گندم پرس : دومین جلسه کارگروه میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان به ریاست اوکاتی مدیرکل امور اجتماعی و اعضای ذیربط در استانداری برگزار شد .
اوکاتی مدیرکل امور اجتماعی استانداری در این جلسه اظهار داشت : یکی از منابع مهم درآمدی بسیاری از کشورها صنعت گردشگری است . وی افزود : استان سیستان و بلوچستان با دارا بودن جاذبه های متعدد تاریخی و کهن ، ظرفیت خوبی برای جذب گردشگران دارد که برهمین اساس و با تدبیر استاندار محترم ، پیشنهاد شد استان سیستان و بلوچستان در سال ۹۵ یا ۹۶ به عنوان استان مقصد گردشگری در تقویم ملی ثبت شود . وی ادامه داد : در راستای عملی شدن این موضوع می بایست زیرساختهای لازم در بحث گردشگری فراهم شود .
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان نیز در این جلسه اظهار داشت : بیش از ۱۷۰۰ اثر از استان سیستان و بلوچستان تا کنون ثبت فهرست میراث ملی شده که از این تعداد ۱۴۲۹ اثر محوطه و تپه تاریخی است و ۱۸۵ اثر مربوط به بناهای تاریخی استان است .
وی افزود : تپه ها و محوطه های تاریخی یکی از آثار بارز میراث فرهنگی در کشور است و شهر سوخته یکی از محوطه های مهم تاریخی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو است . مشتاق گوهری ادامه داد : از شهر سوخته می توان به عنوان یکی از شهرهای صلح طلب یاد کرد چراکه درکاوشهای انجام شده در این منطقه هیچگونه ابزار جنگی یافت نشده و این موضوع انگیزه ای برای برگزاری جشن صلح در آینده در محل شهر سوخته خواهد بود .
مشتاق گوهری کمبود نیروی انسانی برای حفاظت از آثار باستانی را یکی از مشکلات عنوان کرد و افزود : با توجه به محدودیت نیروی انسانی ، مبحث حفاظت به شرکت های خصوصی سپرده شود .
وی کمبود اعتبارات پژوهشی جهت استخراج اطلاعات و ثبت این اطلاعات را نیز یکی دیگر از مشکلات مبتلابه سازمان عنوان کرد .
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه ضمن اشاره به اهمیت بحث ثبت جهانی بیابان لوت در کشور و بخصوص استان پرداخت . وی اظهار کرد : این اثر به عنوان اولین اثر طبیعی ایران در فهرست جهانی یونسکو در آینده به ثبت خواهد رسید که این موضوع نیازمند تعامل بین سازمانی ادارات و نهادهای دولتی با هدف برنامه ریزی برای ثبت جهانی و همچنین راه اندازی پایگاههای پژوهشی و تخصیص اعتبارات لازم است ./نی زار
جنابان برای رونق گردشگری در سیستان
۱-سیستان استان جداگانه در تقسیمات سیاسی کشور بزرگ ایران مد نظر قرار گیرد
۲-امنیت ذهنی و عینی در برای استان و ذهنی برای گردشگران انجام شود
۳-فیلم ها و تصاویر مخرب فرهنگ و سبک زندگی مردم دیگر تولید و توزیع نشود
۴-مسولیتها را به افراد توانمند و کاردان و منصف و معتقد به اخرت بسپارید
۵-فراهم سازی زیر ساختها
۶-معرفی و تبلیغ اثار
۷-زیبا سازی مناظر و چشم اندازهای اثار
۸-مرمت اثار
۹-برگرداندن تمام کشفیات از تمام نقاط کشور به محل کشف یا موزه منطقه سیستان
۱۰- حمایت از گردشگران
به موارد مهمی اشاره کردید . باید هم که چنین باشه ……………..
از مدیرکل گردشگری و آقای استاندار سوال شود که شهر سوخته چه فرصت هایی برای مردم منطقه ایجاد کرده است؟
اگر خوب عمل می شد این محل بازرچه محصولات سنتی می شد و دهها خانوار از ان امرار و معاش می کردند.
آقای استاندار: این فضای گردشگری چند درخت دارد که کسی به آن دلخوش کند.
– چند خودرو از خودروهای عبوری در محل در روز توقف و از آن بازدید می کنند
– با این وضع کسی رغبت به نگاه کردن در حال گذر هم نمی کند
پس بکوشید یک فضای سبز ایجاد کنید. شایع است که مبلغ زیادی برای سرسبزی شهر سوخته خرج شده است ولی موفق نشده اند. آیا این اثار باستانی اعتبار درختکاری ندارد؟ اگر دارد پس کجا رفته است.
اگر ندارد آقای استاندار باید توجه داشته باشد که اولین نیازهای شهر سوخته درختکاری است