بادهـای 120 روزه ،فـرصت فـرامـوش شـده

  • کد خبر : 27921
  • ۱۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۳
بادهـای 120 روزه ،فـرصت فـرامـوش شـده

گندمــــ  پرس : درحالیکه در 3000سال قبل گذشتگان ما در سیستان از انرژی باد جهت چرخاندن آسیاب های بادی و کیشدن آب از چاه استفاده می کردند، امروزه و با تعلل و بی توجهی مسئولین،این باد چیزی جز خاک و طوفان و ریزگرد و بیماری های تنفسی و در نهایت آوارگی و مهاجرت، به ارمغان […]

گندمــــ  پرس : درحالیکه در 3000سال قبل گذشتگان ما در سیستان از انرژی باد جهت چرخاندن آسیاب های بادی و کیشدن آب از چاه استفاده می کردند، امروزه و با تعلل و بی توجهی مسئولین،این باد چیزی جز خاک و طوفان و ریزگرد و بیماری های تنفسی و در نهایت آوارگی و مهاجرت، به ارمغان نداشته است.

 

وزش این بادها را نه تنها باید مخرب دید بلکه باید با استفاده صحیح ، آن را تبدیل به یک فرصت کرد و جهت تولید برق از آن استفاده نمود .

 

تنها توربین برق بادی پایلوت احداث شده در سیستان توسط شرکت برق منطقه ای استان، دارای قدرت تولید ،سالانه 1970 مگاوات ساعت برق و تحت پوشش قرار دادن حدود ۴۰۰ مشترک می باشد .

 

hemmat+khahi+(23+of+23)-8

 

مطالعات نشانگر این است که در منطقه سیستان برای حداقل ۱۰ ماه در سال، بادهای مناسب از قبیل بادهای ۱۲۰ روزه سیستان برای چرخاندن موتور توربین های برق بادی می وزد.

 

در سیستان و با توجه به وسعت زمین های مناسب حاشیه دریاچه هامون،میل نادر و شهر سوخته می توان مزارع برقی بادی فراوانی احداث کرد و چندین برابر برق مورد نیاز کشور را از باد منطقه استحصال و مازاد آن را به کشورهای همجوار صادر کرد.

 

صرفه جویی در مصرف سوخت که به وسیله تانکر از فواصل دور به استان حمل می شود، اشتغال زایی برای جوانان منطقه، صادرات برق به کشورهای همجوار که متقاضی برق هستند مثل افغانستان با نیاز 1000مگاواتی این کشور به برق، جلوگیری از واردات برق به کشور و منطقه، جلوگیری از خروج ارز برای تامین سوخت و برق همچنین صدها مزیت غیرقابل انکار و اثبات شده را می توان از مهم ترین مزایای نیروگاه های برق بادی برشمرد که تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته و مورد بی مهری و بی توجهی مسئولین قرار گرفته است، امید که روزی باد سیستان جایگزین نفت خوزستان شود.

 

 

تولید فعلی انرژی برق با استفاده از سوختهای فسیلی و با هزینه سنگین صورت می گیرد. به طور معمول مصرف هر لیتر سوخت فسیلی (گاز ، گازوئیل و مازوت) 3 کیلوولت برق تولید می نماید.

 

بنابراین بسته به قیمت آزاد هر یک از این سوختها مشخصاً هزینه تولید برق عددی بالغ بر 500 تومان خواهد بود. در استان ما که فاقد گاز لوله کشی می باشد ، سوخت مورد نیاز نیروگاهها غالباً گازوئیل بوده و بوسیله تانکر از فواصل دور (بندرعباس) تأمین می گردد و بنابراین قیمت هر کیلووات ساعت برق تولیدی مبلغ 900 تومان می باشد که دولت با سوبسید قابل ملاحظه این برق را به مشترکین به قیمت حدود 50 تا 70 تومان عرضه می نماید.

 

امیدواریم توجه مسئولین هرچه سریع تر جهت بهره گیری از موهبت های الهی و ظرفیت های موجود در سیستان از قبیل باد و حتی انرِژی خورشید،بتوان زابل را از این بن بست و انتها نجات داد.

 

شهر زابل،شهررستم پهلوان اسطوره ای ایران، شهر شاهنامه این بار چه کسی در رساندن نوش دارو تعلل می کند ..؟

 

 

جواد قنبری

دبیر سرویس اقتصادی

لینک کوتاه : https://gandomkhabar.ir/?p=27921

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 6در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۶
  1. این پتانسیل عظیم و بی استفاده وهزینه برقی که هروز اضافه میشه…
    تعلل از ……..هاست که سرمایه گذارا رو فراری میدن متاسفانه…!!!!

  2. ان شالله اخبار خوبی در راه …

  3. نیروگاه بادی زمانی خوبه که تعرفه برق برای سیستانی ها کاهش دهند
    و یا مقدار فروشی که برای صادرات بدست می آید برای آبادانی سیستان هزینه شود
    چون فرصت شغلی زیادی به وجود نمیاید حداکثر 10 نفر
    در صورتی که یک نیروگاه گازی ( هم با سوخت گاز و هم با گازوییل کار میکند) تاسیس شود برای ساخت آن بالغ بر 500 نفر فرصت شغلی به وجود می آبد و در زمان بهره برداری بیش از 120 نفر فرصت شغلی در بخش گازی آن درست میشود و با توجه به بخش سیکل ترکیبی اگر بهره برداری شود تعداد فرصت های شغلی بالغ بر 350 نفر میشود
    که بخش گازی آن در شهرهای چابهار و ایرانشهر در حال بهره برداری است

    • ببخشید من سوادم نمی رسه شما که متخصص هستید اونوقت نیروگاه گازی با کپسول گاز هم کار میکنه ؟

      • در جواب آقا نور محمد بگم
        نه همشهری با کپسول کار نمیکنه
        با گازوییل و گاز کار میکنه که نمونه اش در شهر چابهار و ایرانشهر است
        اگه اشتباه نکنم دکتر روحانی در سخنرانی در زابل گفت در سیستان میخوایم نیروگاه گازی بزنیم
        فقط این رو بگم فرصت شغلی خیلی خیلی زیادی برای ساختش به وجود میاد و نیز در زمان بهره برداریش
        یکی از عمده مشکلات سیستان بیکاری جوانان است که با این نوع طرح ها کمک شایانی به منطقه و جوانان میکند

  4. گفتند به جوانان بیکار بدهند ولی پول پیش که درست شود اندازه کل داشته های بعپورون مردمه .دولت باید شعار ندهد ودست جوانان را بگیرد وتشویق کند ولی متاسفانه موقعش که میشودجوان ما ناامید برمیگردد .نه پولی نه وامی نه حمایتی .برادر من اینها همه هنزینه دارد