گندمــ پرس : استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به مشکلات این استان، گفت: غبارزدایی از نام و نشان سیستان و بلوچستان تکلیف عمومی است.
به گزارش گندمــ پرس به نقل از مهر، علی اوسط هاشمی در گردهمایی سالانه طلاب و فضلای استان سیستان و بلوچستان مقیم قم با نماینده ولی فقیه و امام جمعه زاهدان و مسئولان این استان که شامگاه پنجشنبه در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، اظهار کرد: در استان سیستان و بلوچستان مشکلاتی همچون فقر، توسعه نیافتگی و فاصله و گسست با استانهای توسعه یافته وجود دارد.
وی گفت: اگر به نقش خودمان توجه نداشته باشیم نمیتوانیم به استانی که باید زیبا باشد و خرد و اندیشه و قابلیت در آن جاری شود توجه داشته باشیم.
به گفته هاشمی در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار نفر در استان سیستان و بلوچستان بیسواد هستند و از هر ۱۰۰ نفر که وارد مدرسه میشوند ۶۶ نفر از تحصیل باز میمانند.
وی ادامه داد: در سال گذشته به مسائل زیربنایی توجه خوبی شده و ما امسال در استان سیستان و بلوچستان سال فرهنگی اجتماعی اعلام میکنیم و بیشتر وزرایی که به استان دعوت میشوند از جنس فرهنگی، اجتماعی و انسانی هستند.
استاندار سیستان و بلوچستان، توجه ویژه دولت به این استان را مورد توجه قرار داد و گفت: دکتر روحانی هنوز به برخی استانهای کشور سفر نکرده ولی تاکنون دو بار به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده است.
برون رفت از مشکلات در گرو خرد جمعی است
وی برون رفت از مشکلات استان سیستان و بلوچستان را در گرو خرد جمعی دانست و اظهار کرد: حوزه، دانشگاه و دستگاههای اجرایی سه ضلع مهم توسعهای استان محسوب میشوند.
هاشمی گفت: اعتمادسازی و تلاش بر زدودن هر گونه نگاهی که در دل، کدورت و کینه بنشاند مهم ترین نگاه دولت در سیستان و بلوچستان است، به گونهای که همه احساس کنند پذیرای حضورشان در این استان هستیم.
وی با انتقاد از نگاهی که به استان سیستان و بلوچستان میشود اظهار کرد: این استان را با وجود پیشینه تاریخیاش، به خوبی شناسانده نشده است و باید نگاهها را تغییر دهیم. باید این استان را با همه وزن تاریخی و فرهنگیاش بشناسیم.
استاندار سیستان و بلوچستان تأکید کرد: شهر سوخته یک تابلوی جهانی است ولی ما در راستای جلب نظر به این جغرافیای بزرگ و برخوردار از ظرفیتهای عظیم فرهنگی و هنری چه استفادهای بردهایم؟
غبارزدایی از نام و نشان سیستان
وی غبارزدایی از نام و نشان استان سیستان و بلوچستان را تکلیف عمومی دانست و در پایان گزارشی از برنامههای توسعهای دولت در این استان ارائه کرد.
هاشمی با بیان اینکه سال ۹۲ سال رنج مردم برای تهیه کپسول گاز بود، تصریح کرد: ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار گازرسانی استان سیستان و بلوچستان است که عملیات آن شروع شده ولی منتظر مسئولان کشوری هستیم که کلنگ این طرح را به صورت رسمی به زمین بزنیم.
وی اختصاص هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار را یکی دیگر از برنامه توسعهای دولت برای این استان ذکر کرد که عملیات اجرایی این طرحها آغاز شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به دشواریهای تامین آب در این استان اظهار کرد: با وجود کمبود آب ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب در سیستان تبخیر میشود.
وی ادامه داد: امکان پهلوگیری کشتی بالای ۴۵ هزار تن در ساحل سیستان و بلوچستان وجود نداشت ولی با تلاشهای انجام شده، در اردیبهشت ماه امسال کشتی ۹۰ هزار تنی در ساحل این استان پهلو گرفته است.
وی راهاندازی کارخانه تولید لاستیک با ظرفیت ۵۵ هزار تن و کلنگ زنی کارخانه پتروشیمی ایرانشهر و چابهار توسط بخش خصوصی با ۴۰۰ میلیون یورو را از برنامههای دولت برای صنعتی شدن این استان بیان کرد.
از احداث گوره درجنوب صابری برای مدیریت آب تالاب از طرف عشایر منطقه میل قدر دانی وبنده به شخصه دست استاندار را می بوسم ولی ادامه کانال لورگباغ به شمال جاده زابل نهبندان خیلی ضرورت داردبررسی منطقه سنگل خیلی ضرورت دارداحداث کانال از شاخه افضل آبادبه جنوب جاده زابل نهبندان ضرورت دارد
با سلام خدمت استاندار فهیم و دانشمند جناب آقای مهندس هاشمی عزیز.همه مردم سیستان قدر دان زحمات شما و بی صبرانه منتظر اجرایی شدن مصوبات سفر اخیر شما هستیم