گندمــ پرس: مساله هامون این روزها اما به یک کشمکش بین نمایندگان سیستان و مسئولین دولت و بخصوص سازمان محیط زیست کشور که معاون آن نیز یک سیستانیست تبدیل شده است و هر ازگاهی اگر اظهار نظری از سوی مسئولین دولتی درخصوص احیای هامون مشاهده می شود , نمایندگان سیستان و بخصوص سید باقر حسینی نظری در تضاد با آن را در گفتگو با رسانه ها مطرح می نماید و مسئولین محیط زیست را متهم به کم کاری دراین حوزه می کند , آنچه در این مطلب مطالعه میفرمائید چکیده ای از سخنان دولتمردان و نماینده سیستان در خصوص مباحث مربوط به دریاچه هامون در چند روز گذشته می باشد.
به گزارش گندمــ پرس به نقل از پارس نیوز , تالاب هامون یکی از تالابهای مهم کشورمان که به دلیل ضعف دیپلماسی درپیگیری حقوق بین المللی کشورمان از آبهای جاری درکشور همسایه یا بعبارتی حقابه دچار کم آبی شدید شده است و وضعیتی متفاوت با سایر تالابهای کشورمان دارد.
این تالاب نه تنها میتواند باعث تغییرات زیست محیطی بزرگی در منطقه محروم زابل و توابع ان شود که میتواند اقتصاد بسیاری از خانواده های حاشیه دریاچه را هم متحول کند و همه اینها در حالی است که از زمان روی کار امدن دولت مرکزی افغانستان ؛ فرمانداران محلی نسبت به تحویل حقابه کشورمان کوتاهی کرده واین اب را با ساختن سدی انحرافی صرف کشاورزیشان میکنند.
دراین راستا شرکت مدیریت منابع آب ایران اعلام کرد: حجم جریانهای سطحی کشور از ابتدای سال آبی (مهر ماه 93) تا پایان فروردین ماه نسبت به متوسط درازمدت در همه حوضههای اصلی آبریز کشور 54 درصد کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش، حجم روانآبهای کشور در پایان فروردین ماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه درازمدت در حوضههای دریای خزر، خلیج فارس، دریاچه ارومیه، مرکزی، هامون و سرخس به ترتیب 56، 55، 63، 40، 79 و 55 درصد کاهش نشان میدهد.
بیشترین میزان کاهش روانآب در سال جاری نسبت به دراز مدت 47 ساله در حوضه هامون و مرزی شرق بوده که 79 درصد کاهش را نشان میدهد.
*** ارادهای برای حل بحران هامون نیست
دراین راستا همچنین رئیس فراکسیون نجات تالاب هامون در مجلس با هشدار نسبت به مهاجرت تعداد زیادی از مردم به دلیل طوفانهای شن برخواسته از این تالاب، گفت: متاسفانه برای رفع این بحران هیچ اقدامی از سوی سازمان محیط زیست انجام نشده و مردم همچنان با این معضل دست و پنجه نرم میکنند.
سیدباقر حسینی درباره آخرین وضعیت نجات تالاب هامون، افزود: متاسفانه سازمان محیط زیست به هیچ وجه پاسخگوی آخرین اقدامات انجام شده خود برای نجات این تالاب نیست و هربار که نسبت به این مهم سوال پرسیده شده پاسخهای شفافی ارایه نمیشود.
نماینده مردم زابل و زهک در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: من بارها از رئیس سازمان محیط زیست سوال کردهام که برای نجات تالاب هامون چه اقدامی انجام شده اما وی مسایلی که به این تالاب هیچ ارتباطی نداشت را بازگو کرده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه اکنون تاحدودی آب به قسمت شمالی تالاب هامون سرازیر شده است، تصریح کرد: نکته قابل تامل آنجا است که این آبها دوام زیادی ندارند چراکه با شروع فصل گرما بخار شده و بازهم تالاب هامون را با معضل خشکی روبرو میسازد.
وی یادآور شد: سازمان محیط زیست باید فکر اساسی برای ماندگاری آب درتالاب هامون داشته باشد و راهکاری برای آن در نظر گیرد چراکه یکی از مشکلات بزرگ خشکی این تالاب بحث طوفانهای شن و ماسه است که این معضل بیشتر مردم را آزار میدهد.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بی توجهی به تالاب هامون منجر به مهاجرت بیش از 130 هزار نفر از جمعیت این منطقه شده است، گفت: متاسفانه عزم جدی در مسئولان برای مقابله با بحران تالاب هامون وجود ندارد.
سید باقر حسینی افزود: البته می توان با راهکارهایی مشکلات مربوط به تالاب هامون را حل کرد، از جمله اینکه از پوشش گیاهی مناسبی در این منطقه استفاده کرد که نیاز به آب فراوان نداشته باشد، هرچند که کار تحقیقاتی بسیاری بر روی این موضوع انجام شده و دولت در سفر استانی به زاهدان مصوب کرد که هزار هکتار از زمین های این منطقه را به پوشش گیاهانی که نیازمند اب فراوان نیست، اختصاص دهد، اما متاسفانه این موضوع تا کنون انجام نشده است.
وی از راهکارهای دیگر مقابله با بحران تالاب هامون را مالچ پاشی عنوان کرد و افزود: البته مالچ پاشی در حال حاضر به روش جدید صورت می گیرد، یعنی از مالچ های استفاده می شود که تنها برای طبیعت مضر نیست بلکه مفید نیز است.
حسینی تاکید کرد: تمامی راهکارکارهای گفته شده به راحتی امکان پذیر است، اما عملکرد دولت در بحث مقابله با بحران تالاب های جنوب کشور به هیچ عنوان راضی کننده نیست، زیرا عزم جدی در مدیران و مسئولان مرتبط با این بخش وجود ندارد؛ حتی متاسفانه شنیده شده که رئیس سازمان محیط زیست چندی پیش اعلام کرده که مردم باید با ریزگردها کنار بیایند، از این رو اینگونه نگاه های مسئولان به موضوع محیط زیست حکایت از آن دارد که آنها مسائل را به طور جدی پیگیری نمی کنند.
این نماینده مردم درمجلس نهم ، با تاکید براینکه 80 درصد طوفان های شن و ماسه سیستان را می توان با روش هایی چون مالچ پاشی کنترل کرد، تصریح کرد: طوفان و باد شدید از گذشته تا کنون در استان سیستان وجود داشته است، اما گرد و خاک هیچ زمانی دیده نشده که این موضوع هم در استان سیستان در حال افزایش است، البته این مشکل به دلیل خشکی تالاب هامون صورت گرفته، بنابراین اگر کانون های بحران در تالاب هامون از بین برود، حداقل 80 درصد مشکلات حل می شود.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان، گفت: بی توجهی به مشکلات تالاب هامون و طوفان های شن و ماسه منجر به مهاجرت بیش از 130 هزار نفر از جمعیت منطقه، خالی شدن روستاها ازسکنه، مدفون شدن برخی روستاها در زیر شن های روان و بیماری های ریوی و تنفسی مردم این استان شده است.
رئیس فراکسیون نجات تالاب هامون مجلس شورای اسلامی، گفت: سازمان محیط زیست اواخر سال گذشته اعلام کرد که برای نجات این تالاب قرار است طرحی ارایه شود اما حال با گذشت چند ماه از این خبر، هنوز هیچ طرحی در این زمینه ارایه نشده است.
***ضرورت پیگیری جدی حقابه تالاب هامون
رئیس فراکسیون احیای تالاب هامون با تا کید بر اینکه حقابه تالاب هامون باید به طور کامل پیگیری شود، گفت: مهم ترین وطیفه کارگروه مشترک ایران و افغانستان برای نجات تالاب هامون رفع موانع ورودی آب به رودخانه هیرمند است.
سید باقر حسینی درخصوص تشکیل کارگروه مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان برای نجات تالاب هامون، گفت: متاسفانه بزرگترین مشکل استان سیستان و بلوچستان و تالاب هامون کاهش نزولات آسمانی است، بنابراین مهم ترین اقدام این کارگروه در نجات تالاب هامون باید درجهت رفع موانع برسر آب ورودی به رودخانه هیرمند باشد.
نماینده مردم زابل، زهک وهیرمند درمجلس شورای اسلامی، ادامه داد: البته مسئولان افغانستان باید به هر قراردادی در کارگروه پایبند باشند، به عبارت بهتر در جهت رفع مشکلات مربوط به تالاب هامون گام بردارند، زیرا معضلات و موانع موجود در تالاب این منطقه به نفع مسئولان افغانستان و مردم این کشور نیست.
وی تاکید کرد: بارها دیده شده که متاسفانه در مسیر ورودی آب به رودخانه هیرمند برخی افراد سودجو و سرمایه دار با ایجاد موانعی در جهت برداشت آب به نفع خود حرکت کردند، به بیان روشن تربرخی افراد که دارای زمین های کشاورزی بودند برای برداشت خشخاش و مواد مخدر مسیرهایی از رودخانه را مسدود کرده و از آب برداشت های غیرقانونی کردند؛ بنابراین با برطرف کردن این موانع توسط کارگروه بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.
حسینی با بیان اینکه منحرف کردن آب رودخانه هیرمند برای مصارف غیرقانونی به نفع افغان ها نیست، افزود: خوشبختانه شرایط تالاب هامون در حال حاضر تا حدودی بهتر ازگذشته است، اما به طور مشخص کارگروه باید با بررسی منطقه موانع موجود را برطرف کند، همچنین بحث حقابه تالاب هامون نیز باید به طور کامل پیگیری شود، زیرا آنچه که در گذشته وجود داشت منطقی نیست و حقابه باید در سه زمان انجام شود.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوجستان، گفت: در مرحله اول بخشی از حقابه باید در زمان کشت صورت گیرد، درمرحله دوم بخشی از حقابه باید در زمان آبیاری محصولات انجام شود، همچنین در مرحله آخر بخشی از حقابه باید زمان برداشت باشد، تا مشکلات این منطقه هرچه سریعتر حل شود.
***کارگروه مشترک بین ایران و افغانستان
درهمین حال استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تشکیل کارگروه مشترک با مسئولان کشور افغانستان برای احیاء تالاب هامون، کنترل و هدایت آب ، مهار ریزگردها و تقویت اقتصاد منطقه از اولویتهای احیاء این تالاب است.
علیاوسط هاشمی به لزوم همکاریهای بینالمللی برای احیاء تالاب، کنترل ریزگردها، صیانت از هوای پاک منطقه و جلوگیری از مهاجرت مردم از مناطق مسکونی و کشاورزی دو سوی مرز، همکاری دوجانبه با کشور افغانستان و استفاده از ظرفیت تشکلهای مردمی را برای کمک به برون رفت از وضعیت موجود موثر دانست.
وی رفع موانع فیزیکی ورود آب به منطقه سیستان، لایروبی مسیرهای ورود و توزیع آب و هدایت و تقسیم مساوی آب را از دیگر راهکارهای حفظ کشاورزی منطقه عنوان کرد.
مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز به آمادهسازی طرح مدیریت جامع تالاب هامون اشاره و گفت: این طرح با مشارکت سازمانهای بینالمللی در حال انجام است و پس از نهایی شدن و استفاده از نظرات مردم بومی، نهادهای دولتی و متخصصین دانشگاهی برای تصویب نهایی و تخصیص اعتبارات برای اجرایی کردن طرحها به سازمان محیط زیست کشور و دیگر نهادهای ذیصلاح ارجاع میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با بیان اینکه با ورود آب به تالاب احتمال ورود پرندگان مهاجر نیز وجود دارد، از مردم خواست از شکار غیر مجاز پرهیز کنند.
سعید محمودی با بیان اینکه تاکنون جهاد کشاورزی، امور آب، سازمان محیط زیست و منابع طبیعی بر اساس وظایف خود به صورت جداگانه برروی تالاب هامون اقدام می کردند، افزود: در واقع طرحی که در این کارگاهها در حال تهیه آن هستیم یکپارچه سازی مدیریت تالاب بین المللی هامون است.
وی با بیان اینکه طرح یکپارچه سازی مدیریت تالاب هامون با استفاده از نظرات مردم، دستگاههای مختلف دولتی، دانشگاهیان، متخصصان و پژوهشگران اجرا می شود بیان کرد: این طرح در شورای برنامه ریزی استان تصویب و پس از آن در هیات دولت تایید می شود و بعنوان سند بالا دستی همه ملزم به پذیرفتن این طرح می شوند.
محمودی با اشاره به ورود آب سطحی از کشور افغانستان به تالاب بین المللی هامون گفت: اکنون مقادیری آب ناشی از بارندگی های اخیر از طریق فراه رود وارد تالاب بین المللی هامون شده که با لایروبی، حفر کانال، انتقال و پخش آب بدنبال مدیریت صحیح آن هستیم.
وی اضافه کرد: این آب در قسمت هایی با چرخش اکولوژیکی تالاب به منظور مهار ریز گردهای رها سازی می شود.
***تاکید دولت بر احیای تالابها
رییس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه معضلات زیست محیطی کشور از مرز بحران گذشته و به یک چالش ملی تبدیل شده است، گفت: احیای رودخانهها و تالابهای خشک شده در رأس برنامههای اجرایی دولت است.
رییس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه معضل کم آبی یک معضل ملی است، اضافه کرد: مقابله با معضل کم آبی نیازمند استفاده از تمام ظرفیتهای کشور است.(
گندمــ پرس : حال شما گرامیان و همراهان همیشگی اخبار سیستان نظر و دیدگاه خود درخصوص این کشمکش را بیان بفرمائید
سید باقر شاید تصور می کنند که معاون سیستانی سازمان محیط زیست در انتخابات بعدی مجلس ممکن است رقیب ایشان شوند . به هر حال از اینکه پیگیر هستند از ایشان سپاسگزاریم . ولی در حال حاضر با توجه به اینکه پیگیری حق آبه دریاچه هامون مسئله زمان بری است . بهترین راه حل نجات منطقه سیستان و جلوگیری از مهاجرت مردم از این منطقه ، اجرایی شدن طرح منطقه آزاد تجاری سیستان است .
راستی اقای حسینی قرار بود برای حل مشکل هامون اقدامات داخلی از جمله انتقال اب از دریای عمان و اب های ژرف داخل دریاچه را برای حل هامون اجرایی کنید/روز جمعه با اعلام اعطا سه پنکه توسط شما ما که شوکه شدیم./اقای حسینی تالاب هامون با بیش از 6 میلیارد متر مکعب اب فقط احیا می شود نه با بوق و کرنا/نه با استفاده ابزاری سیاسی/ نه بدون علم و اگاهی/نمی دانم چقدر اطلاع داری یا چه قدر به تو اطلاعات درست می دهند/ وقتی ما فقط امسال حدود چهارصد میلیون متر مکعب فقط ذخیره کرده ایم انهم با تحمیل خسارت گسترده به کشاورزان به طوریکه برخی کشاورزان دیگر حاضر به برداشت محصول خود نمی باشند.این یعنی کمتر از نصف نیاز استراتژیک منطقه/اقای حسینی امسال عملکرد غلات سیستان به کمترین حد تاریخی خود خواهد رسید اقدامات شما چیست /این خسارات گسترده کمر مردم را شکست /ولی شما در مصلا پنکه اعلام می کنید /و در جای یگر فراکسیون فراکسیون /عزیز برادر اینها دردی را دوا نمی کند/
اقای حسینی این راهکارهای شما /پول و اعتبار می خواهد و اداره منابع طبیعی باید انجام دهد/ که خوشبختانه رییس ان همسر همکار شماست و شما هم بحمدالله دو نماینده پر تذکر و پر کار !!!!!!!
من فقط می دونم با این صحبت ها هامون پر آب نمیشه. هامون نیازمند عمل هست همین و فقط همین
دکترسیدباقرحسینی عزیز دل مردم سیستان حرف حق و خاسته مردم رو میگویند متاسفانه محیط زیست کشور هیچ کآری برای هامون و سیستآن نمیکنند خدا نگهدار دکترسیدباقرحسینی عزیز و تلاشگر
سخنم را با حدیث گهربار مولایم شروع میکنم :
امام على علیه السلام: اَلدُّنیا أَصغَرُ وَ أَحقَرُ وَ أَنزَرُ مِن أَن تُطاعَ فیهَا الحقادُ؛
دنیا کوچک تر و حقیر تر و ناچیز تر از آن است که در آن ازکینه ها پیروى شود.
بهتر است بعضی از بزرگان ما از کینه و حسادت پیروی نکرده و اگر واقعا به فکر مردمشان و آخرتشان باشند از تجربیات همدیگر در هر زمینه ای کمال استفاده نموده که این مسند و قدرت آنی است نه باقی !
این را ملکه ذهنتان قرار بدهید که آیندگان در مورد شما قضاوت می کنند .
سلام
ازباب اینکه دکتر حسینی نماینده هستن و تا قبل از ایشون وظیفه نماینده ایجاب میکرده کارهای اجرایی کنند و با روی کار آمدن مجلس جدید وظیه مجلس به دادن تذکر ارتقا یافته حق با ایشون است. باید این چنین بود چرا که می گویند شخصی ادعا داشت که من اگر نماینده شوم حتما “سد کافر دم” را بر خواهم داشت و مردم هم به این امید او را راهی مجلس کردند اما پس از سه سال آمد و گفت “مردم این کار که گفتم خیلی سخت است در دوره بعدی اگر باشم به یر انجام خواهم رساند” مردم هم از سر اعتماد او را بر انجام این مهم فرستادند اما نشد که بشه. امد و مسئله را پاک کرد. دکتر عزیر مجلس ختم رفتن و تذکر دادن و تخریب کردن رقبای احتمالی و فرافکنی و هزاران مستمسک دیگر وظیفه نماینده شهری در حال احتضار نیست. نمیتوانی مردانه بگو آنی که فکر میکردی نیست مطمئنا جایی دیگر موفقتر خواهید بود
فراکسیون تالاب هامون که فقط یه اسم هست و هیچ کار مثبتی انجام نداده بجز تذکر و انتقاد از مسئولین
از جناب دکتر کیخا ی عزیز هم نمیشه انتقاد کرد از عملکردشون چون چند مرتبه مسئولین کشوری و بین المللی رو به سیستان اورد بخاطر هامون که مثمر ثمر هم واقع شد تا حدودی اما این امر پشتیبانی از مجلس رو میطلبید تا روند سرعت بیشتری بگیره برا حصول نتیجه که متاسفانه اختلافات شخصی به منافع سیستان ترجیح داده شد والا همدلی بین مجلس و معاونت محیط زیست کشور اگر می بود الان سیستانی اباد داشتیم
احسنت
…ی سعی دارند از روش تخریب دیگران اذهان را منحرف کنند تا کسی از عملکردشان سوال نکنند. لطفا ایشان بفرمایند مگر آن سیستانی که جایی در دولت داشته جای شما را تنگ کرده. تا که تخریب؟؟ تا کی حسادت؟؟ چرا همدلی و همزبانی نمیکنی با سیستانیها و دولت؟؟؟ شما را به تقوای الهی دعوت میکنم و خودم را…
فقط نماینده محترم شما را به فرموده امام صادق (ع ) که میفرماید :
الإمام الصادق (ع): لا یقبل الله من مؤمن عملاً وهو مضمر علی أخیه المؤمن سوءاً.
(الکافی: 7/361/8)
امام صادق (ع): خداوند از مؤمنی که نسبت به برادر مؤمن خود نیت بد داشته باشد، هیچ عملی را نمیپذیرد.
بنظر بنده این کشمکش از یک طرف دعوی هست و در واقع فقط و فقط این نماینده محترم ما است که داره به محیط زیست و معاون محیط زیست ایراد میگیرد که این کشمکش ها نشات و حکایت از :
1- ترس از محبوبیت بیش از اندازه دکتر کیخا دارد.
2- با این فرافکنی ها و زیر سوال بردن بقیه دارد از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرده و تقصیرها را به گردن طرف دیگر انداختن.
3- عدم تخصص در حوزه مدیریت محیط زیست و امور آب
4- ترس از رای نیاوردن در دوره بعدی انتخابات
5 – نداشتن برنامه معین و مشخص و سردرگمی
در واقع اگر نماینده محترم ما چنین توانی میداشت که معاون محیط زیست را عزل کند همان روز اول تیشه به ریشه اش میزد و حاضر بود یک غیر بومی سکان معاونت محیط زیست را در دست بگیرد که متاسفانه ما سیستانیها بعلت قوم گرایی همیشه چشم دیدی افرادی با تجربه تر و متخصص تر از خودمان را نداریم.
بسیار جامع و زیبا بود سردار
گستره پهناور و وسیع تالاب بین المللی هامون در روزگاری نه چندان دور یکی از یزرگترین تالابهای بین المللی آب شیرین در روی کره زمین بود . اما به دلیل تعقیرات جوی و خشکسالی های مداوم از یکسو و نداشتن تعهد دست انذکاران در مدیریت منابع از سوی دیگر به کویری خشکیده تبدیل شده است امروزه کمتر کسی میتواند ادعا کند با توجه نیاز بیش از پیش و استراتژیک انسان به منابع آب و خشکیده شدن متوالی دریاچه ها و تالابها به این زودی ها امکان برگشت پذیری تالابها و منجمله
تالاب هامون به شرایط قیلی قابل پیش بینی و مقرون به صرفه است .
این مهم قابل پیش بینی نیست چون در طی نزدیک به دو دهه شاهد بوده ایم هر روز بیشتر از روز قبل بر خشکیدگی و بحران بی آبی در این منطقه افزوده میشود و نیز از دیگر سو میبینیم سیاستگزاران بخش آب و متولیان امور زراعی ابزار و اعتبارات موجود و برنامه های خود را کاملا در تضاد با عمران مجدد هامون بکار بسته اند اجرای تالابهای متعدد موسوم به سایتهای چاه نیمه هاو انتقال پرهزینه خطوط موازی درست در اوج خشکسالی های اخیر خود مهر تائیدی بر این مدعاست .و برهیچکس پوشیده نیست.
لذا اگر دولتمردان به معنای واقعی کلمه میخواهند قدمی در راستای خدمت به حاشیه نشینان محروم سیستان بردارند پیشنهاد میگردد با اجرای بخشی از پروژه آبرسانی با لوله در اراضی مستعد و غنی حاشیه تالاب و اجرای طرحهای نوین کشاورزی و مشارکتی و طرحهای چند منظوره اقدام کنند و با این کار خود هم به احیاء و سرسبزی مجدد سیستان کمک کنند هم در کنترل مهاجرتهای بی رویه گام بردارند و باعث بازگشت مجدد حاشیه نشینان شهرها به روستاها شوند و هم با کار بر روی بستر هامون از صرف هزینه های هنگفت و سرسام آور منطقه را از مالچ و درختچه ها و پوشش گیاهی غیر مثمر بی نیاز کنند.
فراموش نکنید که متن فوق فقط یک اظهار نظر شخصی است .
انتخابات نزدیکه …
با تشکر از نماینده عزیز
هامون با روزانه چقدر آب احیا میشود؟
آیا این مقدار بیشتر از آب روزانه خط لوله انتقال آب به زاهدانه !؟
آیا درآمد حاصله از این انتقال تو سیستان میاد؟
مخالف آبرسانی به زاهدان هستم اماداخل پرانتزمعتقدم اولاًاکثراستفاده کنندگان این آب مهاجرین سیستانی ماهستندثانیاًامیدوارم روزی روزگاری که آب دریای عمان!!!!!تازاهدان رسیدازطریق این لوله هاجریان معکوس انتقال آب بنفع اندک سیستانیهای مقیم زابل انجام پذیرد/
باسلام،درود بر تمام نظر دهندگان،تمامی نظرات برحسب واقعیت می باشد و استفاده بردیم،
لطف کنید اقدامات تخصصی این نمایندگان عزیز رابگذارید تا مردم بهترقضاوت کنند یک پیشنهاد دارم باحضور متخصصین این حوزه یک جلسه مناظره درمصلی زابل بگذاریدتانمایندگان محترم درجلسه مناظره بهتراقدامات شان راارائه دهند انوقت قضاوت راحتر می باشددرپایان بایدگفت سیستان دراین دوره ضعیف ترین شرایط را درحوزه قوه مققنعه داشته
محبوبیت و کارهای انجام شده نمایندگان دوره قبل را همه در نتیجه انتخابات گذشته شاهد بودیم ایشان فقط برای خودشان در تهران ایجاد اشتغال کردن که مبادا در زابل گریبانگیر گرد و خاک شوند والا ایشان باید در حقیقت باید به کار تدریس در دانشگاه زابل طبق تعهدشان انجام وظیفه می نمودند
امروز که با دونفر از همکاران دور فلکۀ خروجی شهر زابل برای خرید خربزه ایستادیم و مقصد ما شهر زاهدان بودذ.ذصحنه ایی رو دیدم که به عنوان یک سیستانی دلم ریش شد یه کودکی که تقریباً بین 8-9 سال سن داشت جلوم ایستاد و تقاضایه کمک کرد خوب که دقت کردم دیدم این کودک معتاد هست . یه جورایی آبروم جلوی همکارم که شهرستانی بود رفت و از فرط خجالت سرم رو پایین انداختم یعنی اینجا سیستان هست سرزمین آبا و اجدادیه ام یعنی اینجا همان سیستان باشکوه است . که در حال حاضر کودکانش از فرط فقر تنگدستی معتاد شده اند و گدایی می کنند . به سیدرباقر بگوئید که به جای کشمکش با معاون سیستانی سازمان محیط زیست قدری به فکر کودکان فقیر و بی سرپرست شهر زابل باشید که دچار اعتیاد شده اند که علاوه بر سیر کردن شکمشان دغدغه تهیه جنس برای اعتیادشان را نیز درند و به همین خاطر دست به تکدی گری می زنند . اعطإ سه عدد پنکه چه دردی را برای مردم رنج کشیدۀ سیستان دوا نمی کند .
به نظر می رسد باید فکری برای تهیه توپوگرافی وکانالکشی وقطعه بندی دریاچه کرد این کار ضرورت دارد چون آن آبها را نخواهیم داشت
سلام…نیشگون محکم
کشیدم …کشیدی…پاره شد
نمایندگان…دولت…سیستان و مردم
اقای ناشناس واقعا باید برای این تفکر افسوس خورد/تمام بدنه دولتمردان کشور را چند استان قبضه کردند/خاک تو سر ما که چشم دیدن یک سیستانی را در دولت نداریم/.
سید عزیز/در داخل شهرغلقله است از اعتراض به عملکرد شما/ …………
…………
………………….ما در دوره شما یک کار هم ندیدیم…..ما می دانیم تصفیه خانه سیستان را دیگران ساختند ما می دانیم انتقال اب با لوله زحمت قبلی و دیگران است ما می دانیم……..ما می دانیم ناتوانی در پرداخت خسارت کشاورزان محروم کار کیه……ما می دانیم..قول اب دریای عمان و تاجیکستان و اب های ژرف دریاچه الکی و کار کیه…ما می دانیم توقف ادامه ساخت شهرک های صنعتی کار کیه ….ما می دانیم …. فقط بلند کردن تابلو منطقه ویژه اقتصادی که مصوب دولت و مجلس قبل است کار کیه….6 ماهه دیگه بدرود.
خرید دستگاه ام ار ای رو یادتون رفت که از دوره قبل هست
پروژه انتقال اب به مزارع ایده دکتر کیخا در دوران نمایندگی اش بوده
اما سوء مدیریت دانشگاه زابل از اکتاشافات این دوره بوده
…………
بهتر است دست از تخریب معاون سیستانی سازمان محیط زیست بردارند . چون کاملاً مشخص است که مردم سیستان دیگر ….
بی صبرانه منتظر حضور دو قهرمان سازندگی و دو چهره بزرگ سیستانی اقایان ………….. هستیم/7 اسفند پایان سختی های سیستان
سید عزیز لطفاً به جای …… دنبال مقصر گشتن جهت سرپوش گذاشتن بر عملکرد ضعیف . یه بودجه ایی برای همین پل ناتمام زابل به زاهدان بگیرید . متأسفانه نمایندگان این دوره سیستان به جای اینکه که کاری از پیش ببرند فقط به دنبال این موضوع بودند که در کجای سیستان طرحی از پروژه های مصوب نمایندگان قبلی به اتمام برسد که آنرا به نام خودشان کنند . که البته این مسائل را مردم خوب می بینند و درک می کنند .
کاش مردم سیستان قدر دکترسیدباقرحسینی نماینده ای از جنس مردم سیستان رو میدونستن ایشون نماینده واقعی سیستان است بزرگوار تماما در خدمت مردم است و تنها نماینده مجلس که هر هفته در جم مردم میباشد ایشون است اگه بقیه نماینده ها ذره ای به اندازه سیدباقرحسینی برای سیستان گام بر میداشتن الان سیستان گلستان بود بهر حال سیدباقرحسینی عزیز محبوب دلهای جوانان سیستان هست و خواهد بود
اقای رستم جان پول در تهران است نه در مراسمات پرسه/ نه 6 ساعت نشستن ……………………………/ ایشان و ان مسئول در شهرستان جدیداتاسیس باید بدانند/سیستان در حال ویرانی است مردم ادم خردمند و با تدبیر می خواهند./مردم انها را زیر زره بین دارند/.
به نظر می رسد از اقدام بسیارخوبی که درتالاب صورت گرفته توسط مسئولین سیاسی ومسئولین دینی سیستان مورد تقدیر قرارگیرد این اقدام اقدامی تاریخی است بنده تاریخ سیستان رادرحد توانم بررسی کرده ام چنین اقدام شایسته ای راندیده ام اگر کسی مدعی است بنده آماده مناظره تلویزیونی هستم (احداث گوره بین صابری چنگ ولورگ) اگردستندرکاران تقدیر نشوندحکایت ازعدم توجه انسانها به نعمتهای خداوند است بنده از طرف خودم وعشایر میل نادر دست عزیزان مجری را می بوسم توفیقات روز افزون عزیزان آرزوی قلبی ما است بدانید دردل ما جا گرفته اید خدا شمارا برای عشایر که به قول امام ذخایر انقلابند حفظ کند
تصاویر را ارسال بفرمائید
متاسفانه من چوپان دربین ندارم درصورت مهیا شدن دوربین چشم ولی کارستان شده درصورت ادامه شاخه لورگباغ درشمال جاده نهبندان زابل تکمیل تر خواهد شد
همه دعوا بین خودمان است. مشکل ما عقلانیت افغانهاست که برای ابشون پنجاه سال قبل برنامه ریزی کردن و قد به قدم دارن اجرا میکنن. میتوند جهت ریز برنامه هاشون به طرح بالا دستی که نوشتن در اینترنت مراجعه کنید. هامون شده وسیله سوء استفاده سیاسیون. برادران مشکل علمی و بین المللی راهکار علمی و ملی میخواهد نه راهکار سیاسی و منطقه ای. از کسانی که نظر کارشناسی دادند تشکر می کنم. لطفا سر کاری که در هامون و برای هامون انجام نشده دعوا نکنیم. پاینده باشید