گندمـــ پرس : مهمترین طرحی که درحال حاضر و در یکسال گذشته از سوی دولت برای سیستان در نظر گرفته شده است , طرح آبرسانی لوله ای به مزارع کشاورزی دشت سیستان می باشد که شکر خدای با عنایت ویژه رهبری به سیستان تامین اعتبار نیز گردیده است , و مشکلی برای اجراء وجود ندارد.
فرار مجری طرح و متولیان امر از پاسخگویی
حال پس از گذشت سه ماه از این طرح عظیم هیچگونه اخباری از پیشرفت کار از سوی متولیان امر ارائه نشده است و علاوه براین عدم پاسخگویی و بهتر بگوییم فرار مسئولین امر و مجری طرح از پاسخگویی دراین خصوص جای نگرانی و تامل دارد و نشان از تائید گفته های مردم محلی در اینکه کلنگ این طرح در همان مکانی که توسط مسئولین به زمین خورده است به قوت خود باقیست و هیچ اقدام موثری دراین خصوص صورت نگرفته است , آیا بواقع اینچنین است ؟
گندمـــ پرس نیز طبق وظیفه ذاتی که برای خود متصور است , در چندین مرحله سعی کرد جهت اطلاع از چند و چون و روند پیشرفت این طرح با مجری طرح ارتباط برقرار کند و اطلاعاتی بگیرد اما هر بار با بهانه ای مواجه شد و عزیزان از مصاحبه سرباز زدند.
استاندار سیستان و بلوچستان در روز کلنگ زنی این طرح گفت : طرح 4 ساله دیده شده است اما ما تلاش خواهیم کرد طرح را سه ساله به پایان برسانیم !!!!!!
حال با توجه به شرایط موجود و نحوه کار مجری طرح که پس از سه ماه که چارت اداری خود را از نیروهای بازنشسته و خواص پرنموده حال بفکر افتاده که نیروی متخصص جذب کند !!! نشان از آن دارد که این طرح نه در سه سالی که استاندار فرموده اند و نه در چهار سالی که افق آن دیده شده است به سرانجام نخواهد رسید و به سرنوشت طرح نیم لوله های سیستان دچار خواهد شد که البته امیدواریم چاره ای اندیشیده , تدبیر نمایند و حرکتی ایجاد تا شاید سرمایه کلانی که جهت اجرایی شدن آن در اختیار مجریان قرار گرفته است حیف و میل نشود.
باسلام خدمت مدیریت و همکاران گندم پرس
واقعا جای سوال دارد چرا این قدر کند یا اصلا بدون هیچ گونه حرکت و پیشرفت خاصی مگر وضعیت منطقه برای اقایان مسولین روشن نیست وضعیت بحرانی که شاید در جای ایران قابل مشاهده نیست قابلیت مدیران که شایستگی آنها برای مردم کشاورز منطقه در زمان بحران و خشک سالی معلوم و روشن است چه احتیاجی به افراد بدون هر گونه تجربه در این زمینه وجود دارد زمانی که البته چند ماه قبل از این گلنک زنی از وضعیت بازنشستگی چند تن از مدیران جهاد کشاورزی باخبر شدیم تعجب کردیم که چطور اقایان به این راحتی پست و جایگاه مدیریت را رها کرده و به دنبال تمدید که حالا رسم بسیار ناپسند در بین مدیران شده است و البته زمانی که اسم این مدیران که ما به نام دلسوز میشتاسیم در بین مدیران انتقال آب به دشت سیستان دیده شد جواب سوال خود را گرفتیم دل سوزی پیش از حد و خبر که از چند مدت قبل داشتن باعث شده بود تا در پی تمدید خدمت نباشند و اما استفاده از جوانان متخصص فامیل گرایی و سلیقه ای عمل کردن باعث شده که در بین مسولین و مدیران قبل از اجرایی شدن طرح اختلاف نظر پیش بیاد کارشناسی ادبیات عرب، کارشناسی معدن،شیلات،ارشد هنرهای تجسمی و سایر رشتهها که هیچ رابطهای با این طرح نداشته در بین افراد به چشم میخورد البته زیاد هم جای تعجب ندارد جهاد کشاورزی در سال گذشته بهمن ماه نیرو جدید جذب کرده است نیروهایی که قرار بود باسابقه 30 ماه نظارت کشاورزی باشند ولی متاسفانه در این مجموعه افرادی بودن که این شرایط را نداشتن حتی چندین بار سایت مردمی گندم پرس به دنبال روشن شدن وضعیت و شرایط خاص این استخدام رفته ولی متاسفانه هیچگاه پاسخ شفاف و روشن از مدبران جهاد استان دریافت نکردن حالا همان وضعیت ولی به شکلی بسیار بدتر در حال اجرا است اگر واقعا در کار خودشان صداقت دارند آزمون استخدامی برای این طرح رو از طریق سازمان سنجش آموزش کشور برگزار کنند بودجه این طرح واقعا خوب وحتی بیشتر از حدود این طرح در نظر گرفته شده است انشاءالله مدیران با لیاقت و شایسته جهاد کشاورزی که البته گفته شد دارای کارنامه درخشانی در زمان خشکسالی داشتن بودجه طرح انتقال آب با لوله به شکل صحیح مدیریت میکنند
بزرگترین خیانت به سیستان در این طرح کوتاهی جهاد کشاورزی استان در سپردن این طرح به…………………………./ این طرح باید در سیستان در قالب یک سازمان اجرایی مشخص مثل شرکت اب و خاک برنامه ریزی می شد/مگر سیستانی متخصص در زمینه اب ،هیدرولیک ،سازه ، ابیاری ،مکانیک سیالات و غیره در بهترین دانشگاههای ایران نداشتیم انهم دلسوز (در دانشگاه علم وصنعت ،در دانشگاه سیستان و بلوچستان ، در دانشگاه کرمان در دانشگاه تهران در دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاههای خارج کشور و نیز برخی مدیران متخصص بومی که اقای صالحی باید به عنوان مجری منتخب می شد /اقای نجفی مگر در دوره قبل شما این طرح در سیستان با دست خود فرزندان سیستان اجرایی نشد ؟ چرا برای ……………………………../نیروهای دور و براین طرح که گفته می شود عوامل ستاد انتخاباتی ……………… هستند چقدر متخصص موضوع هستند/جمع کردن این عوامل و سپردن بخشی از اداره جهاد کشاورزی زابل به انها …………………………. /اقای نجفی این ادم ها باید بروند و ساختما ن هایی که در اینده برای مدیریت طرح در شهرستان ها لازم است در نقاط مختلف سیستان تاسیس کنند/قرار بود کارخانه تولید لوله ساخته شود کجاست ان برنامه ریزی/اقای نجفی حتی ماشین هایی که اینها را جابجا می کنند از ………………………….. انتخاب شدند/این مسائل سرنوشت تلخی برای سیستان رقم خواهد زد/ما خواهان این هستیم که طرح به دست فرزندان دانشمند و متخصص سیستانی که کم هم نیستند سپرده شود و این لطف و احسان مقام عظمای ولایت منجر به احیا سیستان به معنی واقعی کلمه گردد.
در پایان جناب صالحی ذکر این نکته لازم است حالا سیستان با همه سختی هایش ادم های بیداری دارد که شما را لحظه به لحظه رصد می کنند و مطمئنا با مطالبه گری نخواهند گذاشت سرنوشت این طرح مثل طرح های ابی مشاورین بیست سال گذشته شود.
سلام
مهندس محترم اولا از شما تقاضامندیم لیست کسانی که در این طرح مشغول هستند با تاریخ بازنشتگی انان قید گرددتا مطالب گفته شده شما واقعا مورد قبول واقع گردد؟.
ثانیا خیلی مغرضانه نقد نفرمایید
ثالثا در جمع بندی وتفهیم مطلب به بازدید کنندگان دقت بیشتری داشته باشید
یک مرتبه دیگه با دقت مطلب خودتان را بخوانید.
سلام علی عزیز
اطلاعاتی دراختیار دارید ارسال بفرمائید , انجه دیده می شود همان است که نگاشته شده است , و عدم پاسخگویی و تلاش برای شنیدن پاسخ از متولیان امر هم برعزیزان پوشیده نیست , و بفرمائید در نتیجه گیری نهایی ما که گفته شده این طرح در سه سال که هیچ در چهار سال هم به پایان نمی رسد شبهه ای دارید ؟
علی اقا ما مردم سیستان که ادمای صبوری هستیم حتی با این صبوری بیش از حد و سکوت در دناک با عث تعجب دوالت مردان شدیم به شما پیشنهاد میکنم صبور باشید به قول سیستانی خودمان دنیا از دور میاد به شما شما و سایر دوستان که مثل شما فکر میکنند تحمل کنید و مانند گذشته که هیچ اقدام حتی در حد نقد در سایت مردمی مانند گندم پرس انجام ندهید تا این طرح هم اجرا شود مانند سایر طرح ها بزرگی که تا حالا انجام شده است صبر کنید همه چیز معلوم میشود
…………………………. در هر اتاق 10 ناظر کشاورزی قرار گرفتند انهم 6 ماهه/که حتی فضای نفس کشیدن را برای کارمندان قبلی هم تنگ شده/اکثرا که ما مراجعه می کنیم می بینیم برخی ……………………………………../وضع کشاورزی سیستان هم که امسال اوضاعش بدتر از هر سالی شد/علف هرز در مزارع بیداد می کند/و….برنامه این مجموعه برای این ناظرین چیه/………………………………………/اقای نجفی تو را به خدا …………………………………………………. با برنامه مشخص به توسعه کشاورزی سیستان بپردازید/امیدوارم اقای استاندار و وزیر محترم جهاد کشاورزی و ضعیت واقعی منطقه را رصد کند و یک تصمیم عاقلانه و علمی بگیرند.
سلام…نیشگون محکم
مهم عکس یادگاری و ژست مسولین و کلنگ زنی و گرفتن اعتبار بوده تمام شدو رفت مردم خودشون دست به کار باید بشن…همه زمین خودشونو لوله کشی کنن …فقت آب میمونه که اونم از زاهدان باید بیاریم…
در طول سال های اخیر پول های هنگفتی به سیستان آمده مثل بودجه احداث فاضلاب ، بودجه خشکسالی و….و همه پول ها به سرنوشت نامعلومی دچار شدن!!! البته مردم سیستان به خوبی میدونن سرنوشت این پول های نجومی چی شد!!! امیدوارم عاقب پول هایی که بابت آبرسانی از طریق لوله به مزارع سیستان اختصاص پیدا کرده مثل سرانجام پول های پروژه ای قبلی نشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
من به شخصه مشکلات رو از وزراتخونه میبینم به تعداد زیادی از وزرای توانمند دولت کارت زرد داده شد ولی از نظر من ضعیف ترین وزراتخونه بر اساس وظیفه مهمی که داره(تضمین امنیت غذایی) وزرات کشاورزیه. برای کشاورزی مدرن چه اقداماتی انجام دادن؟ خیلی ها تو همین سیستان بر اساس ۶۰ سال پیش زراعت میکنن؟ یه عده جوون تحصیل کرده رو هم با طرحی به اسم مهندس ناظر الاف دارند واقعا مهندسین ناظر چه فعالیتی دارن؟
به نظر من جهاد کشاورزی تقصیر نداره
چون تو سیستان اغلب زمین های کشاورزی کوچک هست و به یک هکتار نمیرسه دوما زمینی که قیمتش یک میلیون هم نیست نمی صرفه ده میلیون صرف اب رسانی نوین کنن و یک کشاورز چنین پولی نداره سوما داخل سیستان باغ که نیست هر ماه بهش اب بدن و ابیاری قطره ای بخواد سالی یک بار اکثر گندم کشت میشه که دوره اون هم 5ماه بیشتر نیست روش ابیاری نوین فقط واسه باغ و زمین های کشاوزی 5هکتار به بالا می صرفه
ما که خوشحال میشیم این طرح شروع بکار کن وبه اتمام برس و خوشحالتر زمانی میشیم که این طرح از پس آب شروع بشه چون ورودی آب سیستان از بخش میانکنگی است و این منطقه هیچگونه سودی از آب ذخیره شده در چاه نیمه ها برای کشاورزی نمیبرد امیدوارم چنین اتفاقی بیفته. جناب نجفی مردم این منطقه اراده خاصی نسبت به شما داشتند و دارن
پس از اجرای طرح آبرسانی به مزارع از طریق لوله الگوی کشت در سیستان باید عوض بشه و مردم رو به کاشتن مواردی بیارن که ارزش صرف آب به این گرانبهایی رو داشته باشه مثل کاشتن زعفران ،دانه های روغنی ، انگور در انواع مختلف ،احداث باغ های گوناگون مثل باغ پسته که درامد بسیار بالایی دارد، باغ زرشک ، ایجاد توتستان جهت پرورش کرم ابریشم ، کاشت گل رنگ ، گیاهان داروئی ، کلزا،کنجد ، پنبه ، یونجه ، ذرت در انواع مختلف ،کاشتن حبوبات ، کاشتن هندوانه هایی که از تخم آنها برای آجیل استفاده میشود و چندین مورد دیگر من به شخصه استفاده از آب شیرین برای کاشتن گندم و جو را کار بسیار اشتباهی میدانم با توجه به اینکه کاشتن گندم و جو سودبسیار پایینی دارد و روز به روز هم وضعیت اقتصادی کشاورزان سیستان هم داره بدتر میشه و هر روز دارن فقیر تر میشن! در حالی که زحمت زیادی هم در طول یک سال کشاورزی میکشن!
سلام
آزمون جذب نیروی متخصص برای طرح آبیاری برگزار شد در تاریخ پنج شنبه17/2/94 تعدا ازفراد که دارای رشته مرتبط بودند مانند اب خاک تنها 17 نفر بود در صورتی که سایر رشته ها با توجه به اعلام جذب رشته های خاص و مرتبط در ازمون شرکت کردند
حالا جالبتر اینجاست پیمانکاران در حال ارایه لیست نیرو مورد نظر خودشان هستند و جای تاسف دارد پیمانکاران غیر بومی با نیروی خودشان در سیستان حضوری که نمکی بر زخم مردم سیستان خواهد بود
جهاد کشاورزی و دیگر نهادهای ناظر در این مورد چرا سکوت کردند
لینک آگهی جذب نیرو سازمان نظام مهندسی کشاورزی
http://iaeo.org/sibel/?p=1533
شبیه به قضیه دستگاه ام ار ای شده جدی نگیرید