عرضه خرگوش وار مواد مخدر و عملکرد لاک پشت گونه دستگاه های مسئول در زاهدان

  • کد خبر : 21950
  • ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۲

گندمــ پرس : پایگاه خبری تحلیلی «پارس»– طباطبایی زاده- در واپسین روزهای سال و زمانی که مردم عادی به دنبال خرید لباس و لوازم شب عید هستند، حاشیه گردی ام در زاهدان را آغاز کردم اما قصدم از این آغاز، پایان دادن به ابهاماتی بود که می گفتند. پس برای یافتن حقیقت، خود پا پیش […]

گندمــ پرس : پایگاه خبری تحلیلی «پارس»– طباطبایی زاده- در واپسین روزهای سال و زمانی که مردم عادی به دنبال خرید لباس و لوازم شب عید هستند، حاشیه گردی ام در زاهدان را آغاز کردم اما قصدم از این آغاز، پایان دادن به ابهاماتی بود که می گفتند. پس برای یافتن حقیقت، خود پا پیش گذاشتم و خواستم ابتدا ببینم و سپس به سراغ مسئولان بروم تا به قول معروف «چیزی در چنته داشته باشم».شایعاتی بود که در نقاط مختلف شهر، به صورت آزادانه خرده فروشی انواع مواد مخدر انجام می شود و حتی مکان های فروش نیز به صورت دقیق معلوم بود که یکی از آن آدرس ها را انتخاب کردم تا راهی یافتن حقیقت شوم.جوانی که یک خودروی پراید داشت جلوی پایم ترمز زد و سوار شدم و به سمت آدرس موردنظر حرکت کردم تا به عنوان یک معتاد یا به نقل امروزی ها یک بیمار از نزدیک شاهد خرید و فروش مواد مخدر باشم. راننده با شنیدن آدرس پرس و جویی نکرد و گویی خود راه بلد بود.
در زمان کوتاهی به بازاری که از گفتن اسمش معذورم رسیدم و به سراغ پیرمردی که روی تخته سنگ بزرگی نشسته بود رفتم اما پرسیدن سوال برایم سخت بود آخر خرید مواد مخدر از هر نوعش جرم است. چند دقیقه‌ای در آنجا قدم زدم که پیرمرد جلو آمد و گفت: «چی می‌خوای؟ حالت خوبه؟» بر ترس خود غلبه کردم و گفتم: «نه حالم خوب نیست. می تونی کمکم کنی؟» مرد به سادگی گفت: «پسرم رفته بخره، یک ساعت دیگه بیا» و رفت.برای پیرمرد شنیدن این سوال عادی جلوه می کرد اما برای من که یک خبرنگارم یک معضل اجتماعی بزرگ بود که هیچکس برای رفع آن اقدامی نکرده بود و یا اگر هم کاری انجام شده مثمر نبوده که تاکنون موفق به حل آن نشده بودند.خواستم به سمت دیگر خیابان بروم که راننده گفت: «بیا بریم. من کمکت می کنم» بدون فوت وقت به همراه راننده به خیابانی در مرکز شهر زاهدان رفتیم و از کنار یک پاسگاه انتظامی عبور کردم که خودرو توقف کرد. با یک تخمین ساده متوجه شدم که ما در فاصله 500متری کلانتری هستیم؛ در خیابان پهن و فضایی که تنها با داشتن چند درخت خشکیده نام پارک بر آن نهاده بودند، خانه هایی با درهای زنگ زده که در اکثر آنها محل های دید کوچکی تعبیه شده بود.جلوی در هر خانه جوانان و نوجوانانی نشسته بودند. جوانی قدبلند، لاغر، با لباس محلی و کت چرمی و موهای ژولیده به سمت خودرو آمد. طبق شنیده های قبلی ام یک 5 هزار تومانی را به او دادم و جوان به سمت پارک روبرویش رفت تا مخدرهایی که در کنار درخت چال کرده را بردارد و به قدر 5هزار تومان، به من مواد مخدر بدهد اما آنجا دیگر ذخیره ای نداشت و گویا کاسبی روزش خوب بوده و به ناچار به داخل منزل رفت و بعد از دقایقی با یک پلاستیک پر از بسته های ریز و درشت سیاه آمد و یک بسته کوچک به من داد و الباقی را زیر همان درخت چال کرد.تمام شد، دیگر شبهه ای نداشتم، زمان زیادی لازم نداشت، در کوتاهترین زمان و بدون کوچکترین دغدغه و هراسی بسته پلاستیکی سیاهی را که عامل تباهی مردمان شهرم است در دست دیدم.
زنان و مردان و دختران و پسران زیادی با خودروهای 206، 405، زانتیا، موتورسیکلت و حتی دوچرخه به این خیابان آمدند و پولشان را دود کردند و زندگی شان را نابود. مدتی از دور نظاره گر خرید و فروش آزادانه مواد مخدر بودم.زیر درخت، داخل جوی آب، زیر یک تخته سنگ بزرگ و حتی زیر صندوق های نوشابه یک سوپر مارکت، منبع ذخیره مواد مخدر بود که فروشندگان به مشتریان خود می‌دادند.به راستی چرا باید اینگونه مواد مخدر به فروش برود و چرای بزرگتر دیگر این است که چرا هنوز نتوانسته ایم با این معضل بزرگ مقابله کنیم؟ پس دستگاه های نظارتی و انتظامی چه می کنند. به چندین نقطه دیگر شهر هم رفتم، آنجا هم فروش مخدر امری بود عادی، اینجا تهیه مخدر راحت است، اینجا هر چقدر پول بدهی مواد می خری، اینجا صدای شکستن حریت جوانان با شیشه های صنعتی و مواد مخدر به گوش می رسد.این خرده فروشان پا را از حاشیه شهر فراتر گذاشته و حتی در جلوی مدارس نیز اقدام به فروش مواد مخدر می کنند. برای مصرف مواد مخدر هم خانه های مخصوصی دارند و تمام این اتفاقات در حال رخ دادن است و کتمان آنها غیر قابل باور.
فرمانده نیروی انتظامی استان در همین رابطه در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: پلیس نسبت به خرید و فروش مواد مخدر چه به صورت جزیی و چه کلی بی تفاوت نیست و برخورد با این قضیه را جزو وظایف ذاتی خود می داند.
سردار «حسین رحیمی»، افزود: مأموران انتظامی به طور روزانه گشت های زیادی در سطح مناطق پرخطر و آلوده دارند و اقدامات جدی انجام می دهند اما ریشه کن کردن این معضل تنها برعهده نیروی انتظامی نیست و تمام دستگاه ها باید با یکدیگر همکاری کنند.
وی خرده فروشی مواد مخدر را آغازی بر انجام جرم های بزرگتر دانست و افزود: در صورتی که با این خرده فروشان برخورد قاطع شود جلوی تخلفات بزرگتر آینده گرفته می شود و دیگر شاهد فروپاشی بنیان خانواده ها نخواهیم بود. ریشه کنی این پدیده نیازمند ریشه یابی اصلی آن است و باید رسانه های مکتوب و مجازی و صداوسیما نیز با پلیس همکاری کنند و خطرات توزیع و مصرف مواد مخدر را به اطلاع شهروندان برسانند.
سردار رحیمی تأکید کرد: مشکل خرده فروشی در تمام کلان شهرهای ایران وجود دارد ولی موقعیت سیستان و بلوچستان نسبت به سایر استان ها خاص تر است و باید به طور ویژه برای آن تدبیر کرد.
وی افزود: با توزیع کنندگان مواد مخدر شدیدترین برخوردها صورت می گیرد و مردم نیز می توانند در صورت مشاهده اینگونه موارد و خانه هایی که اقدام به فروش مواد مخدر می کنند از طریق شماره تلفن110 مراتب را اعلام کنند تا در اسرع وقت از سوی پلیس پیگیری شود.
«محمدرضا عطایی»، جامعه شناس نیز در این رابطه به خبرنگار ما گفت: روی آوردن به خرید و فروش مواد مخدر می تواند دلایل بسیاری داشته باشد که بیکاری و در دسترس بودن جزو عوامل اصلی آن است.
عطایی افزود: اگر جوانان از لحاظ شرایط کاری تأمین شوند طبیعتاً به سوی این امر سوق داده نمی شوند اما نبود حرفه مناسب با منبع درآمد کافی موجب شده تا تعداد زیادی از جوانان و نوجوانان از سر ناچاری به این سمت کشیده شوند که می تواند خطرات زیادی را در آینده برای کشور به همراه داشته باشد.
وی بیان کرد: خرده فروشان مواد مخدر شاید در ابتدا خود معتاد نباشند اما پس از گذشت مدتی از شروع فعالیت به دلیل معاشرت با افراد معتاد، خود نیز به این بلای خانمان سوز مبتلا می شوند که اثرات مخرب فراوانی را برای آنها، خانواده و جامعه به همراه دارد.
این جامعه شناس تأکید کرد: دولت باید در ابتدا جلوی ورود مواد مخدر به داخل کشور را بگیرد و با تجهیز مرزها و ایجاد موانع مختلف، با قاچاقچیان و سوداگران مرگ مبارزه کند. عطایی به این نکته اشاره کرد که اکثر خرده فروشان مواد مخدر با هدف گذران معیشت زندگی روزانه خود اقدام به این کار می کنند و منافع اصلی آن برای فروشندگان عمده و دانه درشت های توزیع مواد است و این پدیده اجتماعی باید از سرمنشاء و منبع اصلی پیگیری و از آن جلوگیری شود.
پلیس:متادون جزو مواد مخدر صنعتی شناخته شده است
جانشین فرمانده انتظامی کوهبنان گفت: با توجه به بخشنامه قوه قضائیه متادون جزو مواد مخدر صنعتی شناخته شده و توزیع آن فقط از طریق مراکز مجاز امکانپذیر است.به گزارش فارس، سالاری پیش از ظهردیروز در جلسه شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر کوهبنان اظهار داشت: مبارزه با سوداگران مرگ از ابتدای پیروزی انقلاب آغاز شد و در این راستا با خرده فروشان و عمده فروشان برخورد قانونی صورت گرفت.

تقویت مشارکت مردمی اولویت دولت در امر پیشگیری و مبارزه با اعتیاد
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برای مبارزه با اعتیاد نیازمند عزمی ملی و مشارکتی همگانی هستیم و همگان باید باور داشته باشیم جامعه سالم تنها با خواست و اراده جمعی محقق می‌شود. به گزارش فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، علی اوسط هاشمی در همایش بررسی نقش مشارکت‌های اجتماعی در کنترل و کاهش استفاده از مواد مخدر و روان گردان‌ها با اشاره به اینکه امروزه آسیب تولید و توزیع مواد مخدر بر کسی پوشیده نیست، گفت: دیگر زمان سخن گفتن از خطرات نیست چراکه خطر به وضوح نمایان است و همگان می‌بینید که دامنه آتش اعتیاد تا چه اندازه وسیع و خانمان‌سوز است.وی اعتیاد را در همه ابعاد جامعه از جمله مهمترین عوامل خسران و آسیب عنوان کرد و ادامه داد: تقویت نقش مشارکت مردمی، اولویت دولت در امر پیشگیری و مبارزه با اعتیاد است.وی با بیان این‌که از نقش مردم در مدیریت و کنترل امور نباید غافل شد و همواره به مشارکت آنان باید توجه ویژه داشت، تصریح کرد: کمترین و ارزشمندترین اثر مشارکت‌دهی، خارج کردن دیگران از مسیر بی‌تفاوتی است که خود امری ثواب و بسیار زیباست که توان آدمی را برای رسیدن به اهدافش دوچندان می‌کند.وی با بیان اینکه منابع انسانی به واسطه اعتیاد به هدر می‌روند و این موجب تاسف است، گفت: اهمیت نقش انسان در صیانت از سلامت انسانی بر کسی پوشیده نیست.هاشمی اعتیاد را عاملی دانست که نه تنها باعث به خطر افتادن سلامت جسم فرد می‌شود بلکه روح و روان آدمی را متلاشی می‌کند و همچون بمب خوشه‌ای تا شعاعی وسیع سلامت اطرافیان را تهدید و با ترکش‌هایش آسیب‌های جدی به اطرافیان فرد معتاد وارد می‌کند.
مقابله با مواد مخدرباید ازمحلات شروع شود
برای داشتن محیطی سالم و به دور از اعتیاد، فراهم کردن زمینه های رشد و ارتقای انسان ها در حوزه های محدود زیستی مانند روستاها و محلات شهری به عنوان واحدهای مرجع و تشکیل هسته های مردمی و داوطلب از اهمیت بسیاری برخوردار است.معاون اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری زاهدان با بیان این مطلب گفت: امروزه سوءمصرف مواد مخدر به عنوان یک مسئله اجتماعی و مشکل بهداشتی در کشورهای مختلف مطرح است و چگونگی مقابله با آن به بحثی جهانی تبدیل شده است.
«محمدعلی حمیدیان» افزود: به دلیل پیچیدگی و چند بعدی بودن این پدیده مقابله با آن نیازمند مسلح شدن به دانش و اطلاعات لازم و به کارگیری اقدامات موثر است که بتواند نه تنها رشد روزافزون میزان بروز و شیوع اعتیاد را در جامعه متوقف کند، بلکه سبب کاهش تعداد سوء مصرف کنندگان در جامعه شود.
وی بیان کرد: تجربه کشورهای مختلف در راستای ایجاد مسئولیت اجتماعی در برنامه های مقابله با اعتیاد و کاهش تقاضا برای موادمخدر، بیانگر اثر بخشی برنامه های اجتماع محور در امر ارتقای سلامت روانی و اجتماعی افراد جامعه از طریق توسعه فعالیت های گروهی داوطلبانه در محلات شهری و روستایی بوده است.
معاون اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری زاهدان درباره نقش و جایگاه محلات و مشارکت های مردمی در پیشگیری اجتماع محور از اعتیاد می گوید: طی دهه های گذشته، این واقعیت به تدریج پذیرفته شده است که اگر قرار باشد فایده برنامه های توسعه اجتماعی و انسانی به مردم برسد، خود مردم باید نقشی در این فرآیند داشته باشند به همین دلیل امروزه به این نتیجه رسیده ایم که مفهوم مشارکت در ادبیات توسعه اجتماعی– انسانی باید جایگاه اساسی تری پیدا کند.
حمیدیان تاکید می کند: با توجه به لزوم استقرار برنامه های اجتماع محور و پایداری هسته های مردمی تشکیل شده پیشنهاد می شود سازمان های متولی به برنامه های کاهش تقاضا و ضرورت اجرای برنامه ها با مشارکت جمعیت هدف در اجتماعات کوچک خصوصاً محلات بیش از پیش توجه کنند و هماهنگی های لازم را در خصوص انتقال تجارب و گسترش هر چه بیشتر همکاری های بین سازمانی انجام دهند.همچنین باید این اصل پذیرفته شود که کلیه سازمان های متولی برنامه های کاهش تقاضا از (CBO) های فعال در محلات یا همان نهاد اجتماع محور در زمینه های مالی – آموزشی و در اختیارگذاشتن تسهیلگران حمایت کنند. باید در اسرع وقت آسیب شناسی برنامه های پیشگیری از اعتیاد محله مدار برای واقف شدن به نقاط قوت و ضعف و فرصت و تهدیدهای برنامه توسط کارشناسان و اعضای این اجتماعات صورت پذیرد . ضرورت شبکه سازی در این اجتماعات محله مدار به منظور انتقال تجارب و تجمیع منابع هم باید به شکل واقعی و با ارائه نقشه راه تحقق یابد.
این مقام مسئول تاکید می کند: سازمان های متولی به ویژه بهزیستی، آموزش وپرورش، آموزش عالی، اداره کل زندان ها و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر باید به امر پرورش تسهیلگران جدید و به روز کردن دانش و مهارت تسهیلگران به منظور فراهم شدن امکان افزایش کمی وکیفی برنامه های محله مدار همت گمارند. حمیدیان خاطرنشان می کند: باید به این نکته توجه کرد که ضرورت تحقق این امور نه یک ایده آل بلکه یک ضرورت است و هر روز تاخیر در تحقق مطلوب این راهکار توام با هزینه های کلان خواهد بود و بی گمان برای حرکت در این راه، فردا دیر است.
پیشگیری از اعتیاد نیازمند جنبش عمومی است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان فارس گفت: برای مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری تاثیرگذار از اعتیاد نیازمند یک موج و جنبش مستمر عمومی در سطح جامعه هستیم که با مشارکت همه گروه‌ها ایجاد شده باشد.به گزارش ایسنا محمدرضا ابراهیمی با ابراز تاسف از اینکه شیراز و فارس به‌ عنوان یکی از نقاط جرم‌خیز ایران خصوص در موضوع موادمخدر، تاکنون مرکز ماده 16 نداشته است، گفت: اردیبهشت ماه این مرکز در شیراز راه‌اندازی می‌شود.
وی تصریح کرد: سال‌گذشته با جمع‌آوری 851 معتاد در شیراز و براساس اظهارات فرمانده سابق انتظامی فارس، کاهش 35 درصدی جرایم را شاهد بودیم.
ابراهیمی با بیان اینکه مواد مخدر و اعتیاد یک موضوع تک بعدی نیست، گفت: در بحث مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد نمی‌توان تک‌بعدی عمل کرد، ما نیازمند یک نقشه راه و برنامه مدون و اجرایی و کاربردی هستیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس خاطرنشان کرد: علی‌رغم تمام تلاش‌ها احساس می‌شود که حساسیت جامعه ایران هنوز به سطحی مناسب نرسیده است.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: قول می‌دهم که اگر بتوانیم سطح حساسیت‌ها در جامعه را ارتقاء بخشیده و یک موج در اجتماع و همه گروه‌ها ایجاد کنیم،‌ می‌توانیم بیش از تمام سال‌های گذشته کارگشا و تاثیرگذار باشیم.وی ورود ماده مخدر شیشه و سایر موادمخدر مصنوعی را قوز بالا قوز عنوان و تاکید کرد: ما نیازمند ایجاد یک جنبش فراگیر و مستمر در حوزه پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر هستیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان فارس با اشاره به کسب عنوان اول کشور طی یک‌سال گذشته، خاطرنشان کرد: طی یک سال و نیم گذشته، اقدامات زیادی را سامان‌داده‌ایم که بخش عمده‌ای از آنها در موضوع فرهنگی و فرهنگ‌سازی بوده است.ابراهیمی با بیان اینکه مبارزه با موادمخدر بخشنامه‌ای و تفاهم‌نامه‌ای نیست، گفت: یکی از تاثیرگذارترین ابزارها رسانه و از موثرترین عوامل خبرنگاران هستند.
وی تاکید کرد: اگر ما بتوانیم حساسیت لازم را در جامعه خبری ایجاد کرده و خبرنگاران و عکاسان را وارد جنبش پیشگیری و مبارزه با اعتیاد و موادمخدر کنیم، می‌توان به ارتقای حساسیت‌های جامعه نیز امیدوار بود.ابراهیمی گفت: تا چه زمانی می‌توان نشست و آمار داد و تاسف خورد، تاچه زمانی باید منتظر اتفاقاتی باشیم که به‌واسطه مصرف مواد مخدر به خصوص موادمخدر مصنوعی در جامعه حادث و از رسانه‌ها منعکس می‌شود.دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان فارس گفت: من امیدوار هستم که با همراهی رسانه‌ها در این استان، در سال آینده گامی بلند در مسیر فرهنگ‌سازی و ایجاد و ارتقا ی حساسیت‌های لازم برداریم.

مبارزه جدی با خرده فروشان نیازمند اصلاح قانون است
سرهنگ جعفری فرمانده انتظامی زاهدان- در حوزه مبارزه با تهیه و توزیع مواد مخدر، کشور ایران همیشه جلودار بوده و می باشد و استان سیستان و بلوچستان نیز به دلیل هم مرز بودن با دو کشور افغانستان و پاکستان دارای شرایط خاص خود می باشد که این شرایط باعث شده توزیع مواد مخدر در این استان صورت بگیرد.نیروی انتظامی به طور جدی با توزیع کنندگان و خرده فروشان مواد مخدر در شهر برخورد می کند که در این زمینه مشارکت همه دستگاه ها و مردم لازم و ضروری است.مبارزه با خرده فروشان جزو وظایف دائمی ناجا می باشد و در تمام فصول این کار صورت می گیرد و از آنجا که فروش مواد مخدر در اماکن عمومی موجب نارضایتی شهروندان می شود طرح های مختلفی در این زمینه صورت می گیرد.طرح مقابله با خرده فروشان و توزیع کنندگان مواد مخدر و معتادان خیابانی که یک مطالبه اجتماعی است طی هفته گذشته در شهر زاهدان با هدف ارتقای امنیت و تشدید اقدامات انتظامی در آستانه سال نو و با اجرای طرح های ضربتی و پاکسازی مناطق آلوده و جرم خیز آغاز شد.در این طرح بیش از35 منزل مشکوک بازرسی شد و در این عملیات ها قریب به 217 خرده فروش و معتاد دستگیر شدند و میزان 6 کیلوگرم انواع مواد مخدر که به صورت خرده فروش بودند، کشف و ضبط شد.اقدامات انتظامی پلیس برای مقابله با خرده فروشان مواد مخدر به صورت دایمی و از طریق کلانتری های سطح شهر در حوزه های استحفاظی انجام می شود و دستگیرشدگان نیز به مراجع قضایی تحویل داده می شوند اما متأسفانه جرایمی که برای آنها در نظر گرفته می شود بازدارنده نیست.برای مقابله جدی با این معضل اجتماعی نیازمند اصلاحات و پرکردن خلاءهای قانونی هستیم چرا که خرده فروشان پس از دستگیری تحویل مقامات قضایی می شوند و قضات نیز طبق قوانین برخوردهای جدی را با آنها انجام می دهند اما میزان و نوع این مجازات ها به حدی کم است که فرد در مدت زمان کوتاهی دوباره به این کار روی آورده و فعالیت خود را از سر می گیرد.خرده فروشان مواد مخدر نیز راههای زیادی برای خود دارند و هنگام خطر بلافاصله مواد مخدر را از راههای گوناگون از بین می برند و هیچ سندی از خود به جای نمی گذارند که اینگونه موارد جزو موانع جدی مقابله با این افراد است.در کنار لزوم اصلاح قانون و تشدید مجازات ها نیاز است بسترها و زیرساخت های لازم در استان تعبیه شود و دستگاه های مربوطه بتوانند در زمینه نگهداری و بازتوانی خرده فروشان که اکثراً خود آنها نیز معتاد هستند اقدامات کافی را انجام دهند. در کنار مقابله با خرده فروشان و معتادان، بازگرداندن این افراد به آغوش جامعه نیز باید در دستور کار دستگاه ها قرار بگیرد و در این بین نباید از نقش مؤثر خانواده غافل شد و اگر فرهنگ سازی برای پدیده شوم اعتیاد و دوری از آن در خانواده ها صورت بگیرد بخش اعظم راه را طی کرده ایم.امید است با همکاری قانون گذار و کمک دستگاه های دولتی و مردم نهاد و خانواده ها گام های بلندی در راستای کاهش این معضل اجتماعی برداریم.

افزایش حساسیت جامعه با اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی در جلسه با مجمع خیرین استان با بیان اینکه بخش و حجم اصلی مبارزه با مواد مخدر بر عهده بخش غیر دولتی است، افزود: اجرای اقدامات فرهنگی و پیشگیری یکی از اولویت های اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور می باشد.به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی، محمدزیدوند در این جلسه با تاکید بر لزوم مداخله مستقیم بخش غیر دولتی در اجرای برنامه های فرهنگی و پیشگیری و درمانی افزود: تجربه کشور از بدو انقلاب تاکنون نشان داده است که هرجا از توان و ظرفیت بخش غیر دولتی و مردم بهره گرفته ایم توانسته ایم توفیقات خوبی را به دست آوریم.وی با بیان اینکه حوزه مبارزه با مواد مخدر باید دغدغه اصلی همه افراد شود، گفت: افزایش حساسیت جامعه با هدف اجتماعی سازی مبارزه با مواد مخدر و ایجاد مشارکت عمومی در مبارزه با این بلای خانمان سوز است.دبیر شورای هماهنگی استان با تشریح سود سرشار ناشی از قاچاق مواد مخدر اظهار داشت: تبدیل شدن معضل اعتیاد و مواد مخدر به عنوان چهارمین بحران جهانی همچنین گردش مالی 6500 میلیارد دلاری آن نشان از سیاسی شدن پدیده مواد مخدر دارد که امروز در مذاکرات دیپلماتیک به عنوان اهرم فشار توسط دول غربی استفاده می شود.زیدوند با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد خانواده ها در خصوص اعتیاد ابراز نگرانی کرده اند، گفت: این نگرانی در حالی است که اطلاعات درستی در خصوص روش های پیشگیری و یا درمان اعتیاد ندارند، از این رو خیرین و سازمان های مردم نهاد به عنوان حلقه واسط بین مردم و دولت وظیفه افزایش سطح دانش و آگاهی خانواده را بر عهده دارند.وی با اشاره به تبلیغات اغوا گرایانه و کاذب مافیای مواد مخدر مبنی بر عدم اعتیادآور بودن شیشه گفت: سرعت مافیای مواد مخدر امروز به قدری است که متناسب با ذائقه و نیاز جامعه مواد مخدر و روانگردان تولید و وارد بازار می نماید از همین رو می بینیم که متأسفانه در بین معتادان مصرف چند ماده ای وجود دارد.وی با اشاره به اینکه در سطح استان مرکز تخصصی ویژه درمان دارویی زنان معتاد وجود ندارد، گفت: شیوع موج جدید بیماری ایدز از طریق تزریق به رفتارهای پر خطر جنسی تغییر کرده است که لازم است با دادن آگاهی به افراد از گسترش این بیماری پیشگیری کنیم.دبیر شوراگفت: همجواری ایران با بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در دنیا باعث شده که خسارات ناشی از این همجواری سالانه قریب به 10 تا 20 هزار میلیارد تومان در کشور برآورد شود.وی با اشاره به عدم حمایت مجامع بین المللی از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در عرصه مبارزه با مواد مخدر گفت: افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان از زمان حضور نیرو های ناتو از یک سو و از سوی دیگر حمایت دولت های غربی و آمریکایی از مافیای مواد مخدر به دلیل ورود پول ناشی از قاچاق مواد مخدر به بانک ها و شرکت های بزرگ دولتی و غیر دولتی کشور های غربی سبب شده است شعار مبارزه با مواد مخدر در دنیا فقط در حد یک شعار باقی بماند.

عرضه خرگوش وار مواد مخدر و عملکرد لاک پشت گونه دستگاه های مسئول
سارا ضمیری- سرعت عرضه و توزیع مواد مخدر در سیستان و بلوچستان خرگوش وار است و سرعت عملکرد دستگاه های مسئول لاک پشت گونه و این عملکرد ضعیف برای مقابله با چنین آسیب اجتماعی کافی نیست.دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استانداری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما، می گوید: تنها در 11 ماه امسال 112 تن مواد مخدر به صورت عمده و جزئی توسط ارگان های نظامی و انتظامی استان کشف شده که حجم بالای ورود مواد مخدر به استان را آشکار می کند.«جعفر مرعشی»، با تأیید وجود مراکز خرده فروش در مناطقی از شهر زاهدان می گوید: فروش مواد مخدر را نمی توان کتمان کرد. مواد مخدر معضلی است که در استان وجود دارد، اما مشکل اصلی این است که آمار تقاضا هم در استان بالاست .وقتی مصرف کننده زیاد باشد مراکز خرده فروش زیاد خواهد بود.وی خاطرنشان می کند : بنابر آمارهای اعلام شده از سوی دانشگاه های علوم پزشکی استان، بالای 70 هزار نفر در استان مصرف کننده مواد مخدر هستند طبیعی است که این تعداد مصرف کننده نیاز به عرضه مواد مخدر را توجیه می کند.وی با اشاره به نبود قانون جامع برخورد با توزیع کنندگان و فروشندگان خرده پای مواد مخدر، تصریح می کند: عملیات پاکسازی مناطق به صورت مستمر انجام می شود.افراد خاطی بازداشت شده و احکام آنها اجرا می شود، اما نبود قانونی جامع باعث می گردد پس از مدتی همان مکان مجددا به پاتوق فروش مواد مخدر تبدیل شود.این مقام مسئول بیان می کند: زمانی که فروشنده مواد مخدر دستگیر می شود، به زندان می رود اما آن منزل که به پاتوق فروش تبدیل شده سر جای خود باقی است و از آن جایی که قانونی برای مصادره یا تخریب آن وجود ندارد، فروش مواد مخدر از سر گرفته می شود.دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استانداری سیستان و بلوچستان، خاطرنشان می کند: با وجود این که دستگاه های انتظامی مراحل پاکسازی را انجام می دهند، اما این شکل برخورد فقط مسکن است و درمان قطعی نیست.مرعشی اظهار می کند: باید فرهنگ سازی شود تا تقاضا برای مصرف مواد مخدر پائین بیاید و در مدارس، دانشگاه ها، خانواده ها و … کارکرد تا عواقب و عوارض مصرف مواد مخدر آشکار شود. کما اینکه امسال هم تا حدودی این اتفاق افتاد و در بحث فرهنگسازی اقداماتی انجام شد.این مقام مسئول خاطرنشان می کند: آنچه که از تماس های مردمی و آمار کشفیات به دست می آید تا حدودی رضایت بخش است، اما هنوز با حد مطلوب فاصله دارد.وی متذکر می شود: باید فرهنگ پیشگیری از اعتیاد با کاهش تقاضا همگام شود. همچنین باید جلوی تقاضای مواد مخدر را گرفت.

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=21950
  • دیدگاه‌ها برای عرضه خرگوش وار مواد مخدر و عملکرد لاک پشت گونه دستگاه های مسئول در زاهدان بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.