طرح ایجاد منطقه آزاد تجاری سیستان همچنان در شورای عالی مناطق آزاد کشور بسر می برد و مردم سیستان همچنان منتظر ارسال این طرح از سوی دولت به مجلس هستند.
طرح منطقه آزاد سیستان در کارگروه مطرح و هنوز در شورای عالی مناطق آزاد به تصویب نرسیده و پس از تصویب در شورای عالی مناطق آزاد در صورت نهایی شدن در هیات دولت به مجلس ارسال می شود که خود پروسه ای طولانی مدت خواهد بود , تقریبا یک ماه از طرح این مساله در کارگروه شورای عالی مناطق آزاد می گذرد و هیچیک از مسئولین درخصوص سرانجام این مساله توضیحی ارائه نکرده اند و زمانی خاص برای ارسال طرح به شورای عالی و دولت و مجلس نیز مشخص نشده است و عدم بیان اطلاعات به مردم از سوی مسئولین امر نشان از آن دارد که هنوز اشکالاتی بدین طرح در شورای عالی وارد است که امیدواریم هرچه سریعتر رفع و شاهد حرکتی رو به جلو باشیم.
منطقه آزاد زابل پلی بین چابهار , افغانستان و کشورهای شمال افغانستان
به گزارش گندمـ پرس تنها اظهار نظری که دراین مدت درخصوص طرح منطقه آزاد سیستان مطرح شده است مربوط می شود به گفته جعفر آهنگران، مدیر هماهنگی امور مناطق ویژه شورای عالی مناطق آزاد : تشکیل منطقه آزاد زابل که در کارگروه شورای عالی مناطق آزاد قرار دارد، قرار است سرپلی بین چابهار، افغانستان و کشورهای شمال افغانستان باشد. (ایسنا)
مزایای منطقه آزاد
معافیتهای مالیاتی، بخشودگی سود و عوارض گمرکی در مناطق آزاد
به گزارش گندمـ پرس به نقل ازایسنا , بنا به تعاریف بین المللی، منطقه آزاد محدوده حراست شده بندری و غیر بندری است که از شمول برخی از مقررات جاری کشور متبوع خارج بوده و با بهرهگیری از مزایایی نظیر معافیتهای مالیاتی، بخشودگی سود و عوارض گمرکی، عدم وجود تشریفات زائد ارزی، اداری و مقررات دست و پاگیر و همچنین سهولت و تسریع در فرآیندهای صادرات و واردات با جذب سرمایه گذاری خارجی و انتقال فناوری به توسعه سرزمین اصلی کمک می کند.
همچنین در منطقه آزاد صادرات کالا و جذب سرمایه های خارجی به طور کامل آزاد بوده و با راهکارهای بسیار تسهیل کننده ای برای صادرات و جذب سرمایه های خارجی از طریق این مناطق، دولتها سعی می کنند زمینه های مناسب را برای سرمایه گذاری و توسعه صادرات و کسب درآمدهای ارزی به وجود آورند.
مزایای قانونی منطقه آزاد
بهرهگیری از قانون مزیت ارزش افزوده برای واحدهای تولیدی منطقه، آزادی کامل ورود و خروج سرمایه و سود حاصل از فعالیت های اقتصادی، مقررات صادرات و واردات و امور گمرکی خاص در منطقه آزاد و عدم نیاز به صدور روادید (ویزا) جهت ورود و خروج اتباع خارجی از مبادی ورودی و خروجی مجاز منطقه از دیگر مزایای مناطق آزاد محسوب می شود.
همچنین برخورداری از انواع معافیت های مالیاتی، امکان ورود ماشین آلات و قطعات و مواد اولیه جهت صنایع منطقه بدون عوارض گمرکی از دیگر مزایای چشمگیر مناطق آزاد است.
چه کسانی میتوانند در مناطق آزاد تجاری – صنعتی سرمایهگذاری کنند؟
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی و موسسات اعم از ایرانی و خارجی و سازمان های بین المللی طبق مقررات مناطق آزاد می توانند به طور مستقل یا با مشارکت سازمان و شرکت های تابعه آن یا با مشارکت یکدیگر در مناطق آزاد سرمایه گذاری کنند.
البته سرمایه گذاری خارجی بر دو نوع است که شامل سرمایه گذاری خارجی غیرمستقیم از طریق سهام و اوراق قرضه در بورس و سرمایه گذاری خارجی مستقیم و یا با مشارکت سرمایه گذاران داخلی است.
اما یکی از اهداف اساسی ایجاد مناطق آزاد، جذب سرمایه گذاری خارجی است. لذا سرمایه گذاری خارجی در این مناطق مجاز بوده اما فقط زمانی سرمایه گذاری مشمول مزایای قانونی مناطق می شود که مجوزهای لازم را بر اساس قوانین مناطق دریافت کنند؛ هدف از پذیرش سرمایه گذاری خارجی در مناطق آزاد کمک به رشد و توسعه اقتصادی، افزایش فرصت های شغلی، اخذ و توسعه فناوری و مهارتهای مدیریتی و همینطور ارتقای کیفیت تولیدات و افزایش توان صادراتی کشور است و سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کلیه زمینه هایی که فعالیت بخش خصوصی در آن مجاز است، قابل انجام است.
با سلام امیدواریم این مهم به زودی اجرایی شود
این که تابلو هست . از اولش هم نمی خواستند منطقۀ آزاد سیستان تصویب و عملیاتی شود . بعدش تحت فشار مردم و رسانه ها و برخی از مسئولین دلسوز سیستان از جمله امام جمعه معزز زابل . آمدند پیش خودشان گفتند حالا بیاییم واسه بسته شدن دهن مردم فعلاً طرح منطقه آزاد رو در کارگروه مناطق آزاد تصویبش کنیم بعدش کاری می کنیم که طی مراحل اداریش سال ها زمان ببره و خود به خود مثل خیلی از طرح های دیگر به دست فراموشی سپرده شود .