باز صدایی می اید ، صدای اشنا ،هول انگیز ،صدای همانند زوزه گرگ ،صدای سرفه پدران و مادران که به گوش می رسد در بی خیالی مسئولین،صدایی که اگر نشنویم عجیب است ، دریابید و دریابیم که این مزد مردم دیار هامون نیست , که فقط با بی خیالی شما خاک بخورند، سل بگیرند و بیمارستان ها را اباد کنند. مردمی مظلوم ، رنجدیده ، مهربان ، هی امدید و رفتید گفتید وای، چه کردید؟
ما که چیزی ندیدیم . تعاریف اول ویکی پدیا درمورد سیستان گویا ان است که سیستان سرزمینی با وسعت ۷۰۰۷ مایل مربع، دارای آب فراوان و خاک آبرفتی و از مناطق بسیار حاصلخیز ایران است درحالی که برخلاف این ادعا است مردم سیستان اب برای اشامیدن به سختی پیدا میکنند چه بسا به اینکه کارکشاورزی انجام دهند.
روزگاری سیستان به انبار غله ایران معروف بوده،الان چی که حتی نان خوردن خودشان رابا زحمت طاقت فرسا بدست می آورند.جوانان سرگردان درروستاها که به شهر ها پناه می اورندو یا کارتون خواب میشوند و یا . . . ، جواب از بین بردن این همه استعداد را که میدهد ، استعدادهای که اگر شکوفا شود سرنوشت یک خانواده یک شهر یک استان یک کشور عوض میکند.
گری لوئیس، نماینده ارشد سازمان ملل پس از بازدید سال گذشته خود از این منطقه، در گزارش سفر خود نوشت: “حالا تقریباً همگی[در سیستان] بیکارند و در ویرانههای روستاهای متروکی زندگی میکنند که در حاشیه رودخانههایی ساخته شده بودند که روزگاری پرآب و شکوفا بود.
بیش از پنج هزار خانوار روستایی از سیستان مهاجرت کرده و بیش از ۷۰ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی بیکار شدهاند. خشکسالی تا آنجا پیش رفته که ۸۰ درصد صنایع و کارخانهها تعطیل شده و هفت هزار کسبه نیز در معرض بیکاری قرار گرفتهاند. وخامت اوضاع اقتصادی مردم در این منطقه به حدی رسیده که گفته می شود : “برخی مادران به علت فقر فرزندان خود را در زابل میفروشند.”
هامون که امید سیستان چه اوضاعی دارد اوضاعی وخیم که حتی ابی برای تامین پرندگان مهاجر خود ندارد تالاب هامون که ۶۶ هزار هکتار از دریاچه ارمیه بزرگتر است و به دلیل مشترک بودن بخشهایی از آن با کشور افغانستان، سومین تالاب بزرگ ایران و بزرگترین تالاب آب شیرین فلات ایران نام گرفته، ۶۰ هزار هکتار آن در فهرست تالابهای در معرض خطر جهان موسوم به فهرست قرمز یا “مونترو” در کنوانسیون رامسر ثبت شده است
منتظران بهشتی
با سلام بر همشهریان عزیز و گندم پرس گرامی
در این شرایط فقط و فقط مطالبه در زمینه اجرای لوله کشی مزارع کشاورزی باید با بیشترین شدت و حدت پیگیری شود زیرا با اینکار حداقل مردم منطقه درآمدی حداقلی خواهند داشت بنابراین گندم پرس گرامی این قضیه را در دستور پیگیری مدام خود قرار دهیم تا به عنوان مطالبه اصلی مطرح گردد.
در این شرایط منطقه آزاد جزو موارد خیالی میباشد.و انشاا.. که مصوب شود اما تا آن شود که ما میخواهیم دهها سال وقت خواهد برد اما اگر لوله کشی طبق وعده دولت انجام شود رونقی هر چند ناچیز به منطقه خواهد آمد.
ول کن اقا هامون چیه لوله کشی چیه مریضی و سل کدومه نکنه شما مردم مظلوم فلسطین ولبنان وسوریه ویمن وازیادبردید بزارین اونجا ابادشه اگه پولی موند چشم خودم پیگیرش میشم