گندمــ پرس : علی مراد اکبری ظهر امروز از طرح انتقال آب با لوله به روش کم فشار در سطح ۴۶هزار هکتار زمینهای کشاورزی سیستان که به صورت پایلوت در شهرستان هامون در دست اجرا ست بازدید کرد.
به گزارش گندمـ پرس به نقل از روابط عمومی فرمانداری هامون , معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در این بازدید اظهار کرد: میزان ۱۷٫۵ کیلومتر که به صورت پایلوت در دست اجرا است تعداد۹٫۸ دهم کیلومتر لولهگذاری شده و ما بقی تا پایان شهریور به اتمام خواهد رسید.
وی یادآور شد : مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی که تاکنون بی سابقه بوده است به این پروژه اختصاص داده شده و در اختیار دولت قرارگرفته است هم اکنون تعداد دو پیمانکار در حال فعالیت هستند و برای اجرایی کردن کامل طرح در فاصله زمانی مشخص شده تعداد هفت پیمانکار دیگر تا پایان شهریور ماه وارد مدار خواهد شد.
اکبری در ادامه گفت : در ابتدا شروع طرح هستیم که ۶۸۰۰ هکتار با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۵ درصد و مقدار دیگر با پیشرفت فیزیکی ۱۰درصد که با ورود هفت پیمانکار پیشرفت خوبی خواهیم داشت.
وی در پایان بر ضرورت کیفیت بالا و نظام بهرهبرداری صحیح با همکاری مردم و ذینعفان و دخالت خود مردم منطقه و روش اجرای متناسب با فرهنگ، دانش و نیاز مردم منطقه تأکید کرد.
جناب اقای اکبری با سلام
از اینکه به سیستان برای پیگیری طرح انتقال اب با لوله تشریف فرما شدید تشکر می کنم/امیدوار بوده و هستم شما برای بررسی برخی نگرانی ها به سیستان امده باشید/اما بسیار افسوس می خورم چرا چراغ خاموش تشریف اوردید/ همانطوریکه در تصویر به وضوح و روشنی مشخص است هیچ کارشناس و متخصص صاحبنظر منطقه ای از حضور شما اطلاع پیدا نکرده و حتی مسئولین اب استان و منطقه که باید پاسخگوی ابهامات اینده می بودند در این سفر حضور ندارند/جناب اقای اکبری انتظار داشتیم برای این پروژه حداقل یک نشست تخصصی برگزار می کردید تا از انبوهی از ایرادات طرح مطلع می شدید و با بینش روشن طرح را بازدید می فرمودید/ جناب اکبری از اینکه متولیان جهاد کشاورزی استان اینقدر سراسیمه مسائل را برنامه ریزی می کنند باید خود شما هم نگران می بودید/امیدوار هستیم بدانید حتی همین گزارش هم درست به شما داده نشده/پیشرفت فیزیکی 85 درصد کاملا غلط است 8 ناحیه ناقص از 16 ناحیه طرح پایلوت به صورت کاملا ناقص فقط لوله گذاری شده و در ان هیچ گونه اقدامات تکمیلی و مرتبط با مسائل مدیریتی در مزرعه دیده نشده انهم از تیرماه 1390 تا کنون نه در این 6 ماه بعد از کلنگ زنی برای بار دوم، به فرض اینکه همه ان 3 هزار هکتار بعد از چهار سال اماده می بود تازه 50درصد کار فیزیکی اماده می بود نه 85 درصد /حتما مشاهده فرمودید ادامه 8 بلوک دیگر نیز بعد از دو سال سفر رییس جمهور فقط 200 متر به صورت خط اصلی پیشرفت داشته/امیدوارم برخی ادم های غیر کارشناس و فاقد تخصص لازم که در مسیر این طرح پیچیده قرار دارند با سرنوشت مردم بازی نکنند /چرا که هرگونه اشتباه محاسباتی برای این طرح فاجعه عظیم برای سیستان خواهد بود.
نکته مهمتر جناب اقای اکبری چرا همراه شما مهندسین و مشاورین اصلی بلوک سه حضور نداشتند ایا فکر نمی کنید انها هم به عملکرد تیم اجرایی طرح اعتراض و ایراد فراوان دارند.
جناب اکبری عزیز ابهامات فنی بسیار زیادی وجود دارد که از حوصله این نوشتار خارج است فقط اینها را ذکرکردیم تا بدانید فرزندان سیتان بیدارند/امیدوارم دستگاههای نظارتی با برخورداری از پشتوانه های کارشناسی بومی ورود درستی به این پروژه داشته باشند.
با توجه به متن خبر واظهار نظرهای ارائه شده گندم پرس موارد ذیل قابل ذکر است :
اول اینکه میزان 5/17 کلیلومتر ارائه شده در خبر فوق تنها مربوط به خط انتقال خط اصلی شبکه بلوک 3 می باشد.
دوم اینکه تعداد هفت پیمانکار در کل دشت سیستان و 5 شهرستان منطقه سیستان (هیرمند ، نیمروز ، زابل ، زهک و هامون) مشغول به فعالیت خواهند شد نه در بلوک 3 شهرستان هامون.
سوم اینکه پیشرفت فیزیکی 85 درصد تنها مربوط به قرارداد نواحی 3 الی 8 می باشد نه کل بلوک 3 و پیشرفت فیزیکی 10% مربوط به نواحی 9 الی 16 می باشد.
در کامنت های اشاره شده که بعد از سفر ریاست محترم جمهور به استان 200 متر لوله کار شده در حالیکه علاوه بر فعالیت های متعدد دیگر با قرارداد جدید 3200 متر فقط خط انتقال اصلی با لوله 1600 جی ار پی کار شده است.
ضمناَ متن خبر حضور معون محترم وزیر جهاد کشاورزی در سایت سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان موجود می باشد.
لینک خبر :
http://sb-agrijahad.ir/portal/Home/ShowPage.aspx?Object=News&CategoryID=fa64da39-1286-47ca-bb68-0bcbffb0eb72&LayoutID=6c271db4-ec4c-4fed-8a44-ded3586fd807&ID=560e2f04-afad-4a4a-acd1-66ac85a054d0
دوستان عزیز با توجه به گرما و تبخیر آب در منطقه سیستان برای چاه نیمه ها به روش های روز دنیا سقف قرار در نظ گرفته شود و یا هر روش دیگری را استفاده نمایند تا همین آبی را که همم داریم از دست ندهیم .
تشکر از حضور مسوولین کشوری و تشکر از پیگیری مستمر نمایندگان محبوب سیستان که باعث و بانی این طرح بزرگ شدن خداوند نگهدارشان
بزرگواران پیگیر ارسال آب دریای عمان به سیستان باشید که با این اتفاق سیستان برای همیشه آب به صورت دائمی وپایدار دارد و نیازی به کشور عهد شکن افغانستان نخواهیم داشت
رستم جان نمایندگان فعلی زابل……….. در تعریف این طرح نقش نداشتند/شروع طرح سال 90 بوده
تا جایی که من خبر دارم بخش پایلوت این طرح با بسته شدن پرونده دولت قبل تا همانجایی که لوله گذاری شده بود متوقف ماند (دقیقا تا قبل از دولت اباد رسیده بود)یعنی خود بخش پایلوت هم کامل لوله گذاری نشده
اونوقت کجا بوده که درجریان بوده و بازدید شده!!!
سلام و درود به مدیریت محترم گندم پرس و همکاران زحمتکش ایشان به خاطر پیگیریهای صورت گرفته راستی منطقققققققققققققققققققققه ازاااااااااااااااااااااااد چی شششششششششششششششششششششششد
سلام پس از عید فطر ان شالله مجدد مساله پیگیری خواهد شد
این سیستانی عزیز نکات مهم وبسیار دقیقی را ارائه فرمودند/انتظار است متولیان مربوطه اگاه باشند که همه مردم و نخبگان حالا بیدارند/از برخی ادم های پرت هم که بی جهت از برخی ها که اصلا اثری در طرح نداشتند انتظار است تعریف و تمجید بی مورد را تعطیل و اگر سواد و هنری دارید به صورت نقد علمی و فنی بر طرح به بهبود و کیفیت طرح کمک کنید.
از پس 4تا کانال جمع وجور کردن بر نمیاین بعد لوله وایستگاه پمپاژو تعمیرو نگهداری و …. بابا ما گوشامون دراز نیست به کی بگیم!!!!!!
درود بر سیستانی
برای روشن شدن اهمیت مساله با مدیر اب و خاک سازمان جهاد کشاورزی تماس حاصل فرمایید تا ایشان بگوید ایا اصلا از طرح و مجریان جدید خبری دارد یا نه جالبه ایشان هیچ نقشی در طرح نداشته اند.