۱۸ سال است که مسئولان کاری برای مقابله با ریزگردها انجام نداده اند

  • کد خبر : 35218
  • ۰۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۱
۱۸ سال است که مسئولان کاری برای مقابله با ریزگردها انجام نداده اند

گندم خبر: ریزگردها در منطقه سیستان پس از ۱۸ سال خشکسالی در ریه های مردم سیستان ته نشین می شود و باید گفت ریزگردها در حال دفن مردم منطقه است. نماینده مردم سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان ها با اشاره به مشکل ریز گرد ها در این استان گفت: در ۱۸سالی که از […]

گندم خبر: ریزگردها در منطقه سیستان پس از ۱۸ سال خشکسالی در ریه های مردم سیستان ته نشین می شود و باید گفت ریزگردها در حال دفن مردم منطقه است.

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان ها با اشاره به مشکل ریز گرد ها در این استان گفت: در ۱۸سالی که از خشکسالی های منطقه می گذرد، تاکنون هیچ دولتی، کار موثری برای مهار ریزگردها انجام نداده است که این موضوع جای تاسف دارد .

دهمرده افزود: ریزگردها عاملی برای کاهش جمعیت، مهاجرت، افزایش بیماری های تنفسی و افزایش مشکلات در منطقه سیستان شده است و هر سال نیز بر مشکلات مردم افزوده می شود. اگر این روند همچنان ادامه پیدا کند این منطقه خالی می شود و منطقه مرزی که خالی شود فضا برای فعالیت گروهای شرور و دشمنان نظام باز خواهد بود که در این زمینه باید تلاش بیشتری از سوی مسئولان برای مهار ریزگردها و احیای تالاب هامون که حیات مردم و حیوانات خانگی به آن وابسته است انجام شود.

عضو شورای عالی استان ها، بیان کرد: طی ۱۸ سالی که از خشکسالی در منطقه سیستان می گذرد، اقداماتی موقتی و کوتاه مدت توسط نهادهای مختلف در منطقه به مرحله اجرا در آمده است که نتایج پایداری نداشته است و در این زمینه باید به فکر کارهای پایدار بود.

 وی درباره تالاب هامون نیز  اظهار کرد: در صورت احیای این تالاب، برای بیکاران منطقه به خودی خود شغل ایجاد می شود و نباید به دنبال کار و شغل برای آنان بود. متاسفانه در ۱۸ سال اخیر مدیریتی درست در زمینه نگهداشت آب موجود در این تالاب بین المللی انجام نشده است.

دهمرده تاکید کرد: در راستای کاهش ریزگردها باید آب همیشه قبل از تقسیم برای کشاورزی به تالاب بین المللی هامون وارد شود و در صورت وجود آب مازاد آن را برای کشاورزی تقسیم کرد.

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان ها ادامه داد: باید در حاشیه تالاب هامون درختکاری انجام شده و برای آن ها نیز آبیاری تحت فشار ایجاد شود تا علاوه بر ایجاد فضای سبز و تفرجگاه در حاشیه تالاب، سدی برای مقابله با ریزگردها و عاملی برای ماندگاری بیشتر آب در این تالاب ایجاد کرد.

وی با تاکید بر این که باد در سیستان تهدید نیست و می توان آن را به فرصت تبدیل کرد، اظهار کرد: در استان بسیاری از فرصت ها مثل توفان سیستان، باد، دریای عمان، معادن و … مغفول باقی مانده و بهره لازم از آنان گرفته نشده است که باید این روند تغییر یابد.

دهمرده از مسئولان استانی و کشوری خواست با توجه به مشکلات ریزگردها، توجه ویژه ای به منطقه سیستان داشته باشند و اعتباراتی قابل توجه حتی برای چند سال به این منطقه در راستای مهار ریزگردها تخصیص بدهند تا بتوان برای این مردم فعالیت قابل لمس انجام داد ./پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=35218

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۳
  1. چه خبره داخل سیستان/ برو اقای دهمرده لطفا وظایف مربوط به حوزه خودت ورزش را درست کن/ لطفا احساس علامه بودن را بی خیال

  2. همه میگن کمربند سبز بزنیم
    مالچ بپاشیم چنین کنیم وچنان کنیم
    عزیزان کلید مهار ریز گردها دست من است هیچ طرحی به جز طرحی که من دارم برای مهار ریز گردها در سیستان کارایی نخواهد داشت
    ولی کجا ارائه بدی که به سرقت نره
    این مهمه

  3. ۱۸ سال بعد هم خبر ها خواهیم شنید ایجا سر زمین فراموش شده گان است