گندم پرس: نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس بر لزوم تشکیل کارگروهی متشکل از متخصصان و کارشناسان مجلس و دولت، برای حفاظت از گونه های در معرض انقراض تاکید کرد.
علی کرد با تاکید بر اینکه مجلس و دولت باید خطر انقراض گونه های نادر جانوری را جدی بگیرند، گفت: برای حفاظت از پلنگ و یوز ایرانی باید کارگروهی متشکل از نمایندگان مجلس و متخصصان دولتی که نسبت به شرایط زیستی این گونه های نادر آگاهی کامل داشته و از سواد محیط زیستی برخوردار باشند و همچنین استانداران سراسر کشور به ویژه آنهایی که بیشترین گونه های نادر در حوزه محل خدمت آنها وجود دارد، تشکیل شده و با ارائه برنامه های موثر در راستای حفاظت از گونه های نادر جانوری گام بردارند.
نماینده مردم خاش، میرجاوه، کورین و نصرت آباد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست کشور به ویژه گونه های نادر جانوری باید از اولویت های کاری مجلس دهم باشد، تصریح کرد: در راستای حفاظت و احیای گونه های در معرض انقراض، مجلس دهم باید به دنبال ارائه طرح و برنامه های موثر باشد.
وی بر لزوم ایجاد فضاهایی امن برای احیا و جلوگیری از انقراض گونه های نادر جانوری تاکید کرد و افزود: تمامی گونه های نادر جانوری باید شناسایی و شناسنامه دار شده و همچنین با ایجاد محیطی امن و ایمن به امنیت غذایی و زیستی آنها توجه جدی کرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، بر لزوم ارائه راهکارهای موثر برای حفاظت بهتر از یوز و پلنگ ایرانی تاکید کرد و یادآور شد: برای حفاظت از گونه های نادر جانوری باید آنها را به مناطق امن هدایت کنیم زیرا پلنگ حیوانی است که برای جست و جوی غذا و آب مسافت های طولانی را طی می کندکه در این بین ممکن است با عبور از جاده ها دچار حادثه شده یا توسط شکارچیان و روستاییان از بین برود؛ بنابراین کارشناسان و متولیان محیط زیست باید تدابیر ویژه ای را برای هدایت این گونه ها به نقاط امنی مانند کوهستان های البرز، زاگرس و … بیاندیشند.
وی ادامه داد: از آنجایی که زیستگاه برخی از گونه های نادر جانوری در نزدیکی جاده ها است بنابراین باید به دنبال راهکارهای موثری باشیم که آنها را بتوان از مسیر جاده دور کرد؛ پلیس و نیروی انتظامی باید تابلوهای هشداددهنده را در مسیر عبور حیوانات نصب و تعبیه نمایند تا رانندگان در این مسیر با احتیاط بیشتری رانندگی کنند.
کرد، قاچاق گونه های نادر جانوری را از عوامل تهدید نسل گونه های نادر جانوری برشمرد و افزود: متاسفانه برخی افراد باقساوت تمام و برای سرگرمی، اقدام به شکار و کشتار گونه های نادر جانوری کرده و در کنار این از پوست آنها در تولید لباس، تزئین خودروها و ماشین استفاده می کنند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: هرچند سازمان حفاظت محیط زیست اقداماتی را در راستای حفاظت از گونه های در معرض انقراض انجام داده ولی به دلیل کمبود نیرو، امکانات و منابع نتوانسته تلاش موثری در راستای حفاظت از گونه های در معرض انقراض داشته باشد بنابراین رفع این مشکلات باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی از کمبود محیط بان انتقاد کرد و ادامه داد: برای رفع کمبود محیط بان نیاز است تمامی نماینده ای که حوزه انتخابیه آنها محل زیست گونه های نادر جانوری است در این موضوع ورود کرده و با اخذ مجوزهای لازم ردیف های استخدامی ویژه ای را برای رفع کمبود محیط بان در کشور مورد توجه قرار دهند.
نماینده مردم خاش، میرجاوه، کورین و نصرت آباد در مجلس دهم، بر لزوم تقویت فراکسیون محیط زیست مجلس تاکید کرد و گفت: نمایندگان عضو این فراکسیون باید بسیار فعال، جدی و مصمم و با ارائه برنامه های موثر در راستای حفظ گونه های در معرض انقراض گام برداشته و در همین راستا نظارت موثری بر عملکرد دستگاه های مربوطه داشته باشند.
کرد یادآور شد: کوه هایی نظیر ملوسان حدفاصل میان استان کرمان و سیستان بلوچستان و بخش هایی از خاش سیستان و بلوچستان و نصرت آباد، آتشفشان نیمه فعال تفتان حوزه شهرستان خاش و سراوان، رشته کوه دیرگ حدفاصل خاش، ایرانشهر و مهرستان، رشته کوه خان محمدشاه حدفاصل زاهدان و شهرستان مرزی میرجاوه از جمله مناطق زیستگاه گونه های نادری مانند پلنگ هستند که نه تنها هیچ محیط بانی از آنها حفاظت نمی کند بلکه این گونه ها حتی شناسایی نشده اند که در همین راستا بکارگیری محیط بان برای حفاظت از گونه های در معرض انقراض از مطالبات جدی حوزه انتخابیه اینجانب است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: با توجه به ارزش وجودی گونه های در معرض انقراض به عنوان نماینده مردم در پی آن هستم که به زودی، با حضور در سازمان حفاظت محیط زیست، راهکارها و برنامه های خود را که تمامی شاخص های زیست محیطی در آنها رعایت شده، برای حفاظت از زیستگاه های جنوب شرقی و شرق کشور به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ارائه دهم.
نماینده مردم خاش، میرجاوه، کورین و نصرت آباد، تصریح کرد: امید است با همکاری تمامی دستگاه ها وضعیت محیط زیست کشور بهبود یابد و دولت و مجلس در راستای احیای گونه های در معرض انقراض به دنبال ارائه راهکارهای دائمی موثر باشند./خبرگزاری خانه ملت