شهرگندمــــ : علیرضا فخر رحیمی : سابقه تمدن منطقه سیستان را از چند هزار سال پیش و از دوره تمدن و شهرنشینی شهر سوخته می شناسیم. بی تردید دستاوردهای ارزشمند آن دوران نظیر جراحی مغز؛ چشم مصنوعی و سیستم آبیاری کامل شهر و … هر کدام افتخاری برای این منطقه است.از جمله دستاوردهای دیگر این منطقه بحث آسیاب های بادی یا آس بادهای سیستان است. این باعث افتخار است که پیشینیان ما در چند هزار سال قبل در اندیشه استفاده از نعمت الهی باد بودند و کنترل این نعمت دائمی منطقه سیستان آنرا جهت رفاه خود بکار گرفته اند.
سیستان امروز ما گرچه زخم دیده توفان است اما می توان از این ویژگی برای رونق سیستان بهره برد.
مزیت های طبیعی و اقلیمی سیستان در زمینه انرژی باد بی تردید آنرا از نظر فنی و اقتصادی به بهترین گزینه تبدیل خواهد نمود.این مزیت های رقابتی به این شرح می باشد.
1- ساختار طبیعی منطقه سیستان: ایده آل این است که منطقه نصب توربین های بادی منطقه ای هموار و فاقد پستی و بلندی باشد. دشت سیستان از این حیث ویژگی ممتازی دارد.
2- ویژگی باد: هر توربین بادی برای شروع و استمرار کار نیازمند وزش باد در محدوده سرعت مناسبی است. علاوه بر سرعت وزش باد استمرار وزش باد در روزهای مختلف سال هم از ملزومات یک منطقه است. سیستان با سرعت مناسب باد در اکثر روزهای سال این ویژگی مهم را داراست.
3- حداکثر تولید: مطلوب بودن اقلیم بادی منطقه سیستان در طول سال تضمینی مهم برای جنبه اقتصادی و سود سرشار سرمایه گذاران انرژی های نو در سیستان می باشد.
4- بازار صادراتی: مجاورت سیستان با مرز کشور افغانستان که هنوز فاقد زیرساخت های قابل توجه در زمینه انتقال انرژی است بازار صادراتی بکر را برای سرمایه گذاران نوید می دهد.
5-مشوق های سیاست گذاران: با توجه به مشوق های کلی که دولت در زمینه قرارداد خرید تضمینی برق حاصل از انرژی های نو ارائه می دهد و همچنین نرخ بالای خرید تضمینی برق ( چند برابر نرخ فروش به مصرف کننده نهایی ) سرمایه گذاری در این خصوص را توجیه پذیر می سازد.
6-پشتوانه علمی: وجود مراکز علمی و پژوهشی متعدد در منطقه و کاشناسان خبره در زمینه انرژی های نو که بعضا تجربه کارعملی در شرایط منطقه را دارند، پشتوانه ای عظیم برای سرمایه گذاران می باشد. در این زمینه می توان به اولین نیروگاه خورشیدی سیستان در دانشگاه زابل و وجود اساتید و کارشناسان متخصص در این حوزه اشاره نمود.
به هر صورت امیدواریم با تبدیل معضل باد های سیستان به یک ثروت عظیم موجبات رشد صنعتی و اجتماعی منطقه فرآهم آید. بی شک تعامل مسئولان و اراده ای عظیم می تواند با بکارگیری این نعمت خدادای زندگی تک تک سیستانی های صبور را متحول نماید.
یادداشت : علیرضافخررحیمی
لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=17857
متشکرم برادر. سیستان ما باید از نعمت هاش استفاده کنه و از این مشکلات سربلند بیرون بیاد. امیدوارم و دعا می کنم مسئولین را خدا قدرت خدمت بدهد
درود بر برادر رحیمی
بله ما متخصص زیاد داریم . خدا هم که نعمت داده چرا پس هنوز عقب موندیم. چرا به اون جایی که باید نرسیدیم
آقای دهمرده موضوع رو پیگیری کن بخدا حیفه اگر هر جای دیگه ای از کشور این قدر نعمت می بود تک تک مردم اون شهرها برخوردار می شدند
ما روی گ
نج انرژی هستیم . سیستان پایتخت انرژی ایران هست ولی ماها باید این موضوع رو پیگیری کنیم. خداقوت نویسنده ای کاش این موضوع رو پیگیری کنیم تا سیستان از این نعمت استفاده کنه
ما سرمایه های عمرانی کم نداریم اما در داشتن راس و داشتن سرمایه های انسانی و فعالیتهائی که امکان جذب نخبگان را داشته باشد مشکل داریم.کارشناس (مدرک دانشگاهی)کم نداریم اما این کارشناسان سرمایه نیستند و حتی گاهی از موانع سرمایه گذاری و جذب نخبگان و سرمایه خور هستند آن مدیر و استادی که بتواند این کارنشناسان را پرورش ،راهبری و ناخالصی آنها را جدا و ورزشان دهد فعلا” زاده نشده ،اگر اینها کارشناسند و کار بلد خوب یک توربین با وام بگیرند ونصب کنند و پول برق و پول گازوئیل مصرف نشده و پول کمک سازمان ملل را بگیرند و دیگر چرا اینقدر این در و اون در می زنند. مشکل در جائی دیگر است آنها این سرمایه گذاری را باور ندارند
دوست عزیز برای در اختیار داشتن توربین نیاز به آورده دارید و تضمین باز پرداخت وام. کدام کارشناس را می شناسید که چند صد میلیون اورده مالی داشته باشد ؟ سازمان ملل : سازمان ملل به شخص وام نمی دهد به دولت ها وام می دهد.
سرور عزیزم برای تضمین بازپرداخت وام خرید تضمینی برق توسط دولت کفایت می کند وکمک محیط زیست و کمک سازمان ملل برای آنکه از انرژیهای تجدیدپذیر و نو استفاده کرده ایم و گرفتن وام ا ز سازمان ملل مطرح نیست. در اصل خواستم بگویم دولت باید برای اصلاح نگرش و بسترسازی فرهنگی هزینه کند تا کارشناسان ما زندگی خود را بفروشند و یک توربین نصب کنند کافیست ده نفر سرمایه گذار الگو مردمی نه دولتی این کار را انجام دهند آنوقت سیستان و سیستانی را توربین ساز،توربین نصب کن و توربین تعمیرکن و قطعه ساز توربین و پایتخت انرژیهای نو ایران خواهی یافت ودرآمد و سرمایه گذاری مردم سیستان را از فروش برق و موارد ذکر شده انشاءالله
احسنت موضوع همین هست که همه با تلاش و اطلاع رسانی زمینه را برای حضور سرمایه گذاران فراهم کنیم. متاسفانه سیستانی ها اکثر سرمایه گذاری در شهرهای دیگر را به سرمایه گذاری در سیستان ترجیح می دهند.
سیستانی های عزیز با اینکه بنده ساکن منطقه دیگری از کشور هستم اما همیشه حسرت می خورم که ایکاش از این همه انرژی باد و خورشید که در منطقه شما قابل استفاده است استفاده کنید. ان شالله
خوبختانه مردم می خواهند که وقتی خدا این نعمت را به منطقه داده واقعا سیستان پایتخت انرژی نو ایران شود. از مسئولان هم انتظار حمایت داریم
همه موفقیتها در کنار خواست خداوند و تلاش مردم و افراد کاردان مستلزم حمایت دولتمردان هم میباشد..
فرماندار فرهیحته جناب مهندس ناظری امیدواریم شاهد به بار نشستن تلاش های شما برای رشد سیستان در زمینه انرژی هم باشیم.