صفحه اصلی > اخبار زابل و اخبار عمومی : زابل فرزند ناتنی استانداری , ضعف در جذب منابع و یا عدم توجه به شهرداری زابل

زابل فرزند ناتنی استانداری , ضعف در جذب منابع و یا عدم توجه به شهرداری زابل

شهرگندمـــــ : شهرداری زابل از دیرباز با مشکلات خاص خود مواجه بوده و همواره از فراز و نشیب هایی نیز برخوردار بوده است , در دوره تمامی شهرداران دو دهه گذشته که مطالعه کنیم این فراز و نشیب ها بخوبی قابل مشاهده است , حال در برخی دوره ها این مسائل و مشکلات نمایان و در برخی دوره ها نیز این مسائل درهمان لایه های مدیریتی و داخلی شهرداری حل و فصل شده است .

اما در دوره کنونی شورای شهر با توجه به اینکه شبکه های اجتماعی و وبسایتهای محلی بیش از هر زمانی فعال هستند , بسیاری از مسائل رسانه ای شد و مردم نیز از آن مطلع شدند.

دکتر خمر با سرو صدای فراوان شهردار زابل شد و پس از مدت یکسال شورای شهر تصمیم به تغییر وی گرفت , تصمیمی که بدون شک متاثر  از مسائل خاص بود.

جدای از ضعف مدیریتی در آن دوره , یکی از اصلی ترین مسائلی که شهرداری را دچار مشکل کرده بود , نارضایتی مجموعه استانداری و استاندار از عملکرد شهرداری و شخص شهردار بود که در آن زمان به عدم تعامل شهردار با مسئولین بالا دست از آن یاد میشد و این نقدی بسیار جدی بود که به دکتر خمر و مجموعه تحت امرش وارد می دانستند.

 

به درخواست جمعی از کارشناسان فضای سبز و برنامه ریزی شهری , جلسه ای کارشناسی جهت نقد و بررسی عوامل رکود فعلی شهرداری زابل برگزار و مشکلات این حوزه مورد بررسی قرار گرفت.

 

31750836148894874758

در ابتدای جلسه یکی از حضار درخواست کرد که آنچه بیان می شود مورد توجه قرار گیرد و تصویر و یا نامی از افراد در مجله منتشر نشود , این مساله با تائید اکثر حضار اولین مصوبه جلسه پربار و بسیار خوب با این عزیزان بود .

 

حرفها و درد دلهای بسیاری مطرح شد , گلایه های فراوانی وجود داشت که مقرر شد به مرور به آنها پرداخته شود و از کلی گویی دراین موارد پرهیز و هر از گاهی یکی از مقوله ها و معضلات شهرداری زابل بر روی خروجی مجله قرار گیرد. 

 

مسائل مهمی همچون آسفالت شهری , فضای سبز , پارکها و . . . مطرح شد .

اما یکی از اصلی ترین مسائلی که در نهایت نیز با تائید حاضرین قرار شد در اولین یادداشت بدان پرداخته شود عدم نگاه ویژه مجموعه مدیریتی استانداری به زابل و شهرداری های سیستان بود که از سخنان عزیزان و کارشناسان این مساله بسیار دردناکتر به نظر می رسید.

یکی از حاضرین با یادآوری یادداشت تقی رخشانی در خصوص مشکلات شهرداری خواستار انعکاس  مجدد آن شد و تاکید داشت که به هر شکل ممکن از مسئولین امر جوابیه دریافت شود و موضع خود را درخصوص این سخنان بیان کنند .

وی معتقد بود اگر این مساله صحت داشته باشد که برخی از مجموعه استانی به شورا فشار و یا توصیه کرده اند که خمر تغییر کند و یا بودجه ها به این دلیل به شهرداری تخصیص نیافته , جای بسی نگرانی و تاسف دارد .

 

زابل گروگان مسئولین استان : اگر بودجه میخواهید دکتر خمر را برکنار کنید!!

در آن دوره و زمان در محافل خصوصی و عمومی بیان میشد که استاندار , دکتر خمر را بعنوان شهردار قبول ندارد و کمک مالی آنچنانی جهت حل مشکلات شهرداری زابل انجام نمی دهد , در همان روزها از سوی دکتر تقی رخشانی از افراد مطلع و از نزدیکان دولت کنونی اعلام شد که برخی مسئولان استان با انتقاد از رفتار و سخنان شهردار زابل به برخی از اعضای شورای شهر زابل پیام داده اند که اگر خواهان همکاری و اختصاص بودجه برای برخی پروژه های شهر زابل هستید نسبت به تغییر شهردار و برکناری دکتر خمر اقدام کنید!!!!

وی از این مساله تاسف آور بعنوان شهر زابل در گروگان نام برد و از مسئولین استانی انتقاد کرد و توصیه کرد تا جهت حل مشکلات در کنار هم باشند و از تقابل خودداری کنند.

 

 

شخص دیگری که خود را معرفی هم نکرد از گوشه دیگر مجلس با صدای بلند گفت : اگر مشکل دکتر خمر بود , حالا که او رفته است و شخص جدید هم فردی با میزان تعامل بالاست , پس چرا حال وضعیت اینطور است و کمکی به شهرداری نمی شود , من خودم درمجموعه شهرداری مشغول بکار هستم عملا تغییری در سیاستهای آقایان مشاهده نکردم و . . . 

 

تعامل خصوصیت بارز سرپرست فعلی شهرداری زابل

در پایان آن غائله , همانگونه که قابل پیش بینی بود دکتر خمر با همه خوبیها و بدیهایش از شهرداری رفت و مهندس نوری بعنوان سرپرست شهرداری , جانشین وی شد.

با شناختی که از مهندس نوری وجود داشت , تعامل یکی از خصوصیات بارز وی می باشد, در همان روزهای اولیه وی با تعامل با مدیران تامین اجتماعی مشکل دفترچه بیمه کارگران شهرداری را حل کرد که نشان دهد دراین مساله دارای برنامه است و حداقل این نقد که بر مدیر قبلی وارد بود بر وی وارد نیست.

 

شهر در کما : تعامل سازنده مدیران شهرداری و  عدم تغییر رویکرد مسئولین استانی

اما حال پس از گذشت بیش از یکماه از آن اتفاق عملا مشاهده می شود که مشکلات شهرداری همان مشکلات قبلیست و مسائل مالی یکی از اصلی ترین دغدغه های اعضای شورای شهر و سرپرست جدید شهرداریست !!!!

 

حال سوال این است که جناب آقای استاندار , اگر مشکل دکتر خمر و اخلاقیات وی بود , حال که آن مسائل وجود ندارد , پس چرا  نگاهی خاص به دومین شهر بزرگ استان نمی شود ؟؟ حال چرا بصورت ویژه بودجه ها دراختیار شهرداری قرار نمیگیرد تا از این باتلاق نجات کنیم ؟

 

 

دیگری پس از کلی حرف و درد  و دل با ابراز گلایه از عملکرد رسانه ها و بخصوص شهر گندمــــ در خصوص پرداختن به این مساله گفت:  شهر گندمـــ هیچ شباهتی به گندمـــ پرس ندارد , انگار شما یا ناامید هستید یا مماشات می کنید   , ایشان پس از کلی اعتراض نسبت به عملکرد ما گفت : به نظر می رسد مشکل مجموعه مدیریتی استان با شخص خاصی نیست بلکه اراده ای جهت حل مشکلات مردم زابل و دیگر شهرهای زابل وجود نداره .

 

DSC_0037

 

شهرداری زابل , فرزند ناتنی استانداری !!!

آقای استاندار , روزی شهر در گروگان شما بود و حال شهر درکماست , هر دوی این مسائل ناشی از نگاه شما به شهر زابل و مردم آن است که اوضاع را از روزهای ابتدایی که به استان تشریف آوردید بسیار وخیم تر کرده و شهروندان بسیار آشفته تر .

واقعا وقت آن نرسیده که به واقع فکری به حال بیماری که نفسهای آخر خود را می کشد بکنید ؟

آیا بجز این است که شهرداری زابل با کمتر از ده میلیارد تومان سرو سامان میگیرد ؟ اگر چنین اراده ای جهت سرو سامان دادن به مشکلات شهری کهن وجود ندارد , حداقل به ما بفرمائید که این مقدار بودجه را دراختیار ندارید تا بیش از این دراین باتلاق دست و پا نزنیم و ما هم طبق خواسته بسیاری از نزدیکانتان ترک دیار و آنجه دوستش داریم , کنیم .

 شهرداری زابل را اگر فرزند ناتنی استانداری هم فرض کنیم بی شک باید بیش از اینها بدان توجه شود , نوعی  برخورد جهت حل مشکلات و رفع احتیاجات این فرزند ناتنی مشاهده میشود  , که گویا ناخواسته سرپرستی این فرزند را پذیرفته اید.

 

تصورات اشتباه درخصوص کم کاری شورا و شهرداری : گره کار در جای دیگریست

نوع نگاه و تخصیص بودجه ها هم یادآور دریافت یارانه برخی از مردمانیست که در دیار کهن سیستان تنها بدان دل بسته اند و در روستاها با همان روزگار می گذرانند و تنها میتوانند روزگار بگذرانند و هیچ کاری دیگر نمیتوانند انجام دهند.

حال شهرداری زابل نیز با بودجه های که در اختیار دارد به همین منوال مدیریت می شود و تنها روزگار میگذراند و ناسزای مردمی را گوش می دهد که فکر می کنند فرزندانشان که در شهرداری و شورا شاغل هستند کم کاری می کنند , غافل از اینکه مشکل و گره کار بدست دیگری باز می شود.

 

 

عزیز دیگری که خود را از هواداران دولت کنونی معرفی کرد گفت : کشور الان با رکود مواجه است و بودجه ها تحقق پیدا نکرده , زیرا قیمت نفت هم بشدت کاهش پیدا کرده و مشکلاتی که دولت قبلی برای مردم بوجود آورده نیز هنوز ادامه دارد و دولت در حال حاضر با آن مشکلات نیز درجنگ است 

این سخن  وی با واکنش یکی دیگر از حضار مواجه شد و گفت : یعنی می خواهید بگید هر اتفاقی رخ داده بر گردن دولت قبلیه ؟ چطور میشه باور کرد که دولت در کلان و مسئولین استانی شهری با این مشکلات و این جمعیت را روبروی خود ببینند و هیچ کاری نکنند.

 

مهندس هاشمی استانداری با نفوذ در دولت , ضعف در جذب منابع و یا  عدم توجه به شهرداری زابل ؟

قابل باور نیست که تامین چند میلیارد تومان بودجه برای استانداری با نفوذ که از بزرگان اصلاحات و از بزرگان دولت کنونی محسوب می شوید باشد , حال چرا چنین اراده ای وجود ندارد , سوالیست که مدتهاست بی پاسخ مانده است ؟

بنظر نمی رسد استانداری با نفوذ همچون مهندس هاشمی , مشکلی برای تامین اعتبار در این حد داشته باشد , و شاید همان درست است که اراده ای جهت تخصیص منابع مالی به شهرداری زابل آن طور که باید و شاید وجود ندارد و اگر وجود دارد هم ما از آن بی اطلاعیم.

 

درنهایت و پس از پایان این جلسه عزیزان حاضر خواستار پیگیری این مساله و دریافت جوابیه از دفتر استاندار و یا دیگر مسئولین ذیربط شدند , و مجموعه شهر گندمـــ نیز متعهد شد در صورت عدم دریافت پاسخ قانع کننده این مساله را نیز همچون یک خبر به اطلاع عموم برساند .

 

مدیرمسئول

مقالات مرتبط