یک بانوی خیر با همت مضاعف خود طی یک اقدام بینظیر به 115 چادر عشایر در هامون، نور و روشنایی هدیه و لبخند رضایت را بر لبهای کودکان این منطقه جاری کرده است.
قصه از آنجا شروع شد که یک خانم خیر در واحد کتابخوانی شهرک علی اکبر شهرستان هامون مشغول به آموزش کتابخوانی به کودکان منطقه میشود، یک روز از کودکان میپرسد شما هنگام غروب و شب چه فعالیتهایی انجام میدهید، کودکان با حالت حسرت میگویند به محض غروب آفتاب و تاریک شدن هوا، مجبور میشویم بخوابیم چون نور و چراغ که نداریم باید بخوابیم و صبح مجدد مشغول کار و فعالیت شویم.
این موضوع این خانم خیر را به بهت و بغض و فکر وا میدارد و باعث میشود او اقدام به انجام یک کار بزرگ برای خانوارهای عشایر هامون کند.
این خانم خیر که غیر بومی است، در تهران با دوستان و سایر خیرین مشورت میکند تا شاید راهکاری برای ایجاد روشنایی در چادرهای عشایر بیابد، سرانجام تصمیم میگیرد با استفاده از انرژیهای نو که یکی از مزیتهای منطقه سیستان است، چارهای بیندیشد.
او 115 پنل خورشیدی به همراه آدابتور آنها و سایر تجهیزات که نور خورشید را به برق تبدیل میکند، 230 عدد لامپ پلاستیکی که قابل شکستن هم نباشد، به همراه تعدادی فلش 32 گیگ و 60 واکمن سیار تهیه میکند.
هر پنل خورشیدی دو عدد لامپ و یک تلوزیون را روشن نگه میدارد، در ساعات روز این پنلها با استفاده از نور خورشید کار کرده و در شبها که خورشید نیست آدابتورها زمینه روشنایی را فراهم میکنند.
این خیر، روز گذشته این وسایل را در میان 115 خانوار عشایر هامون که نیازمندتر بودند، توزیع میکند.
حالا نور و روشنایی کافی در خانههای عشایر منطقه وجود دارد، تماشای تلویزیون لبخند را بر لب کودکان و خانوادههایشان جاری کرده است.
اما لطف این خانم خیر به همین جا ختم نمیشود، تهیه توزیع انواع کتابهای خواندی، کتابهای قصه آموزنده، دفتر نقاشی، مداد شمعی نیز برای این کودکان از دیگر کارهایی است که باعث خوشحالی عشایر منطقه شده است.
در فلشهای 32 گیگ حدودا 50 قصه وجود دارد که کودکان میتوانند در طول روز این قصهها را گوش کنند، نحوه شارج واکمنها نیز از طریق آدابتور است، شارج آدابتور نیز از طریق نور خورشید است، در کل این تجهیزات به گونهای تهیه شده که هیچ هزینهای برای خانوارهای عشایر در پی ندارد، از هزینه برق و شارج و غیره نیز خبری نیست.
تصور کنید عشایری را که هیچ روشنایی نداشتهاند با تلویزیون و لامپ و نور بیگانه بودهاند، اما از امروز میتوانند شبها تا صبح بیدار باشند، تلویزیون تماشا کنند، کتاب بخوانند، واقعا حس شیرینی و خوشایندی است که به همت یک خانم خیر به این خانوارها هدیه شد.
به راستی زبان قاصر از تقدیر و قدردانی از کار این خانم بزرگوار است که به تنهایی زیرساخت لازم را برای علم آموزی، تفریح و سرگرمی و روشنایی مردم ساکن در چادرهای عشایر فراهم کرده است.
این کار به همه ما میآموزد که اگر نیت خیر داشته باشیم و بر انجام آن استوار باشیم، به هر قیمتی آن را اجرایی میکنیم، نیت این خانم آموزش کتابخوانی به کودکان بود، این همه کار را انجام داد تا به هدف خود که یک گام مهم در راستای فرهنگ است، برسد.
فرماندار هامون نیز در این زمینه میگوید: قدردانی از تلاش این خانم خیر که چراغ 115 چادر عشایر هامون را روشن کرده، به محفل آنها گرما بخشیده و لبخند رضایت بر لب کودکان جاری کرده، بسیار دشوار است،
معصومه پرندوار ادامه میدهد: از صفر تا صد مراحل این پروژه فرهنگی را خانم آذر مبارکی به تنهایی انجام داده است.
وی تاکید کرد: این کار برای نخستین بار در کشور و در استان سیستان و بلوچستان و به همت این بانوی خیر انجام شده است، امیدواریم سایر خیرین نیز در این زمینهها یاریگر مردم مناطق محروم باشند.
فرماندار هامون با اشاره به اینکه برطرف کردن مشکبلات مناطق عشایری را بیش از پیش در دستور کار قرار دادهایم، افزود: در هفته گذشته با رهاسازی آب نسبت به برطرف کردن مشکل آب عشایر اقدام کردهایم، روشنایی و تلویزیون و برق نیز به همت این بانوی خیر در منطقه ایجاد شد که امیدواریم توجه خیران به این منطقه استمرار داشته باشد.
منبع : خبرگزاری فارس
درودبرشرف وغیرت وهمت این شیرزن مسلمان ایرانی.اوکه به تاسی ازمولایمان علی(ع)روشنی بخش این قشرازجامعه شده است واقعاچه بایدگفت؟وچسان ازوی تقدیرنمودکه مسلماوقطعافقط برای رضای خدااینکاررانموده است.داشتن چنین نیرووتوانایی وحس خدمت به همنوع نعمتی است خدادادی که نصیب هرکسی نمیشود.خدایابه کسانی که چنین روحیه ای دارندعزت بیشترعطابفرما
اینو میگن صدقه جاریه. خانم مبارکی خداوند قبول کنه.
زنده باد. تلاش کنید گندم پرس نیز با این خانم محترم مصاحبه و در جهت آشنایی مردم با ایشان تلاش کنید
کار این بانوی محترم قابل تقدیر است . ای کاش اکثر همشهریان و هموطنان ما اینگونه بودند . اما می خواهم به بچه های خوب شهرک علی اکبر بگویم در شهر های ما اکثز مردم تا نیمه های شب زیر نور لامپ های که 60 درصد انها با سوخت فسیلی روشن می شود بیدارند و روز را تا نزدیک ظهر خوابند و خنکای صبح و روشنی روز را از دست می دهند . و بخشی از علت خشکسالی همین سوخت های فسیلی است .هر ساعت روشنی یک لامپ صد واتی باعث تولید چند متر مکعب گاز دی اکسد کربن می شود که مسبب گرمای بیش از حد کره زمین شده …
بهر حال من که حسرت تاریکی و سکوت شب های ان سر زمین را می خورم که اسوده سر بر بالین بگذارم و صبح زود بر خیزم . شما چطور …
سلام
ضمن تشکر از این بانوی خیر اندیش
امیدواریم که این عشایر عزیز در بستر تالاب بین المللی هامون ساکن نباشند و مسوولین خیر اندیش ما از تخریب بیشتر بستر دریاچه هامون توسط احشام عشایر جلوگیری بفرمایند
سلام احسن خدا خیرش بده
khoda ghovat