گندم پرس :ندای هیرمند: با تداوم خشکسالی وعدم جاری شدن آب در منطقه گرد وغبار حتی در هوای عادی نیز مهمان همه روزه شهرستان هیرمند وروستاهای اطراف آن است وآنچه این روزها از زبان مسئولین مطرح می گردد نه تنها بحران ریزگردها کاهش نیافته بلکه روز به روز بر شدت وحجم آن افزوده شده است .
به گزارش ندای هیرمند ، این کاهش تقریبی در حالی مطرح است که در همین چند روز گذشته در جلسه کارگروه احیای تالاب هامون ، رئیس سازمان محیط زیست استان از موفقیت ۸۰ تا ۹۰ درصدی تثبیت شنهای روان و کاهش ۴۵% درصدی ریزگردها در منطقه سیستان خبر داد .
این روزها در شهرستان هیرمند نه تنها از شدت طوفانها و ریزگردها کاسته نشده است بلکه دامنه گسترش آن به روستاهای مرکزی این شهرستان نیز تداوم یافته است تا جائی که روستای در مرکز این شهرستان یک شب به تلی از ماسه تبدیل شده است .
آنچه این روزها مردم رنج کشیده سیستان انتظار دارند اقداماتی بایسته در جهت رفع مشکل بدور از گزارشات غیرواقعی بر مبانی واقعیت است تا باورهای راستین را در بین جامعه ای که رنجهای بسیاری را متحمل شده اند نهادینه کند .
امروز شنبه ۱۴تیرماه وهفته گذشته در تمام ایام که شاید در دیگر مناطق سیستان هوای صاف را شاهد بودیم ، طوفان و گرد وغبار در منطقه جریان داشت که نمونه بارزی از تداوم ریزگردها در مقایسه با سالهای قبل است .
این در حالی است که در بیشتر مواقعی که طوفان با شدت زیاد در جریان است آنچه از ایستگاه پایش مستقر در بخش قرقری گزارش میگردد چندین برابر از حد نرمال است که این دستگاه قابلت گزارش دهی ۳۹۰۰ تا ۴۰۰۰ میکروگرم در متر معکب غلظت هوا را دارد که شامل چگونگی ساختار فیزیکی این سیستم است زیرا قابلیت گزارش دهی بیشتر از این حد را در شرایط بحرانی ندارد.
هرچند اندک آب جاری شده در منطقه به آن میزان نبوده است که بتواند عاملی موثر در تثبیت شنهای روان هامون در شمال این شهرستان باشد پس اینها همه دلایلی روشن وآشکار برانکار این ادعا در کاهش ۴۵ درصدی ریزگردها در سال جاری است ..
از طرفی ادعای مبنی بر کنترل ریزگردها در ماندگاری مردم مطرح گردید است که با توجه به گستردگی منطقه واینکه سطح وسیعی از داخل وخارج ایران در کشور افغانستان بعنوان منبع وسرچشمه اصلی ریزگردها می باشد نیز راهکاری غیر منطقی به نظر می رسد .
آنچه امروز در سیستان بعنوان بحران از آن یاد می شود علاوه بر خشکسالی مداوم چند ساله ، هوای بالای ۵۰ درجه ، گردوغبار فراتر از بحران ونواقصات برقی وکمبود آب مصرفی در روستهاهای دور افتاده وکمتر برخورداراست که در ماه مبارک رمضان مردم سیستان تحمل می کنند در این بین شفاف سازی وصحت وسقم گزارشات از سوی مسئولین در مقایسه با وعده ونویده ای های است که بدون نتیجه کمتر خواسته ای از جانب مردم در کاهش الام ودردها ست تا اینکه به جهت جلوه دادن فعالیت سازمانی که بر خلاف واقع تنها یک گزارش میتواند باشد در افزایش انتظارات تاثیر گذار باشد .
با این حال آنچه میتواند در مانگاری مردم منطقه که تاکنون بیش از ۱۸ سال سختی ومشقت را در پاینبندی به آرمانهای نظام ووابستگی شدید به منطقه سیستان تحمل نموده اند نقش اساسی وتعیین کننده ای داشته باشد صداقا مسئولین در ارائه گزارشات ، پیگیری منطقه ازاد تجاری ، ایجاد زیر ساختهای اقتصادی ، ساماندهی تبادل کالا در بازارچه های مرزی وراه اندازی رویایی پاس مرزی وتجارت چمدانی به شکل سازمان دهی شده وایجاد شرایط لازم در آنسوی مرز و اعطای تسهیلات اشتغال است نه آنچه را که بعنوان مصوباتی بارها در همایش ها وگردهمائیها مطرح گردیده اما هیج بازخورد وخروجی اصولی را در پی نداشته است که اگر غیر این بود باید نتیجه یکی از این طرحها را در این چندین سال شاهد بودیم .
غیره واقعی همون دروغ خودمونه دیگه؟آره؟!