امــور آب اســتان نیم نگــاهی هم به تـالاب و ریـزگردها داشته باشد+حـق آبه تالاب از چـاه نیمه ؟

  • کد خبر : 27099
  • ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۴
امــور آب اســتان نیم نگــاهی هم به تـالاب و ریـزگردها داشته باشد+حـق آبه تالاب از چـاه نیمه ؟

گندمــــ پرس : توفان های دو هفته گذشته طاقت مردم را کم کرده است و سعی دارند به هر شکل ممکن صـدای خود را به مسئولین استانی و کشوری برسانند , خوشبختانه بحث حضور مردم با ماسک در نماز جمعه هفته گذشته زابل بازتاب بسیار گسترده ای در فضای مجازی داشت و در نهایت نیز […]

گندمــــ پرس : توفان های دو هفته گذشته طاقت مردم را کم کرده است و سعی دارند به هر شکل ممکن صـدای خود را به مسئولین استانی و کشوری برسانند , خوشبختانه بحث حضور مردم با ماسک در نماز جمعه هفته گذشته زابل بازتاب بسیار گسترده ای در فضای مجازی داشت و در نهایت نیز اخبار شبکه سوم سیما نیز به این موضوع پرداخت و تصاویر مربوطه را پخش کرد که اتفاقی مهم و تاریخی در سیستانی بود که تا کنون مردم به مسائل مختلف واکنشی نشان نمی دادند.

یکی از دیگر اتفاقات در چند روز گذشته , هجمه بسیار سنگینی از سوی کاربران فضای مجازی سیستان , سایت های مختلف و نمایندگان سیستان , نسبت به عملکرد دولت , محیط زیست و بخصوص سرکار خانم ابتکار بود , که البته با توجه به شرایط موجود سیستان می توان به مردم حق داد که چنین برآشفته باشند اما وقتی که خوب تحقیق می کنیم متوجه می شویم که گاها اطلاعات نادرستی که در اختیار مردم قرار می گیرد , موجب می شود که این هجمه ایجاد شود.

 11822311_1471943496460183_3112063974697353945_n

 

وقتـی آب نیست هــامون چگــونه احیاء شود ؟

خانم دکتر ابتکار بدرستی گفت که باز کردن دایک های مرزی یکی از راههای نجات تالاب هامون است , اما باید آبی در رودخانه جاری شود که از محل دایک عبور کند یا نه ؟

پس مبحثی که درخصوص دایک مرزی بیان شده  , کامل درست و بجا بوده , اما باید شرایط را نیز بپذیریم که شرایط منطقه با خشکسالی دست و پنجه نـرم می کند و بهتر است که بجای احیای تالاب هامون به فکر تثبیت شن های روان برویم , اگر آبی باشد و هامون پر آب نشود باید از محیط زیست گلایه کــرد و اگر آبی نیست و شنهای روان هم تثبیت نمی شود باید از دیگر ارگــانها از جمله جهاد کشاورزی و منابع طبیعی نیز باید گلایه کرد که چرا برنامه خاصی جهت تثبیت شن های روان صورت نمی گیرد و اگر صورت گرفته باید گفته شود تا مردم نیز امیدوار شوند و شکرگزار.

شاید در برخی موارد مطلب آنطور که باید بـرســد به اطلاع مردم نمی رسد و اشتباهاتی رخ می دهد ؛ اما باید توجه داشته باشیم که در سالهای گذشته کمتر شاهد بوده ایم که معاون رئیس جمهور در خصوص تالاب هامون اظهار نظر کند و به مردم پیام بدهد , این مساله خود نشان از نگاه ویژه و موشکافانه رئیس سازمان محیط زیست کشور به مساله هامون دارد .

اینکه گلایه های مطرح می شود بجا , ولی این مساله را در نظر داشته باشیم که محیط زیست نیز در همین مدت کوتاه بحث تالاب هامون را به یک مساله ملی و بین المللی تبدیل کرده و حساسیت تمامی سازمانهای بین المللی دراین خصوص را نیز به این سمت جلب کرده است که کار بزرگ و ارزشمندی می باشد که در کنار تمامی انتقادها بهتر است که از این کارهای ارزشمند نیز تقدیر و تشکر شود.

دایک مرزی باز شد که از چند سال قبل مصوب شده بود که این دایک خاکبرداری شود , اما عملا تنها بر روی کاغذ آمده بود و امسال با همت کارکنان سازمان محیط زیست استان بخش اعظم دایک مرزی درون تالاب برچیده شد که در آینده شاهد برکات آن خواهیم بود.

 

مدیران امـور آب بحث حق آبه هامون از چاه نیمه ها را مورد توجه قرار دهند

دیشب برنامه مردم و مسئولین میزبان دو تن از مدیران کل استانی بود که در بحران سیستان بیشترین هجمه ها برعلیه آنها می باشد , مدیران کل ستاد بحران و محیط زیست استان , یکی از مباحث مطروحه دراین برنامه مساله حق آبه تالاب هامون از چاه نیمه ها بود که با توجه به اینکه درحال حاضر آب کافی ذخیره سازی شده است بنظر می رسد که این مهم یعنی تامین حق آبه تالاب هامون از چاه نیمه ها که گویا مصوبه کارگروه نجات هامون را نیز دارد , در نظر گرفته شود تا دست محیط زیست نیز در برنامه های که در تالاب هامون دارد باز شود.

اینکه وقتی دشتمال و یا سیلابی از سوی کشور افغانستان به سمت کشورمان سرازیر می شود را نباید با بحث حق آبه تالاب هامون  یکی دانست , که اگر به این سمت حرکت کردیم بدون شک همان صحبت طرف افغان را مطرح کرده ایم و عملا در مذاکرات دست پیش را به آنها داده ایم پس باید به این مهم توجه نماییم.

 

استاندار به مساله اختلاف اعضای کارگروه نجات هامون ورود کند

متاسفانه علیرغم اینکه مدیر آب منطقه ای استان یکی از تحصیلکرده های بومی سیستان نیز می باشند نگاهی عملگرا به مساله تالاب هامون و معضل ریزگردها دراین منطقه ندارد و این مساله را می توان در همان عدم تخصیص حق آبه تالاب هامون از چاه نیمه ها بخوبی مشاهده کرد , آگر چه درست که حق آبه تالاب هامون از چاه نیمه ها کمتر از صد میلیون متر مکعب می باشد اما توجه داشته باشیم که اگر این مقدار آب به طور متناوب و در ماههای گرم سال در کانونه ای بحران پخش شود و در همان فاصله نیز اقدام به کاشت درختانی از جمله گز کنیم بدون شک بخشی از مشکلات را حل خواهد کرد , پس بهتر آن است که علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان بعنوان رئیس کارگروه ویژه نجات تالاب هامون به این مساله ورود و اختلاف نظر مابین اعضای کارگروه را مرتفع نمایند.

اگر چه گلایه های به محیط زیست وارد است اما توجه داشته باشیم که حیات تالاب هامون به آب است و وقتی آبی وجود ندارد , چگونه می توان در آن برنامه ای اجرا کرد ؟

پس در وهله اول با توجه به اینکه در برنامه مردم و مسئولین نیز مدیرکل محیط زیست مدعی شد اگر حق آبه تالاب از چاه نیمه ها در نظر گرفته شود می توان کارهای خوبی انجام داد باید این مساله حیاتی در دستور کار دولتمران استان قرار گیرد تا پس از آن شاهد اجرایی شدن برنامه ها باشیم .

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=27099

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 19در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱۹
  1. بعداز کسر حق آبه زاهدان به آشامیدنی مردم سیستان واگرچیزی ماند به کشاورزی می رسد وبعد به هامون

  2. همه باید خواستار قطع لوله آب زابل به زاهدان باشم

  3. واقعا برای گندم پرس متاسفم…..

  4. من که یک کارمند در زاهدان هستم خجالت کشیدم در برنامه ای که از شبکه هامون پخش شد و پدر پیری گفت حیواناتی همانند خر از طوفانهای زابل کور می شوند چه برسد به انسان ها ما مسولین کجاییم حتما باید حج رفت یا کربلا به خدا حج و کربلا سییتانیست که مردم برای زنده ماندن تلاش می کنند وچه فایده که ما اخرتمان را فراموش و به اسایش این دنیا فروخته ایم بیایم سیستان را نجات دهیم

  5. چون حقایق بازگومی شودبرای گندم پرس متاسفید

  6. مطمئن باشید اگه جلو خط دوم لوله انتقال آب چاه نیمه ها به زاهدان گرفته نشه وضع از اینی که هست بدتر میشه

  7. کدوم حقیقت گفته شده آقای سینا؟

  8. کاش گندم پرس بجای سیاسی کاری و سانسور تایپیک ها، همه رو می زاشت، چرا پیام قبلی مو نداشتی آقای منتقد؟!!

  9. چرا بعد از 18 سال صدای ما به تهران نرسید ؟ این سوال بزرگ من است !

  10. تنها راه سیستان و نجات تالابهای ان قطع کردن اب زاهدان است, چرا در چند سال قبل که اب سیستان را به زاهدان مسولین ما به ظاهر خودشان را کارمند سیستان دارند ولی در زاهدان زندگی می کنند هدایت کردند چرا مشکل اب برای کشاورزی و تالاب هاب سیستان نبود تا زمانی که ابرسانی از زابل به زاهدان ادامه داشته باشد وضعیت زابل از این نیز بدتر خواهد شد و چرا ما شاخه به شاخه می پریم و واقعیت را به مردم نمی گویم که مشکل هدایت ابی است که به زاهدان می شود.

  11. باید اب زاهدان قطع بشه ای مردم سیستان به پا خیزید.استاندار فقط شعار میده.تا حالا چه کاری برای سیستان انجام داده.چرا باید مرز بیرجند اونقدر رونق بگیره و مرز زابل بسته باشه.ایا فقط مرز برای مردم زابل تهدید است. چرا فقط مردم را با شعار سرگرم میکنید.چرا ???????????????????????????

  12. ممانعت ازانتقال آب جنبشی مانند ماسک زدن لازم دارد

  13. خدایاباران رحمتت رابرمابندگانت بفرست.بارپروردگارااستاندارمحترم بعنوان رئیس کارگروه ورودکنندواختلافات اعضاحل شود.چاهنیمه چهارم که سهم اب تالاب راغصب کرده حداقل 60 میلیون مترمکعب حق ابه تالاب رابدهد.خدایابازکردن چندصدمتردایک خاکی بعنوان شاهکار بزرگ مطرح نشود.اب اگرمی بودکه مشکلی نبودهنران است که درشایط کم ابی وبی ابی چاره ای بیندیشیم ومانع 39 برابرحدمجازشدن ریزگردهابشویم.راهکارهای درستی راکه تاکنون به ان رسیده ایداجراکنیدتامردم ببینندوباورکنند.

  14. دعا کنید مدیران سیستانی که املاک در زاهدان دارند ……………………………. تا سیستان نجات کند

  15. با سلام
    مطالب بجایی بود و جای بسی تفکر و تامل دارد. بسیاری از مسائل و مشکلات وجود دارند و قطع اب زاهدان تا حدی شاید از نظر روحی و روانی مردم را آرام کند. اگر وظیفه ی انسانی بدانیم که انتقال اب مشکل اصلی مانیست و زاهدانی ها هم همشهری های ما محسوب می شوند هرچند که انتقال دومین لوله زیاده خواهی انان را می رساند که راضی به نابودی سیستان و تحمل این شرایط بد اب و هوایی برای سیستان هستند اما خودشان با عطش بیشتری به دنبال این اندک اب هستند و باید روشی پیدا کنیم که معضل بی ابی به زاهدان هم فشار وارد کند تا انها هم برای گرفتن حق ابه ی سیستان با ما هم صدا شوند . بنظر من باید به ریشه ی خشک سالی هجوم ببریم و به هر نحوی که شده از مسئولان بخواهیم رای زنی با افغانستان را بیشتر کنند و جناب ظریف به توافقی تاریخی با این کشور که هرچه دارد از ایران می باشد برسد.

  16. باعرض سلام آبادکردن کوه خواجه کاری نداره باکاشتن چندنهال ولوله کشی قطره ای برای درختها .کشیدن سیل بند دراطراف دریاچه ورهانمودن آب چاه نیمه چهارم 3/1آن.ماسه وشن پاشی محل برخاست گردوغبار.حفظ نمودن دیوارجنگل اطراف دریاچه .وکشیدن جاده آسفالته درعمق دریاچه وجلوگیری ازپراکندگی خودروها دردریاچه که گردوخاک ایجادمی کنند.یک کوه بیشترکه نداریم تابشه آنچه دوست داریم.تشکر

    • سلام تقدیروتشکر ازهمه دست اندرکاران محترم .به دنبال این نباشید که خوبه که بد بایدچاره ای اندیشید اولین کار مهارگردوخاک درون دریاچه.گرفتن مالیات ازجالیزکاران حاشیه دریاچه جهت ابادانی وکاشتن نهالهای پرثمر.کندن دوچاله بزرگ یکی پشت کوه خواجه ویکی چونگ دراز(دگز/برنگ)تشکر وممنوع

  17. با سلام . دوستان من فقط یک سری اطلاعات که تقریبا دقیق هستند ارایه میکنم تفسیرش با خودتون بعد به هر کی خواستید تهمت بزنید. حداقل آب مورد نیاز تالاب برای زنده مانی 2/5 تا 3 میلیارد متر مکعب سالانه هست. در صورتی که با همین وسعت بخواد وجود داشته باشه اگر به قسمتهای کوچکتر تقسیم بشه اون یه حرف دیگست و قطعا با آب بسیار کمتری میشه برخی از مشکلات رو حل کرد. تصیمات احساسی و سیاسی حلال مشکلات نیست یادمه اطراف کوه خواجه کلی هزینه شد و خندق زدن و جشن نی برگزار کردیم حالا چی مونده از اون… بگذریم. آبی که برای زاهدان منتقل میشه و همه شهرها و روستاهای سیستان با احتساب خط لوله دوم زاهدان 150 میلیون متر مکعب در سال هست در صورتی که ما تو خود سیستان 250میلیون متر مکعب تبخیر سالانه داریم. حالا شما خودتون حساب کنید آبی که زاهدان میره و توی سیستان مصرف شرب داره نهایتا چند روز میتونه چند کیلومتر از این دریاچه رو مرطوب کنه …