گندمـــ پرس : حوضه آبریز تالاب هامون دارای چهار مخزن چاه نیمه است که با هدف ذخیره آب برای زمان خشکسالی و استفاده از آن برای مصارف شرب و کشاورزی فعالیت می کند.
به گزارش گندمــ پرس به نقل ازایرنا کیخا معاون سازمان محیط زیست کشور ضمن بیان این مطلب گفت : به اعتقاد ما مخزن چاه نیمه چهارم نباید آبگیری شود دراین صورت آب آن وارد بستر تالاب هامون می شود که سازمان محیط زیست و وزارت نیرو بر سر این موضوع در چالش هستند.
کیخا با بیان اینکه اقدامات احیایی تالاب هامون در دو بسته داخلی و خارجی در حال انجام است گفت: دولت از صندوق اعتبارات توسعه مبلغ 500 میلیون دلار را برای احیای تالاب هامون اختصاص داده است که بر این اساس وزارت کشاورزی مکلف شده است سیستم آبیاری خود را از حالت سنتی خارج کند.
وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی باید سیستم های آبیاری را به روش تحت فشار و انتقال لوله ای انجام دهد که این کار با هدف صرفه جویی آب در بخش کشاورزی و ذخیره کردن و انتقال آن به داخل تالاب صورت خواهد گرفت.
کیخا گفت: همچنین وزارت نیرو در روند لایروبی که انجام می دهد باید تمام رودخانه های منتهی به تالاب را هم بازگشایی کند تا از هدر رفت آب جلوگیری شود.
وی اظهار کرد: همچنین سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری مرزبانی منطقه موفق به تخریب بخشی از دایک مرزی داخل بستر تالاب هامون بین ایران و افغانستان شد و در صدد هستیم تا بخش بیشتری از این دایک برچیده و آب بیشتری وارد بستر تالاب شود.
کیخا افزود: این دایک میانی مرز تالابی ایران و افغانستان را مشخص می کند که از نظر سازمان محیط زیست وجود آن در بستر تالاب پذیرفتنی نیست.
وی به فعالیت های بین المللی برای احیای تالاب هامون اشاره کرد و گفت: در شورای مشورتی بین المللی جمع بندی ما بر این است که با همکاری نهادهای بین المللی مانند کنوانسیون رامسر، دفتر عمران سازمان ملل متحد، حمایت کشورهای دوستدار محیط زیست و اهالی دو طرف مرز چه آنهایی که در خاک ایران هستند و چه آنهایی که در خاک افغانستان هستند، یک برنامه مشترک توسعه ای تدوین شود تا بر اساس آن به زندگی مردم رفاه بخشیده شود.
تالاب بین المللی هامون یکی از تالاب های مهم دنیا و بزرگترین دریاچه آب شیرین در سراسر فلات ایران است که با مساحتی حدود 5700 کیلومتر مربع در ناحیه کویری و بیابانی شرق کشور، در منطقه سیستان و بلوچستان قرار دارد که اکنون در شرایط بحرانی قرار دارد
دکتر کیخا سیستان منتظر نجات هامون است.
درود بر دکتر کیخا
درود بر ناجی سیستان
………
…….
درورد بر سیستانی هایی که حتی اگر از سیستان دور هستند باز هم به فکر آبادکردن سیستان هستند.
حتما آقای دکتر کیخا حتما میدونند حجم آب ذخیره شده در4 مخزن چاه نیمه فقط در عرض چند هفته در دریاچه ای که حداقل 7 برابر کل چاه نیمه ها ظرفیت آب در حال حاضر داره تبخیر خواهد شد. از طرفی منبع تامین آب طرح آبرسانی به اراضی کشاورزی چاه نیمه چهار است . پس کشاورزی در سیستان را تعطیل کنید و آب را به هامون بریزید تا تبخیر شود اضافه آن را هم به زاهدان …..
ورود آب به دریاچه هامون حداقل فوایدش جلوگیری از فرسایش خاک و کمتر شدن ریزگردها میباشد در حالی وجود اب در چاه نیمه چهارم که خروجی ندارد مضراتش بیشتر از فوایدش میباشد
اقای محفوظ عزیز با سلام و ارزوی داشتن سالی خوب/عزیزم حرف اقای دکتر کیخا بسیار کارشناسی است/در طرح انتقال اب با لوله حتما می دانید اقای دکتر کیخا که بنیانگذار ان است از من و شما اطلاعاتش بیشتر است/اتفاقا بزرگترین اشتباه اقایانی که کلنگ زدند همین است اصلا اتصال سرنوشت حتی بخش کوچکی از طرح انتقال اب با لوله به چاه نیمه چهارم خیانت به سیستان است /چاه نیمه چهارم صرفا برای ابگیری در شرایط بسیار پراب ساخته شده/به عنوان مثال امسال که چاه نیمه ها اصلا ابگیری نشده و در حالت بحران است این اقایان ایستگاه پمپاژ برای چه می سازند ایا می خواهند یک سال دیگر بگویند مردم باز اشتباه کردیم
درود بر تو فرزند سیستان
کاش نماینده ای مانند تو داشتیم …
رهگذر. درگذر. کیخا نماینده بود ………..
جهت اطلاع دوست عزیز کارشناس دوست عزیز در اطلاعات آقای دکتر کیخا شکی نیست . اما حتما اطلاع دارید طرحی که دوستان با عنوان انتقال آب با لوله بصورت نمادین و نمایشی کلنگ زنی کردند در هر سال نیاز به 400 میلیون متر مکعب آب برای اجرای کامل دارد که هیچ یک از مخازن چاه نیمه همچین ظرفیتی ندارند. انشالاه که با دید کارشناسی که دارید اذعان میفرمایید مقدار آب ذخیره شده در چاه نیمه 4 در برابر وسعت هامون و آب مورد نیاز آن قابل مقایسه نیست و نباید عدم موفقیت در دیپلماسی آب و تعیین حق آبه ای برای مصارف زیست محیطی را به گردن چاه نیمه چهاری انداخت که در حال حاضر تنها امید کشاورزان سیستان برای تامین حداقل دوبار کشاورزی محصولاتشان در سال میباشد.
دوستان حق آبه ما در سال 800 میلیون متر مکعب است آن هم با شرایط خودش . اما حداق آب ب ای زنده مانی هامونها 3000 میلیون متر مکعب است . پس باید دولت به فکر تامین آب مورد نیاز از بزرگترین منبع یعنی رودخانه هیرمند باشد
دکتر کیخا حتما شرکت کنید توی انتخابات بهتون رای میدم و طرح انتقال اب در زمان شما به زاهدان اجرایی شد و دستون درد نکنه ما حاضریم از زاهدان بیایم زابل به شما رای بدهیم
شفقنا زندگی- مدیر ملی پروژه بین المللی طرح حفاظت از تالاب ها، از نهایی شدن برنامه جامع مدیریت ۷ تالاب کشور در نیمه اول سال ۹۴ خبر داد.
به گزارش شفقنا از مهر، محسن سلیمانی روزبهانی افزود: در سال ۹۴ در حوزه تالاب ها دو اتفاق جدی و بسیار مهم رخ می دهد که یکی از آنها نهایی شدن برنامه مدیریت جامع ۷ تالاب شامل تالاب های هامون، آلما گل آلاگل و آجی گل در گلستان، حله در بوشهر، زریوار در کردستان، میقان در مرکزی ، چغاخور در چهارمحال بختیاری و حرا میناب در هرمزگان است .
به گفته وی، این برنامه که به احتمال زیاد تا پایا اردیبهشت ۹۴ نهایی می شود از حدود یکسال پیش با مشارکت مردم مقدماتش فراهم شده است.
دوستان با هدف تخریب دکتر کیخا حرف از حمایت از ایشون نزنید . انتقال آب به زاهدان هیچ تاثیری چشمگیری در وضعیت آبی سیستان نداره . کما اینکه چندین برایر آب انتقال داده شده به زاهدان سالانه از دشت سیستان تبخیر میشه . اتفاقا به نظر بنده وابسته بودن تامین آب زاهدان به زابل و سیستان میتونه به عنوان یک فرصت تلقی بشه و نه تهدید چرا که باعث میشه بعلت این وابستگی تلاش بیشتری برای برقراری جریان رودخانه انجام بشه و این در دراز مدت حتما به سود سیستان خواهد بود………….
با سلام جناب دهمرده دقت کردین اخبار مربوط به دکترکیخا ظاهرا از توان بالایی در ایجاد مناظره برخوردار است؟ چرا؟
سلام بله متاسفانه هرکس را که ما حس کنیم رقیب ماست در فکر تخریب او هستیم , اگر به قول شما مناظره دوستان منتشر میشود برای این است که شاید مناظره ها به سمت عقلانی شدن پیش برود ان شالله