شهرگندمــــ : پدر کویرشناسی ایران گفت: امسال اعتبارات بسیار خوبی برای مقابله با ریزگردها اختصاص یافته که این بهترین فرصت برای سیستان و بلوچستان است.
به گزارش شهرگندمــــ به نقل از فارس پرفسور کردوانی که در کنگره آمایش سرزمین در تالار علامه حلی دانشگاه آزاد زاهدان سخن میگفت , اظهار کرد: در سال جاری اعتبارات ریالی خوبی برای مقابله با ریزگردها اختصاص یافته که این بهترین فرصت است، زیرا جنوبشرق کشور همواره با توفانهایی با سرعت بیش از 150 کیلومتر در ساعت مواجه است.
هامون قابلیت احیا ندارد
پرفسور پرویز کردوانی افزود: هامون سیستان هم قابلیت احیا ندارد، ولی ریزگرد دارد که به صورت تپهسرا در میان دشت سیستان محلی شده است، عمده این ریزگردها متعلق به خارج از سیستان و دریاچه هامون بوده و از سوی منطقه نهبندان است که با توجه به نوع وزش باد در این منطقه سرازیر شدهاند.
2 راه حلی ساده اما عملی جهت رهایی از ماسه بادیهای سیستان
بنا براین گزارش به نقل از ایرنا پروفسور ˈپرویز کردوانی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان این که مهمترین مشکل سیستان هم اینک باد است ، افزود: این بادها با سرعتی که به 148 کیلومتر در ساعت نیز می رسد ماسه، خاک و ریگهای ریز را از بیرون بستر دریاچه هامون و حوزه شهرستان نهبندان در منطقه سیستان منتشر می کند و سبب ایجاد مشکلات فراوانی برای مردم می شود.
وی تصریح کرد: به اعتقاد من در این منطقه می توان با یک راه حل ساده آن هم از طریق کندن سنگ های کوه های اطراف و قراردادن سنگ های نیمه درشت به اندازه سیب و گلابی در تمام منطقه توفان باعث از بین رفتن همیشگی گردو غبار شد.
کویر شناس ایران گفت: با انجام مرحله به مرحله این کار در طول چند سال می توان برای همیشه طوفان را مهار و سبب ایجاد باد خنک بدون گردو غبار در منطقه شد.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: همچنین برای رفع مشکل وجود تپه های ماسه ای ایجاد شده در زمین های سیستان و جلوگیری از حرکت آنها، می توان از مالچ رسی که 80 درصد آن را رس و 20درصد آن را ماسه تشکیل می دهد استفاده کرد.