شهرگندمـــ : مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی امام جمعه اهل سنت شهر زاهدان در حاشیه «کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» با فارس گفت و گویی کرد که در ذیل آن را می خوانیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا چنین کنگرهای جریان فرهنگی و اجتماعی برای منزوی کردن تکفیریها را ایجاد میکند، گفت: این کنگره قدمی بزرگ است اما به ادامه این مسیر معتقدم لذا باید دیگر علمای شیعه و سنی بنشینند و بیشتر ریشهیابی کنند و برای برونرفت چارهاندیشی کنند چراکه این چارهاندیشیها مؤثر خواهد بود.
*نیازمند نشستهای خصوصیتر و محدودتری درباره تکفیریها هستیم
مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی افزود: باید نشستهای خصوصیتر و محدودتری برگزار شود و برای جهان اسلام برنامهریزی شود.
وی درباره شبکههای ماهوارهای تندرو و تفرقهافکن شیعه و سنی نیز گفت: با این شبکهها مخالفم مخصوصاً شبکههای ماهوارهایئی که اهانت میکنند، توهین میکنند و تهمت میزنند.
مولوی عبدالحمید افزود: اینها سبب آلودهشدن بیشتر فضا و موجب تنش بیشتر بین شیعه و سنی میشود؛ امروز جامعه اسلامی نیاز به آرامش دارد باید همه این شبکههای ماهوارهای احترام متقابل را رعایت کنند و حرمتها را نشکنند، تهمت نزنند و همه باید در جهت وحدت امت اسلامی دست به دست هم بدهند و کمک کنند.
امام جمعه اهل سنت شهر زاهدان در ادامه این گفتوگو با اشاره به تقدیر آیتالله مکارم شیرازی از فتاوای اخیر مفتی عربستان اشاره کرد و درباره حضور بعضی از این چهرهها در این کنگره یا ایران برای نزدیکی علمای عربستان و قم گفت: ما تلاش را آغاز کردیم که پای علمای سعودی را باز کنیم که به ایران بیایند و هم زاهدان، قم، تهران و مشهد را ببندند و اتفاقاً چندی پیش یکی از این علما را آوردیم و او خیلی تحت تاثیر قرار گرفت و گفت الان متوجه شدیم همه حرفهایی که آنجا میزنند اشتباه است و گونه دیگری است.
* رفتوآمد علمای ایران و عربستان به وحدت شیعه و سنی کمک میکند
وی افزود: ما معتقدیم تا آنها به اینجا نیایند تعدیل افکار صورت نخواهد گرفت البته من همیشه در این باره صحبت کرده و تلاش کردهام؛ سال گذشته در کنفرانس در منی بودم و سخنرانی مفصلی در رابطه با وحدت داشتم که اعضای جلسه روی این حرفها قانع شدند لذا معتقدم در صورت رفتوآمد علمای عربستان به ایران کار خیلی بزرگی انجام میشود چرا که انسانها تا یکدیگر را نبینند و حرف یکدیگر را نشنوند تعدیل ایجاد نمیشود.
مولوی عبدالحمید ادامه داد: البته برخی مخالف بودند که نگذاشتند مگر نه تاکنون بین علما و ایران و علمای شیعه و سنی رابطه قویئی برقرار شده بود؛ بعضی از عزیزان احساس کردند ما اهداف خاصی داریم که اجازه ندادند.
وی همچنین به برخی شایعات درباره اختلافات بین خود و آیتالله مکارم شیرازی به عنوان دو چهره مطرح شیعه و سنی در ایران پاسخ داد و تاکید کرد: ما دوستی دیرینهای داریم و بنده هرگاه که به قم آمدهام بلااستثنا به خدمت آیتالله مکارم شیرازی رسیدهام؛ ایشان از علمای موثر است و دارای 50-60 کتاب است که در هیچکدام نسبت به اهل سنت حرفی نزده است و جلسات ما با ایشان ادامه داشته و دارد.(عصرهامون)
هی روزگار … با ما به از این باش که با خلق جهانی