گندمــ پرس : رییس دادگستری زهک با اشاره به رواج بیکاری در منطقه سیستان از مسوولان دستگاههای اجرایی خواست تا از لحاظ معیشتی توجه خاصی داشته باشند چرا که با افزایش بیکاری میزان سرقت ها، قاچاق مواد مخدر و دیگر جرایم افزایش پیدا می کند
به گزارش گندمــ پرس به نقل از ایرنا , لطیف خانی روز جمعه در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت هفته قوه قضاییه در دادگستری زهک افزود: شهرستان زهک با جمعیتی افزون بر 90 هزار نفر در شمال سیستان و بلوچستان واقع شده که بدلیل هم مرز بودن با کشور افغانستان تحت تاثیر جرایمی نظیر ورود مواد مخدر و قاچاق سوخت قرار دارد.
وی تصریح کرد: پس از انسداد مرز و ایجاد دیوار امنیتی به شدت ورود مواد مخدر، قاچاق سوخت و ورود سلاح کاهش یافت اما بدلیل وجود راههای فرعی محل ارتکاب جرم وجود دارد.
رییس دادگستری زهک اظهار داشت: قاچاقچیان و افراد سودجو با قطعه قطعه کردن سلاح و جاسازی مواد مخدر از راههای مختلف آنها را وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می کنند.
وی گفت: دستگاه قضایی همواره آماده همکاری با سایر قوا و دستگاههای مختلف برای پیشگیری از جرایم است.
خانی با اشاره به دستاوردهای دادگستری زهک طی یک سال گذشته خاطرنشان کرد: کاهش حداکثر یک ماه در اطاله دادرسی پرونده های زندانی، کاهش حداکثر 45 روز در رسیدگی به پرونده های کیفری فاقد زندانی و رسیدگی به پرونده های حقوقی حداکثر سه ماه از جمله دستاوردهای یکسال گذشته دادگستری زهک بوده است.
وی افزود: از مجموعه پرونده های ورودی یک ساله 75 درصد آن مختومه و منجر به صدور رای شده است.
رییس دادگستری زهک اظهار داشت: بدلیل مسافت طولانی روستاها تا مراجع قضایی و مشکلات اقتصادی مردم تعداد شوراهای حل اختلاف این شهرستان از شش شورا به هشت شورا افزایش پیدا کرده و تاکنون موجب رضایتمندی مردم شده است.
وی با اشاره به پرونده های حادثه شهدای انتظامی زهک بیان کرد: پس از وقوع حادثه 22 نفر دستگیر شدند و 18 نفر از این افراد که احتمال جرم در آنها ضعیف بود به قید وثیغه آزاد شدند و چهار نفر آنان در بازداشت موقت اطلاعات قرارگاه شهید هراتی سیستان در حال تحقیقات هستند.
خانی با تاکید بر اینکه این حادثه تروریستی و سیاسی نبوده است گفت: افراد مجرم بدلیل اینکه قدرت و قاطعیت نیروی انتظامی را در مواجه با جرم دیده بودند اقدام به این کار کردند که به زودی نتیجه این پرونده مشخص خواهد شد و متهمان به سزای اعمالشان خواهند رسید.
وی بیان کرد: اقدامات مناسبی برای پاکسازی و غربالگری اتباع بیگانه و افرادی که تا حدودی مستعد وقوع جرم بودند انجام شده است و معتادان به اردوگاه ترک اعتیاد انتقال داده شدند که پس از ترک به آغوش خانواده بازگشتند.
رییس دادگستری زهک با ابراز مخالفت شدید با تبعید زندانیان و مجرمین حرفه ای به شهرهای مرزی، تصریح کرد: این موضوع در جلسات متعدد عنوان شده که امیدواریم هرچه سریعتر به قانون تبدیل شود چرا که این افراد انگیزه های ارتکاب جرم را دارند.
وی اضافه کرد: این مجرمین از شهرهای شمالی و جنوبی کشور هستند و در مدت زمانی که در شهر زهک حضور دارند اجازه خروج ندارند و تحت نظارت نیروی انتظامی این شهرستان هستند.
خانی اظهار داشت: متاسفانه در شهرهای زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز تنها یک زندان وجود دارد که برای رفع این مشکل پیشنهاد شده در هر شهرستان بازداشتگاه موقت ایجاد شود.
وی اعتیاد و ماهواره را دو خطر جدی برای خانواده ها و از عوامل مهم طلاق دانست و گفت: آمار طلاق های توافقی افزایش پیدا کرده است و تعدادی از طلاق ها نیز بنا به اظهار زوجین بدلیل اثرات زیان بار ماهواره است.
خانی با اشاره به تعطیلی برخی از سایت های محلی که دارای مجوز نبودند، گفت: این قبیل پایگاههای اینترنتی بدلیل نداشتن مجوز و صلاحیت و طرح مسائلی که باعث تشویش اذهان عمومی و جو روانی نامناسبی در جامعه شده است، بسته شدند.
رییس دادگستری زهک یادآور شد: تاکنون هیچ پرونده ای مرتبط با گروه تروریستی داعش و تکفیری در این منطقه وجود نداشته و ایران امن ترین مرزها را دارد.
شهرستان زهک در شمال استان سیستان و بلوچستان و در همسایگی کشور افغانستان واقع شده است.