ایجاد منطقه آزاد سیستان و سهولت در واردات و صادرات خواسته تجار ایرانی و افغان

  • کد خبر : 26305
  • ۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۷
ایجاد منطقه آزاد سیستان و سهولت در واردات و صادرات خواسته تجار ایرانی و افغان

  یکی از نگرانی های که همواره بسیاری از دولتمردان کشور در خصوص ایجاد منطقه آزاد سیستان دارند , بحث عدم اقبال از سوی سرمایه گذاران می باشد , این مساله در سفر هیات تجاری افغانستان به منطقه مورد سوال قرار گرفت که یکی از تجار افغانی صراحتا اعلام کرد که , با ایجاد منطقه […]

 20140111_16465933493 یکی از نگرانی های که همواره بسیاری از دولتمردان کشور در خصوص ایجاد منطقه آزاد سیستان دارند , بحث عدم اقبال از سوی سرمایه گذاران می باشد , این مساله در سفر هیات تجاری افغانستان به منطقه مورد سوال قرار گرفت که یکی از تجار افغانی صراحتا اعلام کرد که , با ایجاد منطقه آزاد تجاری در سیستان بسیاری از سرمایه گذاران افغانستان راغب به سرمایه گذاری در این استان خواهند شد.

یکی از دیگر خواسته های بحق تجار ایرانی و افغانی بحث سهولت در صادرات و واردات در مرز دو کشور می باشد که بیان این مساله نشان از آن دارد که این مساله , یعنی ورود و خروج کالا با کشور زمان بر می باشد و نیاز است که دراین خصوص دقت نظر صورت گیرد تا کار برای تجار منطقه راحت شود و در آینده نزدیک شاهد رونق روز افزون مرز میلک باشیم.

به گزارش گندمــ پرس به نقل از ایرنا رییس بورد اقتصادی و مشاور ارشد اتاق های تجاری افغانستان گفت: در صورت سهولت در امور گمرکی ایران و افغانستان سرمایه گذاران افغان مشتاق سرمایه گذاری در ایران هستند.

81695255-70054062

 

رحم الدین حاجی آغا با اشاره به سفر دو روزه هیات تجاری و سرمایه گذاری افغانستان به ایران افزود: در این سفر تجاری ،تجار ولایت های قندهار، نیمروز و فراه برای بازدید از ظرفیت های سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان حضور دارند.

وی اظهار داشت: اعضای این هیات به اتفاق تجار ایرانی از کشتارگاه صنعتی دام و لبنیات سیستان دیدن کردند که بسیار مورد استقبال و رضایت تجار افغان قرار گرفت زیرا کشتارگاه صنعتی سیستان از نگاه بهداشتی و پزشکی مطابق با قوانین بین المللی است.

مشاور ارشد اتاق های تجاری افغانستان گفت: به دلیل اینکه جمهوری اسلامی ایران از مارکتینگ خوبی برخوردار است صادرات کالاهای تولیدی آن به کشور افغانستان ضروری به نظر می رسد و تجار افغان نیز علاقه مند به صادرات خشکبار و دیگر کالاهایشان به ایران هستند.

وی تاکید کرد: بدنبال سرمایه گذاری مشترک تجار ایران و افغانستان در مناطق مرزی دو کشور هستیم زیرا علاقه مندیم مناطق مرزی سیستان و بلوچستان و افغانستان از طریق مراودات اقتصادی رشد کنند.

حاجی آغا با بیان اینکه ملاحظات مرزی در حال حاضر تقریبا خوب است تصریح کرد: به دلیل گرمای زیاد و احتمال فاسد شدن برخی مواد غذایی باید راهکار مناسبی در هر دو سوی مرز برای سهولت در صادرات و واردات انجام شود.

81695255-70054067

 

وی انجام سفرهای تجاری و بازدید هیاتهای تجاری از ایران را بسیار مفید و موثر دانست و از استقبال خوب ایران از این هیات تجاری تقدیر کرد.

رییس بورد اقتصادی افغانستان واردات و صادرات از مرز مشترک ایران و افغانستان به ویژه مرز میلک را از نگاه ترانسپورتی و ترانزیتی به سبب سهولت و کاهش نرخ تمام شده بسیار خوب و مفید عنوان کرد.

همچنین رییس اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا سفر هیات تجاری ولایت های قندهار، فراه و نیمروز را به ایران مثبت ارزیابی کرد و گفت: در این سفر تفاهم نامه ای میان سرمایه گذاران دو کشور ایران و افغانستان برای صادرات و واردات کالا به امضا خواهد رسید.

عبدالحکیم ریگی اظهار داشت: بیشترین درخواست سرمایه گذاران دو کشور از دولتمردان سهولت در کار صادرات و واردات است.

وی عمده صادرات ایران به افغانستان را مواد غذایی و دیگر کالاها عنوان کرد و گفت: با توجه به ظرفیت های خشکبار و سنگ های قیمتی در کشور افغانستان با اقدامات انجام شده در آینده واردات این کالاها به ایران انجام خواهد شد.

رییس اتاق بازرگانی استان با بیان اینکه بخش خصوصی با انگیزه سود وارد عرصه می شود تصریح کرد: مهم ترین درخواست هیات تجاری افغانستان سرمایه گذاری در ایران است و باید تجارت دو طرفه باشد که با امضا قرار داد تعرفه های ترجیحی موانع و محدودیت های که برای کالاها وجود دارند رفع خواهد شد.

رییس یکی از شرکت های تجاری افغانستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با ایجاد منطقه آزاد تجاری در سیستان بسیاری از سرمایه گذاران افغانستان راغب به سرمایه گذاری در این استان خواهند شد.

محمد اکبر صمدی اظهار داشت: متاسفانه مرز میلک جاده یک طرفه است و بیشتر صادرات به افغانستان انجام می شود و واردات کم است به همین سبب نیاز به تقویت بازارچه های مرزی است.

81695255-70054063

 

وی افزود: در حال حاضر رفت و آمد تجار افغان به خاک ایران بسیار مشکل است که ما از مسوولان کشور دوست و همسایه ایران درخواست سهولت در این رفت و آمد را داریم.

رییس شرکت صمدی نورزیان تاکید کرد: تجار افغان ظرفیت راه اندازی کارخانه مشترک میان دو کشور ایران و افغانستان را دارند.

هیات تجاری، بازاریابی و سرمایه گذاری افغانستان متشکل از 26 نفر از تجار و بازرگانان در ادامه این سفر از کارخانه شیر سیوستان، کشتارگاه صنعتی محمدآباد و کارخانه سیمان سیستان دیدن کرده و با بخشی از ظرفیت های تجاری و سرمایه گذاری این منطقه آشنا شدند.

این هیات همچنین قرار است در زاهدان و چابهار از ظرفیتها و توانمندیهای موجود صنعتی، تجاری و بندری و محور ترانزیتی دیدن کنند

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=26305

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۳
  1. سلام بر فرماندار محبوب هیرمند.چرا مرز گل شاه و گمشاد بازگشایی نمیشود

  2. خوبی مکان منطقه آزادسیستان آنست که همسایه مان افغانستان است که بسیاربمانیازمنداست ولی چراتعلل میشودخدامیداندوبس.این افغانهاکه ازخودماسیستانیهاقانعتروباشرایط بدآبو وهوایی آشناترهستندوقبول دارن که سرمایه گذاری نمایند.تصوربفرماییدکه فرضاًهمسایه ترکیه بودیم ویاحتی آذربایجان وارمنستان (البته طبق یک امرمحال)آیاآنهاباآن آب وهوای مطلوب حاضربودندحتی به این طرف مرزمسافرت نمایند؟پس قدربدانیم این نعمت خدادادی راوتدبیرنماییم وهرچه زودترقضیه راحل وفصل کنیم که دیرمیشود.فرمانداران بومی که قول میدهندبزودی اینکارراانجام میدهیم این بزودی کی است؟تجربه مرزشاهگل رابررسی کنید؟

  3. همینموننده که مجیز اینارم بگیم !!اگه عرضه داشتن مملکت خودشون رو آباد میکردن!!این همسایست ما داریم!!سیستان رو داغون کردن بااین مملکت پراز خلافشون چقد جوانای ما معتاد وزندانی شدن!!اگه همسایه ما یه کشور دیگه بود خیلی وضع بهتری داشتیم!مرگ بر استعمار که ایران رو تجزیه کردو شرچشمه رودمارو از دشت ها جدا کردتا برای ابد اختلاف وجود داشته باشه!