گندمـــــ پرس : در پی سفر معاون اول رییس جمهوری به استان سیستان و بلوچستان و پس از قول های صورت گرفته دو شهر مرزی زابل و سراوان به عنوان شهرهای دانش بنیان کشور معرفی شدند.
به گزارش گندمــــ پرس ، در پی سفر اخیر جهانگیری معاون اول رییس جمهوری به منطقه سیستان مشکلات این منطقه از نقاط مختلف مورد بررسی قرار گرفت که پس از بررسی های صورت گرفته، دو شهر مرزی زابل و سراوان در استان سیستان و بلوچستان به عنوان شهر های دانش بنیانی کشور معرفی شدند.
تاسیس شرکت های دانش بنیان باید سریع و کوتاه باشند
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری شب گذشته در نشست انتخاب این دو شهر اظهار داشت: سیستم اداری برای بسیاری از امورات دست و پا گیر است، لذا لازم است برای توسعه منطقه از برخی سیستم های اداری عبور کرد و توسعه استان را هـدف قرار داد، گاهی لازم است این سیستم های اداری نادیده گرفته شوند تا استان در مسیر توسعه قرار گیرد.
زهرا اربابی افزود: طرح دانش بنیانی شدن دو شهر زابل و سراوان فرصت بسیار خوبی است که به استان داده شده و اگـر این فرصت مناسب از دست برود شاید دیگر چنین فرصتی نصیب استان نشود پس لازم است به بهترین نحو از آن بهره برد.
وی بیان کرد: برای به ثمر نشستن این فرصت عالی در وهله اول باید ذهنیت درست را در بین مدیران ایجاد کنیم تا بدانند برای این طرح چه مدیریت و برنامه ریزی هایی باید داشته باشند و سپس کـارگـاه های آموزشی با همکاری بنیاد نخبگان استان و پارک علم و فناوری در این دو شهرستان برای دانشجویان و حتی فارغ التحصیلان برگــزار شود.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به خاص بودن شرایط استان باید فرایند تشکیل و تاسیس شرکت های دانش بنیان در استان بسیار سریع و کوتاه باشند از طرفی هم این فرصت مناسبی هم برای شرکت های دانش بنیان کشور ایجاد می کند تا وارد استان شده و حتی در این منطقه شعبه هم بزنند.
وی در پایان با اشاره به این که نباید این کار چراغ خاموش پیش برود، گفت: دانشگاه های دولتی آزاد باید در دو شهرستان زابل و سراوان به کمک آیند تا گامی جدی برداشته شود و این پروژه با بهترین شکل ممکن و با سرعت در استان به سر انجام برسد.
دانش بنیانی دو شهر زابل و سراوان ظرفیت ویژه ای برای استان است
رییس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان نیز در این نشست اظهار داشت: باید سهم اقتصاد دانش بنیان در استان حداقل به ۳۰ درصد برسد که متاسفانه در حال حاضر در این خصوص چندان جایگاه خوبی نداریم.
عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان افزود: این در حالی است که در حال حاضر بالغ بر هزار و ۶۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور در حال فعالیت هستند.
دکتر مصیب پهلوان بیان کرد: متاسفانه تا سال گذشته در استان هیچ گونه شرکت دانش بنیانی نداشتیم که به لطف افتتاح پارک فناوری در زاهدان این مشکل تا حدودی برطرف شد و جهش بزرگی در این خصوص ایجاد شد و اکنون این روند رو به رشد رو احساس می کنیم. / مهر
سلام عزیزان دو نوع شهر دانش بنیان داریم
اول :شهر دانش بنیان نمایشی که ثروتی برای دانشگاهها و اساتید دلال و انحصارطلب ایجاد کند و یک درصد وابستگان را غنی و نودو نه درصد مردم راعلمی و دانش بنیان فقیر کند!!! (بمدد تحقیق بازار و قرارگرفتن این تحقیقات در اختیار دلالان!!!) که انشاالله در ایران نداریم
دوم : شهر دانش بنیانی که الگو سازی و خوشه سازی و ارتباطات علمی ایجاد می کند و (سازمانهای اقتصادی)بازارهای عمده فروشی با نگاه صادراتی، تولید کنندگان دانش بنیان ، صنعتگران دانش بنیان، بازرگانان دانش بنیان ، پشتیبانان و تولیدکنندگان خانگی و خدمات دهندگان و سازمانهای پشتیبان و بازرسی کننده دانش بنیان و سازمانهای ارتباط دهنده و قوانین مقررات ان بر پایه علم و دانش باشد این شهر با تولید و تجارت و بازرگانیش می تواند مردم کشوری را بی نیاز کند
این بهشت یا اتوپیای خیالی همان عدالت اجتماعی اسلام است که ما مردم سیستان و بلوچستان چشم براه پیاده شدن ان هستیم و این امر محقق نمی شود مگر در سایه اقتصاد مقاومتی و باید نگرشها اصلاح و عملکرد تغیر، خلاقیتها آشکار، رقابتها گسترش و حسادتها و تخریبها مهار با فعالیت دانش بنیان بسترسازی فرهنگی و رشد!
برخی انرا پروژه بومی سازی توسعه می دانند اما ما انرا توسعه بر مبنای مدل بومی (شهرسوخته) می دانیم
اگه داخل این شرکت دانش بنیان از نیروهای بومی خود منطقه استفاده بشه خیلی خوبه چون استان از نظر علمی رشد خیلی سریعی میکنه.
تاریخ ما در یکی از نخستین دولت شهرهای دنیا (شهر سوخته)گواه این مطلب است که انان بالاترین جذب نخبگان دنیا را داشته و همین رفتار فرهنگی سبب شده اولین های عالم از این مردمان باشد (مردمانی آسمانی یا آدم های فضایی شهر سوخته!)یعنی مهاجر پذیر بوده اند اگر پیشرفت سیستان و بلوچستان را می خواهیم برای جذب نخبگان ایرانی و نخبگان خارج از ایران برنامه ارائه کنیم
وقتی که امکانات دانش بنیان فراهم شه مطمئنا نخبگان این منطقه میتونن طرحی برای نجات سیستان ارائه بدن
چندین سال هست که ما داد میزنیم خشکسالی یا نجات هامون-یا …
ولی هیجکی از این کشور به داد ما نرسیده پس باید به همین بهونه که این امکانات بیاد به شهرمون یه راهکار پیدا کنیم