واردات انبه کابوس کشاورزان بلوچ

  • کد خبر : 24521
  • ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۰
واردات انبه کابوس کشاورزان بلوچ

گندمـ پرس : شهرستان قصرقند و سرباز به عنوان قطب کشت انبه در سیستان و بلوچستان مطرح هستند، این میوه که به شاه میوه گرمسیری بلوچستان معروف است در سال های اخیر افزایش واردات موجب شده تا روز به روز شیرینی طعم این میوه کام رقبا را شیرین سازد و کشاورزان بومی استان نیز برای […]

گندمـ پرس : شهرستان قصرقند و سرباز به عنوان قطب کشت انبه در سیستان و بلوچستان مطرح هستند، این میوه که به شاه میوه گرمسیری بلوچستان معروف است در سال های اخیر افزایش واردات موجب شده تا روز به روز شیرینی طعم این میوه کام رقبا را شیرین سازد و کشاورزان بومی استان نیز برای جلوگیری از خراب شدن محصول به آماده کردن ترشی و سایر محصولات این میوه روی آورند با این وجود این امر در حالی اتفاق می افتد که در سایه غفلت های صورت گرفته شاهد افزایش واردات این میوه از پاکستان و هندوستان به کشور و فروش آن در برخی ادارات با قیمت 2 هزار تومان هستیم.

 

واردات میوه به جز موز ممنوع است
درحالی که واردات میوه بجز موز از مدتها پیش ممنوع است و براین ممنوعیت بارها تاکید و تصریح شده است، امامیوه هایی چون انبه و نارنگی به نحو گسترده ای درمیوه فروشی ها به چشم می خورد و آزادانه به فروش می رسد، جالب است که میوه های خارجی قاچاق بیشتر شامل اقلامی است که بیشتر در استان تولید می شود. مانند انبه و نارنگی!
بااین حال هیچکس نمی داند با وجود ممنوعیت واردات میوه، این میوه ها چگونه وارد کشور می شوند. توجه به این نکته ضروری است که میوه کالایی نیست که توسط مسافر یا کولبرهای مرزی وارد کشور شود. چون ارزش وفسادپذیری سریع این کالا ایجاب می کند که درحجم بالا وتوسط کامیون یا کانتینرهای یخچال داروارد کشور شود. لذا واردات میوه چندان قابل مخفی کردن نیست وهمچنین تداوم عرضه آن درمیوه فروشی ها نشان می دهد قاچاق میوه دائمی بوده وبه یک رویه تبدیل شده است.
بیشترین سطح زیر کشت انبه در سیستان و بلوچستان به مناطق راسک، سرباز، قصرقند، نیک شهر، دشتیاری و چابهار اختصاص دارد با این وجود واردات بی رویه انبه های پاکستانی، هندی و آسیای شرقی به بازارهای ایران جای انبه مرغوب و با کیفیت تولیدی استان را در بازار تنگ کرده است و بسیاری از کشاورزان این منطقه را جهت جلوگیری از خراب شدن این محصول مجبور به درست کردن ترشی و سایر محصولات این میوه کرده است.

 

images

 

تهیه ترشی انبه در سرباز
بسیاری از علاقمندان به این میوه تابستانه اعتقاد دارند انبه های وارداتی از هند و پاکستان طعم و مزه ندارند در حالی که طعم انبه ایرانی مثال زدنی است.

 

انبه

 

میوه های قاچاق غیر بهداشتی و ناقل بیماری هستند
چندی پیش مصطفی دارایی نژاد رییس اتحادیه بارفروشان کشور به رسانه ها گفته بود که: میوه‌های خارجی موجود در بازار که از مبادی غیر قانونی وارد کشور می‌شوند غیر بهداشتی و ناقل بیماری هستند چرا که این میوه‌ها قرنطینه نشده و بعد از کشت وارد بازار شده است.
وی افزود: میوه‌ها بعد از تولید باید در حوضچه‌های قرنطینه قرار بگیرند. در حوضچه اول میوه‌ها شستشو و در حوضچه دوم ضدعفونی می‌شوند. بعد از ان به مدت 15 روز در قرنطینه قرار می‌گیرند و میوه‌های سالم از ناسالم تفکیک می‌شود اما میوه‌های قاچاق هیچ کدام از این مراحل را نمی‌بینند و بدون واسطه قاچاق می‌شوند که یکی ازعوامل ناقل بیماری به دلیل غیر بهداشتی بودن آن نیز است.
دارایی نژاد تصریح کرد: این میوه‌ها از سم و بذر استاندارد کشت نشده‌اند و با روشی کاملا غیر بهداشتی تولید شده است.
رییس اتحادیه بار فروشان گفت: ثبت سفارش تنها برای میوه‌ موز، صادر می‌شود و میوه‌های خارجی دیگر موجود در بازار قاچاق هستند.
وی افزود: میوه‌های قاچاق درسراسر کشور موجود است و همچنان روند تصاعدی دارد.

 

کشف قاچاق انبه در بلوچستان
وی اضافه کرد: اکنون از شهرهای سیستان و بلوچستان، کردستان، ارومیه و بوشهر انواع و اقسام میوه وارد می‌شود و بعد به اصفهان، شیراز و حتی مشهد که زمین‌های کشاورزی بسیاری دارد منتقل می‌شود.

میوه های قاچاق از جنوب کشور با اسناد جعلی بارگیری می شود
مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف ستاد مبارزه با قاچاق کالاو ارز نیز با بیان اینکه میوه های قاچاق از جنوب کشور با اسناد جعلی بارگیری می شود گفته بود که: مطابق مقررات، واردات مرکبات در کشور ممنوع و در طول سال در یک محدوده زمانی امکان واردات قانونی وجود دارد که با توجه به میزان برداشت ممکن است صادر شود و در زمان غیرممنوعیت صرفا با مجوز وزارت جهاد کشاورزی و دریافت مجوز قرنطینه امکان ورود دارد، اما اگر چه میزان قاچاق مرکبات نسبت به تولید داخل بسیار کم می باشد، لیکن به لحاظ امکان ورود آفات گیاهی و تاثیر بر سلامتی مردم و کاهش درآمدهای دولت، ستاد با جدیت فراوان آن را دنبال می کند.
عباس نخعی افزود: برخی از این مرکبات نظیر نارنگی در محموله های کوچک توسط مترددین مرزی از مسیرهای غیرمجاز مرز پاکستان وارد و در معدود دفعاتی نیز از طریق جنوب کشور بارگیری و با استفاده از اسناد جعلی حمل و نقل به استان های دیگر وارد می شود که کشفیاتی در این خصوص در محورهای جنوبی گزارش شده است.
مقام معظم رهبری در جمع کارگران در این خصوص خطاب به مسئولین فرموده بودند که مسئله‌ی مبارزه‌ی با قاچاق را این‌همه ما تأکید کردیم؛ دولتهای مختلف از سالها پیش همین‌طور مرتّب آمده‌اند رفته‌اند؛ خب، این کار یک کاری است که باید تحقّق پیدا کند و این هم ممکن است؛ نگویند نمیشود، کاملاً میشود؛ جلوی قاچاق را به‌طور قاطع بگیرند. بنده یک وقتی گفتم فقط سرِ مرز دنبال قاچاق نروید؛ میلیاردها دلار امروز در داخل کشور – که حالا من چون رقم دقیقش را مختلف میگویند، نمیتوانم معیّن بکنم که چقدر؛ امّا رقمهای گزافی گفته میشود – دارد صرف جنس قاچاق میشود. قاچاق را از لب مرز و از پیش از مرز تا داخل مغازه دنبال کنید. این، یک قلم بسیار مهم است؛ یک کار بسیار مهم است. و آن کسانی که این کار را بکنند، آنها هم دارند مجاهدت میکنند، آنها هم دارند عبادت میکنند؛ این هم حسنه است(منبع : عصرهامون)

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=24521
  • دیدگاه‌ها برای واردات انبه کابوس کشاورزان بلوچ بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.