گندمـــ پرس : همزمـان با برگــزاری بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعـات کشـور در تهــران برآن شدیم تا به دلیل اهمیت فرهنگ سازی و حمایت از رسانه ها و مطبوعات کشور،نگاهی اجمالی به سطح کیفی و سهم حضور مطبوعات استان در این نمایشگاه داشته باشیم که به همین منظور مصاحبه ای با نماینده اداره فرهنگ و ارشاد سیستان و بلوچستان و کـارشناس مطبوعات استان خانم حسینی به شرح ذیل صورت گرفت .
1. سهم و نقش سیستان و بلوچستان در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات چگونه بوده و در این نمایشگاه نمایندگان مطبوعات استان ما چند غرفه را در اختیار دارند؟
استان سیستان و بلوچستان در این نمایشگاه با تمام توان خود حضور یافته و تلاش زیادی دارد تا فرهنگ غنی استان را به بهترین نحو به سمع و نظر بازدید کنندگان برساند.
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی غرفه ای را به نمایندگی از مطبوعات استان در اختیار گرفته و همچنین در این نمایشگاه روزنامه زاهدان ،هفته نامه نگاران و مجله کلید ملی داری غرفه می باشند.
2. با توجه به اینکه تعداد مطبوعات و نشریات استان بسبار بیشتر از تعداد مذکور می باشد، دلیل اصلی عدم حضور اکثر مطبوعات استان و خبرگزاریها در نمایشگاه بیست و یکم چیست؟
مطبوعاتی که شرکت نکرده اند اکثرا به دلیل مشکلات و عدم حمایت مالی ، دور بودن از پایتخت و هزینه های بالای رفت و آمد، ایاب و ذهاب و اسکان در پایتخت، قدرت و توان شرکت در بزرگترین نمایشگاه سالانه مطبوعات کشور را نداشته در صورتی که اگر حمایت های لازم صورت می گرفت قطعا استقبال بیشتری از سوی خبرنگاران،نشریات و مطبوعات استان را شاهد بودیم.
3. آیا حضور مطبوعـات،نشریات و خبرنگـاران در نمایشگــاه مطبوعـات می توانـد تاثیری بر روند کار انها می تواند داشته باشد؟
حضور خبرنگاران و نشریات استان، باعث کسب تجربه،آشنایی با شیوه ی کار مطبوعات و خبرگزاری های ملی و محلی موفق و در نتیجه بالا رفتن سطح کیفی کار می شود، همچنین چندین کارگاه آموزشی و نشست های علمی و آسیب شناسی در حاشیه ی نمایشگاه در حال برگزاری ست که بعد از پایان ساعت آموزش به صورت آنی گواهینامه آموزش و شرکت به آنها داده خواهد شد،مسلما این دوره ها در ارتقای کا رسانه های استان موثر خواهد بود.
4. استقبال از غرفه های استان را چگــونه می بینید؟
نسبت به اینکه روزهای اول نمایشگاه می باشد بازدید نسبتا خوبی را از غرفه های استان شاهد می باشیم که انتظار می رود روز به روز تا پایان هفته استقبال بیشتری صورت بگیرد .
ابتکار خوب شرکت کنندگان سیستان و بلوچستان که موجب جذب مخاطب بیشتر شده؛ استفاده از لوازم سنتی و صنایع دستی استان نظیر؛ سوزن دوزی، آینه کاری، حصیربافی،سفال گری و پذیرایی همراه با کلوچه خرمایی سیستان و خرمای بلوچستان بوده است.
5. سطح کیفی نمایشگاه نسبت به سال گــذشته را چگونه ارزیابی می کنید؟
بسیار خوب، اما نکته قابل تامل این است که در سـال گـذشته غرفه ها بیشتر رو به سمت سنتی داشته اند ولی امسال غرفه های مدرن تر را شاهد می باشیم و از حالت سنتی تا حدودی خارج شده در این بین ما سعی کردیم اهداف مهمی را از جمله معرفی صنایع دستی ،معرفی شهرهای استان،معرفی شهدای خبرنگار و همچنین معرفی کلیه نشریات استان که توسط غـرفه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان صورت گرفته را دنبال کنیم.
در پایان لازم می دانم از تلاش زیادی که برای معرفی فرهنگ غنی استان و مطبوعـات ، نشریات و خبرگزاریها صورت گـرفته و از همه کسـانی کـه مــا را یاری کــردند تا با تمام قدرت در این نمایشگاه حضور یابیم تشکر نمایم.