مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به لوله کشی گاز به استان سیستان و بلوچستان گفت: بهار زاهدان امسال با گاز آغاز میشود.
به گندم خبر به نقل از ایسنا، حمیدرضا عراقی در مورد لوله کشی گاز به استان سیستان و بلوچستان گفت: هر دو روز ۱۴۰ تریلی به این استان میآمد و ۱۴۰ تریلی خالی به استانهایی مثل اصفهان یا اهواز برای بارگیری لوله ها باز میگشت. این پروژه تقریبا بسیار استثنایی است و پیشبینی میشود بهار امسال در زاهدان با گاز شروع شود.
عراقی با بیان اینکه خطوط انتقال سیستان و بلوچستان در چند فاز است، افزود: این خط از خط هفتم انشعاب میگیرد و یکطرف به چابهار میرود، یک شاخه آن به طرف زاهدان و سیستان و از زاهدان به طرف زابل و سایر شهرهای دیگر منتقل میشود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه مجموعه خطوط حدود ۱۳۰۰ کیلومتر است، اظهار کرد: برآورد هزینه ای که در این خطوط انجام شده حدود دو میلیارد دلار معادل شش هزار میلیارد تومان است.
عراقی با بیان اینکه فاز بعدی زابل و شهرهای دیگر است گفت: فازهای بعدی بعد از این فاز شروع میشوند. خط چابهار هم با افتتاح این خط آغاز خواهد شد.
دولت یازدهم برنامه جدی داشت برای اینکه خط چابهار و زاهدان در کل سیستان و بلوچستان به اتمام برسد. این مسئله در شورای اقتصادی مصوب شد و قرار بود بعد از شورای اقتصادی طبق بند ق تبصره سال ۱۳۹۳ از طریق سرمایه گذاری انجام شود.
وی ادامه داد: در همان سال آگهیها منتشر شد و سرمایه گذار انتخاب شد اما به این نتیجه رسیدیم که ممکن است سرمایه گذار نتواند منابع مالی را تامین کند به همین دلیل مجبور شدیم خودمان شروع کنیم وپیمانکار جداگانه با منابع مالی خودمان در نظر بگیریم. در این راستا از منابع مالی جاهای دیگر کم کردیم و به منابع خط گاز سیستان و بلوچستان اضافه کردیم.
هزینه ۳۰۰۰ میلیارد تومانی برای آموزش نیرو
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه با اشاره به آموزش نیروی متخصص اظهار کرد: برای آموزش نیروی متخصص با دانشگاه فنی و حرفهای، جهاد دانشگاهی و مجموعه خودمان قرارداد بستیم. این مسئله یک مسئله اجتماعی است که ما آنرا آغاز کردیم اما قرار نیست توسط خودمان استخدام و جذب شوند. ما برای استانها قرارداد بستیم و برای دو تا سه هزار میلیارد تومان هزینه میکنیم تا برای افراد داوطلب دورههای آموزش برگزار کنیم و بیش از ۸۵ درصد پول را ما پرداخت می کنیم و ۱۵ درصد آن توسط داوطلب پرداخت می شود.
عراقی ادامه داد: این افراد تبدیل به جوشکار، نقشه بردار، … میشوند و میتوانند در داخل یا خارج استان کار کنند. در واقع چنانچه پیمانکاران به نیرو نیاز داشتند باید همین نیروهارا جذب کنند.
وی افزود: سیستان و بلوچستان نیاز به صنایع، نیروگاه و رفاه مردم دارد که فراهم کردن رفاه مردم وظیفه ما است. نگاه بنگاه اقتصادی خصوصی در مرحله اول بوده است اما نگاه بخش دولتی در مرحله اول رفاه مردم است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه نیروگاه زاهدان و نیروگاه چابهار سوخت دوم مصرف میکنند، افزود: هنگامی که این گاز را به استان میآوریم هر دو به گاز طبیعی وصل میشوند بنابراین در مرحله اول سوخت دوم مصرف نمیکنند و در مرحله دوم هوا آلوده نمی شود.
خبر داغ: زاهدان بهار ۱۳۹۶ و سیستان بهار ۱۴۹۶ گاز دار خواهد شد!!! همه ی امکانات و بودجه ها مال زاهدان ، نوش جانتان ! آب چاه نیمه ها با دو خط لوله و با حداکثر فشار و با بهترین مزه و با بهترین کیفیت نوش جان زاهدانی ها !!! و آب بد بو و بد طعم با حداقل فشار نوش جان مردم زابل ! در ضمن نمیدونم چرا برای ما مردم زابل اینقدر پول برای استفاده از آب پر از میکروب و بد بو و بدمزه میاد ؟ چرا زاهدانی ها تعرفه آب براشون اینقدر پایین هست!
دادش قرار شد قبض آب بچه های زاهدان ما زابل ها پرداخت کنیم فعلا آنها چارنیم نداردند .مهمان ما هستند مجانی استفاده کنید پولش روی قبض من تو بیاد