گندمـــــ پرس : شماری از شهروندان زابل از کندی روند اجرای طرح فاضلاب در نقاط مختلف این شهر انتقاد کردند و خواستار توجه دولتمردان و عنایت در تسریع عملیات تکمیل این طرح شدند.
به گـــزارش گندمــــ پرس به نقل از ایرنا ،شهر زابل به دلیل بالا بودن تراز آب زیر زمینی نیاز به اجرای کامل فاضلاب و رفع مشکلات طراحی، بهسازی و ترمیم آن را دارد، با وجودی که اجرای این طرح در برخی نقاط شهر فواید زیادی دارد اما حرکت کند آن در چند سال اخیر سبب نارضایتی بسیاری از شهروندان شده است.
شماری از اهالی محله حسن آباد زابل در تماس با خبرنگار ایرنا تسریع در اجرا و پیشرفت طرح فاضلاب را خواستار شدند.
ساکنان این محله کند بودن عملیات طرح و ایجاد راه انحرافی برای عبور و مرور خودروها تا زمان تکمیل طرح را از عمده مشکلات و معضلات خود عنوان کرده و گفتند: ایجاد راه انحرافی سبب شده در برخی معابر رفت و آمد خودروها چنان گرد و غباری ایجاد کند که موجب بروز مشکلات تنفسی برای اهالی محل و عابران پیاده می شود.
یکی از اهالی که خود را حسن سبحانی معرفی کرد، گفت: برای اجرای مسیر یک کیلومتری بیش از شش ماه زمان صرف شده است.
وی افزود: گرد و غبار از یک طرف و بوی تعفن فاضلاب از سوی دیگر مردم را به تنگ آورده و نگران سلامت فرزندان مان هستیم.
به گفته شماری از کارگران مشغول بکار در پروژه فاضلاب شهری زابل، اجرای این طرح در محله حسن آباد که تا انتهای حوزه خدمات شهری ادامه دارد و از ابتدای شهریور سال جاری آغاز شده به کندی پیش می رود بطوریکه اتمام حدود دو کیلومتری طرح بصورت خوش بینانه تا پایان سال 94 به طول می انجامد.
یکی از کارگران این پروژه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بدلیل خرابی دستگاهها و ارسال آن برای تعمیر این کار به کندی پیش می رود.
وی که به سبب نگرانی از اخراج شدن نامش را ذکر نکرد، گفت: حدود 12 ماه شرکت لارسر به دلیل مشکلات مالی و بستانکاری از شرکت آب و فاضلاب زابل حقوق بیش از 80 کارگر خود را پرداخت نکرده است و ما برای اینکه از کار اخراج نشویم مجبوریم بمانیم.
وی اظهار داشت: راه انحرافی ایجاد شده برای عبور و مرور دارای ایراداتی است و به همین علت شهرداری این شرکت را موظف کرده تا روزانه با آب پاشی بوسیله تانکر در این مسیرها از ایجاد گرد و غبار جلوگیری کند.
یکی دیگر از کارگران این پروژه گفت: در صورت سالم بودن دو دستگاه موجود برای اجرای پروژه، این مسیر دو کیلومتری در مدت دو ماه به اتمام می رسد اما متاسفانه دستگاههای یادشده از 10 روز پیش خراب و برای تعمیر به یکی از شهرهای مرکزی کشور ارسال شده است.
یکی از راننده های که از این مسیر به مقصد کرباسک در حال عبور بود به خبرنگار ایرنا گفت: بیش از دو ماه است که برای اجرای طرح فاضلاب این مسیر فرعی را ایجاد کرده اند و به سبب ناهمواری های زیاد وسائل نقلیه مردم خسارت می بینند.
وی که خود را علی هراتی معرفی کرد افزود: در برخی از روزها تانکری کوچک این مسیر را آب پاشی می کند در حالی که بایستی شهرداری این مسیر را تیغ کشی، آب پاشی و آسفالت کند.
یک دانش آموز 15 ساله محله حسن آباد که در حال رفتن به مدرسه و عبور از میان خاک ها بود و به ناچار شلوارش را بالا زده بود تا لباسش خاکی نشود، به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای مهر امسال با این مشکل روبه رو هستیم بطوریکه در روز نخست بازگشایی مدارس که لباس نو بر تن کرده و عازم مدرسه بودم وقتی خودروها از این مسیر عبور کردند آنقدر گرد و خاک بر روی لباسهایم نشست که انگار لباس کهنه پوشیده ام.
وی که خود را یاسین پهلوان روی معرفی کرد، افزود: خاک این محور چنان نرم است که خودروها هنگام تردد انگار از میان آب عبور می کنند، تنها تفاوتش این است که بجای آب، خاک می پاشند.
این دانش آموز از مسئولان دست اندرکار در خواست کرد: هر چه سریعتر پروژه فاضلاب را به اتمام برسانند و اگر احساس می کنند که توان اجرای پروژه را ندارند برای مردم ایجاد مزاحمت نکنند.
شهردار زابل نیز در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: براساس قرار داد امضا شده، پیمانکار طرح فاضلاب موظف است تمام مسیرهای حفاری شده را پاکسازی، زیرسازی و تمیزکاری کند.
حمیدرضا نوری اظهار داشت: در بررسیهای انجام شده مشخص شد پیمانکار مربوطه زیر سازی مسیرها را به خوبی انجام نداده به همین دلیل واحد خدمات شهری مجاب شده تا مسیرها را چک کرده و تا زمان زیرسازی مناسب از سوی پیمانکار از تحویل طرح اجتناب کند.
وی ادامه داد: بخشی از محله حسن آباد جدول گذاری شده اما به سبب اجرای نامناسب زیرسازی، زمین فروکش کرده و شهرداری زابل نمی تواند این خیابان را آسفالت کند.
شهردار زابل آب پاشی مسیر انحرافی ایجاد شده در محله حسن آباد برای فروکش کردن گرد و خاک را وظیفه شرکت پیمانکار پروژه فاضلاب دانست و اظهار داشت: شهرداری زابل با تمام تلاش بدنبال بهسازی معابر شهری است که می طلبد مردم با پرداخت به موقع عوارض خود شهرداری را در این امر مهم یاری کنند.
وی عمده مشکلات شهرداری را فضای سبز و معابر شهری عنوان کرد و از مردم خواست با شهرداری همکاری داشته باشند.
رییس آب و فاضلاب زابل نیز در گفت وگو با ایرنا گفت: طرح فاضلاب محله حسن آباد توسط پیمانکار با روش سپرکوبی با تمام امکانات و تجهیزات در حال اجراست.
حبیب اعلایی اظهار داشت: در چند روز گذشته تعدادی از دستگاهها و تجهیزات فنی دچار مشکل شده بود که پس از تعمیر دوباره اجرای طرح آغاز شده است.
وی گفت: در صورت تعطیل نشدن کارگاه و رفع مشکلات مالی تا دو ماه آینده این پروژه بهره برداری خواهد شد.
طرح فاضلاب زابل از سال 1372 آغاز و در طول 22 سال گذشته تنها نیمی از شهر به سامانه فاضلاب شهری متصل شده است و بر اساس گفته کارشناسان با توجه به روند فعلی برای تکمیل آن حدود 20 سال دیگر زمان نیاز است زیرا مسئولان دست اندرکار اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه فاضلاب زابل را 700 میلیارد ریال عنوان می کنند.
عمر طولانی شبکه و مشکلات عدیده ای که اکنون برای شهر و شهروندان ایجاد شده، نیازمند توجه بیش از پیش مسئولان برای تسریع در اصلاح و توسعه شبکه فاضلاب شهری است.
سلام جناب شهردار محترم…
بنده به عنوان یکی از ساکنان محله حسن آباد از شما دعوت میکنم با خودروی شخصی خودتان و بهمراه فرزندان دلبنتان از این به اصطلاح خیابان عبور کنید والبته اگر صلاح بود شیشه اتومبیل مبارک را باز بگذارید تا اندکی از هوای پاک حسن آباد لذت ببرید ضمنا خودروی مبارک را قبل از ورود به محله حتما کارواش ببرید تا گرد و. غبارش به ریه های ساکنان حسن آباد نرسد