گندمـــ پرس : هــر سـاله جمع کثیری از فرزندانمان که سرمایه های اصلی سرزمین آباء و اجدادیمان سیستان بزرگ هستند به امید تحصیل در رشته ی پر طرفدار بهیاری حدود پانصد کیلومتر را با اتوبوس و یا اتومبیل های سواری در تاریخ هایی معین می پیمایند تا در دیاری به نام ایرانشهر که با داشتن فقط و فقط یک دانشکده ی علوم پزشکی و دو شبکه ی بهداشتی و درمانی دارای دو هنرستان بهیاری دخترانه و پسرانه است به تحصـیل در این رشته بپردازند.
عزیزان ما با تحمل رنج سفر و استهلاک جاده و بنزین و خطرات جاده ای و… یکبار برای ثبت نام ، یکبار برای امتحان و بار سوم برای مصاحبه این مسیر پانصد کیلومتری را می پیمایند و در پایان گاها با بی مهری میزبان روبرو شده و گاهی نیز به واسطه ی هوش سرشارشان ( در سال 1393 از 60نفر پذیرفته ی نهایی بیش از دو سوم پذیرفته شدگان سیستانی بودند) .
نبود خوابگاه و خوراک و امنیت در غربت ، فرزندان سیستان را برآن داشت تا در بهمن ماه 1393 درخواستی دال بر راه اندازی این هنرستانها در سیستان بزرگ را تقدیم رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل ، فرماندار محترم و نمایندگان مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نمایند.
سیستانی که قدمتی به بلندای تاریخ ایران دارد؛ سیستانی که پنج شهرستان و دو شهر و بیش از هشتصد روستا دارد؛ سیستانی که دانشگاه علوم پزشکی مستقل از زاهدان دارد؛ سیستانی که چندین و چند دانشکده دارد؛ سیستانی که پزشک تربیت می کند؛ سیستانی که داروساز تربیت می کند؛ سیستانی که سالهاست پرستار تربیت می کند ؛ سیستانی که متخصص زنان و زایمان تربیت می کند و …….
اما اینک سیستان را چه شده است که دانشگاه علوم پزشکی عریض و طویلش که در کشور نام آور و نام آشناست از راه اندازی دو هنرستان بهیاری دخترانه و پسرانه ناتوان شده است؟
سیستان را چه شده است که از تربیت بهیار که نیاز واقعی اوست ناتوان شده است؟
اگــر دغدغه ی مسئولین اشتغال بهیاران تربیت شده است باید گفت ایرانشهر این همه بهیاری را که سالهاست تربیت می کند کجا مشغول به کار می کند ؟ آنها را علاوه بر استخـدام در شبکه های بهداشت و درمان خـود به بیمارستان های سطح کشور و استان، بیمارستانهای ارتش ، نیروی انتظامی ، سپاه و تامین اجتماعی و…. تزریـق می کـند.
در آزمون استخدامی امسال دانشگاه علوم پزشکی زابل که آگهی آن در آرشیو سایت موجود است 2 پزشک نیاز داشتیم؛هرساله حدود 30 پزشک در زابل و حدود 10 پزشک از دیگر دانشگاه های علوم پزشکی کشور به زابل تزریق می کنیم و دغدغه ی اشتغال آنها را نداریم !!!
امسـال 40 نفر بهیـار نیاز داشتیم و دلیل عـدم تربیت بهیار این پست را بر خلاف تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور با کـاردانی های غیر مرتبط پر کردیم.و جالب اینجاست که وزیـر محترم بهداشت می گـوید در کشور ده هـزار بهیار نیاز داریـم.
درحالی که مسئولین دانشگاه علوم پزشـکی زابل و آموزش و پرورش وعده امروز و فـردا درخصوص برگزاری آزمون ورودی دبیرستان بهیاری زابل را دادند , آزمون ورودی دبیرستان بهیاری ایرانشهر با شـرکت بیش از ۱۶۰۰ نفر داوطـلب برگـزار گردید و طبق اعلام این دانشگاه پس از تصحیح اوراق , ۶۰ نفر در این دبیرستانها پذیرفته شدند.
دانشگاه علوم پزشکی زابل و آمـوزش و پـرورش چه دغدغه ای دارنـد؟؟ که با توجه به این تعداد کمبود بهیار رغبتی به راه انــدازی هنرستانهای بهیاری و تربیت بهیار در زابل با این همه داوطلب و جویای شغل بهیاری از خود نشان نمی دهـند؟
اگر دغـدغه ی هزینه ی چرخاندن این مدارس است ایرانشهر با هزینه ی ثبت نام دانش آموزان و داوطلبان بهیاری مدارسش را اداره می کند و مدارس دیارم سیستان در اوج تحریم کشور با هزینه های بسیار اندک (یکی دو میلیون و کمتر) مدارس را اداره کرده اند و نتایجی قابل توجه و رتبه های زیر صد در کنکور سراسری داشته اند.
متاسفانه به روشنی هم بیان نمی شود که مشکل و گـــره کار کجاست تا از طریق مقامات بالاتر این مساله پیگیری و حل شود ؛ از مسئولین امر , فـرماندار محترم و امــام جمعه شهر زابل خواستار رسیدگـــی به این مساله هستیم .
علیرضـا بـارانـی ـ سـردبیر
اندکی صبر سحر نزدیک است
باسلام و عرض ادب و احترام.الحمدلله با پیگیری رسانه های محلی سیستان و همت گندم پرس.صدای خاک.نیزار. راه پیشرفت و…..همه وهمه ی مدیران و کارکنان رسانه هاو سایت های فعال در این زمینه(که نامشان از قلم افتاده . به خاطر رساندن صدای مردم سیستان به مسولین محترم شهرستان . استان و کشور از آنها سپاسگزاریم )و پیگیری های مردم و دانش آموزان و همت واقعا مثال زدنی مسولین محترم شهرستان از جمله امام جمعه.فرماندار و رییس اداره آموزش و پرورش زابل ونیز رییس دانشگاه علوم پزشکی و همت کارشناسان این دو اداره. ثبت نام دبیرستان بهیاری زابل با ظرفیت پذیرش سی نفر پسر و سی نفر دختر از بین دارندگان مدرک اول دبیرستان آغاز گردیده است. به سرانجام رسیدن این مطالبه بحق مردم و دانش آموزان سیستانی برآنان و همه ی مطالبه گران و همه ی کسانی که در این راه قدم مثبتی برداشته اند مبارک و فرخنده باد. با احترام .سراوانی
دانشگاهی که بایددنبال رشته های تخصصی ورده بالا باشدحالابایددنبال رشته بهیاری بدودچون این شهرمردمی کم توقع دارد،استعدادفرزندان ماچه کم شده که بهیاری جزورشته های غیرقابل دسترس شده،همین فرزندان نمیتوانن پرستاری بخوانند،مگرزاهدان که نداردفرزندان آن مرزوبوم درس دیگری نخواندنند،بیرجندچه ،مشهدو…،آقای بارانی،فمرت راوسیع کن ،ازهنرفاتحه شده شهربنوبس ،ازورزش تباه شده بنویس،ازفرهنگ،ازفقر،ازخودت بنوبس که بسیارکم مطالبه میکنی
جناب آقای علیرضا بارانی سردبیر محترم پایگاه خبری گندم پرس . سلام.ای کاش شما رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل بودید.شمایی که این همه به مشکلات ما و مشکلات پیش روی سیستم بهداشت و درمان شهرستان زابل و منطقه ی سیستان آگاهید.شمایی که به تماسهای مکرر چند روز گذشته ی ما پاسخ مثبت دادید و متنی به این زیبایی نوشته اید.دستان پر مهرت را می فشاریم و برایت که با نوشتن و انعکاس مشکلات مردم سیستان و رساندن پیام ما به گوش مسولین شهر و استان و کشور و نمایندگان نقش مهمی را بر دوش گرفته ای آرزوی موفقیت داریم.باز هم می گوییم سپاس بیکران ما و خانواده های سیستانی تقدیم حضور شما و یکایک همکارانت باد.ای کاش در این شهر مسولیت بزرگی داشتی چون درد دلمان را خوب و زود می فهمی.و زود هم پاسخ می دهی. از رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل هم می خواهیم اگر زابل تشریف دارند و با آغاز طوفان دوباره ماموریت نرفته اند پس از گذشت شش ماه به درخواست ما پاسخ دهند.جناب سردبیر باز هم می گوییم.سپاس یکایک مان تقدیم حضور شما و همه ی همکارانتان برای انعکاس مشکلات ما و نوشتن این متن زیبا.
حیف این فرزندان توانمند سیستان و حیف از این مسولین ناشنوا. خجالت می کشم از بدبختی های فرزندان سرزمینم مطلبی بنویسم.فکر می کنم شش ماه تا یکسالی باشد فرزندان سیستان فریاد می زنند بهیاری می خواهیم ……..
سلام حالا دیگه اقای ………..را هم ساکت کردند . !!!!!!!!!!!!! شما را چی شد دکتر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ مردم سیستان خیلی روت حساب میکنند ولی چرا اینجوری شدی؟؟؟؟؟؟؟؟ نمیشه یه ساعتی …………..
واقعا درود بر شما آقای بارانی. اما باید بگم. خانه ی علوم پزشکی زابل از ……….. است.کارشان شده……………………یک سال یا کمتر و بیشتر است در همین سایت گندم پرس از آنها درباره ی بهیاری زابل انتقاد می شود چرا پاسخ نمی دهند؟
رشته های موجود در دانشگاه علوم پزشکی …………………………………………..
نماینده ها رو که کسی جواب نمیده
فرماندار زابل………..
استاندار هم خودش رو ز………….
استعدادای شهر و وطنمون حروم میشن به اسونی…نهایتش توسل پیدا میکنن به شهرای دور..سرمایه ی مالی و جانیمون رو با اینهمه فرصت کشف نشده راههای دور میفرستیم..و توانایی خودمون رو بلا استفاده میذاریم…
کاش قدم مثبتی برداشته شه،
کاشت و داشت و برداشت استعدادهامون باید برای خودمون باشه و بمونه..
درود بر رمضو و دید وسیع و مثبتش فرزندان سیستان بزرگند و باید مراتب بالای علم را بخواهند چون بزرگند پس مطالبه گریشان هم باید هان باشد . اقای بارانی بزرگ بیاندیش شما رسانه هستید و مردم به شما نگاه می کنند و از شما اخبار دریافت می کنند عزیز من بهیاری هم خواهد امد و مطمین باشید خواهد آمد ولی وااااای که با مطالب گندم پرس چه ضربه ای به فرزندان و مدیران سیستانی می زنید و خیلی جالبه خیلی به دانشگاه علوم پزشکی بدجوری گیر داده اید چرا مطلب شما در روز پزشک شرم آور بود. اقا بروید بفکر مردم باشید نه منافع خود….
چقدر باید بگوییم که از ماست که بر ماست . جلوی این کار را چه کسی یا چه مسئولی گرفته ای کاش مسئولین علوم پزشکی و آموزش و پرورش در زابل غیر بومی بودند تا به همین بهانه دلمان را خوش می کردیم . در ضمن آیا برای بچه های بومی زابل سهمیه ایی برای پذیرش در رشته های پزشکی در نظر گرفته شده است . قطعاً این طور نیست . ولی نمایندۀ ایرانشهر برای بچه های بومی ایرانشهر سهمیۀ قابل توجهی را گرفتند که با رتبه های بالا در کنکور در رشتۀ پزشکی پذیرفته شدند . از دست که بنالیم از نمایندگان سیستان از مسئولین سیستانی که خیرشان به کسی نمی رسد . به گفتۀ امام جمعه معزز زابل سیستان امروز از گرد و غبار غفلت خودمان رنج می برد نه از یزگردهای و شن های هامون . به مسئولین گندم پرس پشنهاد می کنم که چرا شما با وجود این همه مسئول و مدیر…………خودتان را خسته می کنید شما هم قلمتان را زمین بگذارید و با هم منتظر بشینیم تا شاید کارها خودشان درست شوند .
سپاس ازاین مطلب که حرف دل مردم سرزمینم است،من حدود ده پانزده سال پیش ایرانشهرخدمت کرده ام وهمزمان شاهد بودم که بچه های بااستعدادسرزمینم چه مشقات وسختیهاونامهربانیهایی رومتحمل میشدن هنرستان بهیاری که کمترین امکاناتی هم برای این عزیزان مهیانمی کرد،شما حساب کنین یه نوجوان ۱۴،۱۵ساله دربحرانی ترین موقعیت سنی مجبوربود خونه کرایه کنه وخوراک خودش روخودش تأمین کنه،من شاهدسختیهایی که این عزیزان می کشیدند بودم،گاهاشام وناهارشون بعلت ناتوانی درپخت وپز نون خالی بوددریغ ازیک وعده غذادر روز،مگردرپایان هفته که وقت می کردم که بهشون سربزنم وازروستابیام به دیدارشون انگاردنیاروبهشون بدیم،همون پایان هفته مزه غذای گرم رو میچشیدن،لحظه شماری میکردن که آشنایی همشهریی هفته ایی ماهی بهشون سربزنه
آقا جان تقصیر خودتان هست چه کسی شما را مجبور کرده بود به چنین اشخاصی که قدرت و توانایی ندارند رأی بدهید. به مجلس بفرستید به شورای شهر بفرستید . مگر مردم زابل………………….
رویای دبیرستان بهیاری ، رویای منطقۀ آزاد تجاری ، رویای دریاچۀ هامون پرآب ، رویای سیستانی آباد و دیگر آرزوهای بربادرفته .
مگر نخواندید که خانم اربابی گفت مردم سیستان مشکلات خودشان را فریاد کنند به احتمال زیاد بلندگو هم گران خواهد شد چون صدای مردم سیستان شنوایی ندارد و نای داد کشیدن نیست باید بلندگو خرید و مشکلات را فریاد کرد, ولی حیف که ما فقط حرف می زنیم تا عمل حداقل صدا سیمایی که در این چند سال اخیر کمتر مشکلات مردم سیستان را بیان می کند حداقل مستند بزرگ مرد غیرتی اقای عرب را ما دیدیم و همه مسولین مشکلات مردم سیستان را می دانند چرا عملی در کار نیست.وبه خدا یک بار بیایم به دور از کت و شلوارهای فاستونی و ادعای رییسی داشتن به عنوان خدمتگزار و برای رضای خدا به نجات مردم سیستان کار کنیم تا مردم سیستان از درب خانه وارد خانه شوند نه از پنجره چون درب خانه با ماسه بادیها و گردو خاک ها بسته شده وحداقل کار کنیم تا مردم شب هنگام موقع خواب ماسک را از صورت خود در بیاورند, به امید دادن عزت و ابرو به کسانی که خدمتگزار واقعی مردم هستند نه فقط در اندازه حرف زدن
تا جایی که ما دیده ایم در دانشگاه زابل و دانشگاه علوم پزشکی زابل تعداد دانشجویان غیر بومی خیلی بیشتر از تعداد دانشجویان بومی می باشند . ای کاش نمایندگان سیستان از وزارت علوم سهمیه ایی را برای تحصیل دانش آموزان بومی منطقه سیستان در رشته های پزشکی می گرفتند . قطع به یقین دانش آموزانی که در دیگر استانها تحصیل می کنند به لحاظ داشتن امکانات آموزشی و رفاهی بهتر ، از سطح علمی بالاتری هم نسبت به دانش آموزان سیستانی برخوردارند . دانش آموز سیستانی باید غم نان شبش را بخورد ، غم طوفان و ریزگردها را بخورد یا درس بخواند . همین که تعدادی از دانش آموزان سیستانی رتبه های 2 رقمی در کنکور سراسری کسب نموده اند . نشان از غیرت و تلاششان دارد. همین دانش آموزان اگر تحت شرایط بهتری از لحاظ امکانات آموزشی و رفاهی قرار داشتند قطعاً رتبه های تک رقمی را در کنکور سراسری کسب می نمودند . وقتی دانش آموز سیستانی برای تحصیل در یک دبیرستان پیش و پا افتاده ایی چون دبیرستان بهیاری باید راهی شهر غربت شود و با هزار مصیبت و بدبختی امکان تحصیل در دبیرستان بهیاری برایش فراهم شود . چه انتظاری از این دانش آموز می توان داشت . خیلی از دانش آموزان از لحاظ مالی بضاعت پرداخت هزینۀ خوابگاه و هزینه های جانبی را ندارند . بخصوص دانش آموزان دختر با مشکلات بیشتری برای تحصیل در دبیرستان بهیاری در یک شهر دیگر مواجه هستند . مگر مسئولین قول نداده بودند که دبیرستان بهیاری زابل برای سال تحصیلی جدید پذیرش داشته باشد . پس چه شد وعدۀ مسئولین ، تا الان که خبری از فعال شدن دبیرستان بهیاری در زابل نیست و این یعنی اینکه دبیرستان بهیاری برای امسال پذیرش دانش آموز نخواهد داشت . مسئولین سایت گندم پرس خواهشاً در این زمینه تحقیق کنید و ببینید مشکل و سنگ اندازی و اهمال کاری از جانب کدامیک از مسئولین مربوطه صورت گرفته و آن مسئول را به مردم معرفی کنید . با تشکر .
آقایون مسئول چرا سکوت کرده اند . مگر همین چند وقت پیش از سوی مسئولین ذیربط اعلام نشد که مجوزهای لازم برای تأسیس دبیرستان بهیاری اخذ شده و در حال طرح و آماده سازی سؤالات برای آزمون هستند . چرا به یکباره همه چیز به دست فراموشی سپرده شد . چرا دانش آموزان مشتاق به تحصیل در دبیرستان بهیاری را امیدوار کردید و حالا هم ناامیدشان کردید .
معلومه عوامل سایت گندم پرس هم خوابن یه کم از مسایل عقب هستین داداشا
به چه دلیل جناب نافریاد ؟؟
لابد منظورتان آگهی پذیرش دانش آموز رشته بهیاری در منطقه سیستان است ؟؟
یکی از مواردی که تا سالیان دراز باعث دعای خیر مردم برای یک مسئول می شود همین چیزهاست . همیشه اگر دقت کرده باشید بزرگان ما می گویند خدا خیر بدهد فلان مسئول را که این کار را او انجام داد. این مطلب را لطفاً بگذار گندم عزیز مگر ………..فارغ التحصیل دانشگاه آکسفورد نیامد در زابل ،………..موجبات تأسیسش را فراهم نکرد . حالا مسئولین ما را چه شده که از پس راه اندازی یک دبیرستان بهیاری با 60 دانش آموز عاجز شده اند . فضای آموزشی ندارند مشکل از کجاست . 2 تا کلاس 30 نفره مگر چقدر فضا لازم دارد . دبیرآموزشی ندارند ، استاد پروازی که لازم نیست . چند کارشناس پرستاری با تجربه هم می توانند دروس تخصصی را تدریس کنند .
سر دبیر گندم پرس این قضیۀ آگهی پذیرش هنرستان بهیاری آیا صحت دارد . در یکی از سایتهای خبری استان آگهی رو از قول آقای بزی رئیس آموزش و پرورش زابل درج نموده بودند . در این آگهی زمان ثبت نام از 8 شهریور ماه لغایت 11 شهریور ماه اعلام شده بود . و در تاریخ برگزاری آزمون را هم 20 شهریور ماه مشخص نموده بودند .
بله ، درسایت علوم پزشکی شهرستان زابل هم ثبت شده.
گندم پرس لطف کن زحمت بکش آکهی را درج کن روی سایت . این همه انتقاد حالا اطلاع رسانی کن افرین
آقای بارانی ،اینم نهایت آرزوی شما،بهیاری راه افتادببینیم مشکلات پزشکی ،پرستاری ،مامایی و…بااین دبیرستان حل میشه ،امیدوارم که عزیزان خواهان دبیرستان بهیاری دیگه مشکلی توزابل پیدانمی کنندودغدغه دیگری ندارند
از همین مطالبه گری ها است که گاهی اوقات مسئولین به خودشان می آیند . با راه اندازی این هنرستان ممکن است به گفتۀ دوستان مشکلات پرستاری و مامایی و غیره حل نشود . اما هدف اصلی از راه اندازی این هنرستان ، ایجاد اشتغال برای در آینده برای فرزندان سیستان است .
اقای گندم پرس خب آگهی را بزار بنده خدا پنجاه تا انتقاد از علوم پزشکی گذاشتی حالا یح آگهی هنرستان بهیاری بزار تا داوطلبان واجد شرایط ثبت نام کنند سکوتت معنی دار است بخدا
واقعا از اخبار شما چندین روز و هفته عقب هستید.یه سر به سایت دانشگاه بزن