گندمـــــ پرس : معـاون اول رئیس جمهوری در راس هیاتی 40 نفره متشکـل از وزرای جهاد کشاورزی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معـاون فناوری و علمی رییس جمهور، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، معاونان وزرا و شماری از روسای سازمان های مختلف امـــروز وارد زابل شـد.
به گـــزارش گندمــــ پرس ، در این سفر که پس از تاکید رهبری معظم انقلاب در هفته دولت به منظور سفر به سیستان انجام شد و طرح های مختلف مهم و زیر بنایی مورد بازدید قرار گرفت.
مشکلات سیستان در بخش آب و کشاورزی بررسی می شود
اسحاق جهانگیری در بدو ورود به فرودگاه زابل و در جمع خبرنگاران گفت: بسیار خوشحالم که به منطقه سیستان آمدم در گذشته از شهرستان زاهدان و چابهار بازدید داشته ایم امیدوارم با رفت و آمدهای دولتمردان مشکلات سیستان حل شود.
وی با بیان اینکه سیستان منطقه مهم و حساسی است ادامه داد: شمال سیستان و بلوچستان دارای مسائل و مشکلات متعددی است در این سفر مسائل را به صورت جدی مورد بررسی قرار می دهیم.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: برای اولین بار به سیستان سفر کردم امیدوارم مشکلات و موانع توسعه استان سیستان و بلوچستان برطرف شود.
جهانگیری با بیان اینکه مشکل آب منطقه به صورت جدی مورد بررسی قرار می گیرد، بیان داشت: در این سفر یک روزه مسائل مرزی استان را مورد بررسی قرار می گیرد این سفر فرصتی است تا با مسئولین استانی و شهرستانی دیداری داشته باشیم و مشکلات منطقه را از نزدیک مشاهده و بررسی کنیم.
گفتنی است معاون اول رئیس جمهور پس از تاکید رهبری معظم انقلاب در هفته دولت به منظور سفر به سیستان، عازم منطقه شده است.
بازدید از پایانه مرزی میلک
معاون اول رئیس جمهوری از پایانه مرزی، ساختمان گمرک، پل مشترک و بستر خشکیده رودخانه هیرمند بازدید کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان در حاشیه این بازدید گفت: میلک شاهراه اقتصادی منطقه است و اگر توجه جدی به آن شود می توان از آن به عنوان دروازه توسعه استان در کنار چابهار استفاده کرد.
علی اوسط هاشمی گفت: ضرورت ایجاد پل دوم برای تسهیل در ارتباط و افزایش سهم تردد ها برای سیستان امری ضروری است چرا که در کنار منافع ملی، منافع استانی نیز تامین می شود.
وی بیان کرد: بخشی از اقتصاد مردم منطقه سیستان به سبب خشکسالی آسیب دیده است و به همین سبب بایستی مدیران و مردم با همفکری برای برون رفت از این شرایط تلاش کنند.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای صادرات را کشورهای همسایه در شرایط سخت تحریم عنوان کرد و افزود: ارتباط با کشور افغانستان نباید یک طرفه باشد، بازرگانان و تجار با مطالعه لازم، کالا و اقلام مورد نیاز را به شرط داشتن استاندارد و بهداشت از طریق کشور افغانستان وارد کنند.
هاشمی گفت: هر کجا مردم حضور مسئولانه توام با کارشناسی داشته اند امنیت در آن منطقه جاری شده است و امنیتی که بر گرفته از نقش پذیری مردم باشد پایدار خواهد بود.
استاندار سیستان و بلوچستان ایجاد بارانداز در استان را یکی از ضرورت های منطقه دانست و تاکید کرد: برای ایجاد این باراندازها تجار و بازرگانان افغان و ایران نقش مهمی دارند و باید از آن استقبال کنند زیرا به نفع خودشان و مردم دو کشور است.
مشکلات سیستان در حوزه آب قابل بیان نیست
اسحاق جهانگیری و هیئت همراه از عملیات اجرایی طرح تامین، انتقال و توزیع آب کشاورزی با لوله به 46 هزار هکتار از اراضی دشت سیستان بازدید کرد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز در حاشیه بازدید از اجرای طرح آبیاری ۴۶ هزار هکتار از اراضی سیستان با لوله اظهار داشت: مشکلات سیستان در حوزه آب و کشاورزی قابل بیان نیست و باید برای رفع آن اهتمام ویژه ای داشت.
وی گفت: طرح های کارشناسی شده حسب یقین برای رفع مشکل سیستان اثرگذار خواهد بود و از آنجا که مدیریت آب در سیستان امری مهم است و در این زمینه باید همگان با هم همدل باشند.
طرح آبرسانی به دشت سیستان تا سال 96 به بهره برداری می رسد
محمد حجتی وزیر جهاد کشاورزی در این بازدید از مراحل مختلف طرح 46 هزار هکتاری انتقال آب با لوله گزارشی ارائه داد.
استاندار سیستان و بلوچستان در حاشیه این بازدید در گفت و گو با ایرنا گفت: طرح 46 هزار هکتاری انتقال آب مطمئن به مزارع کشاورزی منطقه سیستان به وسیله لوله از جمله مهمترین طرح هایی به حساب می آید که در این سفر مورد بازدید مسئولان کشوری قرار گرفته است.
علی اوسط هاشمی اظهار داشت: حدود 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی با مجوز رهبر معظم انقلاب برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: این طرح با هدف استفاده بهینه از منابع آبی و جلوگیری از هدر رفت آن در حوزه فعالیت های کشاورزی در سیستان در حال اجرا است.
به گفته کارشناسان اجرای طرح انتقال آب با لوله می تواند سیستان را از مرگ حتمی نجات دهد و کشاورزی را با تغییر الگوی کشت برای بار دیگر احیا کند و نشاط و امید را برای مردم به ارمغان آورد.
اختصاص 50 میلیارد ریال ردیف اعتباری ویژه برای احیای تالاب هامون
سازمان حفاظت محیط زیست ضمن بازنشر اقدامات دو سال اخیر این سازمان برای احیای تالاب هامون از اختصاص 50 میلیارد ریال ردیف اعتباری ویژه برای احیای این تالاب در بودجه 1394 خبر داد.
معصومه ابتکار امروز همراه رئیس جمهور به زابل سفر کرده است. به این مناسبت سایت سازمان حفاظت محیط زیست گزارش اینفوگرافی اقدامات این سازمان طی دو سال گذشته برای هامون را انتشار داده است.
راه اندازی کمپین مردمی برای نجات هامون
خبر سفر معاون اول رییس جمهور به منطقه سیستان همچنین موجب شد تا بسیاری از فعالان اجتماعی و رسانه ای سیستان و بلوچستان از روز گذشته نسبت به ایجاد کمپین های مردمی با شعار «مارا دریابید» و «سیستان فراموش شده را ببینید» اقدام کنند تا بدینوسیله نظر مسئولان را به مشکلات این منطقه معطوف سازند.
کلنگی که بر زمین نخورد
اوایل هفته جاری علی اوسط هاشمی سکان دار استان سیستان و بلوچستان از سفر شخص دوم دولت تدبیر در روز شنبه28 شهریور ماه جاری به منطقه سیستان خبر داد و گفت: «تلاش میکنیم کلنگ احداث کارخانه لاستیک در همان روز به زمین بخورد.»
اما گویا سرعت چهار ساعته و برنامه های ساندویجی معاون اول دولت تدبیر مانع کلنگ زنی پروژه لاستیک سازی سیستان شد، پروژه ای عظیم که تیم استانداری سیستان و بلوچستان آن را در بوق و کرنا کرده بود و قرار بود در این سفر کلنگ آن بر زمین بخورد.
استان های دیگه سال هاست که انواع کارخانه ها و خط تولید ها رو راه اندازی کردن و باعث اشتغال زایی برای جوانان شهرشون به صورت مستقیم و غیر مستقیم شدن اما نمیدونم چرا مسئولین شهر ما توانایی ایجاد یک کارخانه رو در سیستان ندارن!!!اما برای صحبت کردن ، شعار دادن و وعده دادن مهارت بسیار زیادی دارن البته برای نوشتن طومار هم توانایی بسیار بالایی دارن!!!!!!!!!!!!!شاید چون خودشون و فامیل هاشون بعد از اتمام دوره ریاستشون قصد ماندن در سیستان رو ندارن و میخان برن به بهترین نقاط تهران و مشهد البته خانه ها همه از قبل خریداری شده و فقط آقایون باید اراده بکنن و دسته جمعی تشریف ببرن به همین دلیل آبادی سیستان براشون مهم نیست و مهم نیست که جوانان این منطقه براشون اشتغال زایی بشه یا نشه !!!!!!!!!!
متاسفانه این سفر فقط واسه رفع تکلیف بود
ما حضور امام جمعه را در این جا نمی بینیم ؟
ازاین نوع سفرها بارها و بارها انجام شده و تاریخ ثابت کرده هیچ خروجی عملی نداره و هر روز سیستان داره از روزهای قبل و سال قبلترش ویران تر میشه!!! البته یک فایده داره و اونم عکس های یادگاری هست که بعضی دوستان میرن و در کنار مسئولین میگیرن!!!احتمالا خیلی هم لذت میبرن!
به نطر می رسد سیستان به مزایده گذاشته شود نیازی به عمران وآبادی ندارد .معاون اول آمد قیمت پایه رامشخص کرد.معلوم نیست کدام کشور برنده مزایده شود
اقای نمایند سیستان به اتفاق اقای وزیر وهمران رفتین روستای که خالی ازسکنه شده واونای که ماندن با چه فقراتی زنده مانی ……میکنن وجزو میراث فرهنگی قرار گرفته بزودی اکه کاری برای ملت سیستان کاری نشه ما وشهرمان وگذشته مان تبدیل به خاطره خواهیم شددرپایانمن به نوبه خودم دست بوس رهبر عظیمان میباشم.ا