نشست هم اندیشی شاعران و هنرمندان سیستانی در دانشگاه زابل برگزار شد

  • کد خبر : 33711
  • ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۹:۳۴
نشست هم اندیشی شاعران و هنرمندان سیستانی در دانشگاه زابل برگزار شد

گندم پرس:نشست هم اندیشی شاعران و هنرمندان منطقه سیستان با حضور استاد غلامرضا عمرانی شاعر، نویسنده و پژوهشگر برجسته سیستانی ،اساتید قلم و ادب و شاعران سیستانی برگزار گردید..   در این نشست که به همت و دعوت استاد غلامرضا عمرانی و همراهی و همکاری دانشگاه زابل برگزار گردید، رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه زابل با […]

گندم پرس:نشست هم اندیشی شاعران و هنرمندان منطقه سیستان با حضور استاد غلامرضا عمرانی شاعر، نویسنده و پژوهشگر برجسته سیستانی ،اساتید قلم و ادب و شاعران سیستانی برگزار گردید..

IMG_20160508_092510
  در این نشست که به همت و دعوت استاد غلامرضا عمرانی و همراهی و همکاری دانشگاه زابل برگزار گردید، رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه زابل با اشاره به درک عمیق مدیریت دانشگاه زابل در حمایت از هنرمندان و نویسندگان گفت: یکی از اهداف تاسیس این دانشگاه، از بین بردن گسست فرهنگی و بازگشت به دوران افتخار آمیز فرهنگی و هنری باستانی در منطقه سیستان می باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه زابل با بیان اینکه دانشگاه زابل بستر الگوی توسعه در منطقه است تصریح کرد: ظرفیت ها، استعدادهای سرشار و مفاخر ارزنده ای در منطقه سیستان موجود است که می تواند پشتوانه خودباوری وتجدید هویت برای فرزندان این دیار باشد.

دکتر حسینعلی کاوش از ایجاد پژوهشکده هنر و تمدن سیستان در دانشگاه زابل خبر داد و گفت: این پژوهشکده توسط استاد غلامرضا عمرانی نویسنده و محقق سیستانی پیشنهاد شده است و امیدواریم این پژوهشکده تمام ظرفیت های موجود ملی و محلی را در راستای اثر بخشی به مبانی مورد نظر در خدمت بگیرد.

استاد غلامرضا عمرانی نیز  با تشریح آبادانی های سیستان در گذشته گفت: سرزمین حوزه هیرمند و هامون پربرکت بود به طوری که ساکنین سیستان بر سر این خوان نعمت ارتزاق می کردند اما متاسفانه تغییرات اقلیمی و آب و هوایی شرایط زندگی مردم را سخت و با مشکل مواجه نموده است که باید تمامی پتانسیلهای موجود را برای مقابله با این وضعیت به کار گرفت و امید به زندگی را افزایش و گسترش داد .
 نویسنده و پژوهشگر صاحب نام سیستانی با تاکید بر اهمیت تولید ،در گویش سیستانی خاطر نشان کرد: تولید شعر، مقاله، کتاب ومجله و پژوهش و گردآوری واژه نامه، نقد آثار موجود و تولید ترانه سیستانی از نیازهای ضروری گویش سیستانی برای حفظ و ماندگاری و لازمه ی پیشرفت فعالان این حوزه و مولفین و شاعران است.
غلامرضا سیستانی که تا کنون ۸ جلد کتاب با عنوان  “گویش سیستان” گرد آوری و تالیف نموده است و معتقد است این گویش قابلیت این را دارد که به ۵۰ جلد و عنوان برسد. با تاکید بر ویژگی های ادبی گویش سیستانی افزود: این گویش می تواند نقش اساسی در احیای زبان فارسی داشته باشد و شایسته است که دانشگاهها نیز به این گویش نگاه ویژه ای داشته باشند.
مولف کتاب “اسطوره های سیستان” با بیان اینکه سیستان بخش عظیمی از اسطوره های جهان را در اختیار دارد یادٖآور شد: پیشینیان ما در حفظ و ترویج گویش سیستانی، آنگونه که بایسته بوده،کوتاهی کرده اند و این رسالت شاعران ،نویسندگان و پژوهشگران  است که در جبران این نقصان بکوشند.

IMG_20160508_101743

دکتر عمرانی با بیان اینکه آنچه شعر می تواند بکند، شمشیر نمی تواند! از شاعران و نویسندگان سیستانی برای یاری در این امر مهم و در حفظ اصالتها،ارزش ها،فرهنگ ها و خرده فرهنگها که همگی در ارتباط مستقیم با گویش و زبان هستند، یاری طلبید و  اقوام متنوع در ایران را همانند دانه های تسبیحی دانست که با نخ سرزمینی به نام ایران به هم پیوند خورده اند و یادآور شد : تمام اقوام ایرانی خواهان سربلندی و رشد و آبادانی این آب و خاکند که می توان از آن به عنوان یک فرصت در راه رشد،شکوفایی و پیشرفت ایران عزیزمان استفاده کرد.

پایان بخش این نشست شعر خوانی شاعران سیستانی در وصف سیستان، افتخارات،حماسه ها ، آیین ها و خرده فرهنگها بود وبحث و تبادل نظر در خصوص چالش ها و مشکلات فرهنگی پیش روی اهالی فرهنگ و قلم در سیستان .
 

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=33711

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۳
  1. درود بر شما
    من فقط غلامرضا عمرانی هستم؛ دکتر نیستم.
    لطف میفرمایید این عنوان را به من ندهید؟
    سپاس گزارم.
    غلامرضا عمرانی

  2. درود بر شما
    از انعکاس درست و دلسوزانه ی خبر سپاسگزاری میکنم.

    • لطفااین گونه نشست ها اطلاع رسانی بشه شاعران گمنام وبسیارتوانای سیستانی هستندکه بنابه اقتضای شغل دورازسیستان هستند. زابلستوملک یعقوبه ونومه
      خاک سیستو دول قندک زیرکومه
      ای خدا اوکا برسه وربنده شیله
      بینو توتو سواره که دسی یو ودومه.