فصـل پانزدهـم حفـاری سایت جهـانـی شهـر سـوخـته آغـاز شد

  • کد خبر : 29730
  • ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۳
فصـل پانزدهـم حفـاری سایت جهـانـی شهـر سـوخـته آغـاز شد

گندمــــ پرس : سرپرست کاوش محوطه باستانی شهرسوخته گفت: فصل پانزدهم حفاری سایت جهانی شهرسوخته در شمال این استان آغاز شد.   به گزارش گندمــــ پرس به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، دکتر سید منصور سید سجادی روز سه شنبه با بیان اینکه این فصل از کاوش […]

گندمــــ پرس : سرپرست کاوش محوطه باستانی شهرسوخته گفت: فصل پانزدهم حفاری سایت جهانی شهرسوخته در شمال این استان آغاز شد.

 

به گزارش گندمــــ پرس به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، دکتر سید منصور سید سجادی روز سه شنبه با بیان اینکه این فصل از کاوش تا پایان آذر ادامه دارد افزود: گروه باستان شناسی این فصل کاوش شهرسوخته را کارشناسان میراث فرهنگی، آزاد و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگـری استان شامل باستان شناس، طـراح، اپراتور رایانه، انسان شناس و آسیب شناس باستانی تشکیل می دهند.

 

وی بیان کرد: حفاری ها همانند سال های گذشته در دو بخش مسکونی و گورستان دنبال می شود.

 

سرپرست کـاوش شهرسوخته گفت: کار حفاری در بخش مسکونی در کارگاه 26 که در فصل پیشین آغاز شده بود ادامه یافته و تعدادی گمانه زنی های پراکنده برای پیدا کـردن سرنخ های معماری انجام خواهد شد.

81824140-70276335

سید سجادی اظهار داشت: تا پیش از پیدا شدن کارگاه شماره 26 اطلاعات و شواهد کمی از دوره چهارم شهر سوخته بدست آمده بود بر این اساس یکی از کوشش های گروه باستان شناسی، معرفی معماری و فرهنگ این دوره از زندگی مردم شهر سوخته خواهد بود که برای تکمیل حفاری در این بخش حدود چهار یا پنج فصل حفاری نیاز است.

 

وی بیان کرد: بخش دیگر گورستان است که همچون سال های گذشته حفاری در آن ادامه دارد که کاوش در این بخش با هدف شناسایی وضعیت فیزیکی، اجتماعی، سن و سال و شناسایی بیماری های مصری و غیر مصری دنبال و از سوی دیگر مطالعات ژنتیکی نیز روی داده های استخوانی انجام خواهد شد.

 

وی با اشاره به اینکه یکی از کارهای بی سابقه که از امسال در شهر سوخته دنبال می شود ایجاد بانک بزرگ اطلاعاتی شهرسوخته است گفت: این مهم در مدت سه تا چهارسال آینده دنبال می شود و برای انجام این کار تمام داده هایی که در کاوش های بعد از انقلاب اسلامی در شهر سوخته بدست آمده اند ساماندهی و دسته بندی می شوند.

 

وی تاکید کرد: در واقع این بانک اطلاعاتی، بانک پیشرو باستان شناسی در کشور خواهد بود که شامل چند بخش است به طوری که یک بخش آن کاملا باستان شناختانه و بخش دیگر فقط اشیا اعم از مطالعاتی و غیر مطالعاتی و بانک اطلاعاتی انسان شناختی که تمام خصوصیات بقایای انسانی بدست آمده را شامل می شود.

 

وی افزود: این بانک شامل عکس و نقشه نیز می شود.

 

شهرسوخته با پنج هزار سال قدمت واقع در 50 کیلومتری جنوب زابــل  و در حوزه شهرستان هامون سیستان در سال 93 در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسید.

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=29730

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. سلام :نوبت حفاری زابل که می شود؟