روشن کردن افکار جامعه یکی از وظایف ذاتی رسانه ها به شمار می آید و این رسانه در نظر دارد با واکاری یکی از مهمترین وظایف یک ارگان دولتی را به آن یادآوری کند.
به گزارش گـنــدم خـبــر، از ابتدای امسال تاکنون در منطقه سیستان ۱۰ نفر در انهار و رودخانه های این منطقه غرق شدند و تنها ارگانی که برای جستجو پا به صحنه می گذارد هلال احمر می باشد.
به جهت روشنگری افکار جامعه به سوالی مشترک به سراغ روسای جمعیت جوانان هلال احمر حوزه سیستان رفتیم:
متولی اصلی نجات و غریق کدام ارگان است؟ و وظیفه هلال احمر به جهت کمک برای یافتن افراد غرق شده ذاتی است یا انسانی؟
معاون مدیرعامل و رئیس جمعیت هلال احمر زابل: با فرماندار مکاتبات صورت گرفته است و هلال احمر در خصوص نجات و غریق افراد غرق شده رفع مسئولیت کرده است
اصغر قورزهی در گفتگو با خبرنگار گـنــدم خـبــر در رابطه با موضوع غریق و نجات بصورت قاطع نظر خود را اعلام کرد و گفت: غریق و نجات وظیفه جمعیت هلال احمر نیست، اما فرمانداری باید این را اعلام کند.
معاون مدیرعامل و رئیس جمعیت هلال احمر زابل گفت: ما در شمال کشور از افراد غریق نجات حاضر در سواحل سوال کرده ایم، گفته اند ما از زیر مجموعه اداره ورزش و جوان هستیم و طبق قرارداد ماهیانه هزینه دریافت می کنیم و یکسری بخشنامه ارسال کرده ایم خدمت مدیران که نگهداری و ساماندهی سواحل شمال و جنوب کشور برعهده اداره ورزش و جوانان است که در آنجا ساحل است و در سیستان ما رودخانه داریم و این بخشنامه برای فرماندار ارسال شده که ایشان این موضوع را تایید کرده اند.
قورزهی افزود: سال گذشته نامه ای از اداره ورزش و جوانان استان سیستان و بلوچستان برای ما ارسال شد که به اداره ورزش و جوانان شهرستان زابل دستور داده شده بود که نجات غریق در ایام عید در نظر گرفته شود.
وی با توجه به بخشنامه و نامه اداره ورزش و جوانان استان گفت: آنچه که مشخص است اداره ورزش و جوانان در رابطه با غریق و نجات وظیفه دارند و همچنین در نامه ارسالی سال ۱۳۹۴ از طرف مدیرکل اداره ورزش و جوانان استان به شهرستان اعلام شده است که موظف هستند در ایام عید نجات غریق در منطقه بگذارند.
وی گفت: با فرماندار مکاتبات صورت گرفته است و هلال احمر در خصوص نجات و غریق افراد غرق شده رفع مسئولیت کرده است.
رئیس جمعیت هلال احمر زابل با تاکید بر این موضوع که این جمیعت برحسب وظیفه انسانی برای یافتن اجساد غرق شده وارد عمل می شود، گفت: با توجه به اینکه مردم گرفتار و عزادار می شوند تلاش داریم تا خانواده ای را از نگرانی نجات دهیم وگرنه هیچ وظیفه ای در این خصوص نداشته و حتی هزینه ای که در این رابطه صرف می شود به ما پرداخت نمی شود و گاها نیروهای ما مورد ضرب و شتم هم قرار می گیرند اما با این حال کار خود را برای خدمت به مردم شریف سیستان انجام می دهند چراکه حس بشر دوستی به آنها اجازه نمی دهد بی تفاوت باشند.
وی در پایان گفت: اداره ورزش و جوان در این خصوص هیئت غریق و نجات دارند و باید در این رابطه اقدام کنند.
رئیس جمعیت هلال احمر نیمروز: هلال احمر در مقابل افرادی که در کانال یا رودخانه غرق می شوند وظیفه ی اداری ندارد
محمد کرمی زاده در گفتگو با خبرنگار گـنــدم خـبــر اظهار داشت: هلال احمر در موضوع نجات و غریق یا افرادی که در کانال یا رودخانه غرق می شوند وظیفه ی اداری ندارد.
رئیس جمعیت هلال احمر نیمروز تاکید کرد: وظیفه غریق و نجات برعهده اداره ورزش و جوانان است که هیئت نجات غریق دارد و حتما تیمی آماده برای یافتن افراد غرق شده دارند .
وی اظهار داشت؛ از ابتدای امسال چندین مورد غرق شدگی در رودخانه های حوزه ی سیستان داشتیم که جمعیت هلال احمر با نگاه بشر دوستانه و حس نوع دوستی جهت کمک به همشهریان ورود نموده است .
کرمی زاده گفت: جمعیت هلال احمر با برگزاری دوره های آموزشی نیروهای داوطلب را برای مواقع خاص پرورش، تربیت و آماده نموده است که در زمان وقوع حادثه و بحران وارد عمل می شوند .
وی گفت: فرهنگ سازی با اداره امور آب است که تابلو در کنار رودخانه ها نصب کند که معمولا این کار را انجام داده است و بحث نجات و غریق بواسطه تربیت و داشتن هیئت نجات غریق برعهده اداره ورزش و جوانان است.
رئیس جمعیت هلال احمر زهک: یکی از اهداف ما بشر دوستی و انسان دوستی است مجبوریم در این موضوع ورود کنیم
عبدالجید دهمرده در گفتگو با خبرنگار گـنــدم خـبــر اظهار داشت: موضوع غریق و نجات برعهده اداره ورزش و جوانان است.
رئیس جمعیت هلال احمر زهک گفت: یکی از اهداف ما بشر دوستی و انسان دوستی است و مجبوریم در این موضوع ورود کنیم و تنها برای مجموعه هلال احمر بار مالی داشته است و در پایان هم مشاهده می کنیم همه ناراحت هستند.
دهمرده گفت: اداره ورزش و جوانان اعتبارات در این خصوص دریافت می کند و هلال احمر هیچگونه اعتبار و امکاناتی در این مورد ندارد و اگر کاری انجام می شود از جان گذشتگی می باشد.
وی در پایان گفت: از نمایندگان محترم و فرماندار محترم شهرستان تقاضا داریم تا در این خصوص چاره اندیشی گردد و هر نهادی که قرار باشد این کار را انجام دهد اعتبارات لازم جهت تجهیز اختصاص یابد زیرا جمعیت هلال احمر از حداقل امکانات برخوردار نیست.
رئیس جمعیت هلال احمر هیرمند: موضوع غریق و نجات متولی اصلی آن اداره ورزش و جوانان است
نظر یونسی بارانی در گفتگو با خبرنگار گـنــدم خـبــر اظهار داشت: در موضوع غریق و نجات متولی اصلی آن اداره ورزش و جوانان است و اینکه در قانون آمده باشد که برعهده هلال احمر است، همچین چیزی نیست و حضور همکاران بیشتر برای مشارکت و وظیفه انسانی است که نجات بدهند و یک خانواده را از نگرانی در بیارند.
رئیس جمعیت هلال احمر هیرمند تاکید کرد: ما وظیفه انسانی داریم در این رابطه و با استان مکاتبه کردیم که متولی غریق و نجات وظیفه قانونی کدام ارگان است.
آنچه از صحبت های روسای هلال احمر حوزه سیستان برداشت می شود آن است که نجات غریق وظیفه ذاتی و قانونی ادارات ورزش و جوانان است که، متاسفانه یا این اداره آگاه به وظایف خویش نیست و یا بعضا چند شغله بودن روسای ادارات ورزش و جوانان باعث گردیده تا از چنین امر مهمی غفلت شود.
امید است در کوتاه ترین زمان چاره ای برای این معضل اندیشیده شود.
باتشکرازشماگندم،خبرکه بدنبال روشنگری وتفهیم وظایف.ادارات.هستید.خواهشمندیم.تاحصول نتیجه واعلام ان به مردم پیگیری.شود
با عرض سلام خدمت جناب آقای دهمرده ریاست محترم جمعیت هلال احمر شهرستان زهک. جناب آقای دهمرده بدون داشتن اطلاعات در خصوص اعتبارات خواهشمند است اظهار نظر نفرمایید اداره ورزش وجوانان شهرستان زهک با توجه به اینکه در این شهرستان استخر شنا وجود ندارد هیات شنا و حتی یک ناجی نیز ندارد پس بزرگوار ابتدا اطلاعاتی از اداره ورزش وجوانان شهرستان داشته باشید وبعد اظهار نظر بفرمایید