شهرگندمــــ : ایرانیان باستان مثلهای گوناگون و پند آموزی دارند که در طول تاریخ که بدانها توجه میشود , بخوبی میتوان دریافت که تقریبا تمامی این ضرب المثل ها به واقعیت نزدیک و رابطه تنگاتنگی دارند , یکی از آنها که حتما همه ما حداقل برای یکبارهم که شده آنرا شنیده ایم , مثل آزموده را آزمودن خطاست , و بارها هم تجربه ثابت کرده که مطلبی که ارائه شده است بجا و درست میباشد, اما چرا درمقام عمل هیچگونه توجهی به آن نمیشود ؟
20 سال قبل طرح آمایش سرزمین در استان ما انجام پذیرفت و پس از چند سال مطالعه مقرر شد که سیستان مرکز توسعه کشاورزی , زاهدان توسعه خدمات , ایرانشهر صنعت و چابهار نیز قطب تجاری استان باشند , آنچه در سیستان مشاهده میشود اینکه دراین مدت بیست سال چندین طرح جهت توسعه کشاورزی اجرا گردید , آما نه تنها کشاورزی توسعه نیافت بلکه درحال حاضر درمرز نابودی قرار دارد و برخی از این طرحها نیز نیمه تمام مانده است.
حال پس از بیست سال از آن همه سال مطالعه و تحقیق و تجربه ای که به شکست منجر شده است , دولت یازدهم و مقامات محلی و استانی ما اصرار فراوان بر توسعه کشاورزی آنهم از طریق آبرسانی لوله ای به مزارع دارند و وقتی از آنها و بخصوص شخص جناب استاندار درخصوص عملکردش در سیستان سوال میشود با صدای بلند این طرح و بودجه آنرا که از طریق دفتر مقام معظم رهبری تامین شده است را فریاد میزنند و مردم هم پس از شنیدن آن سکوت میکنند , غافل از اینکه این کار دقیقا میتواند مصداق همان مثل آزموده را آزمودن خطاست باشد , حال چرا اصرار برکاری داریم که سالها قبل بخوبی مطالعه شده است و پس از مدت دو دهه به شکست انجامیده است , را تکرار کنیم.
اکثر کارشناسان آب و کشاورزی معتقدند تکرار آن منعی ندارد اما بی شک درکنار آن باید ابعاد دیگر توسعه را نیز مورد توجه قرار دهیم تا 20 سال دیگر نیز که دولتی دیگر برسرکار می آید دو دست از دو پا درازتر دور میزجلسات ننشینیم و از شکست طرحی در 20 سال قبل سخن بگوییم .
سلام خدمت اقای دهمرده و تشکر از طرح مشکلات سیستان
همان طور که شما عرض کردید با مطالعه گذشته سرزمین سیستان تمام آزمون ها و خطاها آشکار و معلوم میشود و جای تعجب و تأسف دارد که مسئولین محترم دوست دارند راه که قبلا رفته اند و نتیجه نداشته به جز هدر دادبن بودجه واقعا طرح آبرسانی با لوله در دشت سیستان بهترین راه حل ممکن بوده کشاورزان و بهرهبردار نهایی چند سال باید منتظر بماند تا کارخانه ساخت لوله به تولید برسد بزرگترین سامانه انتقال آب در خاورمیانه با 745 میلیون دلار اعتبار این طرح طی مدت سه سال باید به اتمام برسد تا حالا 500 میلیون دلار آن از محل صندوق توسعه ملی تامین و 245 میلیون دلار بخش دوم اعتبار این طرح نیز از محل اعتبارات تخصیصی به رودخانه های مرزی تامین شده است. پس خداروشکر مشکل اعتبار هم نداریم شاید این بار طرح بزرگی با این همه حساسیت برای اولین بار در موعد مقرر افتتاح شود و باعث نجات سرزمین سیستان و در غیر این صورت و به درازا کشیدن طرح فقط نوشداری یعد مرگ سهراب خواهد بود مردم سیستان منتظر آب برای رونق کشاورزی و آبادانی سرزمینشان هستند آبی که به احتمال زیاد بها سنگین جهت اشتراک و مصرف آن در آینده نزدیک بپردازند مسولین محترم چرا تا به حال در مورد آب بها و هزینه اشتراک کشاورزان صحبت نکردند در سالهای اخیر شاهد فساد مالی در سیستم اداری کشور بوده و هر روز اخبار جدیدتری در این ارتباط منتشر میشود بودجه این طرح هم عدد بزرگی است که ممکن دارد رکورد آخرین و بالاترین اختلاس را نصیب سیستان کند
وقتی دل اقای استاندار با سیستان نیست چکار میشه کرد .استاندارباید بببببببببببببببببببببببببببببره و خلاص
به نام خدا
با سلام
بحران آب از شرق می آید/افغانستان و تاجیکستان بسترهای تازه کم آبی ایران
دکتر بهرام امیراحمدیان
کارشناس ژئوپولیتیک
متن کامل خبر در آدرس زیر :
http://www.khabaronline.ir/detail/316276/Economy/energy
به نام خدا
با سلام
آیا وابسته بودن به آب کشور همسایه خوب است یا بد است ؟
با روشهای که ما در پیش داریم بنظر خوب نمیرسه علی جان
به نام خدا
با سلام
بله یونس جان . وابستگی خوب نیست مخصوصا در شرایطی که دانشمندان پیش بینی کرده اند که خشک سالی در سالهای آینده همچنان ادامه خواهد داشت .
آیا جمعیت افغانستان (در ولایت های قندهار و ولایت هلمند و ولایت فراه وولایت نیمروز در آینده ثابت خواهد بود ) ؟
این چهار ولایت همگی از آبی که به طرف سیستان می آید استفاده می کنند ؟
دکتر بهرام امیراحمدیان:
در افغانستان با رشد جمعیت و تحولات آن نیاز به آب بیشتر شده است و به همان نسبت جریان رود به سوی ایران و ترکمنستان کاهش یافته است. در سالهای بحران (جنگ )در افغانستان، جریان این رود فرامرزی روند طبیعی خود را داشت. اما اکنون مساله به گونه ای دیگر است و ممکن است تعادل جریان آب دگرگون شود.
به نام خدا
با سلام
عباسعلی نورا، نماینده سابق مردم سیستان در مجلس و مشاور فعلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این باره گفت : در قانون مناطق آزاد تجاری صنعتی کشور آمده که باید در این مناطق تولید مورد توجه قرار گیرد. اگر این ملاک مدنظر باشد فرقی با منطقه آزاد ویژه اقتصادی ندارد؛ ولی اگر تجارت کیفی که در برخی مناطق آزاد رایج است ملاک باشد و هدف سودرسانی کلان به مردم منطقه باشد؛ این نقطه مثبت و تمایز نسبت به منطقه آزاد تجاری صنعتی خواهد بود.
سلام. تا حالا فکر کردین چرا هر مسئول غیر بومی بعد یک مدت در مقابل سیستان و سیستانی جبهبه میگیره. چرا از ما دوری میکنند. چون ما حاضریم برای رسیدن به اهدافمون به هر اقدام سخیفی دست بزنیم . همدیگرو تخریب کنیم. منافع شخصیمون و همیشه ارجح بر منافع منطقمون میدونیم. مسئولین بومی منطقه همیشه در حال جدل و تخریب همدیگه هستند. هر کس فقط بدنبال جلب نظر جامعه به خودش هست . هیچوقت صدای واحدی از سیستان و سیستانی شنیده نمیشه. تازمانی که انتخاب نمایندگان بر اساس نظر بزرگان طوایف باشه تازمانی که بجای شایستگی . وابستگی ملاک انتخاب افراد به پستها باشه…. از ماست که برماست. آقای دهمرده خوشحالم برگردی. قبلا شجاع تر و فعالتر بودی . ایشااا به اوج سابقتون برگردین. موفق باشید.
سلام کوتاهیها را گوشزد کنید لطفا
به نام خدا
با سلام
من به نظر محمد عزیز احترام می گذارم .
لطفا به این شعر توجه کنید . این شعر واقعا زیبا است .
بر گز ژولیده ات ای سیستان تا پای جان
از تلاش خویشتن هرگز نکاهم هیچ گاه
غیر از این گر بود و باشد سیستان
ای مهد من
تا قیامت می کشم من بردوش بار گناه
لطفا کارشناسان عزیز نظر خود را درباره ی خبر بیان کنند .
سلام یک پیشنهاد. بیاین با هم یک تشکل برای پیگیری آبادانی سیستان و احقاق حقوق پایمال شده مردم محروم و مظلوم سیستان بدون در نظر گرفتن اهداف و منافع شخصی. گروهی. فامیلی. حزبی. ایجاد کنیم
ما نه نخبه کم داریم نه آدم متخصص و کارشناس اما باید این نخبگان رو در کنار باقی آحاد جامعه با هم متحد کرد .
ما نه نخبه کم داریم نه آدم متخصص و کارشناس چرا آنها کنار یکدیگر جمع نمی شوند جواب یکی است برای آنکه نگرش این نخبگان نیاز به اصلاح و پرورش داردآموزش دیده اند اما پرورش نه نخبه امروزی تکرو و تک خور شده می خواهد همه در درست کردن آش و دادن لوبیا و نخود و رشته و آشپز به او کمک کننداما حاضر نیست به کسانی که به او کمک کرده اند که این آش را بپزد (جامعه) شریک شود و دلیل این تغیر نگرش نیزمدیران پرورش نیافته اما آموزش دیده شده اند که عوامل فرهنگی و رسانه ای جامعه را که بسترساز و پی ریز بزرگراه توسعه و پیشرفت و پرورش دهنده این نخبگان هستند ضعیف کرده اند. فرهنگ نگرش است و دشمن با نیروی نظامی کار نمی کند وبه ضعف عوامل فرهنگی توجه ویزه دارد به برنامه شهدا اهل سنت شبکه خبر نگاه کنید و همه شهدا ترور یک خصلت فرهنگی مشترک دارند(انسجام فرهنگی) و جیغ دشمن از این خصلت و ترس از نهادینه شدن آن است و البته دشمن از جاسازی وتحمیل خاله خرسه ها در برخی جاها استفاده و این دوستان نادان برنامه ها را طبق خواسته دشمن پیش می برند(برداشت شخصی)
به نام خدا
با سلام
جناب آقای امیرمحمد دوست و برادر عزیزم قبلا در سایت گندم پرس
بیان کردم که علی بی باک وابسته به هیچ فرد وگروه و گروه سیاسی
در داخل سیستان و خارج از سیستان نیست .
قبلا هم درخواست و مطالبه کردم که نمایندگان عزیز سیستان و جناب آقای دکتر کیخا و فرماندار محترم ویژه سیستان و سایر نخبگان سیستان برای مناظره و گفتگو در کنار یکدیگر جمع شوند و بر سر یک میز بنشینند و درباره سیستان بحث و گفتگو کنند .
مهم هم نیست که این مناظره و گفتگو درکدام مکان برگذار شود
یا در سیستان برگذار شود یا در برنامه مناظره از شبکه اول صدا وسیما .
این مهندس کیه که هنوز معنی عرض کردینو نمیفهمه آخه بیسواد ازت گله میکنن کامنت نذاری؟؟؟؟!!!.
به نام خدا
با سلام
یونس جان
اربعین حسینی را به شما عزیزان تسلیت می گویم .
کارشناسان عزیز نظر خود را درباره ی طرح 46 هزار هکتاری
بیان نکردند!
به نام خدا
با سلام
سد های ولایت قندهار :
سد دهلا یا ارغنداب
مشخصات سد در آدرس زیر:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dahla_Dam
حجم مخزن این سد در ویکی پیدیا مشخص نشده است .
سدهای ولایت هلمند :
سد کجکی
مشخصات سد در آدرس زیر :
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D8%AF_%DA%A9%D8%AC%DA%A9%DB%8C
زمین های کشاورزی بسیار زیادی در ولایت قندهار و ولایت هلمند از آب این دو سد استفاده می کنند .
کشاورزی در ولایت قندهار:
گشایش نَخستین دانشگاۀ ملی زراعت در ولایت قندهار
http://www.tolonews.com/fa/afghanistan/13858-karzai-in-kandahar-to-inaugurate-agriculture-university
ضرورت توسعه صنعت کشاورزی در افغانستان
http://www.dailyafghanistan.com/opinion_detail.php?post_id=129875
والی قندهار از توسعه زراعت در این ولایت ابراز امیدواری کرد
http://new.avapress.com/vdcbagb0.rhb9fpiuur.html
کشاورزی در ولایت هلمند:
افزایش چشمگیر تولیدات گندم در ولایت هلمند
http://www.helmand-observer.com/madrasa/3674-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%DA%86%D8%B4%D9%85%DA%AF%DB%8C%D8%B1-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%DA%AF%D9%86%D8%AF%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D9%88%D9%84%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D9%84%D9%85%D9%86%D8%AF
آیا با این شرایط وابسته بودن به آب کشور همسایه خوب است یا بد است ؟