوعی خرد جمعی که بیشترین میزان از کنشگران اجتماعی را در یک نظام با یکدیگر سازش دهد و مخرج مشترکشان باشد، دانست.
 
زهرا اربابی
لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=30289

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 7در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۷
  1. درود بر خانم اربابی

  2. خانم اربابی شما که از همین استانید و از سیستان شما باید تلاشتان هزاران برابر بیشتر از بقیه باشد کدام کار بر سیستان در این مدت انجام شد کدام کارخانه کلنگش زده شد کدام استخدامی اولویتش سیستان بود و هزاران حرف نگفته و تنها کاری که انجام شد قول های سر کاری به مردم محروم سیستان به امید تلاش و پشتکار بیشتر بر مردمی که به خدا از زندگیمون گذشتن حق این مردم در سیستان است چون روزی مردم سیستان به داد خیلی از مناطق و شهر های کشور رسید از گندمش گرفته تا انگور و هندوانه معروفش ولی افسوس که سیستان را مسولین به قول خودشان ظاهر نما نابود کردند و مردم سیستان چشم انتظار تلاش شما زنان مردیست که در پست های اجرایی استان توان کمک به این خطه فقیر ومحروم را دارید است به امید روزی که دولتمردان تدبیر و امید سیستان را از این با تلاق نجات دهد

  3. دولت تدبیر و امید بجای اینکه یارانه مردم سیستان رو افزایش بده داره به آرامی یارانشون رو قطع میکنه! آیا شرایط زندگی مردم سیستان با افرادی که داران در تهران زندگی میکنن مساوی هست !!!

  4. خانم دکتر اربابی با سلام :من هم با اعتدال موافقم،زیا در حرف یعنی کاهش نابرابریها،کاهش بی عدالتی ها،کاهش نابرابریهای اجتماعی و……شما که در این دولت کرسی مسئولیت دارید چقدر برای نزدیک شدن به این شعار تلاش نمودید ،با عنایت به اینکه با منطقه آشنا هستید؟رونق زندگی مردم شمال استان دامداری وکشاورزی بوده است ،درامد این قشر از مردم که بالای 90درصد وابسطه به این مشاغل بوده است باید از کجا تامین شود؟کارمندی با دریافت 800000تا1200000تومان درماه (در بهترین حالت)ایا آسوده خاطر است،بیکاری جوانان تحصیل کرده با استانهای دیگر قابل مقایسه است ؟نزدیک به 3سال گذشت چه تدبیر ی برای این اعتدال دارید ؟

  5. با تشکر از زحمات خانم دکتر اربابی بنده اعتقاد دارم فکر و نظر بر پایه اعتدال چاره گشا می باشد اما در زمینه رفع محرومیت ها و سختی هایی که بر سیستان روا گردیده باید بیشتر و حتی در حد افراط تلاش نمود تا امکانات و آسایش مردم حداقل در حد متوسط کشور قرار گیرد.

  6. خانم دکتر اربابی با سلام :من هم با اعتدال موافقم،زیرا اعتدال یعنی کاهش نابرابریها،کاهش بی عدالتی ها، ودر نهایت کاهش نابرابریهای اجتماعی و……شما که در این دولت کرسی مسئولیت دارید چقدر برای نزدیک شدن به این شعار تلاش نمودید ،با عنایت به اینکه بومی منطقه هستید؟روندزندگی مردم شمال استان دامداری وکشاورزی بوده است ،درامد این قشر از مردم که بالای ۹۰درصد وابسطه به این مشاغل بوده است باید از کجا تامین شود؟کارمندبازنشسته با دریافت ۸۰۰۰۰۰تا۱۲۰۰۰۰۰تومان درماه (در بهترین حالت)آیا آسوده خاطر است،بیکاری جوانان تحصیل کرده با استانهای دیگر قابل مقایسه است ؟نزدیک به ۳سال گذشت چه تدبیر ی برای این اعتدال دارید ؟

  7. سلام خانم دکتر اربابی لطفا مطالب که تحت عنوان انتقاد ،پیشنها مطرح می شود مطالعه فرمایید.تادر برنامه ریزیها اگر صلاح دانستید ازآنها استفاده نمایید ممنون