گــنــدمــ پــرس: تـوسـعـه اقـتـصـادی یـکـی از عـوامـل مـهـم و ضـروری بـرای پـیـشـرفـت جـوامـع و رسـیـدن بـه تـوسـعـه ی پـایـدار مـی بـاشـد.
در جهان رو به رشد امروز ،از ملزومات توسعه اقتصادی و برداشتن گام در جهت اقتصاد پایدار، بهره برداری از صنعت و فناوری ست ، صنعت علاوه بر ایجاد فرصت های مناسب شغلی باعث می شود تا منطقه ی سوژه از ارزش افزوده ی بالایی برخوردار گردد.
دستاورد پژوهش های ملی و جهانی در برنامه ریزی برای توسعه ی شهرهای کوچک و بزرگ، خصوصی سازی بخش های مختلف از جمله صنعت است که این امر میسر نمی شود جز با حضور، جذب و حمایت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی و ایجاد ارزش افزوده برای سرمایه آنها.
متاسفانه سرزمین سیستان بر اثر خشکسالی،بسته شدن مرز و دوری از پایتخت، سالیان متوالیست که ارزش افزوده خود را از دست داده است، به طوری که هیچ سرمایه گذاری حاضر به شرکت در فعالیت های اقتصادی منطقه نمی باشد.
تعبیر به وجود آمده اینست که سرمایه گذاری در سیستان فاقد ارزش افزوده،عدم بازگشت سرمایه و سودهی قابل پذیرش می باشد که این نوع نگرش شکل گرفته خود موجب فرار سرمایه از منطقه شده و سیستان را که روزگاری انبار غله ایران و صادر کننده بهترین و مرغوب ترین محصولات کشاورزی،شیلاتی،دامداری ، قالی بافی و غیره بوده در این روزهای سخت بعد از خشکسالیهای خانمان سوز دچار شرایطی بحرانی و خاص نموده است.
در این میان بسته شدن مرز، بدون دید و نگاه بلند مدت و عدم برنامه ریزی درست برای زندگی و معاش مرزنشینان نیز مزید بر علت شد،به طوریکه بسیاری از مردم را به مهاجرت و ترک دیار سوق داده و بسیاری نیز با تکیه به یارانه نقدی، خود و خانواده شان را زنده نگه داشته اند.
نتیجه اینکه: اقتصاد سیستان در شرایط رکود و بحران شدید قرار داشته و ارزش افزوده در آن منفی ست.
بعد از گذشت سالیان طولانی،با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و نگاه بلند مدت به منطقه برای ایجاد توسعه و اقتصاد پایدار با توجه به شرایط ایده آل هم مرز بودن سیستان با کشورهای دیگر ،
نیمه اول مهرماه امسال خبرهای امیدوار کننده صنعتی از سوی علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان بیان شد با این مضمون که:
توافقات اولیه برای ایجاد یک شرکت مینی فولاد در منطقه سیستان انجام شده و طی نشستی حضوری با سرمایه گذار خصوصی ،مقرر شد این سرمایه گذاری برای ایجاد یک شرکت مینی فولاد در منطقه سیستان انجام گیرد.
خبر فوق که به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان اعلام شد، موجی از شادی در بین سیستانیان به خصوص قشر جوان به وجود آورد.
اکنون مدتی از اعلام پیام مسرت بخش این سرمایه گذاری بزرگ می گذرد و تنها خبری که از آن به گوش می رسد صدای سکوت مسئولین است که در لابلای شن بادهای صد و بیست روزه مدفون شده و عملا هیچ برنامه ریزی بعد از اعلام آن از سوی استانداری صورت نگرفته است.
این در حالی ست که مدیران و مسولین بهتر از ما به این امر واقفند که راه گریز از رکود و پس رفت اقتصادی در سیستان بدون هامون ، روی آوردن به صنعت است .(سیستانی که به گل نشستن هامون و بی مهری طبیعت ناخواسته آنرا به شرایط گذار از مرحله ی کشاورزی و دامداری سوق داده )
پس تسریع در تدوین برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت بعد از تصویب منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان می تواند این دیار را از شرایط بحرانی موجود جدا کرده و نوید بخش روزهای بهتری برای مردمان باشد.
اندکی دقت، برنامه ریزی،کارشناسی،آسیب شناسی و وارسی پتانسیل های ارزنده ی موجود در سیستان، از سوی متولیان امر، بی تردید می تواند سرمایه گذاران را مجاب به سرمایه گذاری در این منطقه نماید.
چرا که با توجه به فرصت ها و امتیازاتی چون؛
– هم مرز بودن با کشورهای افغانستان و پاکستان
– شرایط مناسب جذب توریست
– وجود آثار فاخر باستانی و گردشگری چون شهر جهانی سوخته،کرکویه و دهانه ی غلامان، کوه اوشیدا، اماکن و ابنیه ی تاریخی و ….
– بادخیز بودن منطقه با وجود نگاه دنیا به بهره برداری از انرژی های نو
– تقدس هامون در ادیان مختلف
و موارد بی شماری که در این مجال نمی گنجد اگر سیاست جذب سرمایه که از نیازهای اصلی دستیابی به توسعه است، به عنوان هدفی جدی و عملی و نه فقط زبانی و شعارگونه، از جانب مسولین دنبال گردد،ایجاد انگیزه و رغبت لازم برای سرمایه گذاری در سیستان از سراسر دنیا ،ممکن و دست یافتنی خواهد شد.
همانگونه که جناب استاندار بارها و بارها در سخنرانی هایشان تاکید فرمودند؛
هامون ،خشک شده اما فکر و اندیشه ی این مردم همواره جاری ست.
مدیران کارآزموده!
دست اندرکاران!
برنامه ریزان و برنامه سازان استانی و شهرستانی!
تصمیم گیران بلندپایه!
این اندیشه های جاری و تفکرهای زنده و پویا، نیاز سیستان برای گذر ازین گذار سخت و برای تطبیق داشته های دیروز و امروز در راستای ساختن فردایی بهتر را، توجه و برنامه ریزی جهت حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی و رفع موانع تولید و سرمایه گذاری در منطقه می داند.
تا هم از مهاجرت نیروی انسانی و مرزبانان غیور سیستانی پیشگیری بعمل آمده ، هم مانع انتقال و خروج سرمایه به خارج از استان شویم ، هم با ایجاد اشتغال برای جوانانی که هیچ امیدی به آینده ندارند دریچه ای رو به روشنایی و امید گشوده گردد.
لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=30123
تدبیر و امید و سکوت؟ مگه میشه؟مگه داریم؟ نه بگو بوق و کرنا!
از قدیم گفتند سکوت علامت رضایت است ولی حاللا نمیدونیم این سکوت از چه نوعی است
وقتی در توان تون نیست انجام یک کاری چرا سکوت میکنید؟ مردونه بگید در توان مانیست،؟!!!
زدن حرف راحته ولی عمل به حرف فکر نکنم پاسخش سکوت باشه!!!
سیستان که درد ندارد.اگرسیستان درد می داشت فریاد می زد..
سیستان امروز تب دارد.تبی که ما خودمان درجه اش را روز به روز بالا بردیم…
ونخواستیم درمان کنیم.
سلام استاندار عزیز شما در این مدت غیر از کار سیاسی و وعده دادن هیچ کاری که دردی از مردم استان برطرف کند انجام ندادین حتی با عزل و نصب هدف دار و سیاست ضعیف باعث شدن بعضی از حقوق مسلم مردم استان ضایع شود به عنوان مثال دلسوزی شما برای این مردم باعث شد تا با توجه به نبود حتی یک جایگاه سوخت در استان قیمت بنزین برای مردم استان تفاوتی با مردم سایر استانها که از نعمت گاز برخوردار هستند نکند اقای استاندار واقعا منطقی نیست شما در این شرایط حتی رعایت حداقل حقوق مردم را ندارید تدبیر و امید شما خلاصه میشود در هدیه سکه اقای ترکان به تهیه کننده برنامه پایش و چه خوب رسانه ملی در این مورد اطلاع رسانی کرد
bayd mesle ….. ha bashi har kar delet khast bokoni va mazlom naMIAEI VA HAMRAHE BA ON TABLIGH BOKONI HAGHE MARDOM MAZLOME SISTANI HAMISHE KHORDE MISHE ….. BE……. NALAYGH
VAGHTI KHODETON SITE GANDOM PERES INGHDR KHODFOROSH VA BOZ DEL HASTID VAY VAY
TARSOHA
ایکاش رعایت احترام میدانستید
سکوتم از رضایت نیست دلم اهل شکاست نیست…
کارخانه مینی فولاد و کارخانه لاستیک سازی وعده اش عملی میشود یا یک بازی تبلیغاتی بوده؟؟؟!
اقا یا خانم زهدانی در غربت واقعا این مدیر توانمدی که نمایندگان اوردند چیکار کرد مثلا خانم نماینده زابل یا همین سید بزرگوار به حال مغازه داران و اصناف در جهت درامدها و واردات و صادرات چیکار کرد.
اقای زاهدانی واقعا خیلی حرفات زشته
والا چی بگیم حرفای زاهدانی در غربت رو کامل قبول ندارم
دعوا شده خب حقیقت تلخه زاهدانی در غربت
هامون ،خشک شده اما فکر و اندیشه ی این مردم همواره جاری ست.
فوق العاده بود ان شاءالله گوش شنوا هم پیدا شود
اخر حرفها استانداررا که مردم می شنوند جای مجال را نمی گذارند شروع به تقدیر و تشکر دور از اینکه مردم سیستان از دیر وقته سر کارند و فقط وعده الکی کدام عمل و کدام کارخانه از خدا می خواهند سیستان مثل شهر سوخته نابود شود تا به اثار باستانی بپیوندد و خیلی از اقایان به مرادشان می رسند بعد میگن زابل به خاطر خشکسالی نابود شد و از جزءاثار تاریخی باشد مثل شهر سوخته
همه دعواها سره پول واعتباره مدیری که آرامش رو حفظ کنه وپول کم از مرکز بگیره میزشو حفظ کرده یعنی کسی که بتونه استثمارگر باشه وخائن در حق مردم خودش که الا ماشالا زیادن از این مدیرا که نمونش شرکت آب وخاک سیستانه که کمترین سطح پرداخت حقوق رو در رنج وزارت نیرو داشته وتا حالا با همین خیانت پابرجا بوده ولی دیگه صبر کارکنان تمام شده واعتراضات بالا گرفته دیگه میخوان جمعش کنن.