بی برنامه گی مسئولین شهر زابل در مقابل متکدیان با برنامه !

  • کد خبر : 25014
  • ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱
بی برنامه گی مسئولین شهر زابل در مقابل متکدیان با برنامه !

گندمــ پرس : حضور همیشگی و همه جایی متکدیان (گدایان) در شهر زابل , امان همه مردم را بریده است , در داروخانه ها , مطب پزشکان , پمپ های بنزین , بانکها در بازار , برسرمزار و در کل درهمه و همه جا هستند افرادی که به روشهای مختلف سعی در جلب توجه و […]

گندمــ پرس : حضور همیشگی و همه جایی متکدیان (گدایان) در شهر زابل , امان همه مردم را بریده است , در داروخانه ها , مطب پزشکان , پمپ های بنزین , بانکها در بازار , برسرمزار و در کل درهمه و همه جا هستند افرادی که به روشهای مختلف سعی در جلب توجه و ترحم شما دارند و متاسفانه در مقابل این افراد بابرنامه با مسئولینی بربرنامه در شهر مواجه هستیم که برای مقابله با این معضل موضع منفعلانه دارند و این پدیده زشت نیز روز به روز درحال گسترش می باشد.

بگذریم که افزایش تکدی گری در میادین و چهار راه های شهر زابل  این روزها به آرامی و در سکوت رسانه ها و البته بازهم تاکید می کنیم بی برنامه گی مسئولین امر در حال وسعت می باشد.

 

n00084305-b

 

اما آنچه این روزها بیش از دیگر مسائل و مشکلاتی که این موضوع یعنی تکدی گری بوجود آورده است , سوء استفاده باندهای در حاشیه شهر از بی برنامه گی و عدم برخورد می باشد , که موجب شده , روزانه این باندها افراد را با خودروهای بخصوص در مکانهای مختلف شهر پراکنده کنند و عصر و شب نیز آنها را جمع آوری نمایند.

این افراد در میادین اصلی , مکانهای شلوغ مانند مطب پزشکان , درب داروخانه ها مستقر می شوند و به اشکال مختلف سعی در جلب توجه مردم رهگذر دارند.

سوال این است که چرا تکدی‌گری در این شهر کوچک به جای حذف شدن و برخورد با آن ، روز به روز در حال افزایش است؟ این پدیده در حالی رو به رشد است که علاوه براینکه نهادهای ذیربط نسبت به آن بی‌ توجهی کرده‌اند و اقدام بخصوصی از سوی مسئولین در جهت جمع آوری متکدیان صورت نپذیرفته , مردم نیز در رشد این مقوله نقش بسزایی ایفاء کرده و با کمکهای که به این افراد انجام می دهند عملا کار آنها را تائید می کنند و سرانجام این شده است که  شهر بیش از هر چیزی با حضور متکدیان در گوشه و کنار خیابان ها تزیین شده است و این واقعیتیست که قابل کتمان نیست.

مردم باید توجه داشته باشند که اگر تبریز به عنوان شهر بدون گدا در سطح ایران شناخته می‌شد به این دلیل است که مردم آنجا یاد گرفته‌اند که به هیچ فرد متکدی کمک نکنند.

 

آیا شرایط بد مالی عامل اصلی گسترش تکدی گری می باشد ؟

وضعیت بد مالی می تواند یکی از دلایل تکدی گری باشد , اما وقتی در زندگی برخی ازاین افراد مطالعه می کنیم متوجه می شویم که آنان تنها به دلیل نیاز به سمت این مقوله متمایل نشده اند و بسیاری از آنها گرفتار باندهای هستند که از آنان سوء استفاده می کنند و بسیاری دیگر نیز از دلسوزی مردم استفاده کرده و گاها دیده شده که برخی از آنها در شهر کوچکی همچون زابل بیش از یکصد هزارتومان در روز درآمد دارند که این مساله جای نگرانی دارد ,  طبیعت وجود گدا علاوه بر زشت کردن چهره شهر و به جا گذاشتن تاثیرات روحی و روانی بر افراد می تواند عامل مهمی در تن پروری و گرایش به بی علاقگی به کار و تلاش باشد

 

برنامه بلند مدتی برای رفع این معضل وجود دارد؟

 از بین بردن ریشه های اصلی معضل تکدی گری نیازمند یک برنامه بلند مدت است و هیچ گاه نمی توان به موفقیت صد در صدی در این زمینه دست پیدا کرد. از این روست که در کنار این راهکار های بلند مدت غالبا دستورالعمل های فوری نیز تجویز می شود که می تواند تاثیرات قابل توجهی در کاهش معضل تکدی گری در سطح شهر ها داشته باشد. اما فرمانداری به عنوان راس هرم مدیریتی شهر با همکاری شهرداری , شورای شهر , کمیته امداد , بهزیستی و نیروی انتظامی در یک تشکیلات با برنامه می تواند دراین مورد موثر واقع شود.

به عنوان مثال شهرداری ها با همه امکانات بالقوه و بالفعلی که در اختیار دارند می توانند در جهت برچیدن تکدی گری و یا حداقل پراکنده کردن آنها سهم بزرگی داشته باشند.

از سوی دیگر برخورد قاطع با متکدیان حرفه ای و شیادانی که به یک نوع زندگی انگلی خو گرفته اند در این زمینه موثر است , که این مهم را باید نیروی انتظامی برعهده گیرد  , بی شک اگر مدتی این افراد پراکنده شوند و مامورین نیروی انتظامی و شهرداری درمحل های شلوغ حضور پررنگی داشته باشند و با این مساله نیز برخورد نمایند , بی شک اجتماع این افراد بهم خواهد خورد و حداقل از گسترش آن جلوگیری خواهد کرد.

در وهله اول این افراد باید شناسایی و بنوعی دارای شناسنامه شوند و در مرحله دوم با مراجعه به اقوام و نزدیکانشان و با کمک جوانان فعال درحوزه های اجتماعی با یک برنامه ریزی مدون , همگام با نهادهای حمایتی در راستای کمک به نیازمندان واقعی گام مثبتی برداشت و شهر را برای درصدی هم که شده از این چهره زشت دور کرد.

 

وظیفه ما به عنوان یک شهروند بافرهنگ سیستانی چیست؟

 شهروندان باید بدانند که کمک آنها به یک متکدی در حقیقت تشویق وی به ادامه تکدی گری و دور کردن هرچه بیشتر وی از اجتماع و یک زندگی سالم است , بنابراین باید احساسات خود را در برابر خواهش های ترحم انگیز کنترل کند.

باید مردم به این فرهنگ برسند که از کمک مستقیم به گدایان سطح شهر خودداری کنند و بر احساسات خود تسلط داشته باشند، این موضوع باعث می‌شود متکدیان سودجو نیز امیدی به گداپروری جامعه نداشته باشند.

 

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=25014

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 6در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۶
  1. برخی ها مجوز فعالیت گرفتند جهت ساماندهی اما معلوم نیست چکار می کنند

  2. ما مردم همیشه همینطور بودیم الان اگر در رسانه نشان بدهند کودک یا یک انسانی که در یمن یا لبنان یا فلستین دارد از بین میرود هر نوع کمک یا دلسوزی برایش میکنیم آیا این هایی که در خیابان هستند و از فقر دارند میمیرند بهترند یا آنها که به دست کافر ها کشته می شوند ولی در اینجا به دست مسئولین میمیرند که پیگیر نمی شوند.کدامشان مظلوم هستند ؟؟؟ آ….

  3. کمیته امداد ………………… چیکار میکنه ؟؟

  4. جمع اوری گدایان از سطح شهر یک امرامکان پذیراست اما چگونگی و نگهداری انها سخت و هزینه زیادی دارد به نظر من اول باید زمینه ای برای شرایط نگهداری شون پیدا بشه بعد جمع اوری بشن مثلا کارگاه های اموزش قالی بافی مخصوص این گدایان پس از جمع اوری گذاشته شه و پس از اموزش به طور حرفه ای قالی بافی کنن و شهرداری 10درصد از هزینه فروش قالی رو میتونه واسه خودشه برداره

  5. یکی از وظایف شهرداری جمع ااوری تکدی گران است حالا که به قول بعضی ها بودجه شهرداری زیاد شده برای این موضوع چه فکری شده؟

  6. متاسفانه بنده به یکی از …………………… معترض شدم که چرا این متکدیان را جمع آوری نمی کنید که نامبرده جواب داد که اگر نیروی ما مریض بشه و بیماری پوستی بگیره ، شما جوابگو می شوید ؟ این گدایان به صورت حرفه ای مدیریت می شوند و بردگان قرن بیست و یکم هستند یک فیلم هندی که احتمالا اکثریت این فیلم را دیده اند نحوه جمع آوری کودکان بی سرپرست و سر راهی را نشان می داد! این فیلم وحشتناک نشان می داد که اگر یک دختر دارای ظاهر زیبا بود برای مراکز فساد و کاباره ها پرورش می دادن ولی اگر داری ظاهر زیبا نبود با کور کردن به وسیله میل گداخته یا در اتاقک های محقر با بی حسی موضعی دست یا پایشان را قطع می کردند این است واقعیت این گدایان ! از مسولین ، سیمای هامون ، شهرداری و روحانیون تقاظا داریم اطلاع رسانی عمومی بکنند تا مردم به کمک نکردن به این متکدیان باعث نشوند که گروهای مافیایی تشویق به توسعه بردگان خود نشوند