فضــای سـبز شهــر زابــل و ذکـــر چـند نکـته

  • کد خبر : 27739
  • ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۶
فضــای سـبز شهــر زابــل و ذکـــر چـند نکـته

گندمــــ پرس : امروزه مفهوم شهرها بدون  فضای سبز موثر در اشکال گوناگون آن دیگر قابل تصور نیست . این فضاها عمدتاً به دو لحاظ قابل توجه هستند . اول بدلیل تامین نیازهای زیست محیطی شهر نشینان و دوم از لحاظ پرکردن اوقات فراغت و همچنین بستر تعامل اجتماعی حائز اهمیت هستند.   در منطقه سیستان […]

گندمــــ پرس : امروزه مفهوم شهرها بدون  فضای سبز موثر در اشکال گوناگون آن دیگر قابل تصور نیست . این فضاها عمدتاً به دو لحاظ قابل توجه هستند . اول بدلیل تامین نیازهای زیست محیطی شهر نشینان و دوم از لحاظ پرکردن اوقات فراغت و همچنین بستر تعامل اجتماعی حائز اهمیت هستند.

 

در منطقه سیستان بدلیل شرایط خاص آب و هوایی کمبود چنین مکانهایی بیشتر از گذشته خودنمایی میکند ؛ شهرداری زابل در زمینه احیای بوستان ، پارک و محیط های تفریحی کوچک در محلات طی سال های اخیر گام های موثر و خوبی برداشته است که جای تقدیر و تشکر دارد اما آنچه که همه روزه در معابر و خیابان ها خودش را بیشتر از گذشته نشان می دهد عدم یک فضای سبز ریبا و آراسته در معابر عمومی است ؛ موضوعی که یکی از فاکتورهای مهم دررمینه ارزیابی عملکرد شهرداری بشمارمیرود .

 

شرایط اکولوژیکی منطقه ، اتخاذ تصمیمات غیر اصولی ، عـدم  نظارت صحیح بر انجام  فعالیت ها سبب آن شده که منطقه سیستان در این زمینه نیز با چــالش هایی روبرو شود .

 

شهرداری زابل در سال های گذشته اقدام به ایجاد بسترهایی به منظور کاشت و نگهداری گیاهان بمنظور زیباسازی فضای شهری نموده است. تفکری بسیار عالی در راستای ایجاد فضای سبز مناسب و زیبا در معابر عمومی ؛ اما عدم اجرای مناسب و نظارت نادرست انجام آنرا به بیراهه برده است ؛ که نه تنها اثری در زیبایی شهر نداشته بلکه سبب هدر رفت هزینه ها نیز گریده است.

 

IMG_20150828_182209

 

بسترهایی که قـراربود تبدیل به فضـای سبز شـوند به چندین دلـیل ازبیـن رفته انـد :

1. عــدم استفاده از بسترو خــاک مناسب
2 . استفاده از گیاهان ویا درختچه ها بدون درنظر گـرفتن شرایط محیطی منطقه
3 . و یا اینکـه تبدیل به مکـانی بمنظور تجمع نخاله هـای ساختمانی و زبالـه ها شده اند و یا در اثر نبود مراقبت های لازم از بین رفته اند.

 

IMG_20150901_211802

 

در مناطقی که شرایط آب و هوایی عامل محدود کننده ای  بشمار میرود ابتکار عمل و اتخاذ تصمیماتی مبتنی بر اصول صحیح ، علمی و همچنین رعایت فاکتورهای مذکوروهمچنین همکاری پایدار بین شهرداری ومردم میتواند راه گشا باشد
واحد فضای سبز شهرداری زابل بعنوان مسوول مستقیم دراین زمینه می بایست اقداماتی قوی تر از گذشته در راستای خدمت به این مردم بزرگوار انجام دهد .

 

ابوالفضل مصری ــ دبیر سرویس اجتماعــی

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=27739

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 10در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱۰
  1. سلام
    1- هر بسته بذر گل و گیاه کمتر از 5 هزار تومان ( در بسیاری موارد فقط 2 هزار تومان ) هزینه دارد. خاک هم که خدا رو شکر در سیستان فراوان . نیرو هم که شهرداری داره . برای آبیاری هم می تونه از خروجی تصفیه خانه فاضلاب استفاده کنه.
    2- برنامه جامع داشته باشند. مثلا شهرداری بگه ما تا سال آینده 5 هزار اصله درخت خواهیم کاشت.
    3- برای تامین نهال ها از منابع طبیعی کمک بگیرند.
    4- پارک ملت رو عجالتا فوری دریابند چون با این روند تا سه چهار سال آینده درختی در اون باقی نخواهد ماند. متاسفانه فضای سبز فراموش شده مسئولین قبلی بوده و روز به روز درخت ها کمتر شده که بیشتر نشده.
    5- برای شهروندانی که مقابل منازل و مغازه ها رو فضای سبز ایجاد و نگهداری کنند تخفیفی در عوارض و هزینه های پایان کار و … در نظر گرفته بشه این کار اگر هوشمندانه باشه در نهایت باعث کاهش هزینه های شهرداری خواهد شد.

    • سلام. بله من هم از مسئولین می خوام به پارک ملت برسند چون نشون میده چه باغی به ماها رسیده و ما چطور ازش اینقدر بد نگهداری کردیم. یادمون باشه این درخت ها با بی آبی ها و کم آبی سالیان دور ساخته اند پس چرا الان که این همه امکانات هست دارن روز به روز کمتر و کمتر می شوند بخدا حیفه.
      قبل از اینکه چند نهال در نقاط مختلف شهر بکارید لطفا پارک ملت را نجات دهید

  2. من به عنوان یک سیستانی از همه ی کسانی که در سیستان زندگی میکنند خواهش میکنم هر کدام از شهروندان جلوی حیاط خانه خودش را برای کاشت نهال آماده کرده و نهال هایی که سازگار با آب و هوای زابل هست مثل توت ، انار ، زیتون ، پده ، سنجد ،عناب ، بید ، انجیر زابلی و … توسط همشهریان عزیز کاشته شود و نگه داری و آب دادن نهال ها هم توسط خود مردم انجام گیرد نمی شه منتظر شهرداری بود چند ده ساله که منتظرشون هستیم ولی خبر خاصی نشده ! اصلا شهرداری چی ها ………….که شهروندان عزیز میدانند!!! اگر همه جلوی منزلشون رو درخت بکارن کل کوچه ها و خیابان های زابل سرسبز میشه و مطمئن باشی بین 3 تا 4 درجه دمای سیستان پایین میاد به امید روزی که شاهد سیستانی با کوچه ها و خیابان های سرسبز باشیم

  3. بخشید مگه شهرداری زابل قسمت فضای سبز هم داره ؟ پس چرا وضعش این طوریه ؟ در این چند سال چقدر نهال کاشتن ؟ چقدر فضای سبز موجود رو رشد دادن ؟

  4. بله شهرداری فضای سبز داره وهرروز هم داره تو سح شهر کارمیکنه بیا تو این روزهای طوفانی داخل خیابون که ببینی چه درختایی بر اثر وزش شدید طوفان میشکنه بله نهال هم تا حالا توسط اونا خیلی زیاد کاشته شده ولی شما که نمی بینید %

    • برادرشما که در جریان هستید می دونید چطور گزارش کار می دهند :
      مقدار کل فضای سبز شهرستان زابل در ابتدای سال فلان به میزان فلان متر مربع بوده که ظرف مدت یک سال به فلان قدر رسیده است. همین دو خط نشون می ده هر اداره ای چقدر کار کرده. این که دیگه ناراحتی نداره بزارید خود واحد فضای سبز شهرداری جواب بدهند تا عملکردشون رو در قضاوت مردم بزارند
      در ضمن بهتره سری هم به پارک ملت بزنید و نظرتون رو راجع به بخش های اطراف استخر و نواحی که خالی از فضای سبز شده هم اعلام بفرمایید. شاید بقیه اشتباه می کنن

    • دوست عزیز کاشتن درخت آن هم از نوع غیر بومی و ناسازگار با آب و هوای سیستان هنر نیست مهمتر از همه نگه داری نهالهاست تا بزرگ شوند که این کار رو هم شهرداری زابل یاد نداره! شما در مشهد نگاه کنید با وجود اینکه آب و هوای مشهد مطبوع و دلپذیر هست ولی هر روز کارگران فضای سبز دارن آبیاری میکنن و درخت ها و گل ها رو میشورن ، دقت کردی آقای بی نام هر روز رسیدگی و آبیاری!!!

  5. همشهری عزیز بی نام :
    اولا چرا همه درخت های زابل اکالیپتوس هست که با ریشه هاش به جداول و منازل صدمه میزنه یا خرزهره هست که با این توفان ها سم وارد بدن مردم می کنه یا نخل زینتی که هر سال سانت به سانت رشد می کنه .
    ثانیا بنده فقط ده دقیقه از بلوار طباطبایی تا بسیج تا مهر علی جهانتیغ رو نگاه کردم علف های هزر فراوان بود. خاک باغچه وسط بلوارها خشک و درخت جدیدی هم ندیدم. یک پارک محله هم در بلوار دانشگاه کنار کتابخانه هست که از زمان ایجاد تا بحال درخت درست و حسابی نداره.

  6. بدبختانه ورودی شهر که جداول اطراف میدان رستم باشه در حاشیه میدان در محل پارک بازی کودکان دیدن درختان تاسف آوره.
    خیابان فردوسی هم که بازار شهر هست تقریبا فضای سبزی نداره. اداره فاضی سبز شهرداری لطفا به این موضوع رسیدگی کنه

  7. درخت پده بهترین گونه بومی وسازگارباشرایط اب وهوایی زابل جهت توسعه فضای سبزدرخیابانهاوکوچه هااست این رابه عینه درخیابان بعثت میتوان مشاهده کرد. برروی پیاده روسایه خوبی می اندازد وعابرین پیاده روازتابش نورمستقیم خورشیدمحافظت میکند. عزیزان شهرداری بهتره روی کاشت این گونه بیشترکارکنندتاهمه خیابانهای زابل بطوریکدست پده باشه .مثل شهرتهران که خیابانهاش همه یکدست چنارهست.جناب حامدغلامی عکاس باذوق وسلیقه شهرمون اگه یه عکس ازپده های خیابان بعثت بگیره ودرسایت وزین گندم پرس بگذاره دیدنی خواهدبود.