گندمــــ پرس : صبح روز چهـارشنبه (15 مهرماه) جلسه مشترک شهـرداران حوزه سیستان و مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای منطقه سیستان به منظور ایجاد هماهنگی بین شهرداریهای عضو، جهت مشارکت و همکاری در اجرای برنامه ها و پروژه های مدیریت پسماند در محل شهـرداری زابل برگـزار گردید.
در این نشست به مسائل مربوط به مدیریت پسماندهای عادی شهری در شهرها و چگونگی مشارکت شهرداریها منطقه سیستان در برنامه ها و طرح مدیریت پسماند که با محوریت این سازمان در دست پیگیری میباشد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از جمله طرحهای در دست اقدام سازمان،پروژه احداث کارخانه بیوکمپوست منطقه سیستان و همچنین طرح ایجاد سایت مشترک دفن زباله می باشد.
گفتنی است سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای منطقه سیستان با مشارکت شهرداریهای منطقه تشکیل گردیده است. شهرداریهای زابل ، زهک ، ادیمی ، دوست محمد ، محمد آباد ، بنجار و علی اکبر سهامداران این سازمان میباشند. و شهرداران شهرداریهای عضو به عنوان نمایندگان قانونی سهام شهرداریها ، از اعضای شورای سازمان مدیریت پسماند منطقه سیستان می باشند.
در پایان جلسه تنی چند از شهرداران از سایت بیوکمپوست و سایت دفن زباله بازدید بعمل آوردند .
بحران مالی شهرداریهای منطقه سیستان ، عاملی مهم در عدم بهره برداری و افتتاح سایت بیوکمپوست منطقه سیستان
به گزارش گندمــــ پرس در این نشست : آنچه ملموس و قابل تامل است ، عزم جدی شهرداران منطقه سیستان و سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای منطقه سیستان برای اتمام و افتتاح پروژه سایت بیوکمپوست منطقه سیستان بود، اما خشکسالی 18 ساله و تبعات ناشی از آن ،من جمله مشکلات عدیده مالی شهرداریهای منطقه ، چونان دژی عظیم مانع به حقیقیت پیوستن این پروژه سترگ طی سالهای آتی می باشد.
به گونه ای که شهرداری های مذکور با عنایت به بحران های شدید مالی که با آن سردرگریبان بوده و دست و پنجه نرم می کنند ، و نیز درآمد شهرداریها ،پاسخگوی هزینه های جاری و حقوق و مزایای پرسنل آنها نیست . این مهم عاملی شده است تا تحت هیچ عنوان اجازه مساعدت و کمک مالی به سازمان مدیریت پسماند منطقه سیستان میسر نشود و بهره وری و افتتاح سایت بیوکمپوست منطقه، سالیان متوالی به درازا بکشد.
لذا می طلبد نمایندگان مردم شریف سیستان در مجلس شورای اسلامی و مسولان استانی بالاخص استاندار استان سیستان و بلوچستان بیش از پیش به این پروژه عظیم توجه و نگاه ویژه ای داشته و با تخصیص اعتبارات لازم ملی و استانی ، مردم منطقه سیستان را از نعمت کارخانه بازیافت زباله بهره مند فرمایند ، تا ان شاء الله با بهره برداری وافتتاح آن، ضمن به حداقل رسیدن مشکلات زیست محیطی و بهداشتی ، امکان اشتغال مستقیم و غیر مستقیم فراهم گردد و نقش موثری در ماندگاری طیفی از مردمان سیستان که برای کار به اقصی نقاط کشور مهاجرت می کنند، ایفا نماید.
مدیر عامل پسماند خداییش واقعا دلسوزه?اگه بود این وضعیت شهر رو نمیبینه?اقای …. این وضعیت شهر و زباله ها ناسی از عملکرد پسمانده?خوبه که الان سازمان جدایی شدی پس پاسخگو باش،
روز اول اقای مدیر پسماند قولهایی به کل شهرداریهای متطقه داد اما عملی نکرد.بودجه برایشان امد اما کسی را مطلع نکرد