چــرا همیشه سیستان و بلوچستان را ناامـن نشان می‌دهند؟

  • کد خبر : 29055
  • ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۳
چــرا همیشه سیستان و بلوچستان را ناامـن نشان می‌دهند؟

گندمـــــ پرس : رئیس دبیرخانه کمیسیون فرهنگی اجتماعی کلانشهرها در نخستین همایش «هنر و ادب سیستان» در خانه هنرمندان ایران اظهار کرد: استان سیستان و بلوچستان در طلاق، نزاع و بسیاری جرائم در پایین‌ترین رده کشوری قرار دارد اما متأسفانه در بد جلوه دادن و در صحن‌های منفی در اولویت قرار گرفته است.     […]

گندمـــــ پرس : رئیس دبیرخانه کمیسیون فرهنگی اجتماعی کلانشهرها در نخستین همایش «هنر و ادب سیستان» در خانه هنرمندان ایران اظهار کرد: استان سیستان و بلوچستان در طلاق، نزاع و بسیاری جرائم در پایین‌ترین رده کشوری قرار دارد اما متأسفانه در بد جلوه دادن و در صحن‌های منفی در اولویت قرار گرفته است.

 

۲۰۱۵۱۰۱۰_۱۷۳۹۱۹

 

به گـزارش گندمــــ پرس ، عادل مزاری گفت: همواره صدا و سیما فیلم ساخته است، اما آیا تا کنون فیلمی از سردار شهید قاسم میرحسینی نشان داده است، وقتی کنار بصره و بعد از شلمچه را عراقی‌ها محاصره کرده بودند، و تنها شهید عباس خمر و بچه‌های سیستان و بلوچستان مانده بودند، در همان موقع فرمانده پشت بیسیم می‌گفت خون رستم در رگ‌های شماست، بمانید.

 

 

 

از عبدالمالک ریگی زیاد گفتند اما نگفتند حسینعلی عالی بچه زابل وقتی خط لو رفت و نتوانستند سیم‌خاردارها را باز بکنند، روی سیم‌خاردار درازکشید تا یک گردان آدم از رویش رد شدند، آیا این‌ها را مردم می‌دانند یا فقط دروغ‌هایی که نسبت داده‌شده به مردم سیستان و بلوچستان را می‌داند؟ این مسئله از کم لطفی برخی دست اندرکاران و کارگردان‌های هنری نشأت گرفته است.

 

 

 

وی با بیان این‌که ما ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان را معرفی نکرده‌ایم، افزود: پنج هزار سال قبل درسیستان وبلوچستان پزشکی آن قدر پیشرفت کرده بود که دختری که اکنون جسد مومیایی آن در موزه علوم پزشکی تهران است درشهرسوخته جراحی مغز شد، پزشکان ایرانی پنج هزار سال قبل، قسمتی از مغزش را شکاف داده بودند که امروز دقیقاً همان قسمت از مغز را برای جراحی شکاف می‌دهند.

 

 

 

این مسئول از دیگر ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان به چشم مصنوعی، اولین انیمیشن دنیا که در شهر سوخته کشف، شده، دره نگاران سراوان، گِل فشان و کوهای مریخی چابهار اشاره کرد و خاطرنشان کرد: این‌ها ظرفیت‌هایی از این استان است که صداوسیما آن طور که باید به معرفی آن‌ها نپرداخته است.

 

 

مزاری با بیان این‌که متأسفانه ظلم‌های زیادی از نظر بد جلوه دادن چهره این استان به دیگران در این سال‌ها شده است، اضافه کرد: حوزه رسانه و هنر باعث بد جلوه دادن چهره‌ی سیستان و بلوچستان در اذهان بوده و تنها چیزی که می‌تواند این خلأ را جبران کند نیز همان حوزه رسانه و هنر است.

 

 

وی گفت: فیلم‌های تا علم، سناتور، دادشاه، جدال در تاسوکی باعث شده هرگاه اسم قاچاق، درگیری، بحث‌های مرزی، تابلوی میر جاوه، فرودگاه زاهدان و لباس محلی مردم پیش می‌آید افراد یاد قاچاق می‌افتند؛ به عبارتی نوعی ذهنیت منفی در کشور به وجود آمده که هرکسی در آن منطقه زندگی می‌کند در کار قاچاق است.

 

 

صدا و سیما 120 شب از عبدالمالک گفت ولی از شهدای سیستان نگفت

 

 

رئیس دبیرخانه کمیسیون فرهنگی اجتماعی کلانشهرها در ادامه عنوان کرد: بعد از انتخابات سال ۸۸ و درگیری‌هایی که در کشور ایجاد شد صداوسیما در برنامه‌های مختلف به مدت ۱۲۰ شب عبدالمالک را سوژه قرار داد، در آن زمان تنها بحث قاچاق نبود بلکه شرارت و… نیز ذهنیت مردم را نسبت به سیستان و بلوچستان بدتر کرد، که در این برهه مردم این استان حتی جرات نمی‌کردند با لباس بلوچی به شهرهای دیگر کشور بروند.

 

 

وی با بیان این‌که اکنون تنها هنر می‌تواند این ذهنیت‌های منفی نسبت به سیستان و بلوچستان را ترمیم کند، اضافه کرد: باید به مردم کشور نشان دهیم سیستان و بلوچستان به چه میزان ظرفیت دارد که در این راستا هنرمندان باید تمام تلاش خود را به کار برند.

 

 

مزاری از هنرمندان حاضر در نخستین همایش ملی هنر و ادب سیستان خواست تا برنامه‌های شاد و هنری را گسترش دهند.

 

 

وی با بیان این‌که شادی حلال است و این شادی برای مردم تعریف شده است، افزود: کسانی که با شادی‌های حلال مخالف‌اند کج فهم، عامل دشمن هستند.

 

 

مزارعی تصریح کرد: با توجه به آمار بالای مصرف موادمخدر و دخانیات در کشور باید با گسترش حوزه هنر تلاش خود را برای فاصله انداختن فرزندان‌مان از این موضوعات انجام داده و آن‌ها را به سمت شادی و نشاط حلال سوق دهیم.

 

 

وی ادامه داد: نباید مردم را افسرده کرد و با توجه به این‌که در آستانه محرم هستیم، برخی افراد گفتند موسیقی در محرم ایراد دارد، ما به امام حسین(ع) در دهه عاشورا احترام می‌گذاریم اما قرار نیست کل محرم و صفر همه چیز تعطیل باشد.

 

 

این مسئول با اشاره به موسیقی سنتی سیستان وبلوچستان گفت: این موسیقی را نباید از مردم دریغ کرد که آن‌ها به سمت خوانندگان زیرزمینی بروند، قطعاً هرچه در زمینه فرهنگی و هنری تلاش کنیم سلامت نسل آینده تضمین خواهد شد.

 

 

مزاری افزود: در حوزه‌های فرهنگی و هنری باید موسیقی اقوام و عشایر توجه ویژه‌ای صورت گیرد و جوانان را به این مسیر سوق داد که به دنبال شادی‌های کاذب نروند.

 

 

برگزاری همایش‌های محلی جزو افتخارات ملی است

 

رئیس دبیرخانه کمیسیون فرهنگی اجتماعی کلانشهرها در بخش دیگری گفت: در سال‌های اخیر برنامه‌های زیادی با مشارکت هنرمندان استان‌ها، اقوام و عشایر مختلف ایران که جزو افتخارات هستند را شاهد بودیم.

 

 

وی با بیان این‌که در سـال‌های گــذشته هفته فرهنگی اردبیل، کرمان، ایلام و سیستان وبلوچستان برگزار شده، و با اشاره به این‌که خودش فرزند سیستان است، خاطرنشان کرد: در مورد هفته فرهنگی سیستان و بلوچستان به صورت ویژه پیگیری‌های لازم انجام شد و هفته فرهنگی بسیارخوبی در مکان خانه هنرمندان برگزار شد.

 

 

وی ادامـه داد: در هفته فرهنگی سیستان و بلوچستان همایش نکوداشت شیرمحمد اسفندار به مدت دو شب در خانه هنرمندان و اختتامیه در تالار وحدت برگزار شد.

 

 

وی هم‌چنین از برنامه‌های دیگر خانه هنرمندان ایران در سال جاری به نکوداشت مرحوم دهواری سفالگر کلپورگان اشاره کرد./ایسـنا

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=29055

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. درود بر فرزند شهید مزاری
    واقعا باید این چنین مثل ایشان بود که استان رو جدا از هم نمیداند مردمانشان را